-
Για οικονομία μιλάμε εδώ. Τρόπους δηλαδή να διαχειριζόμαστε σωστά τα χρήματά μας (κυρίως στην καθημερινότητά μας, όχι για μακροπρόθεσμες επενδύσεις), χωρίς να γινόμαστε τσιγκούνηδες. Το ευ ζην με οικονομικό τρόπο με άλλα λόγια.
Για παράδειγμα το να αναζητώ το βενζινάδικο με καλή σχέση ποιότητας/τιμής είναι οικονομία. Tο ίδιο και το να επιλέγω λαμπτήρες για το σπίτι που καταναλώνουν λίγο ρεύμα. Το να πηγαίνω στην ταβέρνα και να διαλέγω ένα φαγητό που δεν μου αρέσει επειδή κάνει 7 ευρώ, αντί για το αγαπημένο μου που κάνει 7,4 ευρώ, αυτό είναι τσιγκουνιά.
Πρακτικές συμβουλές λοιπόν για να κάνουμε οικονομία σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Αλλά και συζήτηση σχετικά με τα όρια οικονομίας / τσιγκουνιάς. Π.χ. Το να παίρνω μαζί τις αχρησιμοποίητες ζάχαρες από την καφετέρια για να τα χρησιμοποιώ στον καφέ που φτιάχνω στο σπίτι σε ποια κατηγορία ανήκει;
Jacob
-
Για οικονομία μιλάμε εδώ. Τρόπους δηλαδή να διαχειριζόμαστε σωστά τα χρήματά μας (κυρίως στην καθημερινότητά μας, όχι για μακροπρόθεσμες επενδύσεις), χωρίς να γινόμαστε τσιγκούνηδες. Το ευ ζην με οικονομικό τρόπο με άλλα λόγια.
Για παράδειγμα το να αναζητώ το βενζινάδικο με καλή σχέση ποιότητας/τιμής είναι οικονομία. Tο ίδιο και το να επιλέγω λαμπτήρες για το σπίτι που καταναλώνουν λίγο ρεύμα. Το να πηγαίνω στην ταβέρνα και να διαλέγω ένα φαγητό που δεν μου αρέσει επειδή κάνει 7 ευρώ, αντί για το αγαπημένο μου που κάνει 7,4 ευρώ, αυτό είναι τσιγκουνιά.
Πρακτικές συμβουλές λοιπόν για να κάνουμε οικονομία σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς. Αλλά και συζήτηση σχετικά με τα όρια οικονομίας / τσιγκουνιάς. Π.χ. Το να παίρνω μαζί τις αχρησιμοποίητες ζάχαρες από την καφετέρια για να τα χρησιμοποιώ στον καφέ που φτιάχνω στο σπίτι σε ποια κατηγορία ανήκει;
Jacob
-
Jacob
-
παιδια αυτο το θεμα θα με βοηθησει πολυ
-
Να κλείνουμε τις τηλεροράσεις από το κουμπί τους και όχι απο το remote control
-
Δεν αγοραζουμε 3 τυροπιτες,4 μπουκαλακια νερο,2 καφεδες και 2 πακετα τσιγαρα καθημερινα (πηγαινοντας παντα με το αυτοκινητο για μια αποσταση 100m) για να διαρτυρόμαστε μετα για την ακριβεια.
Δεν παιζουμε με τον θερμοστατη 10 φορες την ημερα πιστευοντας οτι ετσι θα εξοικονομησουμε πετρελαιο.Δεν κυκλοφορουμε γυμνοι στο σπιτι,προκειμενου να καψουμε ενα τόνο για πλακα και να αρπαζουμε κρυωμα αμεσως μολις βγουμε εξω και παμε απο τους 50 στο 5 βαθμους.
Δεν παμε στα μπουζουκια να δωσουμε μισο μηνιατικο για να ακουσουμε καποια παράφωνη με μίνι και μετα να σχολιαζουμε ποσο εχει ακριβυνει η ζωή.
Δεν παμε διακοπες 3 εβδομαδες σε ξενοδοχειο.Δεν παμε διακοπες σε μερη οπου το αεροπορικο ταξίδι ειναι πανω απο 6 ώρες γιατι θα τα φαμε ολα σε εισιτήρια.
Δεν αλλαζουμε αυτοκινητο αμεσως μολις βγει η νεα εκδοση με τα επανασχεδιασμενα πιτσιλιστήρια.Δεν βαζουμε το νεο αξεσουαρ που κανει 1000Ε και ειναι ηλεκτρική ηλιοροφη στο πορτ-παγκάζ.
Δεν αλλαζουμε κινητο καθε χρονο,γιατι τωρα τα νεα κινητα εχουν συνδεση με τον Αρη.
Δεν παμε το αυτοκινητο στην αντιπροσωπεια να μας παρουν 50Ε για αλλαγη ψυκτικου υγρού.
Προς γυναικες: Δεν δουλευουμε για να πληρωνουμε την Λιθουανη και τα εξοδα της στο σπιτι και να μη μας φτανουν κιόλας.
Επιλεγουμε προσεκτικα την τραπεζα μας αναλογα με το τι μας προσφερει,δεν παμε εκει που ηταν και ο προπαππους μας και μας παιρνουν προμήθεια 3Ε γιατι τολμησαμε και υπαρχουμε.Ασχολουμαστε και ρωταμε.
Αποταμιευουμε για τις δυσκολες ωρες (θα υπαρξουν αρκετες),κανενας Τσιαμτσίκας δεν θα μας σωσει την δυσκολη ωρα,οταν θα τα εχουμε φαει ολα σε εξατμισεις,κινητα,ηλιοροφες,σινιε ρουχα και θα καταριόμαστε την κυβερνηση και το κακο το ριζικο μας.
Αν το ατομικό εισοδημα σας υπερβαίνει τις 30.000€/ετος,αγνοήστε τα παραπανω!
-
Νομίζω ότι αυτό που έλεγε ο Κωνσταντάρας στο 'Ο Σπαγκοραμμένος' είναι διαχρονικό.
'Βέτα, κλειστε τα φώτα, σφίχτε τις βρύσες'Πάντως, χωρίς πλάκα, πρέπει να προσέχουμε την κατανάλωση , ιδιαιτέρως του νερού διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα το έχουμε εσ' αει.
Ενα τούβλο μες στο καζανάκι , είναι μεγάλη οικονομία, όχι τόσο στην τσέπη μας αλλα στο πολύτιμο αυτό αγαθό.Κάτι περίπου αντίστοιχο ισχύει και για την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Και μόνο να περάσετε έξω από έναν ΑΗΣ και να δείτε το τι βγάζουν οι καμινάδες και μόνο αυτό είναι αναγκαίο να μας ωθεί στην οικονομία.
Ελπίζω μόνο να είμαι εντός θέματος
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Να κλείνουμε τις τηλεροράσεις από το κουμπί τους και όχι απο το remote controlΚι ομως, ηθελα να ανοιξω θεμα σχετικα, γιατι οι καταναλωσεις απο 'σβησμενες' συσκευες ειναι τοσο μεγαλες, και επισης το κλασσικο το νερο να τρεχει την ωρα που πλενουμε δοντια, αυτα ειναι δυο πολυ μικρα αλλα ευκολα πραγματα τα οποια βοηθουν τον πλανητη και εμας και τον πλανητη.
Κατα τα αλλα με την τσιγγουνια δεν μιλιομαστε, εκτος απο μερικες φορες.
Το να παιρνεις τις ζαχαριτσες απο εξω στο σπιτι οταν εχεις πληρωσει τον καφε 5 Ε ειναι χαζομαρα.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Το να παιρνεις τις ζαχαριτσες απο εξω στο σπιτι οταν εχεις πληρωσει τον καφε 5 Ε ειναι χαζομαρα.
εγω στα Starbucks παιρνω παντα Vendi τσαι (το τεραστιο) που σου βαζουν 2 φακελακια τσαι. Εμενα μου αρκει το ενα , οποτε το αλλο κατασχεται για το σπιτι
πολυ με βολεψε!
-
Τό χρήμα είναι σάν το ψάρι.
το τρώς μόνο.....ΦΡΕΣΚΟ!
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Tσιγκούνης ή οικονόμος;Σπάταλος
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Tσιγκούνης ή οικονόμος;
Σπάταλος
Καλοπερασάκιας
-
Βάζεις ένα τέτοιο στην τσέπη σου:
http://oceanexplorer.noaa.gov/explorati ... ab_600.jpg
και καθάρισες!Μετά όλοι βέβαια θα σε λένε:
http://www.nadex.pl/images/sznurkipapierowe.jpg
και δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό... -
Οικονόμος, εκτός αν μιλάμε για:
- φαγητό (ποιότητα υλικών)
- συσκευές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο σπίτι
- πράγματα που φέρνουν χαρά σε ανθρώπους που αγαπώ
-
Οποιος ειναι μαγκας να μπει στο σουπερ μαρκετ και να αγορασει μονο οσα τροφιμα ειναι σε 'προσφορες'.
Αν ακουγεται ευκολο σας λεω οτι δεν ειναι καθολου. -
Εχμ, βρήκα ένα ρύζι (που όχι απλώς μου αρέσει, αλλά το προτιμώ όποτε το βρίσκω) σε προσφορά: στο 1 μισόκιλο άλλο 1 δώρο! Ημερομηνία λήξης σε 2 χρόνια.
Πόσα πακέτα του κιλού πήρα; 12! Θα το φάω όμως αφού μου αρέσει. Ζήτω τα γεμιστά!Edit: το διόρθωσα, γιατί έτσι που το είχα γράψει ήταν σαν να το παίρνω μόνο όταν το βρίσκω σε προσφορά.
-
Να μην οδηγείτε με ψιλές στροφές ανα λεπτό. Εγώ συνήθως όταν φτάνω τις 3000-4000σ.α.λ αλλάζω ταχύτητα.
-
διαπιστωσα οτι με τις τραγικες αυξησεις στη βενζινη πριν μηνες, αναγκαστηκα να αρχισω να τη ψαχνω σχετικα με τις τιμες, κατι που δε το εκανα πιο πριν...
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
σε σωστες δοσεις ολα.
το παρακανουμε στα ταβερνακια λιγο αλλα τι να κανεις?ο καθενας
με τα γουστα του.Απ' ότι έχω καταλάβει, τα μέλη του 4TF έχουν μια έφεση στο φαγητό (εμού συμπεριλαμβανομένου)!
-
Σωστος !!!Ετσι ειναι!!
Tσιγκούνης ή οικονόμος;