-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καταρχήν ξεχνάμε κάτι. Στο ένα τρίτο περίπου των Ελληνικών σπιτιών υπάρχει όπλο. Τα περισσότερα είναι κυνηγετικά αλλά εύκολα μπορούν να επιφέρουν το μοιραίο αν ο κάτοχος του το θέλει.
Το πρόβλημα εδώ είναι μεγαλύτερο γιατί υπάρχουν επίσης πολλά περίστροφα, πιστόλια ακόμα και πολεμικά. Οι πλειοψηφία τους δεν ζώνονται στη μέση του κατόχου τους αλλά αναπαύονται σε κάποιο ντουλάπι, σεντούκι κλπ. Τα περισσότερα που κυκλοφορούν πέρα από επίδειξη της ματαιοδοξίας του κατόχου τους έχουν την ίδια χρήση όπως σε κάθε μαφιόζο ανά τον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε το ‘προνόμια» να βγάζουμε καλό χόρτο που είναι περιζήτητο και φυσικά πολλούς που όπως παντού για χάρη του εύκολου κέρδους ξεφεύγουν από την νομιμότητα.
Το κακό και η ιδιαιτερότητα σε μας είναι μια στρεβλή αντίληψη της παράδοσης που έχει μερίδα των κρητικών που φέρνει σαν αποτέλεσμα την ανοχή στην οπλοκατοχή ακόμα και από το επίσημο κράτος. Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν συνδυάζεται με την ασυλία που δίνει ο ορεινός όγκος και ο συνδυασμός με τις κλίκες των βοσκών. Είναι σαν να λέμε κάστες συγκοινωνούντα δοχεία.
Το πρόβλημα της οπλοκατοχή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και χρειάζεται όπως έχει ήδη αναφερθεί πρώτα από όλα πολιτική βούληση που δεν βλέπω να υφίσταται.Όσο για τον φίλο που δεν έχει σκοπό να μας επισκεφτεί ποτέ ούτε να μας δώσει τον οβολό του ας μην χολοσκά του τον χαρίζουμε και δεν τον χρειαζόμαστε!!!
Φίλος με τους φίλους και εχθρός με τους εχθρούς.An kai asxeto me to thema thelw na stathw se afto pou eipes sto parapanw post sou oti poloi gia xarh tou eukolou kerdous xefeugoun apo thn nomimothta. Mhpws euthynete to kratos gia auto to fainomeno? epeidh ooi pleiopsifeia tou ellhnikou laou anexarthtws douleias den mporei na orthopodhsei? Mhpws giati otan thes na xekinhseis mia nomimh douleia prepei na xekinhseis na ladwneis ton X ergazomeno thn opoiadhpote kratikhs yphresias gia na vgalei ton fakelo sou apo to syrtari?
Mhpws epeidh to kratos se antimetwpizei san eglhmatia apo ta 18 sou mexri na apodeixeis to antitheto? Ftaiw egw otan xtypaw kainourgio plaisio sto 13metro treiler tou 1978 vaftizontas to KOGEL tou 1998 epeidh o arximalakas ypourgos metaforwn thetei nomosxedio ola ta treiler na feroun ABS anexarthta apo to an o tractoras ta yposthrizei h oxi? Poso mallon otan to ypourgei den dexetai kan to aftermarket ABS ths wabco alla thelei na pas na topothethseis ABS ston kataskeuasth. Mhn sas kourazw h idia h xwra mas wthei ton polhth sthn paranomia, sto mauro xrhma, sthn forodiafygh, giua na mporesei na epiviwsei.
Sygnwmh pou sas kourtasa.
filika
Kostas -
Τυφλα να εχει η mafia!
-
KostasV6
Κι εγώ πιστεύω ότι αρκετοί Έλληνες πολίτες θέλουν το κράτος διαλυμένο, ασυντόνιστο και ανίκανο να τσιμπήσει τους παράνομους για να κάνουν ό,τι γουστάρουν και μετά να τα ρίχνουν στο 'κράτος' έτσι γενικά και αφηρημένα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
KostasV6
Κι εγώ πιστεύω ότι αρκετοί Έλληνες πολίτες θέλουν το κράτος διαλυμένο, ασυντόνιστο και ανίκανο να τσιμπήσει τους παράνομους για να κάνουν ό,τι γουστάρουν και μετά να τα ρίχνουν στο 'κράτος' έτσι γενικά και αφηρημένα.File mou exeis apolyto dikaio se ayto pou les, mono pou oi ellhnes polites pou theloun to kratos dialymeno einai aytoi pou to kyvernoun kai aytoi pou exoun tis terasties epixeirhseis tous kai den dysanasxetoun sto na ladwsoun ton dieuthynth ths topikhs tous eforias gia na vgoun ladi xeplenontas thn idia stigmh to vrwmiko tous xrhma. O ypoloipos omws laos pisteuw oti tha protimouse ena kratos pio organwmeno kai swsto xwris tis kathe eidous mafies, na parexei ises eukairies axiokrateia kai diafaneia. Ena kratos omws panta tha adynamei na tsimpisei tous paranomous, auto pou mporei na kanei omws einai na mhn dinei kinhtra ston polith gia na paranomisei. Gia paradeigma egw eimai monimos katoikos UK ta teleutaia 5 xronia kai vlepw oti h sxesh metaxu kratous kai polith einai sovara aneptygmenh se sxesh me thn xwra mas. O poliths empisteuetai to kratos kai to kratos ton polith.
Sxetika me thn oploforia oti kai na pw den mporei na ekfrasei thn hithiothta tou ethimou, exontas poly kalous filous krhtikous pou oudemia sxesh exoun me to athlima tha hthela apla na pw oti kai afto einai sfalma ths politeias pou apo arketa nearh hlikeia mas ekpedeuei stis arxes ths vismatologias kai ths nootropeias ' o pateras mou einai xadelfos tou vouleuth ara to paizw cowboy kai varaw averta'. To lyphro einai oti to psari vrwmaei apo thn oura kai thelei poly douleia kai poles genees na perasoun gia na xevrwmisei. -
Δεν έχει και πολύ άδικο ο Κώστας σε όσα λέει. Δυστυχώς πολλές φορές είναι φαύλος κύκλος: είμαστε εμείς λάθος απέναντι στο κράτος, είναι κι αυτό λάθος απέναντι μας, καταλήγουμε λοιπόν στο ίδιο σημείο....
Επανερχόμενος στα περί Κρήτης, ασχολείται άραγε κανείς άλλος με τη μουσική; Ακούτε, χορεύετε; Με τι σας αρέσει να γλεντάτε;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επανερχόμενος στα περί Κρήτης, ασχολείται άραγε κανείς άλλος με τη μουσική; Ακούτε, χορεύετε; Με τι σας αρέσει να γλεντάτε;
Το κατά δύναμιν! Ακούω συχνά πυκνά, έχω πάντα μερικά CD στο αυτοκίνητο με κρητικά και αρκετούς φίλους που παίζουν κρητική μουσική. Επίσης, ένα συρτό και ένα πεντοζάλι τον χορεύω. Πηδηχτό όχι.
Βαγγέλη, ρίξε κανένα σήμα σε καμία σύναξη. Ξέρω ότι εσείς κάτι σκαρώνετε κατά καιρούς.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το κατά δύναμιν! Ακούω συχνά πυκνά, έχω πάντα μερικά CD στο αυτοκίνητο με κρητικά και αρκετούς φίλους που παίζουν κρητική μουσική. Επίσης, ένα συρτό και ένα πεντοζάλι τον χορεύω. Πηδηχτό όχι.Άντε, έχεις φίλους που παίζουν; Εδώ ή στην Κρήτη; Γενικά ποιούς σου αρέσει να ακούς;
Βαγγέλη, ρίξε κανένα σήμα σε καμία σύναξη. Ξέρω ότι εσείς κάτι σκαρώνετε κατά καιρούς.
Θα το έχω υπ' όψιν!
-
Το κατά δύναμιν! Ακούω συχνά πυκνά, έχω πάντα μερικά CD στο αυτοκίνητο με κρητικά και αρκετούς φίλους που παίζουν κρητική μουσική. Επίσης, ένα συρτό και ένα πεντοζάλι τον χορεύω. Πηδηχτό όχι.
Άντε, έχεις φίλους που παίζουν; Εδώ ή στην Κρήτη; Γενικά ποιούς σου αρέσει να ακούς;
Ακούω συνήθως παλιούς! Σκορδαλό, Μουντάκη και σία. Μια σειρά με 10 CD που είχε κυκλοφορήσει πριν 6-7 χρόνια με Λαγό, Κουτσουρέλη, Φουσταλιέρη, Μπαξεβάνη, Μπερνιδάκη, Καλογρίδη κλπ, την έχω 'σκίσει' . Οπως και την συλλογή του Μουντάκη. Πάντα επίσης υπάρχει και ο Ν.Ξυλούρης όπως και ο Ψαραντώνης με το ιδιαίτερο 'rock' ύφος του. Μ'αρέσει επίσης (από τους νεότερους) ο Ross Daly (έχω ένα φίλο που παίζει μπουλγαρί στον Ross) και οι Χαίνηδες.
Τώρα με τα 'εμπορικά' κρητικά δεν τα πάω και πολύ καλά. Μου την δίνει η 'σύγχρονη' μαντινάδα της επικαιρότητας.
Φίλους μουσικούς στην Κρήτη, δυστυχώς.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακούω συνήθως παλιούς! Σκορδαλό, Μουντάκη και σία. Μια σειρά με 10 CD που είχε κυκλοφορήσει πριν 6-7 χρόνια με Λαγό, Κουτσουρέλη, Φουσταλιέρη, Μπαξεβάνη, Μπερνιδάκη, Καλογρίδη κλπ, την έχω 'σκίσει' . Οπως και την συλλογή του Μουντάκη.Αυτός είσαι! Η συλλογή αυτή με τους 'πρωτομάστορες' ήταν πολύ μεγάλη προσφορά στον Κρητικό πολιτισμό.
Πάντα επίσης υπάρχει και ο Ν.Ξυλούρης όπως και ο Ψαραντώνης με το ιδιαίτερο 'rock' ύφος του. Μ'αρέσει επίσης (από τους νεότερους) ο Ross Daly (έχω ένα φίλο που παίζει μπουλγαρί στον Ross) και οι Χαίνηδες.
Κι αυτοί καλοί είναι! Ο Ross είναι σπουδαίος μουσικός.
Τώρα με τα 'εμπορικά' κρητικά δεν τα πάω και πολύ καλά. Μου την δίνει η 'σύγχρονη' μαντινάδα της επικαιρότητας.
Ε καλά εντάξει το ξεφτιλίζουμε τελείως το θέμα. 'Γίνανε κι οι λύχνοι θυμιατά' που έλεγε κι ο Ναύτης!
Εμένα μου αρέσουν λίγο πολύ αυτά που είπες, αλλά ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει η ιδιαίτερη παράδοση της Κισσάμου, που είναι η μάνα του συρτού, με απίστευτη ποικιλία σκοπών και πραγματικά σπουδαίους μουσικούς. Ευτυχώς, αν και είχε αρχίζει να πεθαίνει η ιδιαίτερη αυτή μουσική έκφραση, τα τελευταία χρόνια παίρνει πολύ τα πάνω της.
Γενικά πάντως θα σε φωνάξω οπωσδήποτε σε κανένα γλέντι, πιστεύω θα σου άρεσε πολύ. Κι εμείς κυρίως τέτοια ακούμε(και παίζουμε) στις παρέες μας.
-
Για μένα πρώτος και πάνω από όλα είναι ο χορός!!! Μου αρέσει να είμαι περισσότερο στην πίστα παρά στο τραπέζι!!! Από μουσική (όργανα – φωνή) τίποτα ιδιαίτερο. Μου αρέσουν πολύ τα ριζίτικα και τα τραγουδάω, αλλά κανένας δεν θέλει να με ακούσει!!!!!!
Δυστυχώς δεν είναι πλέον συχνές οι παρέες που θα διασκεδάσουμε με παραδοσιακή Κρητική μουσική. Ας είναι καλά γάμοι, βαφτίσια και αρραβώνες!!!! -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Για μένα πρώτος και πάνω από όλα είναι ο χορός!!!O Mάνος στο χορό είναι πρώτος. Tύχαμε σε ένα γάμο μαζί και έδωσε ρεσιτάλ...
-
Αυτά είναι!
Πάντως χορός - μουσική είναι αλληλένδετα. Για να χορέψεις πρέπει πρώτα να βγείς σε όρεξη με τη μουσική που ακούς, ενώ εξυπακούεται ότι και ο λυράρης πρέπει να σε παρακολουθεί στο χορό σου και όχι να κοιτάζει τα γκομενάκια-φίλες της νύφης
-
Ζωιδάκης rules!!! Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχω ακούσει πάρα πολλούς
μουσικούς από δίσκους και σε πανηγύρια (χικ ), αλλά σαν
τον Ζωιδάκη κανέναν! Νομίζω πως τραγουδάει κάπου στην Ν. Φιλαδέλφεια
αυτόν τον καιρό!! Συντονιστείτε ΚΡΗΤΗ FM 87,5 !!! -
Καιιιιιιιιιιιιιιιιι μου λέει, ο παπαγάλος!
Ο Ζωιδάκης είναι 'ξεσηκωτικός' στα γλέντια του, αλλά μάλλον είναι ο ορισμός του κλασικού 'new age' λυράρη. Δε θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν αρχίσει και τα τσιφτετέλια σε λίγο καιρό
Σκέφτομαι σιγά σιγά να προτείνω CD για ποιοτικές ακροάσεις γνήσιας Κρητικής Μουσική:
Ας ξεκινήσουμε με 2 πρόσφατες σχετικά δουλειές, που αναδεικνύουν το λαούτο ως σολιστικό, πρωταγωνιστικό όργανο.
- Γιάννης και Γιώργης Ξυλούρης - Έμπολο:
Διπλό ζωντανό CD από δύο μεγάλους τεχνίτες του λαούτου. Ο Ψαρογιάννης, αδερφός του Ν. Ξυλούρη, συντροφεύει τον ανηψιό του, τον Ψαρογιώργη σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη μουσική αναζήτηση. Στη δουλειά αυτή το λαούτο παίζει κυρίαρχο ρόλο(μόνο 2-3 κομμάτια έχουν λύρα), και μπορείτε να ακούσετε τους δύο Ξυλούρηδες να παίζουν μοναδικά παλιότερα κομμάτια της Κρητικής Μουσικής, με μοναδική ακουστική προσέγγιση.
- Γιάννης Μαρκογιαννάκης - Εκεί ψηλά:
Πολύ φτωχά τα λόγια για να περιγράψουν το μέγεθος του Μαρκόγιαννη, ενός από τους μεγαλύτερους λαουτιέρηδες όλων των εποχών. Μεγάλος πια, ηχογράφησε αυτό το CD σαν φόρο τιμής στο γιο του, που πέθανε σε αεροπορικό δυστήχημα. Ο Μαρκόγιαννης εδώ αφήνει την παρακαταθήκη του στους νέους, είναι σα να λέει: 'αφήστε τα περίσσα, αφήστε τα δήθεν μαεστρικά γυρίσματα και ακούστε πως παίζεται απλά, μερακλίδικα, ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ το λαούτο'. Ο Μαρκόγιαννης δεν παίζει 'εφετζήδικες' μελωδίες, ούτε κάνει το λαούτο μπουζούκι. Ωστόσο, η πενιά του έχει κάτι το μοναδικά απλό, μεστό και ουσιώδες, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.
Στο CD αυτό τραγουδούν αρκετοί καλλιτέχνες, ανάμεσα τους Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης, κλπ
Έχει κάποιος άλλος να προτείνει;
-
Αυτά είναι!Πάντως χορός - μουσική είναι αλληλένδετα. Για να χορέψεις πρέπει πρώτα να βγείς σε όρεξη με τη μουσική που ακούς, ενώ εξυπακούεται ότι και ο λυράρης πρέπει να σε παρακολουθεί στο χορό σου και όχι να κοιτάζει τα γκομενάκια-φίλες της νύφης
Καλά το μαύρο χάλι των νέων λυράρηδων έχει παραγίνει. Πολύ λίγοι πλέον βλέπουν τι χορεύουν οι χορευτές και πάνω σε αυτό παίζουν. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορείς καλά καλά να χορέψεις.
«Παρακολούθα βρε άχρηστε! Δεν είναι δυνατόν όταν ξεκινά ο πρώτος τα τσαλίμια να παίζεις πάσο ή να ξεκινάς μαντινάδα!!!!»
Όσο για πρόταση σε cd δεν έχω κάτι να προτείνω μια και δεν παρακολουθώ στενά τα τεκταινόμενα στην αγορά. Υπάρχουν όμως πολλές παλιές άφταστες δουλειές που πρέπει να βρίσκονται σε κάθε δισκοθήκη. Πέρα από τον αποδεκτό και πέρα από την Κρήτη Ξυλούρη για μένα έρχεται πρώτος ο Σκορδαλός και μετά ο Μουντάκης, χωρίς να παραβλέπω πολλούς ακόμα που έχουν σφραγίσει την κρητική μουσική με την φωνή ή την λύρα τους.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για μένα πρώτος και πάνω από όλα είναι ο χορός!!!
O Mάνος στο χορό είναι πρώτος. Tύχαμε σε ένα γάμο μαζί και έδωσε ρεσιτάλ...
Και που να με έβλεπες Μιχάλη όταν ήμουν μερικές δεκάδες κιλά ελαφρύτερος!!!!
-
Ο χρήστης Hil έγραψε:
Ζωιδάκης rules!!! Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχω ακούσει πάρα πολλούς
μουσικούς από δίσκους και σε πανηγύρια (χικ ), αλλά σαν
τον Ζωιδάκη κανέναν! Νομίζω πως τραγουδάει κάπου στην Ν. Φιλαδέλφεια
αυτόν τον καιρό!! Συντονιστείτε ΚΡΗΤΗ FM 87,5 !!!Αυτου του τυπου η μουσικη μου αρεσει πολυ.Εχω κατεβασει πολλα αλμπουμ απο τορεντ.
-
Στο έλεος των παρανόμων - Aνάστατοι οι πολίτες από την 'έκρηξη' της εγκληματικότητας
*Πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, συμπλοκές, απειλές και διαρρήξεις στα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Ηρακλείου
Πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, συμπλοκές, απειλές και διαρρήξεις στα κεντρικότερα σημεία της πόλης του Ηρακλείου αναστατώνουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν έντονο κοινωνικό προβληματισμό. Πρόκειται για περιστατικά που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στα αστυνομικά δελτία, προκαλώντας πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές.
Μέσα σε 48 ώρες το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου έγινε άνω- κάτω από μια εν ψυχρώ δολοφονία με μαχαίρι στη μέση πάρκου, από τους πυροβολισμούς σε ένα καφενείο με τον τραυματισμό ενός ατόμου, από τις διαρρήξεις σε πολυκατοικία επί της πεταλοειδούς, από μια ληστεία. Κι όλα αυτά τείνουν να μπουν στην καθημερινότητα του Ηρακλειώτη, που ως φαίνεται θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πλέον ότι ζει σε μια μεγαλούπολη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. *
http://www.2810.gr/index.php?gt=S&id=34 ... 7f89d30031Ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα ;
-
Καλά μην τρελαθούμε κιόλας!!! Μπορεί να μην μένουμε σε ξεκλείδωτα σπίτια ποια ε τα κλειδιά να κρέμονται έξω από τις πόρτες αλλά δεν γίναμε ακόμα Αθήνα!!!!
Σίγουρα τα κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς έχουν αυξηθεί αλλά κανένας δεν νοιώθει ότι ζει σε ανασφαλή πόλη. Κάθε άλλο μάλιστα. Το να πιάνουμε κάποια περιστατικά που το έφερε η τύχη να συμπέσουν χρονικά για να πούμε ότι κάθε μέρα γίνονται συμπλοκές και ληστείες στο Ηράκλειο είναι το λιγότερο γελοίο. Καλό θα ήταν η ιστοσελίδα να μας έλεγε πόσες απόπειρες ανθρωποκτονίας κάθε μορφής γίνονται ετησίως και σε σύγκριση με άλλες χρονιές να δούμε τι θα βγει!!! Μην ξεγελιέστε φίλοι μου τα ΜΜΜ του Ηρακλείου έχουν τα ίδια χούγια όπως παντού. Εντυπωσιασμός κακού είδους για να τραβήξουμε τα βλέμματα. -
Φαρ Ουέστ, ε; Και που να πουν και για το Μυ(r)οπόταμο
Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται στο Ηράκλειο, πάντως θα μου φαινόταν πολύ δύσκολο να είναι ΤΟΣΟ διαφορετικά από Χανιά και Ρέθυμνο, που γνωρίζω πολύ καλά και που αισθάνομαι πολύ ασφαλέστερος απ' όσο στην Αθήνα.
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.