-
Και επειδή λέμε μόνο κακά λόγια και ιστορίες για την Κρήτη, ορίστε ένα video για τα μέρη της Κρήτης:
ΥΓ: αν δεν φαίνεται, πατήστε εδώ για το link στο βίντεο
-
- Βίντεο όχι ουγκ!
- Μα δεν ενοχλούμε...
- Μεγάλο μ@λ@κ@ μίλησε! Βίντεο όχι! Ουγκ-μπαμ-μπαμ-μπαμ-μπαμ-...
Κρήτη: Αιματηρό επεισόδιο στη Βιάννο - Τους πυροβόλησε γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά
Δύο άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αφού ένας νεαρός τους πυροβόλησε τουλάχιστον 7 φορές γιατί βιντεοσκοπούσαν την φωτιά.Αιματηρό περιστατικό με δύο τραυματίες -ο ένας εκ των οποίων σοβαρά- έγινε τα ξημερώματα στη Βιάννο, όταν δύο φίλοι, ηλικίας 24 και 35 ετών, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή.
Την ώρα που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους, σταμάτησε δίπλα τους επιβατικό όχημα, με οδηγό έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος τους ζήτησε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν τις σκηνές, εξοργισμένος από το γεγονός ότι ενώ καίγεται η περιουσία του, εκείνοι τραβούσαν... βίντεο!
Η απάντηση των δύο νεαρών ήταν πως δεν κάνουν τίποτα κακό. Ο 20χρονος, όμως, οδηγός του οχήματος, εξοργίστηκε και αποφάσισε να τους σταματήσει βγάζοντας όπλο και πυροβολώντας έξι φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο.
Ο 24χρονος φέρει σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα, καθώς δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά σημεία. Ο 35χρονος είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς η σφαίρα τον βρήκε στο πόδι.
Και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
-
http://news247.gr/eidiseis/skotwse_ton_einai_akoma_zwntanos.1943257.html
σιγουρα αυτοι οι κρητικοι ειναι μικρη μειοψηφια!! αλλα απορω που ζουν αυτοι οι ανθρωποι πραγματικα. ειχα σημαδια απο διαφορους στο στρατο του τι σημαινει να ειναι καποιος βοσκομαλακας αλλα δεν περιμενα τετοια πραγματα...
-
http://news247.gr/eidiseis/skotwse_ton_einai_akoma_zwntanos.1943257.html
σιγουρα αυτοι οι κρητικοι ειναι μικρη μειοψηφια!! αλλα απορω που ζουν αυτοι οι ανθρωποι πραγματικα. ειχα σημαδια απο διαφορους στο στρατο του τι σημαινει να ειναι καποιος βοσκομαλακας αλλα δεν περιμενα τετοια πραγματα...
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
αλλα απορω που ζουν αυτοι οι ανθρωποι πραγματικα. ειχα σημαδια απο διαφορους στο στρατο του τι σημαινει να ειναι καποιος βοσκομαλακας αλλα δεν περιμενα τετοια πραγματα...Άσε κουμπάρε, ότι και να σου πούμε λίγο θα είναι. Έπαέ κάτω υπάρχουν άλλοι νόμοι...
Και δυστυχώς το πράμα πάει από το κακό στο χειρότερο. Απλά, πλέον, είναι κεκαλλυμένο με το μανδύα του 'εξευρωπαισμού' καθότι αν δεν υπήρχε ο τουρισμός να φέρνει παράδες στο νησί, οι σκηνές φαρ-ουέστ θα ήταν στην καθημερινή διάταξη.
Να, λχ, προ ημερών μας βγάλανε κουμπούρι επειδή αρνηθήκαμε κέρασμα. Και να πω ότι δεν ήθελα να τηνε πιώ την κούπα; Αλλά είχα οδήγημα μετά... -
Ο χρήστης Εχετλαίος έγραψε:
Να, λχ, προ ημερών μας βγάλανε κουμπούρι επειδή αρνηθήκαμε κέρασμα. Και να πω ότι δεν ήθελα να τηνε πιώ την κούπα; Αλλά είχα οδήγημα μετά...Την ηπιες τελικα ή γραφεις απο το νοσοκομειο;
-
Την αγαπώ πολύ την Κρήτη, και κάτι τέτοια
Να, λχ, προ ημερών μας βγάλανε κουμπούρι επειδή αρνηθήκαμε κέρασμα. Και να πω ότι δεν ήθελα να τηνε πιώ την κούπα; Αλλά είχα οδήγημα μετά...με πονούν πολύ γμτ
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Την ηπιες τελικα ή γραφεις απο το νοσοκομειο;Για καλή μας τύχη ήμαστε φίλοι με ένα κοπέλι από την ορχήστρα και τονε κάλμαρε παίζοντάς του μια δοξαρέ για πάρτη του.
Άσε, καταστάσεις που τις λες σε 'ευρωπαίους' και σε κοιτάνε λες και μόλις σε αμολύσανε από το άσυλο.
Απλά, σκηνές απ την καθημερινή ζωή εδώ. -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Την αγαπώ πολύ την Κρήτη, και κάτι τέτοια με πονούν πολύ γμτΜπα, μαθαίνεις να τα δισκεδάζεις όλα αυτά με τον καιρό.
Γιατί άνε συνορριστείς του κάθε τζούγκρου τον ήπιες! -
Χωρίς να θέλω να γίνω περιεργος για λεπτομέρειες, που σκ@τ@ έγινε το σκηνικο με την κούπα - στα Λιβάδια;
Τόσα χρόνια δεν έχω πιει ούτε μια(αριθμός 1) κούπα - κι ας είχα μπόλικες πετσακλίδικες προτάσεις στη ζωή μου . Προσοχή, δεν αρνούμαι ότι το σκηνικό έγινε(υπάρχουν μπόλικοι κρετίνοι άλλωστε), απλώς γενικά νομίζω ότι κάνει ΜΠΑΜ εκ των προτέρων σε ποιο γλέντι θα είναι συνάθροιση σιχαμερών καπετάνιων και σε ποιο θα εχει πραγματικά μερακληδες.
http://www.youtube.com/watch?v=HoDjsSD6 ... re=g-all-u
Μερακλίκι 100%
-
Εγώ, ποιός εγω... Εγώ μέχρι τις 8 9 Αυγούστου είχα να λέω τα χειρότερα για τους Κρητικούς. Ένεκα του ότι στο πανεπιστήμιο στη σχολή, στο έτος μας βρεθηκαν οι 10 χειρότεροι. Σκατοχαρακτήρες. Έτυχε και είχα προϊδεαστεί αρνητικά.
Τόλμησα μια 9ήμερη επίσκεψη το καλοκαίρι, φόρτωσα υλικό φωτογραφικό στο google earth και μαγεύτηκα από τον τόπο. Δεν έχω μάθει να χαρακτηρίζω ένα τόπο από τους ανθρώπους του και δε πρόκειται να ξαναπώ τα όσα παλαιότερα έλεγα για την Κρήτη. Ο τόπος είναι διαφορετικός / υπέροχος.
Πάμπολλες φώτο από χωριουδάκια δρόμους τοπία στροφές εδώ:
Γνώρισα και τον σύντεκνο από πάνω κ ησύχασα.
Ν. Ηρακλείου εδώ
Ν. Χανίων εδώ
Ν. Ρεθυμνου εδώΚαι έχω καμια 500αριά φώτος απέραστες ακόμα
-
Για τον τόπο δεν έχει να πει κανείς τίποτα... Για τους ανθρώπους όμως...
-
Ο τόπος ειναι μια χαρά... ποτέ ενα βουνό ή μια ακρογιαλιά δεν θα σε πυροβολήσουν.
Τα ανεγκέφαλα δίποδα του νησιού ειναι το πρόβλημα. Είναι ή πολύ καλοί άνθρωποι (μα απίστευτα καλοί), ή πολύ σκατά. Δεν υπάρχει μέση.
Οι Κρητικοί στο στρατό είναι άλλη υπόθεση. Ο κάθε ένας μόνος του, είναι κότα και τεμπέλης. Μαζεψέ τους μαζί, και υπερβαίνουν το σύνολο των επιμέρους ατόμων και σε δουλειά και σε βλακεία και σε φιλότιμο. Παραβάινουν όλους τους νόμους της φύσης. Βοηθούν και οι ρατσές για αυτό. Ποντίτσα θα πήξετε.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο τόπος ειναι μια χαρά... ποτέ ενα βουνό ή μια ακρογιαλιά δεν θα σε πυροβολήσουν.Nαι, καλά!
Γύρνα πίσω στη σελίδα 28, 9ο ποστ.
Ακόμα το θυμάμαι. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο τόπος ειναι μια χαρά... ποτέ ενα βουνό ή μια ακρογιαλιά δεν θα σε πυροβολήσουν.Τα ανεγκέφαλα δίποδα του νησιού ειναι το πρόβλημα. Είναι ή πολύ καλοί άνθρωποι (μα απίστευτα καλοί), ή πολύ σκατά. Δεν υπάρχει μέση.
Οι Κρητικοί στο στρατό είναι άλλη υπόθεση. Ο κάθε ένας μόνος του, είναι κότα και τεμπέλης. Μαζεψέ τους μαζί, και υπερβαίνουν το σύνολο των επιμέρους ατόμων και σε δουλειά και σε βλακεία και σε φιλότιμο. Παραβάινουν όλους τους νόμους της φύσης. Βοηθούν και οι ρατσές για αυτό. Ποντίτσα θα πήξετε.
Παραδόξως... στο στρατό όποιον Κρητικό γνώρισα ήταν από πολύ ως υπερβολικά ξηγημένος.
Μόνη εξαίρεση ένα παιδάκι -χοντρά ματσωμένο- που δεν παρέλειπε να μας θυμίζει ότι όποτε ήθελε έπαιρνε τον 'Πλατσιοτάτση' στο κινητό (εν έτει 2008).
Νομίζω πάντως ότι οι χειρότεροι δεν είναι οι προβατοβοσκοί που στην τελική κάνουν ότι κάνουν επειδή δεν υπάρχει κράτος και όχι επειδή είναι Κρητίκαροι λεβεντόμαγκες όσο αυτοί που βγάζουν πάσης φύσεως κόμπλεξ και εσωτερικό θέμα με κοινή συνισταμένη την καταγωγή τους.
Κοινώς δεν θα με ενοχλήσει το κρικρι που έχει παράλληλη σχέση με την προβατίνα και την κατσίκα του και θα τραβήξει όπλο επειδή παρκάραμε στο κτήμα του, όσο ο συμφοιτητής ή συνάδελφος που θα τσαμπουκαλευτεί επειδή είπε κάποιος το ρακί και όχι τη ρακή. True story.
-
Sooo true.....
-
και εγω απο το στρατο εχω αντισιχη εμπειρια με παιδια που γινονταν χαλι να τα πατησεις και αλλους που ηταν γτπ.
και ενα αληθινο σκηνικο :
-κυριε επιλοχια θελω αδεια
-δε γινεται, την αλλη εβδομαδα. οταν γυρισουν αυτοι που λειπουν τωρα
-Εγω ειμαι του βοσκομανωλη ο γιος και θελω αδεια τωρα!! -
Ο τόπος ειναι μια χαρά... ποτέ ενα βουνό ή μια ακρογιαλιά δεν θα σε πυροβολήσουν.
Nαι, καλά!
Γύρνα πίσω στη σελίδα 28, 9ο ποστ.
Ακόμα το θυμάμαι.Αν καταλαβα καλα αυτα που διάβασα, ενας Σφακιανός πυροβόλησε. Οχι ο 3ος βράχος δεξια.
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
και εγω απο το στρατο εχω αντισιχη εμπειρια με παιδια που γινονταν χαλι να τα πατησεις και αλλους που ηταν γτπ.Περιέργως, αυτή την εντύπωση έχω για το σύνολο των ανθρώπων που έχω γνωρίσει σε όλη τη ζωή μου.
Και έχω ξαναγράψει, στο τσουβάλιασμα είμαστε όλοι καλοί.
Οι Κρήτες είναι είτε καλοί είτε κακοί, οι Πατρινοί πονηροί, οι Καλαματιανοί σίγουρα κακοί άνθρωποι, οι Βολιώτες κομπλεξικοί, οι Λαρσινοί βλάχοι, οι Σαλονικείς καβαλημένοι, οι Αθηναίοι παρμένοι, οι Χιώτες τζιγκούνηδες και τα λοιπά και τα λοιπά.
Να ξεκολλήσουμε λιγάκι με το τσουβάλιασμα;
Και το πρόβλημα της Κρήτης (ψευτοκαπετανιλίκι και οπλο-πουλ μουρ) είναι, για να μάθουμε και κάτι σήμερα, φαινόμενο καθαρά μεταπολεμικό. Και συμπίπτει με την ποιότητα των εκάστοτε διοικούντων και τα συμφέροντά τους. Μπροστά στα μάτια μας, σε παρέα, προ πολλών ετών, γνωστός τηλεφώνησε σε πολιτικό και του ανανέωσε τηλεφωνικά την άδεια οπλοκατοχής-οπλοφορίας.
Κατά τα λοιπά, ναι, όντως έχουμε πρόβλημα. Αλλά ευτυχώς είναι (ακόμα) μειοψηφία οι καπετάνιοι, οι χασισέμποροι και οι ομόσταυλοί τους. Το σύνολο των κατοίκων του νησιού έχουν καλύτερα πράγματα στο μυαλό τους. -
Να πω και γω κατι,η Κρητη αυτη την στιγμη εχει 600,000 κατοικους το αν μεσα σε αυτους υπαρχουν εγκληματιες και βρωμοι ειναι λογικο και αναμενομενο στατιστικα οπως υπαρχουν παντου.
Το προβλημα ειναι οτι βλεπω απο ανθρωπους που δεν εχουν ερθει ποτε Κρητη και δεν εχουν συναστραφει με Κρητικους να εκφερουν αποψη για μας,οπως επισης προβλημα ειναι να διαβαζω σε αυτο το τοπικ αποψεις που ναι μεν δεν τους αρεσει η εικονα του κρητικου-αγριου αλλα ολο και γυρεφερνουν αυτη την αποψη με σκοπο να προκαλεσουν εντυπωσεις.
Ουτε αγριοι ειμαστε,ουτε δολοφονοι ουτε χασισοκαλιεργητες ισα ισα που οσοι ερθουν Κρητη εντυπωσιαζονται περισσοτερο απο τους ανθρωπους παρα απο το τοπο γιατι κατα γενικη ομολογια εχουμε μεγαλωσει ωστε να ειμαστε φιλοξενοι και μερακληδες οπως λεμε,και περισσοτερο οσοι μεγαλωσαν στην επαρχια της Κρητης.
Τωρα οποιος κανει το αντρακι και το καμποσο απλα επειδη ειναι απο την Κρητη ειναι απλα κομπλεξικος,επισης οποιος λεει πραγματα για τους Κρητικους χωρις να εχει συναναστραφει με αρκετους απο εμας ειναι απλα προκατειλιμενος.
Και οσο για αυτο που λεει ο Εχετλαιος το θεμα με τα οπλα εχει πολυ βαθειες ριζες και αποτελει παραδοση μας και τιμη μας,το θεμα με τα καπετανηλικια τους νταηδες και τους εγκληματιες αποτελει ντροπη μας και οχι καμαρι μας για να ξεκαθαριζουμε τα πραγματα.
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.