-
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πάντως κάποιοι Κρήτες ας μην κρατούν και την αναπνοή τους σχετικά με τον ηρωισμό. Δε ζούμε δα και σε διαφορετικές ηπείρους... Στρατό πήγαμε κι εμείς. Από μαυροφορεμένα κουτσαβάκια που χέζανε μαλί στα σκούρα γνωρίσαμε ουκ ολίγα.Aυτό ξαναπές το...
Στην ΕΛΔΥΚ όταν είχα πάει, ένας στους 3 ήταν από την Κρητη. Καποιοι καταπληκτικά παιδιά. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως ήταν θρασύδειλα ανθρωπάκια που προβάλανε τον αντρισμό τους και τον τσαμπουκά τους μόνο αν ήταν από 3 και πάνω.
Μου έτυχε σκηνικό εκεί, όπου όταν ένας τέτοιος μαγκίτης πήγε να μου την πέσει και τις έφαγε, γύρισε με άλλους 3 για παρέα. Αυτά τα συγκεκριμένα 'μαγκάκια' που λες, ήταν περήφανα για τα κομπιουτεράτσα τους και επιδεικνύανε φωτογραφίες τους να κρατάνε τα όπλα τους φορώντας μαύρα και καμαρώνανε σαν γύφτικα σκεπάρνια. -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
....δεν συμφωνω στην αναξελεγκτη οπλοκατοχη και οπλοχρησια αλλα,**σαν περιοχη οπου με τα οπλα απεκτησε την ελευθερια της **θεωρω οτι επειδη εχει επικρατησει αυτο το εθιμο δεν μπορει σε μια μερα να σβηστει απο την μνημη των κατοικων....Ω, ναι! Μόνο η Κρήτη, σε όλο τον κόσμο, απέκτησε την ελευθερία της με τα όπλα.
ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΕ ΕΡΕΘΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ή ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ...
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου
Κι εγώ. Και θα σταματήσω εδώ, γιατί έχω ιδιαίτερη συμπάθεια σε πολλούς Κρητικούς κι έναν Δερμιτζάκη αδελφικό φίλο ... από το Δημοτικό. Και δε θέλω με τπτ να φανεί σαν να έχω το παραμικρό εναντίον τους.
Edit
Αλλά πριν σταματήσω θα πω ότι τα Παλικάρια τους Γερμανούς ΔΕΝ τους πολέμησαν μόνο με πυροβόλα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
http://to-adifago-kitos.comαυτό που πάει?
δεν νομίζω οτι διάβασα από κάποιον συγκεκριμένα κάτι τραγικά παράλογο ανεδαφικό!
κυκλοφορώ κ οπλοφορώ!
κ τον μπάτσο στη γωνία τον θωρώ
κ αν του παίξω κ καμία
φταίει η δικιά μου ιστορία
που μαντίσταση τον κατακτητή τον έδιωξα από δώ
α ρε Δ.Σολωμέ!
έθιμο δεν βαφτίζεται οτι επιλέγουμε εμείς-ούτε με αυτό δικαιολογούμε παραβατικές συμπεριφορές(προφανώς έθιμο των Αμερικανών είναι να εισβάλλουν σε άλλες χώρες ε?) αλλά διαμορφώνεται σε βάθος χρόνου
λόγω ιστορικής παράδοσης οφείλω να σουβλιστώ!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
ας φτιαξει η πολιτεια ενα πλαισιο να περιορισει το φαινομενο...
Το πλαισιο υπαρχει. Λεγεται ποινικος κωδικας, και ισχυει παντου στην Ελλαδα. Δεν καταλαβαινω γιατι η Κρητη θελει εξαιρεση απ αυτον.
Το πλαισιο ειναι μια χαρα. Ας αφησουν και τα ΕΚΑΜ κατω καποιο καιρο, να δουμε για ποτε σφιγγουν τα γκροβερακια απο τους τσαμπα μαγκες.+10000000000000000000000000000
Και για τα κερατιάτικα που θα πληρώσουμε πάλι εμείς, το επαναλαμβάνω: ας ανοίξουν τους λογαριασμούς όλων των κατοίκων των Ζωνιανών, να τους βάλουν να πληρώσουν από μόνοι τους όλα όσα κατέστρεψαν ή μετέτρεψαν σε οπλοστάσια και εργαστήρια χασισιού, κόκας και ηρωίνης, να νιώσουν την αξία τους και να σταματήσουν να τα καταστρέφουν.
Και για την ανυπαρξία υποδομών εκεί, ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ που οι Ζωνιανοί δεν αφήσανε λειτουργό του κράτους να μπει στο 'άβατόν' τους. Δε μπορείς να παραπονιέσαι για... 'εγκατάλειψη' και ταυτόχρονα να μην αφήνεις γεωπόνους, πολεοδόμους, δασκάλους, αστυνομικούς κλπ να πατήσουν στο χωριό σου.
Και ΝΑΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Όταν έχουμε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών χασίς και μια τόσο μεγάλη βιομηχανία ναρκωτικών, δεν μπορεί όλα αυτά να καλλιεργούνται από μόνα τους, ούτε γίνεται από μόνη της η συγκομιδή. ΕΛΕΟΣ δηλαδή. ΕΛΕΟΣ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ και ΟΛΟΙ βολευτήκανε μια χαρούλα.
Εδω κανεις ενα τεραστιο λαθος, δεν γινεται να την πληρωσουν αθωοι ζωνιανοι (αλλο το να γνωριζαν τι κανει ο διπλανος τους και αλλο να καλιεργουσαν χασις), εστω και ενας να ειναι αθωος λοιπον αυτο θα ειναι μεγα σφαλμα. Επειδει λοιπον δεν νομιζω να κοβει τα @@ του κανεις οτι ΟΛΟΙ ειναι ενοχοι, σκεψου κατι καλητερο...οπως ας πουμε να παραπεμφουν σε δικη ολοι οσοι προκυψει κατι εις βαρος τους, και ας επιβληθει στον καθενα η ποινη που του αξιζει!
Αν υπηρχε μετρο στις μπαλοτες-μπαλοτιες (πως διαολο τις λενε) εμενα δεν θα με πειραζε(μπροστα στο θεμα των ναρκωτικων), αλλα εκει εχει χαθει καθε οριο, δεν γινεται να πηγαινεις σε γαμο και να νομιζεις οτι εισαι στον πολεμο, ελεος!
-
Κι εγώ λέω ότι οι Ζωνιανοί χρειάζονται πολύ σκληρότερη αντιμετώπιση, για να καταλάβουν ότι δε μπορούν να γράφουν τους νόμους στα @@ τους. Να νιώσουν εκεί πέρα τι θα πει αστυνομική παρουσία, να μπουν μέσα όλοι οι έμποροι ναρκωτικών και όπλων, οι νονοί, οι λήσταρχοι και οι μπράβοι (και είναι ΠΟΛΛΟΙ). Να τους δημευθούν και οι περιουσίες και οι λογαριασμοί τους στις διάφορες τράπεζες (για να χτιστούν με τα χρήματα αυτά οι απαιτούμενες υποδομές στα Ζωνιανά και Σ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - θα φτάσουν τα λεφτά, μην ανησυχεί κανείς γι'αυτό). Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους, όποιος νομίζει ότι είναι αμέτοχος προφανώς δεν ξέρει τι γίνεται στην περιοχή. Στα Ζωνιανά ξενομερίτης ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ. Τόσο μεγάλες εκτάσεις χασισοκαλλιεργειών (μόνον ένα άτομο είχε 300 στρέμματα χασίσι, ΕΛΕΟΣ) δεν τα περιποιείται ένα μόνο άτομο. Ένα ολόκληρο χωριό παρέχει υποστήριξη κι εργατικά χέρια γι'αυτήν τη βιομηχανία. Και πληρώνονται ΑΔΡΑ από τους τσιφλικάδες της φούντας.
Μου φαίνεται ότι μερικοί νομίζουν ακόμα ότι μιλάμε για δυο-τρία άτομα που είχαν μερικές γλαστρούλες χασίς στα σπίτια τους... Κύριοι, μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες ναρκωτικών στην Ευρώπη!
-
Δεν ξέρω τι γίνεται στα Ζωνιανά, αλλά αυτό που περιγράφεις είναι ακριβώς η κατάσταση που επικρατεί στη Βολιβία και την Κολομβία με τους βαρώνους ναρκωτικών.
-
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και στα Ζωνιανά. Τι, επειδή τόσα χρόνια τα θεωρούσαμε απλώς κουτσαβάκικες περιγραφές στις ηλίθιες μαντινάδες του πάνφαλτσου Κονταρού και του άμπαλου Κυριακάκη;
Όσα έχουν βγει στη φόρα είναι λιγότερα απ'όσα συμβαίνουν εκεί μέσα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
http://to-adifago-kitos.comCtrl+D
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Ctrl+D
... καιρό τώρα!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ctrl+D
... καιρό τώρα!
Απλά φοβερό!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ctrl+D
... καιρό τώρα!
Απλά φοβερό!
Φτου γαμώτο !
Χάθηκε να το διαβάσω προτού αρχίσω να ψάχνω και να απαντάω **για 2η φορά **για το βέτο της Γαλλίας και το όνομα της Μ. Βρετανίας κατά την ένταξή της στην ΕΟΚ, στο topic για τα Σκόπια -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μήπως ήταν ο Βασίλης Σκουλάς;Όχι, ο Αραβαντινός.
(μη με ρωτάς λεπτομέρειες, δεν ξέρω).
-
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 007_249005
Μου φαίνεται ότι οι Ζωνιανοί μας δουλεύουν όλους. Πάντως αρχίσανε να μιλάνε. ΟΧΙ όμως για τους σωστούς λόγους, αλλά, όπως αναφέρει το άρθρο, άλλοι για να ελαφρύνουν τη θέση τους κι άλλοι για να φέρουν σε δύσκολη θέση συγχωριανούς τους με τους οποίους βρίσκονται σε κόντρα. Και μετά σου λέει ότι είναι 'μεμονωμένα'...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως ήταν ο Βασίλης Σκουλάς;
Όχι, ο Αραβαντινός.
(μη με ρωτάς λεπτομέρειες, δεν ξέρω).
Αλεφαντινός, ο άλλος είναι δεσμοφύλακας
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ ΔΕΝ θα το έκανα. Μην προσπαθείς μάταια να παράσχεις άλλοθι στους εγκληματίες. Τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Επίσης, ξέχασέ το ότι είναι δυνατόν να διακινείς παράνομα όπλα και τα ναρκωτικά να μείνουν απ'έξω. Ρώτα και αστυνομικούς να σου πουν, ρώτα όποιον θες. Όποιος μπλέκει με λαθρεμπόριο όπλων μπλέκει και με ναρκωτικά.ενω σε εχω προειδοποιησει να μην με κρινεις οπως δεν κανω εγω εσυ συνεχιζεις....
εκτος να βαζεις ταμπελες μαθε οτι το 2007 οι διωκτικες αρχες-ανικανοι-για εμενα επιασαν ελαχιστα κιλα χασις σε συγκριση με το 2004-2005-2006...
βλεπετε διανυαμε προεκλογικη περιοδο και τα παιδια δεν επρεπε να εκτεθουν..κατα τα αλλα φταινε μονο οι γιδοβοσκοι που λες εσυ οτι δινω αλλοθι...τα πουλημενα οργανα(δικαστες-αστυνομικοι-πολιτικοι κτλ στο απυροβλητο)
-
Χρειάζονται δύο άτομα για να γίνει μια δουλειά που απαιτεί συνεργασία... Αν δεν υπάρχει πρόθεση από τον ένα, ο άλλος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δηλαδή, για να καταλάβω, φταίει το ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι δικαστές κλπ για το ότι τα Ζωνιανά είναι τίγκα στη φούντα; Από μόνοι τους οι χασισέμποροι δεν παίζει να απαιτούν ευνοϊκή μεταχείριση;
-
αν οι δικαστες και η αστυνομια εβαζαν στην φυλακη αυτους που επρεπε να βαλουν και δεν τους εβγαζαν εξω με αναστολες και ως χρηστες,δεν θα φυτευαν οι ζωνιανοι..
αλλα αφου βλεπουν οτι το κρατος δεν τους τιμωρει και τους κανει πλατες,ποιος θα τους σταματησει??ο νομαρχης ο Λιτινας ή εσυ?
-
Σε ό,τι αφορά την οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο Greg Lake (πρώην μπασίστας, κιθαρίστας και τραγουδιστής των Emerson Lake & Palmer και των King Crimson) τα έγραψε πάρα πολύ ωραία στην ιστοσελίδα του.
http://www.greglake.com/newsite/newhotsheet.asp
To all my friends in the USA.
April 18, 2007I would like to offer my condolences to all those who have suffered as a result of the tragic shooting at Virginia Tech.
I have no idea why this strange seemingly pointless phenomenon seems to keep repeating itself in the schools and colleges across the country. It is truly hard to fathom why someone would feel the need to kill a bunch of totally innocent people before finally killing themselves in the bargain. It would be strange and terrible enough if this had happened only once, but the fact is that this is happening repeatedly and this trend is most alarming.
I know that there are very strong opinions in the USA regarding the right to bear arms. I have heard all the arguments about the fact that it is in fact the people who cause the killing and not the guns, however it does seem to me that perhaps it is now time to re-examine this part of the Constitution and begin to turn the USA away from being a gun based society.
Removing guns from private ownership in the USA would obviously take time to have an effect and I am also sure that many people would protest. However, whatever people say, it is guns that kill people and there is no good reason, at least that I can see, for people to own the type of weapons that so often get used in these type of crimes.
I am not talking here about the hunting community. Although I do not hunt myself I can nevertheless understand why some people may feel the need to stay in touch with their primal instincts and follow the path marked out by thousands of years of history during which human beings hunted game in order to survive. However, the guns owned by this hunting community should definitely all be licensed and should all fall within strict categories and regulations.
To own these weapons, a person should need to pass a strict set of criteria. I.e., no history of mental illness or depression, no criminal record, no history of alcohol abuse, etc., and they should all be required to obtain a signed endorsement from a qualified doctor and at least one other accountable body such as a recognised hunting club or official sporting institution.
In contrast, the handgun and all automatic weapons are designed to do one thing and one thing only, and that is to kill people.
In the hands of someone who is angry, depressed, or on drugs, etc., it is instant death and depending on the intent and the weapon used, it is instant and multiple death.
I love America and have a high regard for the American people, but I have to say that in my opinion it would be a far better place without the free distribution of handguns and automatic weapons. The truth is, that if you give a person a gun there is an extreme likelihood that at some point they will find some reason to use it.
The removal of weapons from American society will be a slow process. It will be a cultural change that will inevitably take place over time, but it is important for the USA to move on beyond the days of the Wild West and begin to turn away from violence as an acceptable or inevitable way of life.
I believe that this recent tragedy at Virginia Tech was a bridge too far and that this trend cannot be allowed to continue. The right to bear arms is not worth one young life, let alone thirty, forty, or fifty. How many more young people have to die before everyone realises that less people will die if there are less guns on the street?
I do not for one moment buy the argument either that the people need to bear arms in order to protect themselves from the government. If ever the day comes when God forbid the government of the United States of America does decide to attack its own people then look out! You will need more than a bloody hand gun to stop them. This is just one more cranky idea put forward by the pro gun lobby.
I sincerely hope that all citizens of the USA will reflect long and hard on what has happened over these past few days and hopefully come to the inevitable and sane conclusion that the time has come to turn the corner and outlaw the ownership of all weapons whose only and single purpose is to kill people.
It is a very very sad day and my heart goes out to all those mothers and fathers who were proud of their young sons and daughters as they reached the blossoming of their life, only to see it taken away from them by a depressed madman with a couple of state of the art handguns.
Without those guns their children would still be alive today and I would suggest that anyone in any doubt should ask these parents whether they would be prepared to exchange the right to bear arms for the return of their children’s lives.
I think we all know the answer.
Sincerely,
Greg Lake.
Κάντε τις συγκρίσεις με ό,τι αφορά το... 'έθιμο' της οπλοκατοχής στην Κρήτη.
Παραθέτω από το παραπάνω άρθρο το εξής απόσπασμα:
The right to bear arms is not worth one young life, let alone thirty, forty, or fifty. How many more young people have to die before everyone realises that less people will die if there are less guns on the street?
Αξίζει η διατήρηση του 'εθίμου' αυτού το τίμημα σε ανθρώπινες ζωές που είτε έχουν αφαιρεθεί είτε έχουν καταστραφεί;
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
αν οι δικαστες και η αστυνομια εβαζαν στην φυλακη αυτους που επρεπε να βαλουν και δεν τους εβγαζαν εξω με αναστολες και ως χρηστες,δεν θα φυτευαν οι ζωνιανοι..αλλα αφου βλεπουν οτι το κρατος δεν τους τιμωρει και τους κανει πλατες,ποιος θα τους σταματησει??ο νομαρχης ο Λιτινας ή εσυ?
Για να στο αναστρέψω και να χρησιμοποιήσω το δικό σου modus operandi, θα σε ρωτήσω το εξής:
ΕΣΥ αν ήσουν δικαστής και σου έλεγε ο βουλευτής που έχει κουμπαριά με το ζωνιανό ότι αν τον κλείσεις φυλακή θα χάσεις τη δουλειά σου, τι θα έκανες; Ή, για να πάω σε κάτι που είπες κάπως πιο πριν, αν σου ερχόταν ο δικηγόρος του ζωνιανού με ένα χαρτοφύλακα που έχει μέσα 1.000.000 ευρωπουλάκια και σου έλεγε πως είναι δικά σου, αρκεί να τον ρίξεις στα μαλακά, τι θα έκανες; Πρωτύτερα έλεγες πως για ένα εκατομμύριο ευρώ μπορεί να έκανες λαθρεμπόριο όπλων (δραστηριότητα που ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι πάει χέρι-χέρι με το εμπόριο ναρκωτικών).
[quote]εσυ αν εβγαζες 1.000.000
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.