-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@ christos.dimouΓια μέχρι πότε θα ανέχομαι.....
οχι για πολυ
το 2012 στο δημοψηφισμα θα ζητησουμε αποσχιση απο σας τους ελληνες και θα ησυχασουμε και εμεις και εσεις
θα βγαλουμε και πρωθυπουργο το γιωργακη και κρατηστε εσεις οι ελληνες τα χοντροβαβουλα της ν.δημοκρατιας κ του πασοκγιωργακης ο πρωθυπουργος ολων των κρητικων.. τελος
τοτε ομως μη στραβωνετε οταν κατεβαινετε κρητη και θελετε βιζα..
εμεις θα κανουμε μπανια στη θαλασσα μεχρι το δεκεμβρη και εσεις θα πηζετε στην κινηση..
φονιαδες των λαων, αθηναιοιΥΓ. αν εχεις κατεβει ποτε στο ηρακλειο θα εχεις παρατηρησει οτι η ταμπελα στο λιμανι γραφει 'ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ'
ξερεις γιατι το λεει αυτο;
γιατι εκτος των αλλων εχουμε και σενς οφ χιουμορδημοκρατικο ηρακλειο, τσιχλες μπαμπαλου και τα ρεστα λουλουδια..
ολα τα λεφτα μου στον γιωργακη, τον πρωθυπουργο της κρητηςμακάρι να γινόταν απόσχιση θα έπεφτε πολύ γέλιο!:lol:
όσο για τη βίζα εγώ είμαι κυριλέ κ για μπανάκι πάμε Χαλκιδική μεριά
α λάδι παίρνω από την παραγωγό θεία μου οπότε πάλι κυριλέ(ίσα ίσα που αν ανέβουν οι τιμές θα την συμφέρει κιόλας!)
βέβαια δεν ξέρω τι προβλήματα θα δημιουργηθούν με τα της υφαλοκρηπίδας αλλά με λίγο εκβιασμό θα λυθεί κ αυτό!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΛΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΟΚ!
Η ΑΝΟΧΗ-ΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ!!!
ένας ταπεινός αντικρητικός ψιλολουλού κ μη λεβέντης κ προπάντως μη διατηρητής εις το 100% των τοπικών μου παραδόσεων φινΛαμιώτης!
-
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΩΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!
-
Κανένα απολύτως πρόβλημα...
Στο καλό και με τη νίκη.
Πρώτον όμως εφόσον δεν θα έχετε πράσινη κάρτα για Αθήνα και άλλα χωριά της υπόλοιπης Ελλάδας θα ξεκουμπιστείτε όλοι σας από εδώ θα μειωθεί ο πληθυσμός της Αθήνας κατά 1 εκατομύριο και θα λυθεί και το πρόβλημα της κίνησης... Η περιουσία των ΚΡΗΤΩΝ στην ΑΘΗΝΑ θα δημευθεί και στη συνέχεια τα ακίνητα σας θα τα γκρεμίσουμε για να φτιάξουμε πάρκα και πλατείες.. (όλο και κάτι θα βγάλουμε).
Για το λάδι σας σας το χαρίζουμε άλλωστε θα φέρουμε Ιταλικό που θα είναι και φθηνότερο. Για τις θάλασσες σας kein problem υπάρχουν τόσα ωραία Νησιά στο Αιγίο που δεν κινδυνεύεις να φας καμιά σφαίρα από το διπλανό χωριό...
Θα γλυτώσουμε και τα δεκάδες εκατομύρια ευρώ που πετάμε στη Κρήτη για να μπορείτε να παίζεται τους ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ
Θα γλυτώσουμε και από την Οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, τον ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ και όλους αυτούς σε ΑΚΗ...... (πάρτε και τον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ) και επιτέλους θα φύγει και η ΝΤΟΡΑ
Θα πληρώνεται το ηλεκτρικό μισό Ευρώ το κιλοβάτ αααα. τι ευρώ δεν έχει ευρώ μάτια μου.... μάλλον την Κρητική Δράχμη η οποία θα ακολουθεί την πορεία νομισμάτων άλλων ανεξάρτητων ΜΠΑΝΑΝΙΩΝ.
Επειδή δεν θα έχετε κάποια χοντρή αγελάδα να αρμέγετε (ΔΕΣ ΕΟΚ, ΕΛΛΛΑΣ) θα μετατραπείτε για καμιά 50αριά χρόνια σε ΜΠΑΝΑΝΙΑ αντίστοιχη των Κατεχομένων της ΚΥΠΡΟΥ και αν δεν γίνετε γκαρσόνια των Γερμανών θα γίνετε των ΤΟΥΡΚΩΝ....
Κοινώς....
Αίντε καλέ τι περιμένετε ως το 2012.... ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΩΛΕΡΑ.....
(σε αστείο mode για να μην παρεξηγούμαστε....)
-
H Kυπριακή λίρα δε χάλασε κανέναν
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ Hellenic Tifosi & skyeΤο δικαίωμα για γενικεύσεις μου το δίνουν οι Κρητικοί που εδώ και τόσα χρόνια ανέχονται την όλη κατάσταση. Αν πάρουν το νόμο στα χέρια τους και καθαρίσουν τα της οικίας τους τότε θα πάρω πίσω όλα όσα είπα και θα ζητήσω και συγνώμη αλλά ως τότε:
Χμ, μάλλον ζητάς από τους Κρητικούς να κάνουν κάτι σαν ακριβώς αυτά που τους κατηγορείς. Δε βλέπω και μεγάλη συνέπεια σε αυτά. Και στην τελική, τι μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι των Μαργαριτών Μυλοποτάμου ενάντια στους Ζωνιανούς, που τυγχάνουν της συστηματικής πολιτικής προστασίας; Να πάρουν τα όπλα; Για μια στιγμή, μόλις πριν λίγο είπες ότι δεν θες να έχουν όπλα οι Κρητικοί.
Ανέφερες επίσης ότι η Κρήτη παίρνει πολλά από το κεντρικό κράτος. Όμως συνεισφέρει και πάρα πολλά όντας μεγάλη τουριστική ζώνη. Και μάλιστα θεωρώ ότι μάλλον συνεισφέρει περισσότερο απ' όσο παίρνει πίσω, αν κρίνω από τα ελάχιστα μεγάλα έργα που έχω δει τον τελευταίο καιρό (να δω πότε θα γίνει ο άτιμος ο Β.Ο.Α.Κ)
Και τέλος θεωρώ ότι το δικαίωμα για γενικεύσεις είναι μάλλον αυθαίρετο. Όταν κανείς κάτσει καιρό στο νησί, γνωρίσει πολλές και διαφορετικές περιοχές και ανθρώπους τότε μπορεί να εκφέρει γνώμη για την πραγματική κατάσταση, ειδάλλως τα όποια συμπεράσματα είναι μάλλον αυθαίρετα.
Αν παρατηρήσει κανείς τις δικές μου προγούμενες δημοσιεύσεις, θα δει ότι εκφράζω πάντα αμφιβολία όταν συγκρίνω την Κρήτη με άλλα μέρη ως προς τη διατήρηση της παράδοσης, και αυτό επειδή δέχομαι ότι δεν μπορώ να έχω καλή εικόνα για άλλες περιοχές.
Γιατί λοιπόν τόσο απόλυτες απόψεις όταν αφορά στην Κρήτη;
Ναι, η Κρήτη έχει ιδιαιτερότητες, και καλές, και κακές. Το να στέκεται κανείς στις κακές μάλλον εμπάθεια δείχνει παρά διάθεση για αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.
-
christos.dimou
στο μινωταυρο θα σας ταϊζουμε ρε αθηνοβλαχοι
5 παιδια καθε χρονο.. οπως παλια
οι καλυτεροι πελατες θα γινετε
ενα ναυτικο αποκλεισμο σας εχουμε... αλλα γουσταρω.. θα βλεπω μετα (απο δορυφορικη) που θα κλαιγεστε στην τιβι στον πανο σομπολο για ακριβεια που θα σας πουλαμε το λαδι 100 ευρω το λιτρο
minotauros tavern MENU:
αθηναιος ψητος: 5 κρητικες λιρες
αθηναιος βραστος 6 κρητικες λιρες
αθηναιος με πατατες στο φουρνο 8 κρητικες λιρες
αθηναιος με μπροκολο και παστουρμα 5 λιρες
αθηναιος με σαλατα 6 ευρωκαι μη νομιζεις οτι θα παιρνουμε τα πρεζονια σας απ'την ομονοια να μαγειρεψουμε.. τους καλυτερους θα παιρνουμε
επισης μη γελιεσαι... η κρητη θα ειναι στην ευρωπαϊκη ενωση..
πιο πολυ για την κρητη ενδιαφερονται οι ευρωπαιοι παρα για την ελλαδα (το λεω αυτο εχοντας ζησει σε 3 χωρες του εξωτερικου κ εχοντας ταξιδεψει ολη την ευρωπη, οχι αυθαιρετα.. ολοι για κρητη μυκονο κ ροδο μου λενε..)και μην ξεχνας εμεις δεν ειμαστε φτωχομπινεδες σαν εσας τους ελληνες.. ειμαστε εργατικοι και εχουμε και τεχνολογια, και παροχη υπηρεσιων, και τουρισμο, και καλλιεργιες και αλιεια..
εσεις τρωτε απ'τα σκουπιδια ελληνακια
αλλα τελικα οντως, κατι ξερανε στη γαλλια που λεγανε 'τετοιος εισαι, σαν ελληνας'
-
Skye, σας τις ξηλώσανε ρε τις καλλιέργειες τα στρουμφ.
-
ουτε καν
τι να ξηλωσουνε ρε πατε καλα;
εδω η χουντα δεν εμπαινε στα χωρια..
ητανε κοσμος καταζητουμενος και δεν μπαινανε στο χωριο να τον συλλαβουν, και αυτοι δεν εβγαιναν απ'το χωριο κ δεν τους πιασανε ποτε..
καψανε εκει ενα δυο φυτακια για τα ματια του κοσμου
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ογκουνσοτο στην εθνικη κρητης.. τελος!Μλκ μικρός θεούλης. Θεική ατάκα, προσκυνώ.
-
παει ο ογκουνσοτος
τον αφησε ο βαζελος κ ο εργοτελης κ πηγε βελγιο κ βγηκε πρωτος σκορερ -
μεσα ειμαι..
θα παρουμε και την κερκυρα απ'τους ελληνες που ειναι πλουσιο νησι και θα περναμε φινα...
θα μπορουμε να εχουμε και ενα ονομα σε στιλ 'τα τρια νησια' που ακουγεται πολυ greek tavern φαση 'τα τρια αδερφια'..
με ναυτικο αποκλεισμο στους αθηναιους ο,τι θελουμε θα τους κανουμε..
καθε χρονο θα τους παιρνουμε 5 παιδια (τα πιο ομορφα) και θα τα ταϊζουμε στον μινωταυροναι και μετα θα κανετε κοινοπραξια με την Burkina Faso και τα νησια Cayman για να αντλησετε τα πετρελαια της Ανταρκτικης
οπως ειπε και ενας φιλος τελειωνοντας το 1ο ετος σπουδων σε σχολη του Ηρακλειου
'Την Κρητη πρεπει να την ισοπεδωσουμε με πυρηνικα και να την κατοικησουμε μετα απο αιωνες'
τωρα πια βεβαια μου ρχονται εφιαλτικες εικονες σε στυλ the 'hillz have eyez' του Καρπεντερ
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
μεσα ειμαι..
θα παρουμε και την κερκυρα απ'τους ελληνες που ειναι πλουσιο νησι και θα περναμε φινα...
θα μπορουμε να εχουμε και ενα ονομα σε στιλ 'τα τρια νησια' που ακουγεται πολυ greek tavern φαση 'τα τρια αδερφια'..
με ναυτικο αποκλεισμο στους αθηναιους ο,τι θελουμε θα τους κανουμε..
καθε χρονο θα τους παιρνουμε 5 παιδια (τα πιο ομορφα) και θα τα ταϊζουμε στον μινωταυροναι και μετα θα κανετε κοινοπραξια με την Burkina Faso και τα νησια Cayman για να αντλησετε τα πετρελαια της Ανταρκτικης
οπως ειπε και ενας φιλος τελειωνοντας το 1ο ετος σπουδων σε σχολη του Ηρακλειου
'Την Κρητη πρεπει να την ισοπεδωσουμε με πυρηνικα και να την κατοικησουμε μετα απο αιωνες'
τωρα πια βεβαια μου ρχονται εφιαλτικες εικονες σε στυλ the 'hillz have eyez' του Καρπεντερ
κ φαντάσου οτι το Ηράκλειο είναι πολιτισμένο συγκριτικά με τα περί ου ο λόγος χωριά
όσο για το εάν η Κρήτη παίρνει λιγότερα συγκριτικά με αυτά που δίνει,θα πώ μόνο οτι αν ήταν λίγο εξυπνότεροι θα είχαν καταφέρει να απεξαρτηθούν από το κακό ελληνικό κράτος,αν σκεφτεί κανείς τα ευρά που καταναλίσκονται εκεί κάθε καλοκαιρινή περίοδο!αλλά είπαμε κρατάνε λεβεντιά κ παραδόσεις με τα έργα προόδου θα ασχοληθούνε!!
-
Τα παραπάνω θα καταλάβουν αυτοί που πρέπει ότι τους αφορούν!!! Ελπίζω δηλαδή γιατί η @@ πολλές φορές επηρεάζει και τα μάτια!!!
Για όσους έχουν επιχειρήματα και θέλουν να μιλήσουν σαν άνθρωποι αρκούν όσο πολύ σωστά έχει πει ο φίλος Hellenic Tifosi επί ματαίως για ορισμένους και εγώ (θέλω να πιστεύω).
Όπως ξανά είπα όποιος δεν μας αγαπά να μας θωρεί να σκα!!!
-
Χθες στον Χαρδαβελλα ειχε αφιερωμα στον Τσουτσουρα σχετικα με τα αρχαια που υπαρχουν σε σπηλιες και το παλατι του Μινωα που ειναι βυθισμενο στην θαλλασα.Ειδα πολλες γνωστες μου φυσιογνωμιες απο τις επισκεψεις εκει.Καταπληκτικοι ανθρωποι με πραγματικη διαθεση να σε φιλοξενησουν ,να σου δωσουν απο το πιατο τους να φας αν πεινας.Οσες φορες κατεβηκα δεν ειχα κανενα προβλημα απο αυτους.ΤΟ μεγαλυτερο προβλημα μου ηταν οτι καποιες φορες δεν καταλαβαινα τι λενε λογω προφορας.Υπαρχουν ομως οπως παντου και οι αξεστοι και απολιτιστοι.Υπαρχει ο μαγκας που θα σε πηγαινει προφυλακτηρα σε στροφες για να σε φοβησει,αυτος που θα περασει απο το κοκκινο φαναρι χωρις να σταματησει,αυτος που θα εχει σταματησει μεσα στην μεση με το 4χ4 και δεν θα σε αφηνει να περασεις,αυτος που θα σε κοιτα με μισο ματι οταν περπατας στην παραλια ,αυτος που θα προσπαθησει να ριχτει στην γυναικα σου .Ομως δεν ειναι ολοι ετσι.Η γυναικα μου ηταν 10 χρονια εκει κατω και εχει αρκετες ιστοριες να πει για μπαλωθιες, για μαχαιρωματα,για καμμενα αμαξια.Ομως αυτα δεν τα κανουν ολοι .Δεν μου αρεσει η γενικευση,ειναι λαθος προσεγγιση στο προβλημα.Περυσι που μιλησα με καποια παιδια απο το φορουμ στην Κρητη καταλαβα οτι και αυτοι αισθανονται ασχημα για αυτους τους λιγους αλλα ακομα πιο ασχημα γιατι οι υπολοιποι τους τσουβαλιαζουμε ολους σαν να ειναι ολοι ιδιοι.
-
δηλαδή για να καταλάβω θα πρέπει συνεχώς να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα ώστε να μας ακούσουν.οτι μιλάμε για μία μερίδα μόνο?
όσα γράφω προέρχονται είτε από ίδιαν εμπειρία είτε από τις διηγήσεις προσφιλούς μου ατόμου κ της οικογενείας της που κατάγεται από το Ηράκλειο κ έχει συγγενείς σε χωριό Ρεθύμνου κ κουμπαριές-γνωστούς από Ζωνιανά κ αλλού.Προφανώς κ η κοπέλα μου (περί αυτής ο λόγος) έχει ξεφύγει από την ''κακή'' νοοτροπία των καραγκιόζηδων-λεβέντηδων-παραδοσιακών(από πότε το όπλο έγινε παράδοση θα το αφήσω σε όσους άπτονται των λαογραφικών) αλλά όντας λογικότατο άτομο κ αρκετά μορφωμένο τη λαμβάνω υπόψιν περισσότερο από ορισμένες ποσταρισμένες κορώνες εδώ μέσα.
το οτι κατηγορεί συγκεκριμένα πράγματα κ στερεότυπα της Κρήτης κ το οτι δεν θέλει όσο περνάει από το χέρι να επιστρέψει στις καταστάσεις που έζησε σε εμένα τουλάχιστον λέει πολλά.
τα επίλοιπα που γράφονται τα θεωρώ καραμελίτσες επιχρυσωμένες λαμβάνοντας υπόψιν μόνο σοβαρές απόψεις.
Κ εμένα με φιλοξένησαν κ με έκαναν να νοιώσω μέλ(ρ)ος της οικογένειάς τους όταν κατέβηκα αλλά δεν ξεχνώ τι έζησα!
το καραγκιοζιλίκι το ίδιο σε όλο του το μεγαλείο.
η νοοτροπία στο χωριό που πήγα (που ήταν τουριστικό μέρος γεμάτο με Ευρωπαίους τουρίστες μεγάλων ηλικιών) ήταν 20 χρόνια πίσω(με το πρόσχημα της παράδοσης απλά κ μόνο όντας προσκολλημένοι) τουλάχιστον συγκριτικά με τα χωριά της περιοχής μου (κ έχω επισκεφτεί τα περισσότερα χωριά της Στερεάς-τουλάχιστον αυτά σε ακτίνα 100χιλ. περιμετρικά της Λαμίας)που κατηγορώ λοιπόν την Κρήτη κ είμαι κ μαλάκας που το κάνω?
ή μήπως θα πρέπει να καυχόμαι για τον Αθ.Διάκο κ να κραδαίνω μαχαίρι κ κουμπούρι?όσο διατηρείται αυτή την νοοτροπία ο υπόλοιπος κόσμος θα γελά.
-
Όσοι μπορείτε βάλτε ΝΕΤ, Νικηφόρος Αεράκης.
edit: Τελικά πρόκειται για επανάληψη του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ του Αντωνόπουλου. Όσοι μπορείτε, δείτε το.
-
δεν υπάρχει διαφωνία πιστεύω -επειδή το είδα- οτι η όμορφη κ θαυμαστή αυτή εικόνα δεν είναι αυτή την οποία καταδεικνύουμε ως ''κακή'' αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στα καλά ή να παραγνωρίσουμε την οπισθοδρόμηση!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
@ Hellenic Tifosi & skye
Το δικαίωμα για γενικεύσεις μου το δίνουν οι Κρητικοί που εδώ και τόσα χρόνια ανέχονται την όλη κατάσταση. Αν πάρουν το νόμο στα χέρια τους και καθαρίσουν τα της οικίας τους τότε θα πάρω πίσω όλα όσα είπα και θα ζητήσω και συγνώμη αλλά ως τότε:
Χμ, μάλλον ζητάς από τους Κρητικούς να κάνουν κάτι σαν ακριβώς αυτά που τους κατηγορείς. Δε βλέπω και μεγάλη συνέπεια σε αυτά. Και στην τελική, τι μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι των Μαργαριτών Μυλοποτάμου ενάντια στους Ζωνιανούς, που τυγχάνουν της συστηματικής πολιτικής προστασίας; Να πάρουν τα όπλα; Για μια στιγμή, μόλις πριν λίγο είπες ότι δεν θες να έχουν όπλα οι Κρητικοί.
Ανέφερες επίσης ότι η Κρήτη παίρνει πολλά από το κεντρικό κράτος. Όμως συνεισφέρει και πάρα πολλά όντας μεγάλη τουριστική ζώνη. Και μάλιστα θεωρώ ότι μάλλον συνεισφέρει περισσότερο απ' όσο παίρνει πίσω, αν κρίνω από τα ελάχιστα μεγάλα έργα που έχω δει τον τελευταίο καιρό (να δω πότε θα γίνει ο άτιμος ο Β.Ο.Α.Κ)
Και τέλος θεωρώ ότι το δικαίωμα για γενικεύσεις είναι μάλλον αυθαίρετο. Όταν κανείς κάτσει καιρό στο νησί, γνωρίσει πολλές και διαφορετικές περιοχές και ανθρώπους τότε μπορεί να εκφέρει γνώμη για την πραγματική κατάσταση, ειδάλλως τα όποια συμπεράσματα είναι μάλλον αυθαίρετα.
Αν παρατηρήσει κανείς τις δικές μου προγούμενες δημοσιεύσεις, θα δει ότι εκφράζω πάντα αμφιβολία όταν συγκρίνω την Κρήτη με άλλα μέρη ως προς τη διατήρηση της παράδοσης, και αυτό επειδή δέχομαι ότι δεν μπορώ να έχω καλή εικόνα για άλλες περιοχές.
Γιατί λοιπόν τόσο απόλυτες απόψεις όταν αφορά στην Κρήτη;
Ναι, η Κρήτη έχει ιδιαιτερότητες, και καλές, και κακές. Το να στέκεται κανείς στις κακές μάλλον εμπάθεια δείχνει παρά διάθεση για αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.
Ολίγον σοβαρά τώρα...
1η+2η παράγραφος. Δεν είναι λύση η αυτοδικία. Καταγγέλεις στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη και αν αυτοί τα ξύνουν βγαίνεις στα κανάλια. Αν και αυτοί (κανάλια) δεν ενδιαφέρονται τότε ναι παίρνεις τα όπλα αλλά εκεί πιά είσαι δικαιολογημένος απόλυτα καθώς το επίσημο κράτος (Αστυνομία), η Δικαιοσύνη και η Δημοσιογραφία σε έχουν αφήσει στα χέρια αυτών των αλητήριων.
3η παράγραφος. Κρίσεις βάσει των έργων βιτρίνας δεν έχουν και ιδιαίτερη αξία. Στην Αθήνα ακόμα δεν υπάρχει κτηματολόγιο αλλά από την άλλη δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τα διάφορα στάδια της Ολυμπιάδας τα οποία αργά αλλά σταθερά μετατρέπονται σε χώρους σκουπιδιών. Στα Ζωνιανά πχ. υπήρχε Βιολογικός Καθαρισμός και δεν νομίζω ότι ήταν έργο της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας της Περιοχής. Υπάρχουν έμμεσες και άμεσες παροχές. Το γεγονός ότι παρόλο που καις πετρέλαιο δεν πληρώνεις 50 σεντ την Κιλοβατώρα είναι μία έμεση παροχή την οποία χρυσοπληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Δρόμοι και άλλες υποδομές είναι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ όπως και τα διάφορα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το γεγονός δε ότι έχεις τουρισμό οφείλεται κυρίως στα Λιμάνια και Αεροδρόμια που υπάρχουν στο Νησί και αυτά δεν είναι έργα των Ιδιωτών αλλά έχουν γίνει με χρήματα Κρατικά. Τέλος το γεγονός ότι η ΚΡΗΤΗ έχει υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα από πολλές άλλες τουριστικές περιοχές και από το μέσο όρο της χώρας αυτό το οφείλει στις κρατικές επενδύσεις που επέτρεψαν την ανάπτυξη.
4η παράγραφος. Το δικαιώμα των γενικεύσεων μου το δίνουν οι Κρητικοί. Τόσο με την απίστευτη έπαρση μερικών που δεν είναι τόσο λίγοι ώστε να τους θεωρείς ειδικά φρούτα (είμαι από τη ΚΡΗΤΗ λες και κατά τη γέννηση στη περιοχή αυτή υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπου όλοι γίνονται λεβέντηδες και ευθυτενείς) όσο και από το τρόπο με τον οποίο πορεύονται κοινωνικά τουλάχιστον στο Νησί (οπλοφορία, σχέσεις με τις Αρχές κ.λπ.).
5η παράγραφος. Κάθε περιοχή έχει τα στραβά της. Έχοντας κατά το ήμισυ καταγωγή από Θεσσαλία θυμάμαι πριν 15 χρόνια τα βρισίδια που είχα ρίξει με συγχωριανούς μου για τον Παλαιοκώστα τον οποίο και υπόθαλπταν ξεδιάντροπα. Για την περιοχή των Ιωαννίνων το άλλο μου ήμισυ στο στρατό είχα πλακωθεί με ένα Συντοπίτη που θεωρούσε ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο ως Παγουράς. Τα φαινόμενα τοπικισμού είναι ένας βέβαιος και σίγουρος τρόπος να παραμείνεις υποανάπτυχτος καθώς γενούν μορφές Νεποτισμού. Και επιστρέφοντας στους ΚΡΗΤΕΣ. Στη ΚΡΗΤΗ έχω βρεθεί 2 φορές στη ζωή μου. Και τις 2 πέρασα θαυμάσια άλλα αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι τυφλός και δεν διαβάζω εφημερίδες ή είμαι κουφός και δεν ακούω τι γίνεται??? (π.χ. Ιστορία με Κουρουπητό - άντε τώρα με τη σύμβαση να γίνει κάτι).
6η+7η παράγραφος. ΙΜΗΟ το πρόβλημα με τη ΚΡΗΤΗ έχει παραγίνει και τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Στα @@ αν για αυτό ευθύνονται οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Από τι στιγμή που τους ψηφίζουν αυτοί τους ΚΑΝΟΥΝ οπότε ας τους χαίρονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ΕΓΩ θα πρέπει να αποδεκτώ την ύπαρξη εντός της Ελληνικής Επικράτειας περιοχών όπου ο Νόμος και η Τάξη δεν ισχύουν. Και η ΚΡΗΤΗ σήμερα είναι απλά το μέρος όπου πρέπει κάτι να γίνει καθώς την επόμενη φορά δεν θα έχουμε μόνον τραυματίες αλλά νεκρούς. Δηλαδή πρέπει να περιμένουμε πρώτα να σκοτωθούν 50~60 άτομα ακόμα πριν κάνουμε κάτι. Αντίστοιχα φαινόμενα υπάρχουν στην Πελοπόνησσο, στη Θράκη, στις Ορεινές περιοχές της ΗΠΕΙΡΟΥ όπου η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ σαρώνει κ.λπ. Και εκεί ζητώ το αυτονόητο από το Ελληνικό Κράτος. Το δικαίωμα να αισθάνομαι ασφαλής τόσο στη Βόνιτσα όσο και στη Σητεία όσο και στα Μουσουλμανοχώρια της Θράκης.Αυτά και ελπίζω να μην κούρασα....
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
δεν υπάρχει διαφωνία πιστεύω -επειδή το είδα- οτι η όμορφη κ θαυμαστή αυτή εικόνα δεν είναι αυτή την οποία καταδεικνύουμε ως ''κακή'' αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στα καλά ή να παραγνωρίσουμε την οπισθοδρόμηση!Μα η εικόνα που προέβαλλε ο Αντωνόπουλος στα δύο ντοκιμαντέρ δεν είναι ούτε ωραιοποιημένη, ούτε 'καταδικαστική'. Είναι μια αρκετά ακριβής φωτογραφία των μουσικών πραγμάτων στην Κρήτη του σήμερα.
1η+2η παράγραφος. Δεν είναι λύση η αυτοδικία. Καταγγέλεις στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη και αν αυτοί τα ξύνουν βγαίνεις στα κανάλια. Αν και αυτοί (κανάλια) δεν ενδιαφέρονται τότε ναι παίρνεις τα όπλα αλλά εκεί πιά είσαι δικαιολογημένος απόλυτα καθώς το επίσημο κράτος (Αστυνομία), η Δικαιοσύνη και η Δημοσιογραφία σε έχουν αφήσει στα χέρια αυτών των αλητήριων.
Να καταγγείλεις δηλαδή επώνυμα τι; Αυτά που ξέρουν όλοι; Ή μήπως να πιάσεις τον Κεφαλογιάννη να του παραπονιέσαι; Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα μου φαίνεται.
3η παράγραφος[....]
Λες ότι ο τουρισμός οφείλεται σε κρατικές επενδύσεις, λες και η Κρήτη(και οι φόροι που οι κάτοικοι της πληρώνουν) δεν ανήκει στο κράτος! Φυσικά και τα λιμάνια θα γίνουν με κρατικά χρήματα, αλλά αίσθηση μου παραμένει ότι μάλλον τα έργα υποδομής είναι λιγότερα απ' όσο αναλογικά θα έπρεπε.
4η παράγραφος. Το δικαιώμα των γενικεύσεων μου το δίνουν οι Κρητικοί. Τόσο με την απίστευτη έπαρση μερικών που δεν είναι τόσο λίγοι ώστε να τους θεωρείς ειδικά φρούτα
Ναι, αυτό σε αρκετές περιπτώσεις ισχύει, αλλά βλέπω ότι διεκδικείς το δικαίωμα να γενικεύεις στα αρνητικά και 'ξεχνάς' εντελώς να γενικεύσεις τα καλά. Εγώ δεν πιστεύω στην ανωτερότητα κάποια περιοχής, αλλά στη διαφορετικότητα, κυρίως σε επίπεδο εθίμων και παράδοσης. Αυτή ακριβώς τη διαφορετικότητα αγαπάω από μικρό παιδί, με αυτήν έχω μεγαλώσει, και για τη διατήρηση αυτής δίνω το μικρό μου αγώνα, έστω και εξ' αποστάσεως.
Τα φαινόμενα τοπικισμού είναι ένας βέβαιος και σίγουρος τρόπος να παραμείνεις υποανάπτυχτος καθώς γενούν μορφές Νεποτισμού.
Συμφωνώ, η λογική του 'είμαι καλύτερος επειδή έτυχα να γεννηθώ Κρητικός/Ηπειρώτης/Πελοπονήσιος' είναι εντελώς στρεβλή και ηλίθια. Η διατήρηση όμως της ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική
-
Εκάνανε μου τα ΕΚΑΜ
σαρανταπέντε μπλόκα
μα δεν υπολογίσανε
το τούρμπο στο τογιόταΙντα θα βγει που τα ΕΚΑΜ
εμένα κυνηγούνε
σαν το Bin Laden κρύβομαι
και άντε να με βρούνε!Μπλόκο μου κάναν οι φρουροί
στο Πέραμα πιο πέρα
μα το μπιστόλι το 'χα εγώ
στο φίλτρο του αέραΑντρας που νυχτοπερπατεί
με βεργα και πιστολι,
δεν τονε στενουν τα Ε.Κ.Α.Μ.
και η αστυνομια οληΕχω μπιστόλι μπράουνιγκ
και έχω και μπερρέτα
μα εδα θα πάρω ένα κλόκ
απου τσι παίζει ντρέταΛένε πως είναι τα ΕΚΑΜ
πολύ εκπαιδευμένα,
και γιάντα πάνε εφτά μαζί
και κυνηγούνε ένα;Θα πάω εις τα Ζωνιανα
να γινω περβολαρης
χασις ποθες καλυτερα
δε βρισκεις να φουμαρειςΕπήρανε μου τα Ε.Κ.Α.Μ
το 45άρι
μα εδά και κάμποσο καιρό
βαστώ καλό 9άριΣτα όρη βόσκουν πρόβατα
στον κάμπο το μποστάνι
για βλήτα τα περάσανε
οι βλάχοι το σισάμι.ΕΓΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΣΤΑ ΟΡΗ ΝΑ ΓΥΡΙΖΩ
ΚΙ ΟΠΟΥ ΕΚΑΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΟΣ ΘΑ ΤΟΝΕ ΚΑΘΑΡΙΖΩ.ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΟ ΓΕΜΙΣΑ ΧΑΣΙΣΙΕΠΕΙΡΑΝΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΜ ΕΞΙ ΚΑΛΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ
Κ' ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΡΑΓΚΕΙΛΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑΜΕ ΣΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑΉρθανε οι ειδικοί φρουροί
Κι ήρθαν τα πάνω κάτω
Μα πρόλαβα και ήχωσα
Τ’ άρματα στο μητάτο.
.....................
Καλάσνικοφ και μπράουνιγκ
Για πάρτη τση επήρα
Κι όπου κι αν πάω τη κρατώ
Διπλή τη γεμιστήρα
.........................
Η Κρήτη όλη ήμπλεξε
Κι είν’ οι φρουροί αιτία
Απού δεν τη τρομοκράτησε
Ούτ’ η δικτατορία.
...................
Το σ’ αγαπώ σου το γραψα
Στου μπιστολιού τη κάνη
Και κάθε μπιστολιά που βγει
Στη φόρα θα το βγάνει
Όσο φορούνε άρματα
άντρες με μαύρα γένια
θα μείνουν απροσκύνητα
τση Κρήτης τα μπεντένια.Βροντά κι αστράφτει στα Χανιά
και στα Σφακιά χιονίζει
και εις τα Ρεθεμνιώτικα
η λεβεντιά αρμενίζει
Τα μαύρα ρούχα νεαρέ
τη θλίψη συμβολίζουν
εκτός ανε θαρρείς εσύ
το σώμα πως στολίζουν!!!
Τα μαύρα ρούχα βάνουνε
όσοι έχουνε μπιστόλι
γι' αυτό στο Μυλοπόταμο
μαύρα φορούνε όλοι!!!
Δεν με φοβίζουν τα ΕΚΑΜ
ούτε κι οι Εκαμίτες
γιατί ειν΄ οι φίλοι μου βοσκοί
και Μυλοποταμίτες
Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.