Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Κρήτη: όπλα, βεντέτα και άλλες ιστορίες.
    • 1
    • 2
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 53
    • 54
    • 23 / 54
    Αντίλογος
    161
    1074
    3182
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • S
      skullone last edited by

Στον Αντ1 Δυτικής Κρήτης άκουσα τη Δευτέρα το Χρήστο Μαρκογιαννάκη να κάνει δηλώσεις με τις οποίες καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα που βλέπουμε στα Ζωνιανά...

Πόσο περίεργο, ειρωνικό κι αφύσικο είναι αυτές οι δηλώσεις να βγαίνουν απ'το στόμα του συγκεκριμένου ανδρός...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dap last edited by

Καπου στις ειδησεις στην ΤV ανεφεραν οτι οι αστυνομικοι βρηκαν βιβλιαριο καταθεσεων ενος κτηνοτροφου με το μικρο ποσο των πεντε εκατομμυριων ευρω. Ειδες τι κανουν τα αρνακια;

Α ρε Μαρινακη,ποσες αληθειες καταμαρτυρας,αλλα.....

• C
          cpp last edited by

Την Πέμπτη, στην κοινοτική μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Ζωνιανών βρέθηκαν μια μικρή μονάδα επεξεργασίας χασίς, τμήματα από ΑΤΜ τραπεζών, δέκα κιλά χασίς και έξι κιλά δυναμίτιδα. Επίσης, σε έρευνα σε οικία βρέθηκαν ένα κιλό χασίς και 250.000 ευρώ σε μετρητά.

Στις έρευνες της Τετάρτης οι αστυνομικοί εντόπισαν παλαιά όπλα, δύο φυτείες με 58 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και περίπου δύο κιλά ακατέργαστου χασίς.

Ακόμη, βρέθηκαν τρία προσφάτως καμένα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί από την περιοχή του Ηρακλείου, καθώς και πέντε μοτοσικλέτες, που είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές. Τα αυτοκίνητα θεωρούνται σημαντικό εύρημα, καθώς ερευνάται αν είχαν χρησιμοποιηθεί στις «ληστείες των ΑΤΜ» τραπεζών.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν έλεγχοι σε αποθήκες, στάνες και σπήλαια στα βουνά, ενώ θα ζητηθεί να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί προσώπων εις βάρος των οποίων υπάρχουν στοιχεία για παράνομη δραστηριότητα.

Πάντως πέρα από την πλάκα τέτοιες έρευνες σκούπα πρέπει να γίνουν απροειδοποίητα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ...ακόμα και στο Κολωνάκι

• E
            emmanoyhl last edited by

Στις 15 του μήνα κατά τις τρις το μεσημέρη θα πάνε να δούνε τις βόρειες στάνες και την επόμενη το πρωί τις νοτικές!!!

• S
              skullone last edited by

Μ'αρέσει πάρα πολύ που τώρα ξέρουν και οι πέτρες πού θα πάνε και πότε...

• ?
                A Former User last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
                Στις 15 του μήνα κατά τις τρις το μεσημέρη θα πάνε να δούνε τις βόρειες στάνες και την επόμενη το πρωί τις νοτικές!!!

Aληθευει οτι τον εμπορο ναρκωτικών τον επιασαν εξω απο το Ηρακλειο την παρασκευη και πηγαν να κανουν εφοδο στο σπιτι του την δευτερα;
                Τι στο καλο;Πενθημερο ακομα και στην αστυνομια;

• S
                  sosna last edited by

επειδή θεωρώ οτι όσα έχουν γραφτεί είναι απολύτως ορθά το μοναδικό που θα ήθελα να συμπληρώσω-αν κ στο φτωχό μυαλό μου φαντάζει αυτονόητο- είναι οτι όλη η Ελλάδα μαστιζόταν από κατακτητές κατά καιρούς κ σχεδόν παντού υπήρξε αντίσταση.

Εκείνο που διαπιστώνω όμως είναι οτι οι επίλοιποι ''άφρονες'' Έλληνες δεν διατήρησαν το ''λεβέντικο έθιμο'' της οπλοκατοχής κ προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δύσκολες μνήμες του παρελθόντος!

ας θυμηθούμε οτι κ η εκπολιτισμένη Ευρώπη πολέμησε αλλά δεν βλέπω να μπαλωτάρουν ανοήτως εκτονώνοντας τα ψήγματα ανδρισμού των κ προβάλλοντας το ελαχίστων εκατοστών μόριό τους.

• C
                    cmarin last edited by

Ο χρήστης BILL33 έγραψε:

Aληθευει οτι τον εμπορο ναρκωτικών τον επιασαν εξω απο το Ηρακλειο την παρασκευη και πηγαν να κανουν εφοδο στο σπιτι του την δευτερα;
                    Τι στο καλο;Πενθημερο ακομα και στην αστυνομια;

Αληθεύει!

• H
                      hellenic-tifosi last edited by

Ο χρήστης Coyot έγραψε:
                      Κρητικοί σαν αυτούς που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς επί 250 χρόνια και τους αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ, δεν υπάρχουν πια (γενικώς), και το λέω με πολύ πόνο, γιατί γνωρίζω κάποιους ελάχιστους πραγματικούς Κρητικούς που υπάρχουν ακόμη (ειδικώς).
                      Υπάρχουν βασικά μόνον θρασύδειλα νεόπλουτα ζώα, με κουμπούρια μόνο για ΔΟΛΟφονίες και μπαλωθιές σε γάμους, ζώα αφημένα στον πρωτογονισμό, τον αχαλίνωτο πλουτισμό και την αγραμματοσύνη τους, από τους ντόπιους πολιτικάντηδες-νταβατζήδες.

Εδώ θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως. Κρήτη δεν είναι μόνο ο πάνω Μυλοπόταμος, ο ορεινός Αποκόρωνας και τα Βορίζα. Κρήτη είναι και οι πόλεις, και τα αναρίθμητα άλλα χωριά και οι κωμοπόλεις. Το να γενικεύουμε με βάση τα καπετανιλίκια μιας περιοχής είναι εντελώς άστοχο.

Και την τελική, σε απόσταση 5-10 λεπτών από τα Ζωνιανά βρίσκονται τα Ανώγεια, που παράγουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ πολιτισμό τα τελευταία 30-40 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί δηλαδή να παίρνουμε παράδειγμα τους Ζωνιανούς και τους Λειβαδιώτες και όχι τους Ανωγειανούς; Στον κάτω Μυλοπόταμο υπάρχουν και οι Μαργαρίτες, χωριό πανέμορφο, με πολύ δραστήριους, αγαπημένους και δημιουργικούς κατοίκους.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ως εφικτή λύση βλέπω μόνο τη βιαία διάλυση μίας κοινωνίας όπως αυτή των Ζωνιανών, με την εκκένωση / ισοπέδωση του χωριού και τη διασπορά του πληθυσμού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
                      Δυστυχώς.

Αυτό δηλαδή είναι εφικτή λύση;

Μια χαρά λύση υπάρχει, και το είχαν κάνει πράξη τα ΕΚΑΜ παλιότερα, αλλά δυστυχώς αποσύρθηκαν. Το πως, γιατί, ποιός, και κυρίως ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ το ζήτησε είναι κουίζ. Όποιος το βρει κερδίζει δωρεάν διακοπές σε μιτάτο το Μάιο για να παρακολουθήσει τις κουρές ζωντανά.

Οι Ζωνιανοί είχαν πάντοτε παραβατική κουλτούρα, απλώς περιορίζονταν σε καμμία ζωοκλοπή, άντε καμμία καταπάτηση. Το εύκολο χρήμα με το χασίς και τις Ρωσίδες, αλλά κυρίως οι πολιτικές 'πλάτες' είναι που οδήγησαν την κατάσταση εκεί.

Το όργιο παραπληροφόρησης, ηλιθιότητας και γενικεύσεων από τα ΜΜΕ όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα για το σύνολο των Κρητικών, ή για το σύνολο των Μυλοποταμιτών. Όπως είπα και παραπάνω, γιατί λοιπόν εμένα σαν Μυλοποταμίτη, ή αν θέλετε Μυrοποταμίτη κατά το τοπικό αξάν να με εκφράζουν οι Ζωνιανοί και οι Λειβαδιώτες; Εκνευρίζομαι αφόρητα όταν με δουλεύουν φίλοι Αθηναίοι, που (και λογικό είναι) έχουν ως μόνη πηγή πληροφόρησης τις πίπες που αμολάνε τα ΜΜΕ. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να κατέβουν κάτω έστω για διακοπές και να δουν πραγματικά την κατάσταση στα χωριά μας, τις παρέες, τη φιλοξενία και τα γλέντια.

• G
                        giorgos123 last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:

Κρητικοί σαν αυτούς που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς επί 250 χρόνια και τους αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ, δεν υπάρχουν πια (γενικώς), και το λέω με πολύ πόνο, γιατί γνωρίζω κάποιους ελάχιστους πραγματικούς Κρητικούς που υπάρχουν ακόμη (ειδικώς).
                        Υπάρχουν βασικά μόνον θρασύδειλα νεόπλουτα ζώα, με κουμπούρια μόνο για ΔΟΛΟφονίες και μπαλωθιές σε γάμους, ζώα αφημένα στον πρωτογονισμό, τον αχαλίνωτο πλουτισμό και την αγραμματοσύνη τους, από τους ντόπιους πολιτικάντηδες-νταβατζήδες.

Εδώ θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως. Κρήτη δεν είναι μόνο ο πάνω Μυλοπόταμος, ο ορεινός Αποκόρωνας και τα Βορίζα. Κρήτη είναι και οι πόλεις, και τα αναρίθμητα άλλα χωριά και οι κωμοπόλεις. Το να γενικεύουμε με βάση τα καπετανιλίκια μιας περιοχής είναι εντελώς άστοχο.

Και την τελική, σε απόσταση 5-10 λεπτών από τα Ζωνιανά βρίσκονται τα Ανώγεια, που παράγουν ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ πολιτισμό τα τελευταία 30-40 χρόνια τουλάχιστον. Γιατί δηλαδή να παίρνουμε παράδειγμα τους Ζωνιανούς και τους Λειβαδιώτες και όχι τους Ανωγειανούς; Στον κάτω Μυλοπόταμο υπάρχουν και οι Μαργαρίτες, χωριό πανέμορφο, με πολύ δραστήριους, αγαπημένους και δημιουργικούς κατοίκους.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ως εφικτή λύση βλέπω μόνο τη βιαία διάλυση μίας κοινωνίας όπως αυτή των Ζωνιανών, με την εκκένωση / ισοπέδωση του χωριού και τη διασπορά του πληθυσμού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.
                        Δυστυχώς.

Αυτό δηλαδή είναι εφικτή λύση;

Μια χαρά λύση υπάρχει, και το είχαν κάνει πράξη τα ΕΚΑΜ παλιότερα, αλλά δυστυχώς αποσύρθηκαν. Το πως, γιατί, ποιός, και κυρίως ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ το ζήτησε είναι κουίζ. Όποιος το βρει κερδίζει δωρεάν διακοπές σε μιτάτο το Μάιο για να παρακολουθήσει τις κουρές ζωντανά.

Οι Ζωνιανοί είχαν πάντοτε παραβατική κουλτούρα, απλώς περιορίζονταν σε καμμία ζωοκλοπή, άντε καμμία καταπάτηση. Το εύκολο χρήμα με το χασίς και τις Ρωσίδες, αλλά κυρίως οι πολιτικές 'πλάτες' είναι που οδήγησαν την κατάσταση εκεί.

Το όργιο παραπληροφόρησης, ηλιθιότητας και γενικεύσεων από τα ΜΜΕ όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα για το σύνολο των Κρητικών, ή για το σύνολο των Μυλοποταμιτών. Όπως είπα και παραπάνω, γιατί λοιπόν εμένα σαν Μυλοποταμίτη, ή αν θέλετε Μυrοποταμίτη κατά το τοπικό αξάν να με εκφράζουν οι Ζωνιανοί και οι Λειβαδιώτες; Εκνευρίζομαι αφόρητα όταν με δουλεύουν φίλοι Αθηναίοι, που (και λογικό είναι) έχουν ως μόνη πηγή πληροφόρησης τις πίπες που αμολάνε τα ΜΜΕ. Όλα αυτά βέβαια μέχρι να κατέβουν κάτω έστω για διακοπές και να δουν πραγματικά την κατάσταση στα χωριά μας, τις παρέες, τη φιλοξενία και τα γλέντια.[/quote

Κπολυ καλα εκανες που διαφωνησες , γιατι ετσι ακριβως ειναι ,δωσε μας κ τη λυση στο κουιζ να εισαι δυο φορες λεβεντης.

• E
                          eddie_147 last edited by

Κρητικοί σαν αυτούς που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς επί 250 χρόνια και τους αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ

Μου επιτρέπετε μια ιστορική παρατήρηση;
                          Οι Κρητικοί που τα έβαλαν με τους Οθωμανούς δεν κατάφεραν να απελευθερώσουν το νησί τους παρά το γεωγραφικό πλεονέκτημα που είχαν (νησί γαρ) σε αντίθεση με τους Καλαματιανούς πχ ( ) και οι Κρητικοί που τα έβαλαν με τους αλεξιπτωτιστές της Βέρμαχτ πολέμησαν ήταν κάποιοι κάτοικοι που βοήθησαν-πολέμησαν μαζί με τους Άγγλους, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες στρατιώτες που υπερασπίστηκαν το νησί όπως έκαναν τόσοι κάτοικοι ελληνικών περιοχών που τους δόθηκε η ευκαιρία να κάνουν κάτι τέτοιο όπως πχ οι Ηπειρώτες.
                          Το σημειώνω γιατί περνάει σιγά σιγά μια πάγια θέση ότι οι Κρητικοί είναι οι μόνοι που πολέμησαν, οι Κρητικοί είναι οι μόνοι που έκαναν αυτό, εκείνο το άλλο, οι μόνοι άντρες, οι μόνοι μάγκες κλπ κλπ κλπ
                          Και κάπου αλλού υπάρχουν χασισοφυτείες (και μάλιστα καλύτερης ποιότητας ) και οι χωριανοί βγάζουν λεφτά από αυτά και υπάρχει ανοχή της αστυνομίας αλλά αυτό το αίσχος με τα όπλα και τις ψευτομαγκιές ΜΟΝΟ στην Κρήτη.
                          Δεν φταίνε τα ναρκωτικά (μόνο). Υπάρχει και ο διαχρονικός κάλος στον κρητικό εγκέφαλο που περνάει από γενιά σε γενιά.

• S
                            skullone last edited by

Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
                            Το πως, γιατί, ποιός, και κυρίως ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ το ζήτησε είναι κουίζ.

Μπορεί να κάνω λάθος, μια και ο βουλευτής που έχω στο μυαλό μου είναι Χανιώτης, αλλά μήπως το μικρό του όνομα αρχίζει από Χ και είναι πρώην δικαστικός;

• C
                              coyot last edited by

@Έντυ: Γράφεις μαλακίες πάνω στη (δίκαια πάντως) οργή σου.
                              Για μια πιο αντικειμενική και επιστημονική εξήγηση, ξαναδιάβασε όλο το ποστ μου.
                              Στη στεριά, ο Ελληνισμός σκαρφάλωσε λόγω ξένης κυριαρχίας στα βουνά, για πρώτη φορά στην ιστορία του, όπου και επεβίωσε, δεδομένου ότι οι Τούρκοι μικρό ενδιαφέρον είχαν να φορολογήσουν τα κορφοβούνια (αυτό ακριβώς σημαίνει Ά γ ρ α φ α π.χ.)
                              Στην Κρήτη και μόνον οι Τούρκοι προσπάθησαν να εξισλαμίσουν ή σκοτώσουν ΟΛΟΥΣ μέχρι τον τελευταίο, και είναι επιτυχία μοναδική ότι μόνον το 30% τούρκεψε (και έφυγε με την ανταλλαγή το 1922).

Τώρα ότι το κάθε μ α ϊ μ ο ύ ν ι (μουνόπανο τυγχάνον εκ Κρήτης) κάνει μπαϊράκι την παληανθρωπιά του με φόντο το φοκλόρ και την παράδοση, είναι αληθές και λυπηρό, και αυτό έχει πλήξει (ανεπανόρθωτα, δυστυχώς, πιστεύω) την αληθινή Κρήτη.

• E
                                eddie_147 last edited by

1. Οι Κρητικοί απελευθέρωσαν την Κρήτη από τους Τούρκους; ΟΧΙ
                                  Οι Πελοποννήσιοι το έκαναν; ΝΑΙ
                                  Η Πελοπόννησος είναι τόσο ορεινή και η Κρήτη δεν είναι; ΟΧΙ
                                  Η Κρήτη ως νησί δεν είναι πιο εύκολο να απελευθερωθεί από μια περιοχή στη Στερεά Ελλάδα (δευτερεύον αλλά μια που το ανέφερα); ΝΑΙ

2. Οι Ηπειρώτες (άντρες, γυναίκες κάθε ηλικίας) βοήθησαν-πολέμησαν με τον ελληνικό στρατό στο έπος του '40; ΝΑΙ
                                  Οι Κρητικοί στη μάχη της Κρήτης έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό; ΟΧΙ
                                  Μήπως όλοι οι Πελοποννήσιοι (παράδειγμα) ήταν δοσίλογοι και οι μόνοι γνήσιοι αγωνιστές και πατριώτες στην Αντίσταση ήταν οι Κρητικοί; ΟΧΙ

3. Χασισοφυτείες υπάρχουν σε αρκετά μέρη στην Ελλάδα; ΝΑΙ
                                  Βγάζουν πολλά λεφτά κάποιοι χωριάτες από αυτή τη μπίζνα; ΝΑΙ
                                  Υπάρχει ανοχή της αστυνομίας; ΝΑΙ
                                  Υπάρχει κάποιο χωριό στη Μεσσηνία (πχ) που να υπάρχει άβατο όπως στην Κρήτη; ΟΧΙ

Πού ακριβώς λεω μαλακίες αγαπητέ;

Κατ΄αρχάς δεν διαφώνησα σε κάτι μαζί σου. Απλά πιστεύω ότι βασική αιτία αυτής της ΤΟΣΟ ΜΕΓΕΝΘΥΜΕΝΗΣ κατάστασης είναι ο κάλος στον κρητικό εγκέφαλο. Ποιός κάλος; Αν είσαι κρητικός θα γνωρίζεις καλύτερα.
                                Εγώ το λέω επειδή ξέρω πολλούς κρητικούς (και μεγαλωμένους εκεί και μη) και η λέξη 'κάλος' είναι δικής τους έμπνευσης.
                                Εγώ έχω καταγωγή από την Καλαμάτα. Πέρα από όποια πλάκα μπορεί να κάνω με αυτό, σε καμμία περίπτωση δεν το αναφέρω λες και ανήκω στην αρεία φυλή ή το ότι είμαι Καλαματιανός με κάνει υπεράνθρωπο, πρώτο μάγκα, μέγιστο πατριώτη και απερίγραπτο γ@μιά...
                                Ξέρω πολλούς (πάαααααααρα πολλούς) Κρητικούς που κάνουν ακριβώς αυτό. **'Εγώ φίλε είμαι Κρητικός και δεν μασάω...' **:whatever:
                                Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι ακριβώς εννοώ.

• C
                                  coyot last edited by

Έντυ διαφωνώ μόνο με τη (ρατσιστική χοντράδα, άρα;) μαλακία που έγραψες περί δήθεν κάλου στον κρητικό εγκέφαλο.

Για το πού έχει καταντήσει με την πάροδο του χρόνου η Κρήτη, όπως βλέπεις συμφωνώ (με βαθειά και ειλικρινή λύπη, γιατί την αγαπώ και έχω σχέσεις - αν και Ηπειρώτης).

Δεν συμφωνώ με παράλογους και αυθαίρετους αφορισμούς για το πώς κατάντησε έτσι.

Έγραψα τη δική μου, ιστορικά τεκμηριωμένη νομίζω, ερμηνεία για τη σημερινή κατάντια της.

• E
                                    eddie_147 last edited by

Αν διαφωνούμε τότε στα περί κάλου εγώ θα (ξανα)γράψω ότι αυτό είναι λεξιλόγιο Κρητικών που απογοητεύονται με αυτή την νοοτροπία αρκετών συμπατριωτών τους.
                                    Για να πω και την καθαρά δική μου γνώμη φέτος που ήμουνα 2 εβδομάδες Χανιά έχω να πω τα καλύτερα. Με είχαν τρομάξει για τους οδηγούς και ότι επειδή θα με έβλεπαν με αθηναϊκή πινακίδα θα μου έκαναν τη ζωή δύσκολη. Μάλλον εγώ τρόμαξα αρκετούς με την 'αθηναϊκή' οδήγηση...
                                    Και ο κόσμος ευγενέστατος όπως και στη Χερσόνησο που είχα μείνει πριν 2 χρόνια. Προφανώς αυτοί προχωράνε μπροστά σε αντίθεση με ένα τσοπάνο συμφοιτητή που είχα,** ο οποίος είχε πλακωθεί με κάποιον επειδή έλεγε ΤΟ ρακί και όχι ΤΗ ρακή...**
                                    Αν πιστεύεις ότι ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΜΟ δεν έχει κάλο στον εγκέφαλο τότε δεν έχω κάτι άλλο να σου πω επ' αυτού.
                                    Αυτός και όλοι εκείνοι που εις το όνομα της λεβεντογέννας Κρήτης κάνουν διάφορες καφρίλες και λένε διάφορες μπαρούφες.

• N
                                      nickolas last edited by

Είναι γεγονός ότι ο τυπικός κάτοικος της περιοχής είναι μαύρο κοπρόσκυλο (sic). Oι περισσότεροι δεν τρώνε δικό τους κρέας αλλά κλέβει ο ένας του άλλου...και μαύρο φίδι που έφαγε τους φιλήσυχους (αν έχει απομείνει κανένας).

Κατά τα άλλα, μιας και αναφέρθηκε η μάχη της Κρήτης έχω να πω ότι ο επικός χαρακτήρας της είναι ΜΥΘΟΣ.
                                      Στο νησί υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες με όπλα κάθε λογής (αγγλόφωνοι και Έλληνες) και το κατέλαβαν edited λίγες χιλιάδες Γερμανών αλεξιπτωτιστών.
                                      Διαβάζοντας τα χρονικά της μάχης είναι να** απορείς πως καταφέραμε να χάσουμε τη μάχη **δεδομένου ότι συνήθως στο νησί κάθε φορά αποβιβαζόταν edited λίγες εκατοντάδες Γερμανών.

Οκ υπάρχουν και 5 ιστορίες για Γερμανούς που πέσαν μέσα στο χωριό και ενώ πάλευαν με τα χέρια με ένα χωριανό, έρχεται ο γείτονας και του 'παίζει' μια με μια πέτρα στο κεφάλι. Και ότι κάποιοι κάνανε σκοποβολή σε Γερμανούς με ανοικτά αλεξίπτωτα (σωστά κατ'εμέ βέβαια, αλλά συνιστά **έγκλημα πολέμου **ως πράξη).

Η ληστεία τραπεζών με μπουλντόζες και η απόδοση ΦΠΑ κατά την πώληση ναρκωτικών μπορεί προκαλούν θυμιδία, αλλά το να απειλούν να τραυματίζουν και να σκοτώνουν, πρέπει να αντιμετωπιστεί.

• M
                                        manosk last edited by

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Crete

Με κάποια επιφύλαξη, αφού δεν είναι επίσημη πηγή, οι 'μερικές εκατοντάδες Γερμανοί' που πήραν την Κρήτη ήταν 14.000 αλεξιπτωτιστές και 15.000 αλπινιστές. Σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κάπου 6.000 Γερμανοί (οι νεκροί διπλάσιοι από τους τραυματίες - πολύ κωλόπαιδα αυτοί οι Κρητικοί ).
                                        Μερικές εκατοντάδες τελικά ήταν μόνο τα πολεμικά αεροσκάφη υποστήριξης.

Υπάρχει κι ένα 'Estimated: 16,800 dead and wounded', αλλά δεν ξέρω πως βγαίνει.
                                        Ααααααα, κάτι τελευταίο: όταν πολεμάς κατά κάποιου που επιτίθεται απρόκλητα στη χώρα σου για να σε υποδουλώσει, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ γιατί ΑΜΥΝΕΣΑΙ. Ούτε καν οι Αμερικανοί του Μπους δεν έχουν διανοηθεί να κατηγορήσουν Ιρακινούς για εγκλήματα πολέμου κατά των δυνάμεών τους.
                                        Ώρες-ώρες νομίζω ότι έχουν παρεξηγηθεί σοβαρά ορισμένα πράγματα.

• N
                                          nickolas last edited by

Να ζητήσω συγνώμη γιατί παρασύρθηκα...

Γενικά κάθε φορά οι Γερμανοί αποβίβαζαν μερικές εκατοντάδες. Ποτέ στο νησί έως ότου δρομολογηθεί υπέρ τους η μάχη, δεν ξεπέρασαν τις λίγες χιλιάδες. Αντίθετα οι υπερασπιστές ήταν μερικές δεκάδες χιλιάδες.

Γενικά οι Γερμανοί αριθμητικά πάντα ήταν πολύ λιγότεροι και αποδεκατίστηκαν αρκετές φορές συνεχίζοντας την ηλίθια τακτική του να στέλνουν ολιγομελείς δυνάμεις σε πολυπληθέστερο εχθρό.
                                          Παρά όμως τη λάθος τακτική των Γερμανών και τη μεγάλη αριθμητική υπεροχή των συμμάχων κατέκτησαν το νησί.

Διαβάζοντας με λεπτομέρεια τη μάχη κάποιος βγάζει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για άθλο (με τη συνδρομή της τύχης) των Γερμανών και όχι των συμμάχων!

edit διόρθωσα και το παραπάνω post

• M
                                            manosk last edited by

Απ' όσα γνωρίζω, η τακτική τους ήταν να αποφύγουν την απόβαση (πάντα δύσκολη υπόθεση) και να καταλάβουν με αλεξιπτωτιστές το αεροδρόμιο του Μάλεμε. Όταν το πέτυχαν αυτό, άρχισαν να στέλνουν δυνάμεις με τη σέσουλα, οπότε η μάχη είχε κριθεί αφού είχαν και την υπεροπλία στον αέρα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 53
                                            • 54