Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Νηστεία
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Νηστεία
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 6 / 6
    Αντίλογος
    54
    114
    427
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • H
      hunter last edited by

Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:

Δε διαφωνώ καθόλου (μα καθόλου!)
      Γιατί όμως η 'πνευματική νηστεία' να είναι σώνει και καλά 'επίδειξη'; Πολλοί άνθρωποι κάθε θρησκείας μπαίνουν στη διαδικασίας της 'πνευματικής ανύψωσης', με μικρή ή μεγαλύτερη επιτυχία, χωρίς να το διατρανώνουν στους γύρω τους. Αλλωστε αυτοί οι τελευταίοι μάλλον 'αυτοαναιρούνται' 😉

Επίδειξη στόν ίδιο μας τόν εαυτό εννοώ.
      Από τή στιγμή που είσαι κατα κάποιον τρόπο 'σκάρτος' καί για 40 μέρες τό παίξεις 'σωστός' καί εν συνεχεία μετα τήν πάροδο τών 40 ημερών ξαναγυρίσεις στό 'σκάρτο' παρελθόν σου,τό μόνο που έχεις καταφέρει είναι να έχεις κάνει μία επίδειξη στόν εαυτό σου,για τό πόσο καλός/σωστός άνθρωπος είσαι 'κατα βάθος' ή 'εσωτερικά' κ.λ.π.

Λέω ότι η βελτιώνεσαι (μέ όποιον τρόπο εννοείς τήν βελτίωση) καθημερινά,έτσι ώστε να καταφέρεις τίς βελτιώσεις να τίς κάνεις κτήμα σου (μέσω τής συνήθειας) ή δέν βελτιώνεσαι καθόλου μέσω τών ολιγοήμερων πειραμάτων του πνευματισμού

δική μου άποψη,ίσως καί να είναι λάθος

Αν το βλέπεις έτσι ακόμα καλύτερα! Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι για κάποιον που απορρίπτει συνολικά ένα σύστημα ίσως να μην έχει και ιδιαίτερο νόημα να συζητησει τις επιμέρους λεπτομέρειές του, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να είναι κακό. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σώνει και καλά σε όλα ή έστω να βρίσκουμε κοινό τόπο για συζήτησε για όλα. (Ακραίο παράδειγμα: Και για μένα δεν έχει νόημα η συζήτηση 'πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του βασανισμού ως μέθοδος των ανακριτικών αρχών' ;))

Ωραίο το παράδειγμα.
      Εμένα θα με ενδιέφερε αυτή η συζήτηση Χρήστο,διότι αύριο μπορεί να είμαι στήν θέση τού βασανιζόμενου από τίς ανακριτικές αρχές,καί τα μειονεκτήματα τής μεθόδου τους,θα μπορούσα πιθανόν να τα μετατρέψω σε πλεονεκτήματα δικά μου.

Υ.Γ. κάποτε (μιά φορά κι'έναν καιρό) είχα ανοίξει ένα θρέντ για το 'νόημα τών συζητήσεων' τό οποίο δέν περπάτησε καθόλου

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • H
        hrdoukas last edited by

Ο χρήστης HUNTER έγραψε:

Λέω ότι η βελτιώνεσαι (μέ όποιον τρόπο εννοείς τήν βελτίωση) καθημερινά,έτσι ώστε να καταφέρεις τίς βελτιώσεις να τίς κάνεις κτήμα σου (μέσω τής συνήθειας) ή δέν βελτιώνεσαι καθόλου μέσω τών ολιγοήμερων πειραμάτων του πνευματισμού

δική μου άποψη,ίσως καί να είναι λάθος

Υποτίθεται οτι η προσπάθεια για βελτίωση (πρέπει να) είναι καθημερινή. Η περίοδος της νηστείας υποτίθεται πως είναι (εως ένα βαθμό) συστηματοποημένη και εντατικότερη προσπάθεια. Συμφωνώ πάντως οτι ο πιο εύκολος τρόπος να υπονομευτεί η όποια προσπάθεια δεν είναι από τα πιτόγυρα αλλά από το αυτοπαραμύθιασμα

• P
          pg220 last edited by

Φέτος νήστευσα για πρώτη φορά απο την αρχή της σαρακοστής..Ελαστικά βέβαια αλλά κρέας και γαλακτοκομικά δεν έχω φάει καθόλου..

Δεν ξέρω γιατί ακριβώς το έκανα , απλά ένιωσα την ανάγκη να το κάνω.
          Λυπάμαι όμως που κανείς δεν ασχολείται πλέον και οι παραδόσεις χάνονται σιγά σιγά..

• L
            leonp last edited by

Από μικρός στο σχολείο δεν είχα κανένα ενδοιασμό και δεν νήστευα. Μάλιστα παρακινούσα και άλλους να φάνε ότι ήθελαν λέγοντας ότι έχω την ιδιότητα να μετατρέπω όλα τα φαγητά σε νηστίσιμα. Τώρα είμαι πιο χαμηλών τόνων αλλά δεν νηστεύω, νομίζω όμως ότι η νηστεία από ιατρικής άποψης θα είναι ωφέλιμη.

Όποιος θέλει να φάει μαζί μου σουβλάκια μπορεί να το κάνει άφοβα, έχω την ιδιότητα και τα ονομάζω νηστίσιμα.

• T
              techadmin admin last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
              Από μικρός στο σχολείο δεν είχα κανένα ενδοιασμό και δεν νήστευα. Μάλιστα παρακινούσα και άλλους να φάνε ότι ήθελαν λέγοντας ότι έχω την ιδιότητα να μετατρέπω όλα τα φαγητά σε νηστίσιμα. Τώρα είμαι πιο χαμηλών τόνων αλλά δεν νηστεύω, νομίζω όμως ότι η νηστεία από ιατρικής άποψης θα είναι ωφέλιμη.

Όποιος θέλει να φάει μαζί μου σουβλάκια μπορεί να το κάνει άφοβα, έχω την ιδιότητα και τα ονομάζω νηστίσιμα.

Εγώ θέλω να φάω μαζί σου σουβλάκια, αλλά χωρίς να τα ονομάσουμε τίποτα εκτός από σουβλάκια!!! Και να πιούμε και 2-3 μπυρόνια!!! 😉

Δεν πιστεύω, άρα δεν νηστεύω, αλλά και όταν το έκανα επειδή φώναζε η μάνα και -τότε- έπρεπε να την ακούω (και ήμουν πιο... πιστός ας πούμε Χριστιανός), μου φαινόταν εντελώς ανότητο το ότι ας πούμε, τρώμε ελιές αλλά απαγορεύεται το λάδι, ξεσκιζόμαστε στα 'ταπεινά' θαλασσινά και σκάμε 100-200 ευρώ η παρέα των 8 ατόμων, έτσι ρε παιδί μου, για να νοιώσουμε την ταπεινότητα και να δεχτούμε τον Κύριο μέσα μας... Για εμένα αυτά είναι αστειότητες! Αλλά όσοι τα νοιώθουν, καλώς τα κάνουν!

Να πω μόνο κάτι:

Καθαρή Δευτέρα, βόλτα στο Ρέθυμνο με φιλικό ζευγάρι. Το άλλο παιδί νήστευε και το υποστήριζε σθεναρά. Το κάνει επειδή το αισθάνεται, επειδή είναι πιστός κτλ... Αλλά όταν ήρθε η ώρα, την στόλισε πολύ ωραία την Παναγία του, με το γνωστό ρήμα της γονιμοποίησης!!! Εμένα δεν με νοιάζει, αλλά αυτός που 'πιστεύει' και νηστεύει, πώς ακριβώς το εννοεί το θέμα της πίστης;;;

• I
                ililias last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
                ...Δεν πιστεύω, άρα δεν νηστεύω, αλλά και όταν το έκανα επειδή φώναζε η μάνα και -τότε- έπρεπε να την ακούω (και ήμουν πιο... πιστός ας πούμε Χριστιανός), μου φαινόταν εντελώς ανότητο το ότι ας πούμε, τρώμε ελιές αλλά απαγορεύεται το λάδι, ξεσκιζόμαστε στα 'ταπεινά' θαλασσινά και σκάμε 100-200 ευρώ η παρέα των 8 ατόμων, έτσι ρε παιδί μου, για να νοιώσουμε την ταπεινότητα και να δεχτούμε τον Κύριο μέσα μας...

...Ξέρετε τι ωραία που νηστεύεις με 1 κιλό ψωμί, μισό κιλό ταραμοσαλάτα, χαλβά, τουρσιά και με καραβίδες - γαρίδες - όλα αυτά τα όμορφα; Όλοι νηστεύουμε έτσι

+1.
                Προ ημερών σκεπτόμουν, κοιτώντας το μενού του εστιατορίου, ότι οι Χριστιανοί δίπλα μου που έτρωγαν από δυο μερίδες μυδογαριδοαστακομερίδες των 25 € έκαστος, θα κοιτούσαν επιτιμητικά εμένα τον αμαρτωλό και τη χοιρινή τηγανιά μου, των 8 € ...
                Αν ήταν ο Χριστός από μια μεριά, τι να σκεπτόταν, άραγε;

Είναι για μένα προφανές ότι η αστακομακαρονάδα των 45 ευρώ δεν είναι μέσα στο νηστίσιμο μενού, όπως ορίζεται από την (όποια) παράδοση.
                Είναι επίσης προφανές ότι για μια ακόμα φορά, φέρνουμε το θέμα στα προσωπικά μας μέτρα και βιώματα - και μιλάμε δίχως να γνωρίζουμε για τι μιλάμε.

• L
                  leonp last edited by

Ο χρήστης ililias έγραψε:
                  Είναι για μένα προφανές ότι η αστακομακαρονάδα των 45 ευρώ δεν είναι μέσα στο νηστίσιμο μενού, όπως ορίζεται από την (όποια) παράδοση.

Η παράδοση όριζε πάντα η νηστεία να γίνεται από τους κατώτερους κληρικούς και πιστούς οι οποίοι ψοφούσαν στη πείνα. Οι ανώτεροι κληρικοί έτρωγαν πολύ περισσότερο από μια σημερινή αστακομακαρονάδα. Έχω ένα βιβλίο για τα χρόνια του Βυζαντίου που γράφει αναλυτικά το κάθε πιάτο του φαγητού που σερβιριζόταν στα τραπέζια των ανωτέρων κληρικών και το ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ τραπέζι τους φτάνει σχεδόν τη μία σελίδα. Τρεις κουταλιές να ήταν το κάθε πιάτο χρειαζόταν τεράστια κοιλιά για να μη λυγίσεις από το πολύ φαγητό - πολύ αυγοτάραχο σε ποικιλία παραλλαγών.

• I
                    ililias last edited by

Άρα, αγαπητέ Λεωνίδα, μάλλον δεν συμφωνείς ότι 'οι παπάδες τρώνε με χρυσά κουτάλια', έ;

Η νηστεία είναι ακριβώς αυτό που λέει. Και αν αποφασίσεις να την κάνεις, θα πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Τότε, ούτε δύσκολη σου φαίνεται, ούτε κακό σου κάνει. Αν υποχρεωθείς να την κάνεις, σίγουρα αντίδραση θα προκαλέσει, όπως του φίλου που έγραψε πιό πάνω ότι στο σπίτι έτρωγε τα νηστίσιμα και μετά έβγαινε και για σουβλάκια (και δεν είναι ο μόνος). Βάζω στοίχημα ότι η μητέρα του δυσκολευόταν να τον ταΐσει τον υπόλοιπο χρόνο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • L
                      leonp last edited by

Η νηστεία σίγουρα κάνει καλό, το θέμα είναι ποιός νηστεύει και ποιός όχι.

Το να τρως λίγο, ίσα ίσα για να μη πεθάνεις από ασιτία, αυξάνει θεαματικά τα χρόνια που ζεις (έχει επιβεβαιωθεί σε ποντίκια που ζουν +50%).

Για 5-6 χρόνια δεν έτρωγα καθόλου κρέας και η χοληστερίνη μου είχε πέσει στα κατώτατα όρια. Τα τελευταία 2-3 τρώω κρέας 1 φορά την εβδομάδα και η χοληστερίνη ανέβηκε αρκετά, μάλιστα η κακή χοληστερίνη.

Δεν νηστεύω αλλά σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω.

• P
                        pg220 last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
                        Για 5-6 χρόνια δεν έτρωγα καθόλου κρέας και η χοληστερίνη μου είχε πέσει στα κατώτατα όρια. Τα τελευταία 2-3 τρώω κρέας 1 φορά την εβδομάδα και η χοληστερίνη ανέβηκε αρκετά, μάλιστα η κακή χοληστερίνη.

Μην κυνηγάτε την χοληστερίνη..Ελάχιστα σχετίζεται με καρδιοπάθειες.
                        Είναι μια απάτη των φαρμακοβιομηχανιών για να πουλάνε στατίνες.
                        Αντίθετα δεν είναι καλό να έχεις πολύ χαμηλή χοληστερίνη,αφού είναι βασικό συστατικό του οργανισμού και χρησιμεύει σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

• elteo
                          elteo last edited by

Ο χρήστης PG220 έγραψε:

Αντίθετα δεν είναι καλό να έχεις πολύ χαμηλή χοληστερίνη,αφού είναι βασικό συστατικό του οργανισμού και χρησιμεύει σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Μην την κυνηγάμε...; Αγαπητέ μου φίλε η μητέρα μου λόγω της χοληστερίνης μπήκε στο χειρουργείο για να της 'ξεβουλώσουν' τις αρτηρίες. Ασε τα ξέρω από πρώτο χέρι. Προσέξτε ...είναι πολύ υπουλή αρρώστεια...τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο εξετάσεις.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • S
                            sergeant last edited by

Ο χρήστης PG220 έγραψε:

Μπορείς να μας πεις τίποτα παραπάνω σχετικα με αυτο;

• F
                              ferr-r1 last edited by

δεν νηστεύω στο φαγητό και δεν έχω μπει ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ γιατί θα έπρεπε. Άλλο πιστεύω και άλλο το δείχνω...
                              αυτό με την χοληστερίνη και γω δεν το κατάλαβα αν ξέρεις κάτι, και είμαι και στα όρια πάντα

• P
                                pg220 last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                                Μην την κυνηγάμε...; Αγαπητέ μου φίλε η μητέρα μου λόγω της χοληστερίνης μπήκε στο χειρουργείο για να της 'ξεβουλώσουν' τις αρτηρίες. Ασε τα ξέρω από πρώτο χέρι. Προσέξτε ...είναι πολύ υπουλή αρρώστεια...τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο εξετάσεις.

Μήπως κάπνιζε η μητέρα σου;

Κατ'αρχάς σας λέω οτι δεν είμαι γιατρός αλλά σας μεταφέρω απόψεις γιατρών και διατροφολόγων οι οποιοι λένε οτι η χοληστερίνη αυτή καθ'αυτή δεν είναι επικίνδυνη αντίθετα μάλιστα είναι απαραίτητη για πάρα πολλές λειτουργίες του οργανισμού.
                                Αυτό που την κάνει επικίνδυνη είναι η οξείδωση της,κατί το οποίο γίνεται με το τηγάνισμα των τροφών,με τα ψημένα βούτυρα των γλυκών και με πολλά άλλα ανθυγιεινά φαγητά.Επίσης η χοληστερίνη του οργανισμού οξειδώνεται όταν καπνίζουμε.Έτσι η χοληστερίνη έχοντας καταστραφεί δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο της και παραμένει στις αρτηρίες.
                                Επομένως το να φάμε καλής ποιότητας τροφές που περιέχουν χοληστερίνη χωρίς να τις καταστρέψουμε κατα το μαγείρεμα δε μας προκαλεί κανένα πρόβλημα.
                                Για παράδειγμα μπορούμε να τρώμε καθημερινά, ένα βραστό αυγό και μια μικρή ποσότητα καλού βουτύρου άφοβα.
                                Και τα φάρμακα δε χρειάζονται.Το 90% των ατόμων που έχουν υψηλή χοληστερίνη μπορούν να τη ρυθμίσουν μόνο αλλάζοντας τρόπο ζωής και διατροφής.

• elteo
                                  elteo last edited by

Oxι δεν έχει καπνίσει ποτέ στην ζωή της. Μόνο χάλια διατροφή.

Το έχω δει το θέμα από την ασχημη πλευρά του και ιδίως όταν ήμουν στο νοσοκομείο μαζί της για αυτό επιμένω.

• First post
                                    Last post
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 5
                                  • 6
                                  • 6 / 6
                                  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                    • ΕΛΛΑΔΑ