-
Γιατί όσοι επιλέγετε Leon, σφυράτε αδιάφορα;;;
-
Fiesta ST.-
-
fiesta st...
-
Πιο κοντά στο ορισμό του αυτοκινήτου gti για μένα είναι το fiesta. Μικρό, παιχνιδιάρικο, φτηνό κλπ Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα διάλεγα αυτό για προσωπικό αμάξι ανάμεσα στα αυτοκίνητα της λίστας...
ΥΓ: Ούτε και εγώ καταλαβαίνω που κολάει το mx-5. Σαν να τα έχουν μπερδέψει λίγο στους 4τροχούς...
-
To Fiestάκι κοντεύει να πάρει κεφάλι!!
-
Φιεστα!!!
Αν και απο ολα αυτα θα ξαναελεγα ανετα 106 ραλλυ η καλυτερα 106 GTI(S16)....Τι σοι ψηφοφορια ειναι αυτη για μχ-5,οκταβια και γκολφ GT,αντι για GTI η τουλαχιστον και τα δυο....
Αλλιως τι νοημα εχει να εχει δυο μοντελα η φορντ....
Γενικα σαν ψηφοφορια για gti ειναι λιγο....
Ισως καλυτερα να αλλαζε ονομασια και να λεγοταν σπορ(τιφ) αυτοκινητο της χρονιας.
Τοτε βεβαια θα επρεπε να προστεθουν και πιο ακριβα(εξωτικα) μοντελα με γνωμονα οχι τις επιδοσεις μονο,αλλα τι γενικη εικονα και καθολου το κοστος των αυτοκινητων.(Σχεδον οπως ψηφιζουμε και τωρα δηλαδη.) -
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
ΥΓ: Ούτε και εγώ καταλαβαίνω που κολάει το mx-5. Σαν να τα έχουν μπερδέψει λίγο στους 4τροχούς...
Το θέμα είναι ότι τα έχουν μπερδέψει και 7 εξ ημών που το έχουν ψηφίσει
Παιδιά, ΜΧ-5 'GTi' -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάει, χάλασε το φόρουμ... σε μια ψηφοφορία τις 2 πρώτες θέσεις τις έχει ένα Όπελ και ένα Γκόλφ...Χαλεποί καιροί .
-
Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι αυτό που λέμε ότι το Golf δεν είναι GTi...Ούτε GT είναι πάντως...οπότε, τι είναι τελικά;
-
Fiesta και για μένα.
-
opterios εγραψε:
'Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι αυτό που λέμε ότι το Golf δεν είναι GTi...Ούτε GT είναι πάντως...οπότε, τι είναι τελικά;Θα ηθελε να ειναι λαντσια 037 με το συστημα διευθυνσης αναποδα(αντε και τα καθισματα)....
...και ως φολκσβαγκεν να καιει λιγοτερα βεβαιως βεβαιως...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Απορία: αφού ο διαγωνισμός είναι το GTi της χρονιάς, γιατί ως επιλογή το Golf GT και όχι το GTi;;;Γιατί η ψηφοφορία είναι ανάμεσα σε μοντέλα που παροουσιάστηκαν σχετικά προσφατα από το περιοδικό. Tο GTi άλλωστε πήρε το βραβείο πέρισυ, τι θα το παίρνει κάθε χρόνο??
** Ford Fiesta ST**
Eίναι GTi Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα.
Ότι πιο κοντά έχω οδηγήσει σε 106rallye/gti για αυτό και παίρνει την ψήφο μου.
** Ford Focus ST**
Εντάξει μόνο γρήγορο είναι και κρατάει καλά, δεν έχει κάτι άλλο.
** Mazda MX-5 2.0**
Αυτό εδώ πρέπει να είναι πολύ καλό, αλλά ένα πισωκίνητο roadster μπορεί να χαραkτηριστεί GTi???? To 1.8 πάντως που οδήγησα μου άρεσε πάρα πολύ.
** Mistubishi Colt CZT**
Αν είχε λίγο καλύτερο τιμόνι και το στήσιμο του, έστω πλησίαζε αυτό του Fiesta ST θα είχε τον ψήφο μου χαλαρά χαλαρά.
** Opel Astra OPC**
Είναι ένα αυτοκίνητο πολύ γρήγορο, άγριο μιας και δεν μπορει να βάλει τη δύναμη κάτω. Προσωπικά το θεωρώ σπορ, αλλά σε καμμία περίπτωση gti. Ta gti έχουν αίσθηση και βάζουν αποφασιστικά τη δύναμη κάτω.
** Seat leon TFSi**
Χρειάζεται σκληρότερη ανάρτηση. Με το FR και το Cupra θα αποκτήσει παρέα το Golf GTi πουμέχρι τότε θα παραμένει ο αρχηγός στα μικρομεσαία gti.
** Skoda Oktavia RS**
Τα ίδια με το leon, αλλά για αυτό δεν προβλεπονται καλύτερες εκδόσεις.
** VW Golf GT**
Τρομερός κινητήρας ποιότητα κ.λ.π. αλλά στο στήσιμο είναι κάτι σαν to focus ST. Κρατάει απίστευτα αλλά δεν έχει αυτό το κάτι.
btw κάποιο καλό παιδάκι ανακάλυψε 6mm διαφορά στα μετατρόχια του GT και του Gti. Oπότε αυτά που λέγαμε (ακόμα και εγώ), περί σκληρής ανάρτησης δεν είναι και τόσο σωστά. Οk θα πλήσιάσει, αλλά για να γίνει το GT GTi χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στην ανάρτηση από την τοποθέτησης μια σκληρότερης.Τέσπα για όσους δεν κατάλαβαν ή βαριούνται να διαβάσουν τα παραπάνω ψηφίζω και εγώ **fiesta ST **και ας είναι δίλιτρο και ας μην είναι τόσο γρήγορο όσο μερικά άλλα και ας είναι ποιοτικά μέτριο. Έχει μερικά πράγματα που κάνουν τη διαφορά και όταν το πιάσεις στα χέρια σου δεν θέλεις να κατέβεις κάτω με τίποτα.
-
Με βάση το τί σημαίνει η έννοια GTi για μένα είμαι μεταξύ Fiesta και miata. Είναι δυνατά αλλά όχι υστερικά, ελαφριά, ατμοσφαιρικά άρα άμεσα και με σχετικό ήχο, καλά στημένα και παιχνιδιάρικα και διαδραστικά/επικοινωνιακά. Καθώς όμως το Fiesta διαθέτει και κάποιους χώρους το κερδίζει το ΜΧ5.... Άσχετα αν εγώ θα έπαιρνα το ΜΧ5 ή το GT ή το CZC(cc) ή... ή.... και όχι το Fiesta....
Για το Golf GT: Μήπως τα λίγα χιλιοστά διαφοράς μετατροχίου οφείλονται σε διαφορετικό offset της ζάντας και μόνο και δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
** Ford Focus ST**
Εντάξει μόνο γρήγορο είναι και κρατάει καλά, δεν έχει κάτι άλλο.Βλακείες, λες κι είναι λόγοι αυτοί για να αγοράσεις αυτοκίνητο.
meco, ζήλεψα και βάζω κι εγώ το ίδιο layout:
Ford Fiesta ST
Δε χρειάζεται να είναι τρομερά γρήγορο ή δυνατό ένα αυτοκίνητο ώστε να είναι διασκεδαστικό. Η Ford το γνωρίζει αυτό και έχει στο πρόσφατο παρελθόν παρουσιάσει κι άλλο αμάξι με αυτά τα χαρακτηριστικά (SportKa)Ford Focus ST
Πολύ καλό αλλά τα 2.5 λίτρα για την Ελλάδα το βάζουν πιο ψηλά από αυτό που φτάνουν οι πολλοίMazda MX-5 2.0
Καλό αλλά άτοπο καθώς δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία του gti.Mitsubishi Colt CZT
Δεν μπορεί να λάμψει κάτω από τη σκιά του ForFour. (ανέκδοτο)Opel Astra OPC
Είναι ένα αυτοκίνητο πολύ γρήγορο, άγριο μιας και δεν μπορει να βάλει τη δύναμη κάτω. Προσωπικά το θεωρώ σπορ, αλλά σε καμμία περίπτωση gti. Tα gti έχουν αίσθηση και βάζουν αποφασιστικά τη δύναμη κάτω. (copy-paste από την απάντηση του meco καθώς δε θα μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα)Seat leon TFSi
Καλό, αλλά κόβεται λόγω ύπαρξης (ή αναμονής) καλύτερων εκδόσεων. Παρακαλώ δοκιμάστε του χρόνου.Skoda Oktavia RS
Καλό (για εταιρεία μεταφορών ). Για GTi πολύ μεγάλο.VW Golf GT
Επειδή είναι το πιο πρόσφατο, πιστεύω πως θα κυριαρχήσει στην ψηφοφορία του κόσμου. Αυτό δε σημαίνει ότι το θεωρώ και το καλύτερο GTi. Θέλει δουλειά πολύ κι όχι μόνο μια (αντιγραφή από παλιότερη υλοποίηση) έξυπνη, αλλά όχι τόσο δοκιμασμένη τεχνολογική λύση για να πάρεις τα πρωτεία.Τελικά? Fiesta ST (και) για μένα. Δε μου αρέσει τόσο πολύ εμφανισιακά, ο κινητήρας είναι αρκετά πνιγμένος, θα ήθελε καλύτερο εξοπλισμό, ΑΛΛΑ είναι ευχάριστο, ευέλικτο και... τσαχπίνικο.
-
Μπορεί να ήθελε καλύτερο εξοπλισμό, είναι όμως και πολύ φθηνό. Το προτιμούσατε όμως από ένα Τάπερ 1 έτους με 25.000 χλμ;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μπορεί να ήθελε καλύτερο εξοπλισμό, είναι όμως και πολύ φθηνό. Το προτιμούσατε όμως από ένα Τάπερ 1 έτους με 25.000 χλμ; -
Κανένα Ιταλικό μέσα ρε παιδιά?
-
Το περιοδικο τα παιρνει!
Ουτε ενα Ιταλικο!Εσυ ποιο θα εβαζες στη λιστα?
-
GT 3.2 Ας πούμε...
To Fiesta είναι mini, Υπάρχει και 2ο Ford, Το RS αν και εντοιμότατο άσχετο όπως άλλο τόσο το MX-5 που είναι O ορισμός του Roadster!Αυτά τους δίνουν, αυτά βάζουν
-
Του χρονου το grande punto abarth.....
Το GTi της χρονιάς - Μέγαρα 7/5