-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Καλά,αυτό είναι ένα άλλο θέμα εσύ μην πάρεις yaris γιατί έχει μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών από ένα punto ή ένα ibiza,το ερώτημα παραμένει,σε τι υπερέχει το C4 απ το Honda?
Εχω και Yaris σιορ Μάκης.
Υπερέχει imo σε εσωτερικό, άνεση και ποιότητα κύλισης, κινητήρα. Τέσπα δεν με απασχολεί ποιος και τι εγώ κοιτώ την καμπούρα μου πλέον και για την επόμενη 10ετία θα συνυπάρξω με το εσωτερικό του λέοντα μου. Οπότε δεν με νοιάζει ποιανού το κάρο είναι καλύτερο. Σε και με ...κοινώς.
greatst, καλά έκανες. Καλοτάξιδο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
... ο φίλος έχει Xantia ...η Xantia ήταν εξαιρετικό αυτοκίνητο για την εποχή του. Δεν έχουν νόημα οι συγκρίσεις με αυτοκίνητα σημερινά. Θα είχαν ίσως νόημα οι συγκρίσεις με άλλα αυτοκίνητα αντίστοιχης ηλικίας (κυκλοφορούν; βλέπονται εμφανισιακά; κλπ κλπ κλπ κλπ). Αλλά θα βγούμε εντελώς off-topic στο Honda Forum οπότε ας το αφήσουμε εδώ.
-
Ο χρήστης greatst έγραψε:
Ενα C4 1.6 120hp είναι ΓΙΑ ΜΕΝΑ καλύτερη λύση.
Τέσπα, ο καθείς με τις επιλογές του. Μην το παίρνω κ από τα μούτρα το παληκάρι. Καλοτάξιδο κ πάλι.
Μετά από >10 χρόνια με Citroen, είπα να δοκιμάσω κι έναν 'Γιαπωνέζο'
Και καλά έκανες γιατί αν έπαιρνες το C4 θα βλαστημούσες τη μάνα που τα γέννησε,το ποιό άχρηστο αμάξι ever που έκανε η citro
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...greatst, καλά έκανες. Καλοτάξιδο.
Ευχαριστώ! Είμαι στη 'γλυκιά' φάση αναμονής μέχρι την παραλαβή!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Καλά,αυτό είναι ένα άλλο θέμα εσύ μην πάρεις yaris γιατί έχει μεγαλύτερη συχνότητα βλαβών από ένα punto ή ένα ibiza,το ερώτημα παραμένει,σε τι υπερέχει το C4 απ το Honda?
Εχω και Yaris σιορ Μάκης.
Ας πρόσεχες.....ας έπαιρνες ιβιζα που δε χαλάνε
Υπερέχει imo σε εσωτερικό
Ποιοτικά άθλιο,το ντιζάιν είναι υποκειμενικό θέμα αλλά η εργονομία καθαρά χρηστικό,για να δει κάποιος τις ενδείξεις του βλακώδους πίνακα οργάνων και να ξεχωρίσει τι γράφει τι, πρέπει να διανύσει 5 χιλιόμετρα.
άνεση
Το οδήγησες και ξέρεις?
Και με τι το συγκρίνεις,με αγροτικό?
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν στο κουκουλώσω ανάθεμα κι αν το ξεχωρίσεις από ένα αμάξι σειράς,το δε κοπάνημα του πίσω άξονα είναι πράγματι για σεμινάριοκαι ποιότητα κύλισης,
Το αυτοκίνητο είναι υπερβολικά θορυβώδες,συμβιβάζεσαι με αυτό?
κινητήρα. .
Καλά έδω τα'σπασες
Οι φλάντζες κεφαλής είναι για πρωινό,θες κι άλλα?
Ανοιξε το καπω από ένα μοτερ honda στις 300 000km κι αν δεις ΙΧΝΟΣ λιπαντικού σε οποιοδήποτε σημείο θα ξαναπάρω σιτροέν.
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Αντοχή,αξιοπιστία?Είπαμε,το ποιός είναι εκτός παραγματικότητας και βλέπει τα πράγματα σε σταθερή τροχιά τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάξανε τα πάνω κάτω δεν χρήζει σχολιασμού.
Καλορίζικο φίλε μου το Honda,να είσαι σίγουρος ότι τα χρήματά σου πιάσανε τόπο μέχρι και το τελευταίο σέντς,αυτό που ήταν η εταιρία αυτό είναι,δε χάλασε τη συνταγή της ούτε στο ελάχιστο.
Οι άνθρωποι τιμούν τον ιδρώτα και τον κόπο των πελατών τους που τους εμπιστεύονται. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
...
Καλορίζικο φίλε μου το Honda,να είσαι σίγουρος ότι τα χρήματά σου πιάσανε τόπο μέχρι και το τελευταίο σέντς,αυτό που ήταν η εταιρία αυτό είναι,δε χάλασε τη συνταγή της ούτε στο ελάχιστο.
Οι άνθρωποι τιμούν τον ιδρώτα και τον κόπο των πελατών τους που τους εμπιστεύονται.Σε ευχαριστώ για τις ευχές!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πσσσσ με αποστόμωσες. Τι ευρυματικός που είσαι...σε θαυμάζω. Προσπάθησε πιο πολύ την άλλη φορά όμως γιατί χέστηκ@ για την SEAT δεν κατάγομαι από την Ισπανία. Καταλαβαίνεις ελληνικά ή να το γράψω στην μητρική σου τα ιαπωνικά;
Ποιοτικά άθλιο,το ντιζάιν είναι υποκειμενικό θέμα αλλά η εργονομία καθαρά χρηστικό,για να δει κάποιος τις ενδείξεις του βλακώδους πίνακα οργάνων και να ξεχωρίσει τι γράφει τι, πρέπει να διανύσει 5 χιλιόμετρα.
ΟΚ ποιοτικά άθλιο...
Το οδήγησες και ξέρεις?
Και με τι το συγκρίνεις,με αγροτικό?Εσυ πως ξέρεις ότι είναι ποιοτικά άθλιο; Γιατί εγώ το οδήγησα σε test drive στην Citroen Ρουσσάκης στην Αγία Παρασκευή.
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν στο κουκουλώσω ανάθεμα κι αν το ξεχωρίσεις από ένα αμάξι σειράς,το δε κοπάνημα του πίσω άξονα είναι πράγματι για σεμινάριο
ο ημιάκαμπτος του γάλλου δεν έχει σχέση με του ιάπωνα και λέγε ότι θες.
Το αυτοκίνητο είναι υπερβολικά θορυβώδες,συμβιβάζεσαι με αυτό?
δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, ειδικά με τις 16αρες ήταν υπέροχο.
Καλά έδω τα'σπασες
Ανοιξε το καπω από ένα μοτερ honda στις 300 000km κι αν δεις ΙΧΝΟΣ λιπαντικού σε οποιοδήποτε σημείο θα ξαναπάρω σιτροέν.
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Αντοχή,αξιοπιστία?Κινητήρα εννοώ ότι παίρνεις στα ίδια λεφτά +20 άλογα και +4 κιλά ροπή στα ίδια κιλά αμαξώματος.
Αλλά εσύ ως (πρώην ) χρήστης TU μοτέρ θα έπρεπε να ξέρεις ότι πολλά μοτέρ από την Σιτροέν γράφουν πολλά χλμ χωρίς σοβαρές ζημιές.Είπαμε,το ποιός είναι εκτός παραγματικότητας και βλέπει τα πράγματα σε σταθερή τροχιά τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάξανε τα πάνω κάτω δεν χρήζει σχολιασμού.
Οντως το ποιος είναι κολλημένος φαίνεται. Ειδικά με αυτά που συμβαίνουν τελευταία στα ιαπωνέζικα.
Δεν λέμε ότι δεν είναι αξιόπιστα. Αλλα οι Κορόλλες του παρελθόντος πέθαναν. Κάπου εδώ μέσα διάβασα για το πρόβλημα στις μπαταρίες και την ολική αντικατάστασή τους στο ΙΜΑ , πτου ρε γμτ ντροπή έπρεπε να κρατήσουν 300Κ να χουμε να το λέμε. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
κινητήρα. .
Καλά έδω τα'σπασες
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Αντοχή,αξιοπιστία?Είπαμε,το ποιός είναι εκτός παραγματικότητας και βλέπει τα πράγματα σε σταθερή τροχιά τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάξανε τα πάνω κάτω δεν χρήζει σχολιασμού.
Οι άνθρωποι τιμούν τον ιδρώτα και τον κόπο των πελατών τους που τους εμπιστεύονται.Δεν ψειριζουν πια τα μεταλλα των ιαπωνικων κινητηρων;Μπραβο προοδος!!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πσσσσ με αποστόμωσες. Τι ευρυματικός που είσαι...σε θαυμάζω. Προσπάθησε πιο πολύ την άλλη φορά όμως γιατί χέστηκ@ για την SEAT δεν κατάγομαι από την Ισπανία.[/b] Καταλαβαίνεις ελληνικά ή να το γράψω στην μητρική σου τα ιαπωνικά;[/b]
Αν δεν χρησιμοποιήσεις μεταφραστή θα με διευκόλυνεις αφάνταστα,να καταλαβαίνουμε και το στυλ και του γραπτού λόγου
ΟΚ ποιοτικά άθλιο...
Χαίρομαι που το κατάλαβες
Το οδήγησες και ξέρεις?
Και με τι το συγκρίνεις,με αγροτικό?Εσυ πως ξέρεις ότι είναι ποιοτικά άθλιο;** Γιατί εγώ το οδήγησα σε test drive στην Citroen Ρουσσάκης στην Αγία Παρασκευή.**
Η απόλυτη εμπειρία
Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν στο κουκουλώσω ανάθεμα κι αν το ξεχωρίσεις από ένα αμάξι σειράς,το δε κοπάνημα του πίσω άξονα είναι πράγματι για σεμινάριο
ο ημιάκαμπτος του γάλλου δεν έχει σχέση με του ιάπωνακαι λέγε ότι θες.
Αυτό κι αν είναι επιχείρημα,αποστομωτικό
Πάντως αν καταφέρανε κι εξισώσανε τα χαρακτηριστικά της ράβδου στρέψης με λιγότερο κόστος αυτό όντως είναι τεχνολογικό άλμα,αν όχι ο ημιάκαμπτος του Γάλλου πάλι έχει άλλη χάρη,είναι με σαντυγίΤο αυτοκίνητο είναι υπερβολικά θορυβώδες,συμβιβάζεσαι με αυτό?
Είπαμε,η απόλυτη εμπειρία
Καλά έδω τα'σπασες
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Αντοχή,αξιοπιστία?Κινητήρα εννοώ ότι παίρνεις στα ίδια λεφτά +20 άλογα και +4 κιλά ροπή στα ίδια κιλά αμαξώματος.
Αλλά εσύ ως (πρώην ) χρήστης TU μοτέρ θα έπρεπε να ξέρεις ότι πολλά μοτέρ από την Σιτροέν γράφουν πολλά χλμ χωρίς σοβαρές ζημιές.Οπως ακριβώς το είπες,Πρωην μοτέρ(ακόμα κι αν τα ΤU είχαν ψιλοθέμα με τις φλάντζες) γιατί τα σημερινα ούτε για χορτοκοπτικά δεν κάνουν.
Είπαμε,το ποιός είναι εκτός παραγματικότητας και βλέπει τα πράγματα σε σταθερή τροχιά τη στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάξανε τα πάνω κάτω δεν χρήζει σχολιασμού.
Οντως το ποιος είναι κολλημένος φαίνεται. Ειδικά με αυτά που συμβαίνουν τελευταία στα ιαπωνέζικα.
Δεν λέμε ότι δεν είναι αξιόπιστα. Αλλα οι Κορόλλες του παρελθόντος πέθαναν. Κάπου εδώ μέσα διάβασα για το πρόβλημα στις μπαταρίες και την ολική αντικατάστασή τους στο ΙΜΑ , πτου ρε γμτ ντροπή έπρεπε να κρατήσουν 300Κ να χουμε να το λέμε.Αλλο πράγμα η ανάκληση κι άλλο οι συνεχόμενη συχνότητα βλαβών σε βάθος χρόνου.
Και φυσικά οι κορόλες του παρελθόντος πέθαναν γιατί έβαλαν τα σκατόχερά τους οι ψευτοκουλτουριάρηδες,ακόμα κι έτσι όμως είναι ποιό αξιόπιστες απ τα ευρωπαικά σκουπίδια.
Το ποιός αδυνατεί να δει την πραγματικότητα με βάση τις εξελίξεις σαφώς και φαίνεται,αν νομίζετε ότι η δύση διακρίνεται πλέον από κουλτούρα πέραν του σχεδιασμού στο χέρι σας είναι να βοηθήστε να διατηρηθούν οικονομικά υγειής οι αποθήκες ανταλλακτικών τους -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
κινητήρα. .
Καλά έδω τα'σπασες
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Οι άνθρωποι τιμούν τον ιδρώτα και τον κόπο των πελατών τους που τους εμπιστεύονται.Δεν ψειριζουν πια τα μεταλλα των ιαπωνικων κινητηρων;Μπραβο προοδος!!!
Δηλ,για μετάφρασε το ψείρισμα λιγάκι?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
κινητήρα. .
Καλά έδω τα'σπασες
Τι να λέμε,απόδοση?
Οικονομία καυσίμου?
Δηλ,για μετάφρασε το ψείρισμα λιγάκι?
Οτι δηλαδη στους ιαπωνικους κινητηρες αποσυντίθενται τα μεταλλα τους.Ειμαι σιγουρος οτι εσυ το ειχες γραψει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οτι δηλαδη στους ιαπωνικους κινητηρες αποσυντίθενται τα μεταλλα τους.Ειμαι σιγουρος οτι εσυ το ειχες γραψει.
To 'αποσυντίθετε'' είναι πολύ γενικός όρος και δε μου λέει κάτι.
Τα nissan παρουσιάζουν ραγίσματα στις κυλινδροκεφαλές και είναι ένα πρόβλημα που δεν το έλυσαν ποτέ άσε που πολύ λίγα μοτερ τους είναι αξιόλογα,όπως πχ στο πρώτο micra.
Oρισμένα suzuki εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα(δεν ξέρω αν τα καινούρια βελτιώθηκαν) καθώς επίσης και σχεδόν όλα τα παλιά πετρελαιοκίνητά τους.
Εντελώς γενικά έχουν πολύ μαλακότερα μέταλλα σε σχέση με τα Ευρωπαικά και η κύρια αδυναμία τους είναι στην υπερθέρμανση,άπαξ δηλ κι ανέβασε θερμοκρασία Γιαπωνέζικο μοτέρ είναι άχρηστο,γι αυτό και καλό είναι κάθε 100 με 150 000km να αλλάζονται προληπτικά οι θερμοστάτες και οι βαλβίδες βεντιλατέρ με γνήσια και φυσικά έλεγχο μετά από αρκετές δεκάδες χιλιάδες km τα κολλάρα νερού.
Από κει και πέρα σε θέμα αξιοπιστίας,εφαρμογής,στεγανότητας και γενικά μηχανουργικής κατεργασίας θερωρώ ότι είναι στην κορυφή της πυραμίδας κι αναφέρομαι σε toyota,isuzu(ατσάλινα κύλινδρα για αυτό και είναι οι ποιό πετυχημένοι diesel κινητήρες εξ Ιαπωνίας) honda και mitsu κατά βάση,όχι ότι η suzuki πχ δεν ΄χει κάποια καλά μοτερ αλλά γενικά η πρώτη τετράδα είναι πολύ πάνω απ το μέσο όρο. -
ΟΚ ποιοτικά άθλιο...
Χαίρομαι που το κατάλαβες
πτου ξέχασα να το γράψω στα ιαπωνικά
Εσυ πως ξέρεις ότι είναι ποιοτικά άθλιο;** Γιατί εγώ το οδήγησα σε test drive στην Citroen Ρουσσάκης στην Αγία Παρασκευή.**
Η απόλυτη εμπειρία
Μάκη αγόρασες την καινούρια C4 ή γράφουμε για να γράφουμε; Γιατί από ΣΕΝΑ έχω περισσότερη εμπειρία στο θέμα c4
. και -ο ημιάκαμπτος του γάλλου δεν έχει σχέση με του ιάπωνα και λέγε ότι θες.
Αυτό κι αν είναι επιχείρημα,αποστομωτικό
Πάντως αν καταφέρανε κι εξισώσανε τα χαρακτηριστικά της ράβδου στρέψης με λιγότερο κόστος αυτό όντως είναι τεχνολογικό άλμα,αν όχι ο ημιάκαμπτος του Γάλλου πάλι έχει άλλη χάρη,είναι με σαντυγίόταν δεν έχεις μπει σε γαλλικό πλην ΖΧ τι να κάνουμε αυτά τα σχόλια θα διαβάζουμε.
Είπαμε,η απόλυτη εμπειρία
Α σόρι δεν θέλω να αγοράσω την νέα c4. Μπήκα την οδήγησα και έβγαλα κάποια συμπεράσματα.
Θα με ξανασυγχωρέσεις που την βρήκα πιο άνετη από το Civic 1.8 ειδικά αυτό με τις 17αρες που οδήγησα.
Δεν ξέραμε ότι θα περάσουμε ISO Makis για να εκφέρουμε άποψη.Τέσπα θα σου περάσει. Το χω ξαναδει το έργο με την citroen και το ZX. Δεν έχουμε μνήμη κουνουπιού.
-
Αστο Σάββα,κάηκες
-
Για αυτό πήρα SEAT.
Τέλος το offtopic
-
Tους κινητήρες άμεσου ψεκασμού της Honda τους γνωρίζει κανείς?
-
-
Nα (ξαναματα)βάλω και τους τούρμπο, που δεν ήξερε κανένας?
-
Yπάρχουν Λεωνίδα αρκετά χρόνια που κυκλοφορούν στην Ιαπωνία,το είχα διαβάσει στο Auto bible honda όταν είχε πρωτοβγεί αλλά δεν το είχα ψάξει καθόλου.
Τι κυκλοφορεί και δεν βλέπουμε -
HONDA FORUM