-
Για τις περισσότερες ηλεκτρ. ευκολίες (φωτών , βροχής , κ.λ.π) συμφωνώ , όμως άλλο Σάμος , άλλο Αθήνα
εδώ αν δεν έχεις δυνατό clima τότε...Το Νισσάν Conect πάντως είμαι όμορφο , του δίνει άλλη αίσθηση , κοστίζει βέβαια 900 € , αλλά αξίζει..
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Επειδή είναι καινούριο, δε το βάζω ακόμα σε χωματόδρομο!!!!!
Πάντως πιστεύω ότι εκεί που πήγαινα με το τέριος μπορώ να πάω άνετα και με το κασκάι!!!!
Εξάλλου .... δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε στην Ελλάδα ένα θηριώδες τετρακίνητο, όποιος πάει σε σκληροτράχηλα βουνά και πίστες για 4χ4 φυσικό και επόμενο είναι να πάρει 4χ4, για τους υπόλοιπους που δε θέλουμε και πάρα πολά το κασκάι είναι υπεραρκετό!!!!!Πολύ σωστά
Οι καλές τετρακινήσεις και τα πραγματικά φτιαγμένα για off-road οχήματα είναι καλά για να μπαίνουν σε άμμο, σε ρεματιές, σε λάσπη να σκαρφαλώνουν σε βούνα στα οποία δεν υπάρχει δρόμος, σε πηγαίνουν σε μέρη με πολύ χίονι/πάγο και γενικά σε μέρη που μόνο για να πειραματιστείς με το αυτοκίνητο θα πας
Το αυξημένο ύψος και η (όσο και αν είναι αυτή) πιο στιβαρή κατασκευή του αυτοκινήτου απο την άλλη παραγματικά σου ανεβάζουν δραματικά τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε κακοτράχηλους δρόμους. Γνωρίζω δρόμους που τον αριθμό τους βαριέμαι να μετρήσω αυτή τη στιγμή στου οποίους κινούμαι με το HRV χωρίς να χρειαστώ την τετρακίνηση του και στους οποίους ποτέ δε θα πήγαινα με κούρσα είτε γιατί θα τη λυπόμουνα λόγω της πιο αδύναμης κατακευής της, είτε γιατί θα έβρισκε κάτω συνέχεια, είτε γιατί θα σκάλωνε πουθενά και θα έμενα εκεί
Σταματήστε μερικοί λοιπόν το πολύ πιπίλισμα περί off road δυνατοτήτων γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που τις έχουν πραγματικά ανάγκη
Από μένα +1 για το δικίνητό qq όχι μόνο επειδή βγαίνει και σε 1.6 και φθηνότερο αλλά γιατί επίσης έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με ένα αντίστοιχο τετρακίνητο, έχει χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερα έξοδα συντήρησης
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
QQ
60-100 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 10,2
80-120 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 15,8σκεψου οτι το 6αρι στα 120χλμ με 5η εχει μολις 3000rpm και τι γινεται πραγματικα πιο πανω.......
αληθεια ποιος βαζει στα 80χλμ 5η;Μίλησες για ρεπριζ, σου εδωσα ρεπριζ που μετρανε σε ολο τον κοσμο. Τώρα μου λες για κλιμακωση 5ης και το τι γινεται σε υψηλες στροφες. Μπορεις παντως να προτεινεις οι ρεπριζ να ειναι 160-210 με 6η και 130-180 με 5η που ειναι και πιο χρησιμες και συχνες στον μεσο οδηγο.
Φανταζομαι επισης ότι μετα τις 6500 στροφες το 6αρι είναι αχτυπητο, και ειδικα μεταξυ 9500 - 12500 σκοτωνει.
Αυτα ομως ειναι για τον Βαλεντινο Ροσσι και το ταργκετ γκρουπ του 6. Το qq που δεν ειναι καθαροαιμο, απευθυνεται σε αλλους ανθωπους που εχουν σφραγισματα και δεν αντεχουν τα g απο το 6αρι.
-
Τελικα πιστευω οτι αδικειται παρα πολυ το διλιτρο q.q. απο το 1600 q.q.
To 1600 ειναι ενα υπερυψωμενο μικρομεσαιο ενω το 2,0 ειναι suv.
Ειναι και τα δυο καλα αυτοκινητα αλλα σταματηστε να τα συγρινετε.
Μην αιτιολογειτε την αγορα σας σε συγριση με το 2λιτρο.
Υ.Γ. ειμαι κατοχος q.q. 2.0 tekna s. -
Ο χρήστης isidore2 έγραψε:
Υ.Γ. ειμαι κατοχος q.q. 2.0 tekna s.Σωωωωώπα
-
Υ.Γ. ειμαι κατοχος q.q. 2.0 tekna s.Δεν έχεις άδικο μεν αλλά με το άδικο σύστημα των κριτηρίων με τα κυβικά δε το 2λίτρο ακόμα και ανύπαρκτο να ήταν σε κανέναν δεν θα έλειπε.
Στη δε 2λιτρη έκδοση έχει και εσωτερικό ανταγωνισμό πολύ καλύτερο, με περισσότερες δυνατότητες, αμιγώς ιαπωνικό και -για μένα- ομορφότερο και λίγο, ελάχιστα πιο ακριβό. Το XTrail.Όταν η πανευρωπαική επιλογή στο QQ είναι το 1,6 και το 1,5 diesel ίσως σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν το είδε σαν SUV αλλά σαν ένα υπερυψωμένο 2κίνητο Crossover.
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Επειδή είναι καινούριο, δε το βάζω ακόμα σε χωματόδρομο!!!!!
Πάντως πιστεύω ότι εκεί που πήγαινα με το τέριος μπορώ να πάω άνετα και με το κασκάι!!!!
Εξάλλου .... δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε στην Ελλάδα ένα θηριώδες τετρακίνητο, όποιος πάει σε σκληροτράχηλα βουνά και πίστες για 4χ4 φυσικό και επόμενο είναι να πάρει 4χ4, για τους υπόλοιπους που δε θέλουμε και πάρα πολά το κασκάι είναι υπεραρκετό!!!!!Πολύ σωστά
Οι καλές τετρακινήσεις και τα πραγματικά φτιαγμένα για off-road οχήματα είναι καλά για να μπαίνουν σε άμμο, σε ρεματιές, σε λάσπη να σκαρφαλώνουν σε βούνα στα οποία δεν υπάρχει δρόμος, σε πηγαίνουν σε μέρη με πολύ χίονι/πάγο και γενικά σε μέρη που μόνο για να πειραματιστείς με το αυτοκίνητο θα πας
Το αυξημένο ύψος και η (όσο και αν είναι αυτή) πιο στιβαρή κατασκευή του αυτοκινήτου απο την άλλη παραγματικά σου ανεβάζουν δραματικά τη δυνατότητα κυκλοφορίας σε κακοτράχηλους δρόμους. Γνωρίζω δρόμους που τον αριθμό τους βαριέμαι να μετρήσω αυτή τη στιγμή στου οποίους κινούμαι με το HRV χωρίς να χρειαστώ την τετρακίνηση του και στους οποίους ποτέ δε θα πήγαινα με κούρσα είτε γιατί θα τη λυπόμουνα λόγω της πιο αδύναμης κατακευής της, είτε γιατί θα έβρισκε κάτω συνέχεια, είτε γιατί θα σκάλωνε πουθενά και θα έμενα εκεί
Σταματήστε μερικοί λοιπόν το πολύ πιπίλισμα περί off road δυνατοτήτων γιατί ελάχιστοι είναι αυτοί που τις έχουν πραγματικά ανάγκη
Από μένα +1 για το δικίνητό qq όχι μόνο επειδή βγαίνει και σε 1.6 και φθηνότερο αλλά γιατί επίσης έχει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με ένα αντίστοιχο τετρακίνητο, έχει χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερα έξοδα συντήρησης
Να και ένας λογικός !!! Εύγε!!!!
-
- 100000
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
QQ
60-100 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 10,2
80-120 Χ.Α.Ω. (ΔΛ.) 15,8σκεψου οτι το 6αρι στα 120χλμ με 5η εχει μολις 3000rpm και τι γινεται πραγματικα πιο πανω.......
αληθεια ποιος βαζει στα 80χλμ 5η;Μίλησες για ρεπριζ, σου εδωσα ρεπριζ που μετρανε σε ολο τον κοσμο. Τώρα μου λες για κλιμακωση 5ης και το τι γινεται σε υψηλες στροφες. Μπορεις παντως να προτεινεις οι ρεπριζ να ειναι 160-210 με 6η και 130-180 με 5η που ειναι και πιο χρησιμες και συχνες στον μεσο οδηγο.
Φανταζομαι επισης ότι μετα τις 6500 στροφες το 6αρι είναι αχτυπητο, και ειδικα μεταξυ 9500 - 12500 σκοτωνει.
Αυτα ομως ειναι για τον Βαλεντινο Ροσσι και το ταργκετ γκρουπ του 6. Το qq που δεν ειναι καθαροαιμο, απευθυνεται σε αλλους ανθωπους που εχουν σφραγισματα και δεν αντεχουν τα g απο το 6αρι.
ενταξει με.......επεισες κορυφαιο το qq πατατα το 6
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ενταξει με.......επεισες** κορυφαιο το qq πατατα το 6 **:ysterical:
Ναι.. αυτό ακριβώς είπε.. Ακριβώς όμως..
Ξεχνάει όμως απ ότι φαίνεται ότι το 6 είναι επιλογή σου και συ δεν μπορεί να χεις ψωνίσει κάτι λιγότερο απ το καλύτερο..
Γνώμη μου? μην ασχολείσαι.. και κάθε φορά που θα βλέπεις QQ μπροστά σου θα το γειώνεις με τις τρελές ρεπρίζ που χαρίζουν τα 160ΝΜ αγνής ροπής και τα 120 καθαρόαιμα άλογά σου!!!(ps. πάντα ζώνη και κράνος )
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ενταξει με.......επεισες κορυφαιο το qq πατατα το 6Eιναι τελειως διαφορετικα αυτοκινητα για να συγκριθουν, το μονο κοινο τους ειναι η τιμη και το οτι εχουν τεσσερεις ροδες (βεβαια το QQ εχει και ρεζερβα ενω το 6 οχι).
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Eιναι τελειως διαφορετικα αυτοκινητα για να συγκριθουν, το μονο κοινο τους ειναι η τιμη και το οτι εχουν τεσσερεις ροδες (βεβαια το QQ εχει και ρεζερβα ενω το 6 οχι).
Εναλλακτικές προτάσεις για οικογενειακά αυτοκίνητα είναι και τα 2 απλώς με διαφορετικό αισθητικό κριτήριο ή απαιτήσεις.
Δεν συγκρίνουμε το Eos 1,4 Tsi με το Grand Picasso 1,6T που επίσης έχουν παρόμοια τιμή, turbo και 4 ρόδες. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Eιναι τελειως διαφορετικα αυτοκινητα για να συγκριθουν, το μονο κοινο τους ειναι η τιμη και το οτι εχουν τεσσερεις ροδες (βεβαια το QQ εχει και ρεζερβα ενω το 6 οχι).
Εναλλακτικές προτάσεις για οικογενειακά αυτοκίνητα είναι και τα 2 απλώς με διαφορετικό αισθητικό κριτήριο ή απαιτήσεις.
Δεν συγκρίνουμε το Eos 1,4 Tsi με το Grand Picasso 1,6T που επίσης έχουν παρόμοια τιμή, turbo και 4 ρόδες.Ναι βρε Κώστα (χρόνια πολλά κιόλας) αλλά σπορτιφ σεντάν vs crossover? Το μόνο κοινό είναι οι 4 ρόδες.
-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υ.Γ. ειμαι κατοχος q.q. 2.0 tekna s.Δεν έχεις άδικο μεν αλλά με το άδικο σύστημα των κριτηρίων με τα κυβικά δε το 2λίτρο ακόμα και ανύπαρκτο να ήταν σε κανέναν δεν θα έλειπε.
Στη δε 2λιτρη έκδοση έχει και εσωτερικό ανταγωνισμό πολύ καλύτερο, με περισσότερες δυνατότητες, αμιγώς ιαπωνικό και -για μένα- ομορφότερο και λίγο, ελάχιστα πιο ακριβό. Το XTrail.Όταν η πανευρωπαική επιλογή στο QQ είναι το 1,6 και το 1,5 diesel ίσως σημαίνει ότι ο περισσότερος κόσμος δεν το είδε σαν SUV αλλά σαν ένα υπερυψωμένο 2κίνητο Crossover.
Φιλε μου συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα εχει αρχισει να ενοχλει πολυ το εκει που παει το 4κινητο παει και το 2κινητο.
Οσο για το xtrail υπαρχει στην οικογενεια [αδελφος] εγω ομως δεν ηθελα να αγορασω πουλμαν!!!
Ηθελα ενα 4κινητο με μαζεμενες διαστασεις και να στεκετε αξιοπρεπως στο δρομο. Βεβαια αλλα +20 αλογα δεν θα ελεγα οχι αλλα κανεις δεν ειναι τελειος........ -
... αλλα εχει αρχισει να ενοχλει πολυ το εκει που παει το 4κινητο παει και το 2κινητο...Αυτό όποιος το λέει σίγουρα δεν εννοεί ή δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει off roading!
Από εκεί και πέρα ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι για το ποιες είναι οι δυνατότητες του 2κίνητου σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες που θέλουν βατό χωμάτινο μονοπάτι με κλίση, κάτι τέτοιο ίσως με μεγαλύτερη όμως κλίση
και μια άνεση σε τσιμεντένια γλύστρα για την βάρκα μου. Ούτε άμμο, ούτε βράχια, ούτε χιόνια χωρίς αλυσίδες.Σκέφτομαι πάντως μήπως και το marketing μας προσφέρει και μια ... 'αυταπάτη' όπως πχ στην συγκεκριμένη φωτογραφία του 2κίνητου υπερυψωμένου C3:
ΥΓ. REALZEUS ευχαριστώ για τις ευχές.
-
Στο στεγνό μονοπάτι δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα. Αν είναι βρεμμένο τότε είναι διαφορετικά.
Σε τόσο λεπτή άμμο ούτε τετρακίνητο δεν πηγαίνει.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από εκεί και πέρα ακόμα και εγώ αναρωτιέμαι για το ποιες είναι οι δυνατότητες του 2κίνητου σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες που θέλουν βατό χωμάτινο μονοπάτι με κλίση, κάτι τέτοιο ίσως με μεγαλύτερη όμως κλίσηΣτον χωματόδρομο της φωτογραφίας ανεβαίνει οποιοδήποτε μέσο επιβατικό αυτοκίνητο. Αν είναι λασπωμένος με βαθιές ροδιές και λακούβες, το qq το 1600 έχει περισσότερες πιθανότητες να ανέβει με φόρα σε σχέση με ένα πιο χαμηλό δικίνητο
-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
... το qq το 1600 έχει περισσότερες πιθανότητες να ανέβει με φόρα σε σχέση με ένα πιο χαμηλό δικίνητοΕκείνο που ίσως μειώνει τις δυνατότητες όλων των δικίνητων ιδίως σε περιπτώσεις που υπάρχει και μια κλίση είναι ίσως η πρόσφυση στο χώμα που χάνεται ευκολα με τα ασφάλτινα λάστιχα.
Παντως κακά τα ψέμματα ... τα περισσότερα SUV τετρακίνητα ακόμα και 'θηρία' σε τέτοιους δρόμους το χειρότερο τα έχω δει να κυκλοφορούν.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μπορεί κάποιος κάτοχος (ή γνώστης) δικίνητου QQ να προσδιορίσει γραπτώς -όσο είναι δυνατόν- τις off road δυνατότητες και τα όρια του?
Ορεινό σχετικά βατό χωματόδρομο, χωμάτινο μονοπάτι με κλίση, λάσπη κλπ?
(Το σκεπτικό μου είναι με τα 'απλησίαστα' και άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον 2λιτρα τετρακίνητα κατα πόσο ένα υπερυψωμένο 2κίνητο 1600άρη (τύπου SX4, Caliber, QQ κλπ) μπορεί να καλύψει κάποιες επιπλέον αναγκες πέρα απο την άσφαλτο και τα πεζοδρόμια).Mία παρατήρηση/διόρθωση, το Caliber βγαίνει σε 1800cc και 2000cc, όχι 1600. Μπορώ να σου πω πολλά για το Caliber, αλλά θα είμαι off-topic. Πάντως, 4 χρόνια τώρα με λάστιχα Premium Contact 2, δεν υπήρχε χωματόδρομος και κατσικόδρομος σε βουνό που δεν πήγα.
Αν ήθελα πραγματικές off road δυνατότητες, τότε θα έπαιρνα Jeep Wrangler ή Lada Niva . & -
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)