-
Ναι αλλά 270 άλογα θα έχει http://www.drive.gr/news/nea-montela/etoimazontai-ta-nissan-qashqai-pulsar-nismo
-
γεγονος ειναι πως υλοποιησεις ανω των 1.000 ιππων βλεπουμε ολο και πιο συχνα!
και δεν μιλαω για καποιο dragsterαδικο on-off αλλα για πιο...γηινα πραγματα -
Πέρα από το nismo με τα 260+ άλογα...που θα απευθύνεται σε πολύ λίγους...
νομίζω ότι σε πιο λογικά πλαίσια διαφορά από τα diesel θα έχει και το 1.6 βενζίνης με τα 163 άλογα που θα κυκλοφορήσει Σεπτέμβριο...Η κατανάλωση διαβάζω ότι θα είναι περίπου στο 1 λίτρο παραπάνω σε σχέση με το diesel, αλλά λογικά οι επιδόσεις θα είναι αρκετά καλύτερες...Όχι βέβαια σαν του nismo, (το οποίο ένας θεός ξέρει πόσο θα καίει κιόλας...) αλλά λογικά θα είναι ΠΟΛΥ άνετο... -
Δεν νομιζω πως θα περπατησει ο συγκεκριμενος συνδυασμος στην Ελλαδα του σημερα.
Αντε λιγα κομματια.
η διαφορα στις καταναλωσεις, δεν νομιζω να ειναι στο λιτρο βεβαια (ας μην το αναλυσουμε περαιτερω) -
Προσωπικά - εάν κινείται σε λογικά οικονομικά πλαίσια - θα έβρισκα τον κινητήρα 1.6 ιδιαίτερα ενδιαφέροντα...
Για τις καταναλώσεις ούτως ή άλλως οι πραγματικές μετρήσεις διαφέρουν από τις εργοστασιακές. Και ο 1.6 diesel έχει απόκλιση τουλάχιστον 2 λίτρα στα 100 χλμ από αυτά που διαβάζω...Κατ' αναλογία ο βενζίνης αντί για 5,5 που τον δίνουν φαντάζομαι να είναι κι αυτός τουλάχιστον 1 με 1,5 λίτρο παραπάνω... -
μωρε και εγω ενδιαφεροντα τον βρισκω...
απλα απο το ενδιαφερον, μεχρι την...αποφαση θεωρω οτι υπαρχει ενα χασμα το οποιο ανοιγει ή κλεινει αναλογως των πραγματικων αναγκων και θελω του καθενος.
οσο για την καταναλωση, δεν νομιζω να κυμαινεται στα 6,5 με 7 λιτρα οπως υπολογιζεις! -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
και δεν μιλαω για καποιο dragsterαδικο on-off αλλα για πιο...γηινα πραγματαH Laferrari βασικά. Και που αναφέρεται δε στο τοπικό του QQ
Προσωπικά μου είναι άγνωστη η συγκεκριμένη εταιρία μετατροπών και δεν είναι τίποτα επίσημο από την Nismo. Μια αυτόνομη σκέψη - καγκουριά χωρίς κανένα για μένα ενδιάφερον. Το να βάλουν στο πάτωμα και στα μηχανικά του GTR ένα κουφάρι που φέρνει σε QQ+2 δεν μου λέει τίποτα. Θα μπορούσαν να βάλουν και του Evalia να κάθονται πιο άνετα 7 επιβάτες.
μωρε και εγω ενδιαφεροντα τον βρισκω...
απλα απο το ενδιαφερον, μεχρι την...αποφαση θεωρω οτι υπαρχει ενα χασμα το οποιο ανοιγει ή κλεινει αναλογως των πραγματικων αναγκων και θελω του καθενος.
οσο για την καταναλωση, δεν νομιζω να κυμαινεται στα 6,5 με 7 λιτρα οπως υπολογιζεις!Ξεκάθαρα! Η θα ενδιαφερθεί κάποιος για τα '6,5 lt' ή για τα '270 hp'. Και για τα δύο μαζί δεν παίζει. Σίγουρα πάντως είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.
Κάτω από άλλες νεοελληνικοκοινωνικοοικονομικές συνθήκες ακόμα και το βενζινοκίνητο θα ήταν ίσως η πιο αξιόλογη πρόταση. Να δίνει το κάτι παραπάνω -έως πολύ καλό- σε επιδόσεις στο QQ ή να κινεί αξιοπρεπέστερα το βαρύτερο XTrail. Προς το παρόν βολικότερος -αν και ακριβούτσικος- ο 130άρης 1,6 diesel ... και πολύ μας είναι. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
και δεν μιλαω για καποιο dragsterαδικο on-off αλλα για πιο...γηινα πραγματαH Laferrari βασικά. Και που αναφέρεται δε στο τοπικό του QQ
Προσωπικά μου είναι άγνωστη η συγκεκριμένη εταιρία μετατροπών και δεν είναι τίποτα επίσημο από την Nismo. Μια αυτόνομη σκέψη - καγκουριά χωρίς κανένα για μένα ενδιάφερον. Το να βάλουν στο πάτωμα και στα μηχανικά του GTR ένα κουφάρι που φέρνει σε QQ+2 δεν μου λέει τίποτα. Θα μπορούσαν να βάλουν και του Evalia να κάθονται πιο άνετα 7 επιβάτες.
μα για after μετατροπες εννοω. και απο οποια εταιρια θες, επισημη ή ανεπισημη δεν εχει σημασια. σκοπος ειναι οτι μπορουν. το qq ετυχε να ειναι ενα απο τα πειραματα και που αναφερεται στο εδω τοπικο.
γενικα μιλαω, οτι 1.000 ιππους -σε οτι αμαξι θες- βλεπουμε ολο και πιο συχνα. οσο να' ναι ειναι ενα νουμερο-οριο ταμπου.
πλεον τα 700-800 αλογα ειναι για πλακα. και εννοω οτι ειναι σε εργοστασιακα πλαισια.
οσο περνα ο καιρος θα βλεπουμε και μεγαλυτερα νουμερα σε μετατροπες. -
Αν είσαι κάγκουρας και διάβαζες μικρός Max Power...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν είσαι κάγκουρας και διάβαζες μικρός Max Power...Και μενεις και Περιστερι.
Παντως αν η εκδοση με τα 160 αλογα εχει μολις ενα λιτρο επιπλεον καταναλωση απο το 1,6 dci (δλδ. αν κρινω απο το δικο μας που εχει 5,5 μκ., τοτε θα χει 6,5) να το πουλησω το Φορδ και να μπω στη λιστα αναμονης!!
-
Ας λέμε βέβαια με 6,5 λίτρα κατανάλωση πόσα από τα 160 άλογα θέλουμε να χρησιμοποιούμε?! Για όλα ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ! Γλαρόσουπα!
-
http://en.nissan-live.com/newqashqai/#/pack/page1
1.6 DIG-T 163PS (120kW)
Set to join the Qashqai range in the summer of 2014, the most powerful petrol engine will be the 1.6 DIG-T engine, combining sharp performance with low emissions and remarkable fuel efficiency. Tuned specifically for the Qashqai, this acclaimed engine features advanced turbocharging technology and a raft of additional features designed to maximise performance and economy.
With 240Nm of torque on offer, the 1.6 DIG-T delivers impressive low and mid-range pull, with excellent in-gear flexibility. Yet despite its strong performance, the range-topping petrol option retains impressive efficiency. Fuel consumption is 5.6 l/100km on the EU combined cycle, while CO₂ emissions are 132g/km.
Για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα βγάζω και από το μυαλό μου...
Έχω ήδη γράψει παραπάνω ότι ούτε εγώ πιστεύω ότι θα ισχύει η παραπάνω κατανάλωση...όπως δε ισχύει και η κατανάλωση που δίνεται για το diesel...Τέλος, όπως έχω ξαναγράψει θεωρώ το υγραέριο το οικονομικότερο καύσιμο μετακίνησης αυτή τη στιγμή, όσο και αν οι diesel fans διατείνονται για το αντίθετο... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν είσαι κάγκουρας και διάβαζες μικρός Max Power...για μενα το λες?
-
Γεια σας και καλώς σας βρήκα.
Προσανατολίζομαι στην αγορά ενός qashqai 1.6 dci. Απλά είμαι σε δίλημμα σχετικά με το αν θα πρέπει να το πάρω αυτόματο ή manual. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η κατανάλωση αφού κάνω γύρω στα 700km την εβδομάδα σε ανοικτό δρόμο. Για να είμαι ειλικρινής είχα καταλήξει στο αυτόματο με 4.6 κατανάλωση που σε σχέση με το 4.4 του manual η διαφορά είναι πολύ μικρή. Βλέποντας όμως σε κάποιο site αυτοκίνησης πραγματικές καταναλώσεις, αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας σε αυτόματο έχει σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση από το manual (6.7 l/100 και 5.5 ο manual). Αν ισχύει αυτό τότε δεν θα με συμφέρει η απόκτηση αυτόματου κιβωτίου αφού διανύω αρκετά χιλιόμετρα έστω και αν θα το προτιμούσα. Είχα στο μυαλό ότι η διαφορά στη πραγματική κατανάλωση μεταξύ αυτόματου/manual μου θα ήταν παρόμοια με την εργοστασιακή ή έστω ελαφρώς διαφοροποιημένη αλλά όχι και τόσο πολύ.
Ποια είναι η δική σας άποψη αφού έχω είμαι άσχετός με μηχανές κτλ. Υπάρχει κάποιος που έχει αυτό το μοντέλο σε αυτόματο να μας πει πραγματικές τιμές κατανάλωσης;
Ευχαριστώ
-
Αφού η κατανάλωση ειναι τόσο σημαντική για εσένα, γιατι δεν πας στον 1.5 που ειναι ο πιο οικονομικος απο όλους; Και αποτι διαβάζω και ο πιο refined...
-
Κάνε σε € την διαφορά της κατανάλωσης αυτόματου-χειροκίνητου για τα 700 χλμ που κάνεις (για το 6,7 με 5,5 που αναφέρεις) και δες αν αξιζει η ξεκούραστη μετακίνηση με το αυτόματο απο το χειροκίνητο.
Τα επίσημα πάντως 0.2 παραπάνω στο αυτόματο και μένα λίγα μου φαίνονται.
Υπάρχει βεβαια και ο οικονομικότερος 1,5 με το χείροκίνητο και αρκετές χιλιάδες ευρώ φτηνότερο. -
Γενικώς πάντως, τα αυτόματα κιβώτια είναι πιο χρήσιμα σε καταστάσεις σταμάτα-ξεκίνα παρά στον ανοιχτό δρόμο.
Εκεί κουμπώνεις 6η και πας. -
Ο χρήστης joeyramone έγραψε:
Γεια σας και καλώς σας βρήκα.Προσανατολίζομαι στην αγορά ενός qashqai 1.6 dci. Απλά είμαι σε δίλημμα σχετικά με το αν θα πρέπει να το πάρω αυτόματο ή manual. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η κατανάλωση αφού κάνω γύρω στα 700km την εβδομάδα σε ανοικτό δρόμο. Για να είμαι ειλικρινής είχα καταλήξει στο αυτόματο με 4.6 κατανάλωση που σε σχέση με το 4.4 του manual η διαφορά είναι πολύ μικρή. Βλέποντας όμως σε κάποιο site αυτοκίνησης πραγματικές καταναλώσεις, αναφέρεται ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας σε αυτόματο έχει σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση από το manual (6.7 l/100 και 5.5 ο manual). Αν ισχύει αυτό τότε δεν θα με συμφέρει η απόκτηση αυτόματου κιβωτίου αφού διανύω αρκετά χιλιόμετρα έστω και αν θα το προτιμούσα. Είχα στο μυαλό ότι η διαφορά στη πραγματική κατανάλωση μεταξύ αυτόματου/manual μου θα ήταν παρόμοια με την εργοστασιακή ή έστω ελαφρώς διαφοροποιημένη αλλά όχι και τόσο πολύ.
Ποια είναι η δική σας άποψη αφού έχω είμαι άσχετός με μηχανές κτλ. Υπάρχει κάποιος που έχει αυτό το μοντέλο σε αυτόματο να μας πει πραγματικές τιμές κατανάλωσης;
Ευχαριστώ
Καλώς σε βρήκαμε,
Ως νέος ιδιοκτήτης του 1,5 εδώ και 2 περίπου μήνες, θεωρώ σωστές τις απαντήσεις των koralli και cosneo. Επίσης για να εκτιμήσεις τις καταναλώσεις που ακούς παίζει ρόλο και το πως οδηγείς εσύ. Συνήθως όσοι πρωτοπαίρνουμε diesel, μπαίνουμε στην αρχή στο 'λούκι' να πετύχουμε πολύ μικρές καταναλώσεις. Και εγώ αυτό έπαθα στην αρχή. Μερικοί όπως διαβάζω και στο forum συνεχίζουν να 'κυνηγούν' τις καταναλώσεις. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι όμως επιστρέφουν σιγά σιγά στον κανονικό τους ρυθμό οδήγησης. Εκεί βρίσκομαι τώρα εγώ και θα με συγχωρήσουν τα διάφορα περιοδικά αυτοκινήτου, αλλά δεν πιστεύω ότι σε συνθήκες πόλης είναι ρεαλιστικό να λες ότι ο 1,6 έχει 5,5 λίτρα μέση κατανάλωση. Εγώ με τον 1,5 και νορμάλ οδήγηση στην πόλη έχω περίπου 6,5 και όχι σε συνεχές έντονο μποτιλιάρισμα, ενώ στην εθνική με 140 στο cruise, 2 άτομα και 150 κιλά φορτίο περίπου έχω 6+, με 145 έχω 6,5+, και με 150 έχω 7 μέχρι τώρα. Στο manual λέει ότι ο 1,5 πετυχαίνει την καλύτερη επίδοσή του μετά τις 5.000 χμ, οπότε μπορεί και να πέσει λίγο μετά. Με βάση αυτά που είπαν στην αντιπροσωπεία, ότι δηλαδή ο 1,6 καταναλώνει 0,5 με 1 λίτρο περισσότερο ανάλογα με το αν έχεις το 4WD ή όχι, υπολογίζω να είσαι περίπου στα 7+ στην Αθήνα. Βέβαια να το στυλ σου είναι 'γκάζι με αυγό από κάτω' και κοιτάς συνέχεια τις καταναλώσεις, θα είσαι χαμηλότερα. Κατά τα άλλα, τη γνώμη μου για το QQ την έχω περιγράψει σε προηγούμενα ποστ και με το χρόνο γίνεται όλο και πιο θετική. Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
Να προσθέσω ότι μου είπαν για το 1,6 το χειροκίνητο. Για το CVT δεν ξέρω, αλλά από άλλα CVT που έχω ακούσει μου μοιάζει το +1,5 λίτρο στο χειροκίνητο λογικό. Σκέψου όμως και για το αν σου κάνει το CVT γιατί έχει τελείως άλλο τρόπο λειτουργίας από το αυτόματο ή το διπλοσύμπλεκτο και σε κάποιους, όπως εμένα, δεν αρέσει. Αυτά.
-
Sailor καλορίζικο και καλοταξιδο καταρχήν!
Παντως και οι καταναλωσεις του 1.6 φαίνονται αρκετά καλές:http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Δηλαδή αν δεν ειναι η απόλυτη προτεραιότητα η οικονομία νομιζω οτι ο 1.6 ειναι μια χαρα για κάποιον που θελει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Βέβαια αν η χρήση ειμαι κυρίως σε πόλη δεν εχει νόημα ο 1.6, ενώ εχω διαβάσει και για τραχιά λειτουργία του.
Ο 1.5 θεωρείς οτι ειναι επαρκής για το βάρος του αυτοκινήτου πχ σε μια πιο απαιτητική ανηφορική διαδρομή;
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)