-
Χαίρεται και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ο 1.5 dci δεν υφίσταται ως επιλογή στη χώρα που είμαι (Κύπρος). Αλλά και πάλι θα προτιμούσα τον 1.6. Οι πραγματικές καταναλώσεις του 1.6 manual με το 1.5 δεν έχουν και μεγάλη διαφορά, εξ όσον έχω δει σε διάφορα sites. Επίσης θα προτιμούσα την άνεση του 1.6 στο ταξίδι στον ανοικτό δρόμο που κάνω κατά 80% αλλά και σε χωματόδρομούς και έντονες ανηφόρες που κάνω συχνά τα Σαββατοκύριακα για το hobby.
Το στιλ οδήγησης μου είναι πολύ 'χαλαρό' δεν είμαι για μεγάλες επιτάχυνσης εγώ, και στον ανοικτό δρόμο 120 και cruise control (έχει αρκετά ραντάρ εδώ στις εθνικές οδούς). Κατανάλωση ποτέ δεν ψάχνω κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα ταξίδι αλλά τώρα πριν από μια αγορά θα το ψάξω αρκετά γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Το 1.6 αυτόματο το έχω οδηγήσει σε test-drive και έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την αίσθηση του (όπως προείπα όμως δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις για να τον κρίνω). Για τα δικά μου δεδομένα ο κινητήρας μου φάνηκε πάρα πολύ καλός, γρήγορη επιτάχυνση (με βάση τα δικά μου πρότυπα) σχετικά αθόρυβος για πετρέλαιο και γενικά ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για το μέσο αγοραστή. Επίσης, ψάχνω για αμάξι με κινητήρα που δεν θα ξοδέψω ούτε μισό ευρώ σε ζημιά ή χρόνο για επισκευή και αυτός ο κινητήρας νομίζω είναι ο ιδανικός για αυτό που ζητώ με βάση το διαδικτυακό ψάξιμο που έκανα.
Το θέμα τώρα είναι αν υπάρχουν εδώ φίλοι που μπορούν να μας αναφέρουν τις καταναλώσεις τους από ton 1.6 dci σε αυτόματο και manual κιβώτιο;
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Sailor καλορίζικο και καλοταξιδο καταρχήν!
Παντως και οι καταναλωσεις του 1.6 φαίνονται αρκετά καλές:http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Δηλαδή αν δεν ειναι η απόλυτη προτεραιότητα η οικονομία νομιζω οτι ο 1.6 ειναι μια χαρα για κάποιον που θελει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις. Βέβαια αν η χρήση ειμαι κυρίως σε πόλη δεν εχει νόημα ο 1.6, ενώ εχω διαβάσει και για τραχιά λειτουργία του.
Ο 1.5 θεωρείς οτι ειναι επαρκής για το βάρος του αυτοκινήτου πχ σε μια πιο απαιτητική ανηφορική διαδρομή;Ευχαριστώ για τις ευχές!
Όπως έγραψα και όταν το πήρα, κι εγώ πήγαινα για τον 1,6 γιατί πίστευα ότι ο 1,5 θα του έπεφτε λίγος ειδικά για την κύρια χρήση σε ταξίδια που το ήθελα, αλλά μετά το test drive του 1,5 εντυπωσιάστηκα από την απόδοσή του και αποφάσισα να μην περιμένω 3 μήνες και να δώσω γύρω στα 2000+ που ήθελε για το 1,6.
Με τη χρήση που του έχω κάνει για περίπου 4000 μέχρι τώρα θεωρώ ότι είναι επαρκέστατος. Ταξιδεύει με 2 άτομα και περίπου 150 κιλά φορτίο άνετα με 150+ και η ροπή του θα σε πάει καλά σε ανηφορική διαδρομή. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενα post το μόνο που με χαλάει είναι το στενό εύρος που αποδίδει (1.500-3.500 στροφές). Κατά τα άλλα για τις επιδόσεις, τα διάφορα τεστ πρέπει να είναι ακριβή για ένα 0-100 σε 12+. Σε τελική δεν το δοκίμασα εκτός από ένα πάτημα σε ελαφριά κατηφορική ευθεία με το παραπάνω φορτίο όπου δεν περνούσε τα 190. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με αυτά που ήθελα από το αυτοκίνητο. Τώρα αν όταν το πήρα είχαν ετοιμοπαράδοτο το 1,6 4WD μπορεί και να έμπαινα στον πειρασμό μια που το πηγαίνω και σε βουνό...
-
Παντως και οι καταναλωσεις του 1.6 φαίνονται αρκετά καλές:Μερικά ακόμη στοιχεία σχετικά με τη πραγματική κατανάλωση.
http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/nissan/qashqai-2014 -
Ο χρήστης Sailor66 έγραψε:
. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενα post το μόνο που με χαλάει είναι το στενό εύρος που αποδίδει (1.500-3.500 στροφές)..Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες. Απλα τονιζω λιγακι το σχολιο για το ευρος αποδοσης.Οντως ετσι ειναι, αλλα αυτο ειναι γεγονος για ολα τα diesel οχηματα. Γεγονος που με κανει να νοσταλγω τρελα τους βενζινοκινητηρες. Ας οψεται η ρημαδα η οικονομια!!!
-
Ο χρήστης joeyramone έγραψε:
Παντως και οι καταναλωσεις του 1.6 φαίνονται αρκετά καλές:http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Μερικά ακόμη στοιχεία σχετικά με τη πραγματική κατανάλωση.
http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/nissan/qashqai-2014Σε αυτά τα στοιχεία ο 1.6 στο δικινητο ειναι απίστευτα κοντά με τον 1.5 σε κατανάλωση!!
Αν ισχύει αυτο τότε το κέρδος σε δύναμη κινητήρα σε σχέση με την πολυ μικρή αύξηση της κατανάλωσης ειναι αναλογικά πολυ μεγαλύτερο. Κ επιπλέον τον 1.6 δεν χρειάζεται να τον πιέζεις κ ιδιαίτερα για να κινήσεις σβελτα. -
Μερικά ακόμη στοιχεία σχετικά με τη πραγματική κατανάλωση.
http://www.honestjohn.co.uk/realmpg/nissan/qashqai-2014Σε αυτά τα στοιχεία ο 1.6 στο δικινητο ειναι απίστευτα κοντά με τον 1.5 σε κατανάλωση!!
Αν ισχύει αυτο τότε το κέρδος σε δύναμη κινητήρα σε σχέση με την πολυ μικρή αύξηση της κατανάλωσης ειναι αναλογικά πολυ μεγαλύτερο. Κ επιπλέον τον 1.6 δεν χρειάζεται να τον πιέζεις κ ιδιαίτερα για να κινήσεις σβελτα.Θα κρατούσα και μικρό καλάθι! Ενδεικτική κατανάλωση για μένα είναι αυτό που δείχνει στο trip στα test drive πριν ξεκινήσω την δική μου δοκιμή. Δείχνει απόλυτα από τις προηγούμενες δοκιμές όλο το φάσμα των επιδόσεων ως τις παραβατικές ταχύτητες και συμπεριφορές στο αυτοκίνητο. Και έχοντας κάνει td και το καινούριο και το προηγούμενο και βλέποντας στην οθόνη τους 7,0 ή 7,5 άνετα καταλαβαίνω τουλάχιστον μέχρι που θα φτάσει.
-
Δεν νομίζω αυτό να μπορεί να θεωρηθεί ενδεικτική τιμή αφού στα test-drive θα πατήσεις το γκάζι αρκετά παραπάνω από αυτό που κάνεις στη καθημερινότητα σου. Άλλωστε αυτό σου προτείνει και ο πωλητής από δίπλα.
Οι τιμές των παραπάνω link, και κυρίως του πρώτου link, θεωρώ ότι είναι οι πιο ενδεικτικές αφού είναι καθαρά από καταναλωτές σε κανονική καθημερινή χρήση.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Υπάρχει καμια πληροφόρηση για το κόστος που θα κυμανθεί το QQ με τον 1.6 βενζίνης;
Εκεί που είχα αποφασίσει για τον 1.5dci, λέω να περιμένω λίγο ακόμα για τον νέο βενζινοκινητήρα. Λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν το ληστρικό κράτος μας που θα αυξήσει σίγουρα την τιμή του diesel κίνησης τους επόμενους μήνες... -
Ο χρήστης kastrato74 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Υπάρχει καμια πληροφόρηση για το κόστος που θα κυμανθεί το QQ με τον 1.6 βενζίνης;
Εκεί που είχα αποφασίσει για τον 1.5dci, λέω να περιμένω λίγο ακόμα για τον νέο βενζινοκινητήρα. Λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν το ληστρικό κράτος μας που θα αυξήσει σίγουρα την τιμή του diesel κίνησης τους επόμενους μήνες...Δεν ειναι και πολυ εύκολο να γίνει αυτο. Σκέψου οτι όλες οι μεταφορές βασίζονται στο κίνησης οποτε τι θα σημαίνει μια αύξηση του.
Φυσικά τίποτα δεν ειναι απίθανο. -
Ο χρήστης kastrato74 έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Εκεί που είχα αποφασίσει για τον 1.5dci, λέω να περιμένω λίγο ακόμα για τον νέο βενζινοκινητήρα. Λαμβάνοντας φυσικά υπόψιν το ληστρικό κράτος μας που θα αυξήσει σίγουρα την τιμή του diesel κίνησης τους επόμενους μήνες...Φιλε μου, κι εγω πιστευω οτι καποια στιγμη θα αυξηθει η τιμη του diesel, και το οριο εκπομπων για τελη κυκλοφοριας θα πεσει πολυ πιο κατω απο τα 100, αλλα αν το κοιταξεις απο καθαρα οικονομικης πλευρας, η εκδοση diesel, ακομα κι αν φτασει την τιμη της βενζινης το πετρελαιο, θα εχει καλυτερη αποδοση/περισσοτερα χιλιομετρα, λιγοτερα τελη(αν αλλαξει ο υπολογισμος), μικροτερη ασφαλεια, και σιγουρα οχι φορο πολυτελειας, αν επαληθευτει η τρελα που ακουγεται, οτι παμε για φορο πολυτελειας και στα 1600αρια
Αν εισαι οκ στα οικονομικα σου, οι επιδοσεις και η οδηγικη απολαυση του νεου βενζινοκινητηρα, δεν νομιζω οτι θα συγκρινεται με τιποτα με την εκδοση diesel.
-
Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ φίλε για την οδηγική απόλαυση του βενζινοκινητήρα. Αρκεί το κόστος απόκτησής του να μην ξεφεύγει.
-
http://www.auto-internet.gr/testsip.php ... _article=n
Κι ερχόμαστε στο θέμα της κατανάλωσης, που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αν είναι να συγκρίνουμε το ντίζελ με το βενζινοκίνητο, κάτι που δεν κάνουν οι περισσότεροι αγοραστές, οι οποίοι στρέφονται με κλειστά τα μάτια προς το ντίζελ. Το συγκεκριμένο πετρελαιοκίνητο Qashqai είναι πράγματι πολύ οικονομικό. Στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να πέσει κάτω από τα 6 λίτρα/100 χλμ. αν δεν ξεπερνάς τα 120 χλμ./ώρα, οπότε λόγω σχήματος, όπως σε όλα τα «τζιποειδή», αρχίζει να επιδρά αρνητικά η αεροδυναμική αντίσταση, πολύ περισσότερο απ' ότι σ' ένα σεντάν ή χάτσμπακ. Και στην πόλη μπορεί να κινηθεί με κατανάλωση γύρω στα 8 λίτρα/100 χλμ. Το θέμα είναι ότι αυτές οι τιμές είναι πολύ λίγο χαμηλότερες απ' αυτές του βενζινοκίνητου, γύρω στο ένα λίτρο στην πόλη και κοντά στο μισό στον αυτοκινητόδρομο. Κάτι που σημαίνει ότι τις σχεδόν 4.000 ευρώ που κοστίζει παραπάνω το ντίζελ από το βενζινοκίνητο μπορεί να μην τις αποσβέσει... ποτέ ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, αφού χρειάζονται γύρω στις 100.000 χιλιόμετρα για να εξοικονομήσει αυτά τα χρήματα (που θα τα έχει πληρώσει προκαταβολικά) από τη διαφορά στην κατανάλωση και στην τιμή του καυσίμου!
-
Καταρχας θεωρω οτι το qq 1.6 με κάτω απο 120 στην εθνικη είναι το πολύ 5.5 λτ, επίσης στην πόλη είναι το πολύ 6.5-7.
Το 1.2 βενζινα ποσο εχει αληθεια στις αντιστοιχες καταστασεις? Αν υποθέσουμε 8 και 10 , τοτε για 15000 κάνεις αποσβεση σε ~5 χρόνια. Αν κανεις 20000 σε 4 χρονια , και αν κανεις 25.000 σε 3 χρόνια.
Υποτίθεται οτι αυτοι που παιρνουν ντιζελ κάνουν χλμ! αν ειναι να κανεις 10000 το χρονο παίρνεις βενζινα!Δεν μας ειπε κατι νεο το αρθρο!
Και το qq δεν ειναι και το ιδανικοτερο παραδειγμα μεταξυ βερνζινας-ντιζελ για το λογο του ότι έχει μεγαλη διαφορα στην τιμη το 1.2 με το 1.6 , προφανως και γιατι ειναι πολυ μεγαλυτερο ο κινητηρας του ντιζελ. Συνηθως σε αντιστοιχου κυβισμου μοντέλα η διαφορα ειναι το πολυ 3000. Οποτε τα αντιστοιχα νουμερα και χρονοι αποσβεσης είναι στα 15000 χλμ ----3 χρονια, 20000 χλμ ----~2 χρονια, και 25000 χλμ σε κάτω απο 2 χρονια!
Δλδ σε ποσα θες να κάνεις αποσβεση ? σε ενα εξαμηνο?
-
Το βενζινοκίνητο QQ μετρήθηκε από το Drive στα 6,4 ελάχιστη (π.χ. αυτοκινητόδρομος με 110) και 7,7 μέση κατανάλωση τεστ (που περιλαμβάνει μέσα και μετρήσεις επιδόσεων, γκαζώματα, πόλη κλπ). Οπότε οι παραπάνω υποθέσεις δεν ισχύουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το βενζινοκίνητο QQ μετρήθηκε από το Drive στα 6,4 ελάχιστη (π.χ. αυτοκινητόδρομος με 110) και 7,7 μέση κατανάλωση τεστ (που περιλαμβάνει μέσα και μετρήσεις επιδόσεων, γκαζώματα, πόλη κλπ). Οπότε οι παραπάνω υποθέσεις δεν ισχύουν.Με αυτές τις τιμές κατανάλωσης του βενζινοκινητου και τη διάφορα τιμής η απόσβεση για το diesel θα αργήσει πολυ, μα παρα πολυ!
-
To κοντινότερο στο 1,2 είναι το 1,5d και όχι το 1,6d. Και η διαφορά τιμής είναι σ' αυτά τα λεφτά, περίπου 2500 ευρώ αν θυμάμαι καλά και 5500 με το 1,6d. Χωρίς πολλά ετήσια χιλιόμετρα ... θέλει χρόνια να αποσβεστεί αυτή η διαφορά και στις δυο περιπτώσεις των ντίζελ. Η λογική από μόνη της το λέει ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το βενζινοκίνητο QQ μετρήθηκε από το Drive στα 6,4 ελάχιστη (π.χ. αυτοκινητόδρομος με 110) και 7,7 μέση κατανάλωση τεστ (που περιλαμβάνει μέσα και μετρήσεις επιδόσεων, γκαζώματα, πόλη κλπ). Οπότε οι παραπάνω υποθέσεις δεν ισχύουν.Η υπολογισμοί που έκανα ηταν με 5.5 στο ντίζελ έναντι 8 στο βενζινα. Οπότε ειναι σωστοί!
Και μετα επειδη προσπαθείτε να εμφανίσετε οτι το ντίζελ ειναι μύθος η απόσβεση ή οτι γινεται τόσο αργά που δεν αξίζει, υπενθυμίζω 2 πραγματα. Το ντίζελ 1.6 με βενζινη στο qq διαφέρουν 5000 ενω το το 1.5 ντίζελ μονο 2.500 , αλήθεια με αυτο γιατι δεν συγκρίνουμε την απόσβεση? μάλλον γιατι δεν συμφέρει τον συλλογισμό?
Και δεύτερο το qq 1.6 δεν ειναι και ο ορισμός της οικονομίας! Σε αλλα που διαφορα ειναι το πολυ 2.5-3 χιλιαρικα και το ντίζελ οικονομικοτερο η απόσβεση ερχεται σε 2 χρονακια... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
............. επειδη προσπαθείτε να εμφανίσετε οτι το ντίζελ ειναι μύθος.........Tελικά όλα ειναι ψυχολογικά.......... εδώ μερικοί έχουν θηριωδη αμαξια πετρέλαιο που καινε 10 λιτρα / 100 χιλιόμετρα και ειναι ευχαριστημένοι. Σου λένε τιποτα δε καιει ειναι και πιο φθηνό το πετρέλαιο.
Πιστευω ότι όσοι έχουν πετρέλαιο δεν τους καιει τιποτα , επίσης το υγραεριο ακόμα ποιο φθηνό αλλά και με την βενζίνη εαν δεν το τρεχεις πάλι τιποτα δε καιει . Τελικά όλα εχουν μειωθεί -
Επιδόσεις δε μας ενδιαφέρουν?Το βενζινοκινητο πώς τα πάει απεναντι στα diesel?
-
Στο 0-100 η σειρα ειναι 1.6d-1.2-1.5. Το 1.6 ειναι παντού καλυτερο απο το 1.2 . Οπότε η σύγκριση επιδόσεων γινεται μεταξυ 1.2 1.5 . Σε πλήρες φορτίο για εχεις το τράβηγμα του 1.5 στο 1.2 θα πρεπει διαρκώς να κατεβαζεις ταχυτητα.
Έναν αλλο παράγοντα που πρεπει να θέσουμε στο θέμα της επιλογής του 1.2 με το 1.5 , για εμενα εκει τίθεται θέμα σύγκρισης , οχι με το 1.6 ειναι και το κοστος μεταπώλησης. Το μεγαλυτερο απο τα τα 2.500 διαφορα στην τιμη θα τα πάρεις πισω μετα απο μια πώληση σε 4-5 χρονια. Το ντίζελ θα εχει κρατήσει καλυτερα την τιμη του ενω το 1.2 θα εχει βουλιάξει. Οπότε η οποία συζήτηση για το αν αξίζει το ντίζελ σε σχέση με το βενζινοκίνητο κάπου σταματα για εμενα. Ναι αξίζει πιθανότατα και αν κανεις λίγα χλμ.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)