-
Δια, είσαι λάθος που αφορίζεις την ροπή, αλλά υγεία.
-
Ο χρήστης Mentalist έγραψε:
Έχετε δίκιο όμως το 1.5 δεν είναι αυτόματο..Εγώ το θέλω οπωσδήποτε αυτόματο..Αν πάρω το αυτόματο 1.2 θα κάνω μεγάλη βλακεία; Σίγουρα και αυτο έχει καλύτερες επιδόσεις απ το δικό μου 1.6 CVT αλλά το νέο 1,6 με πετρέλαιο φαίνεται ότι έχει πολύ καλή απόδοση..Αν κανεις χιλιομετρα -πανω απο 10Κ/χρονο- σε ανοιχτο δρομο παρε το 1,6. Αν κανεις λιγα ή μεσα στην πολη ή και τα δυο, το 1,2 θα σου βγει οικονομικοτερο.
-
Η ροπή στον στρόφαλο είναι ένα περίεργο νούμερο που πρέπει να συνδυαστεί με τις στροφές του κινητήρα, τις σχέσεις μετάδοσης, την σχέση του διαφορικού και την διάμετρο των τροχών για να σημαίνει κάτι στην μεταφορά της στον δρόμο. Η ισχύς δεν χρειάζεται περίεργες μετατροπές για να εκφράσει την δύναμη ενός αυτοκινήτου καθώς δείχνει την δύναμη για συγκεκριμένες στροφές και από εκεί και πέρα είναι θέμα κλιμάκωσης.
ΥΓ: Όσο για τα φορτηγά οι κατασκευαστές συνδέουν με την ισχύ την μεταφορική ικανότητα. Δεν σου λένε ότι ο Χ τράκτορας έχει 200 κιλά ροπής. Σου λένε πως έχει 400 άλογα.
-
Ο χρήστης CCoach έγραψε:
Χαιρετίζω την παρέα και θα ήθελα να θέσω ενα ερώτημα, ξέρει κανεις των τροπο να κλείνουν οι καθρέπτες οταν κλειδώνει το αυτοκίνητο? Η αντιπροσωπεία μου λέει οτι δεν γίνετε αλλά κυκλοφορούν κάτι video που το δείχνουν ξεκάθαρα. Ξέρει κανεις κάτι παραπάνωΧρειάζεται ειδικό κιτ (πλακέτα) για να γίνει. Στο προηγούμενο Qashqai το έχουν βάλει αρκετοί και λειτουργεί άψογα. Δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει ήδη και για το νέο Qashqai, αν το έχεις δει όμως σε video προφανώς ναι. Δεν αποτελεί 'γνήσιο' αξεσουάρ της Nissan, ίσως γι' αυτό η αντιπροσωπεία σου λέει ότι δε γίνετε. Εννοείται ότι δουλεύει μόνο στις εκδόσεις με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, δηλαδή όχι στην energy (βασική έκδοση).
-
Παιδια καλησπερα,
νεος στο forum θα ηθελα λιγη βοηθεια. σκεφτομαι να αγορασω το QQ 1.5 dci acenta αλλα ειμαι πολυ προβληματισμενος με τους χωρους που παρεχει το αμαξι. ειμαι 1.98cm κ εχω 2 μωρα (καροτσι, παρκοκρεβατο κτλ) και απο οτι εχω διαβασει απο τις προηγουμενες αναρτησεις φιλων, παιδικο καθισμα πισω απο την θεση του οδηγου δεν χωραει αν ο οδηγος ειναι ψηλος. επισης σε περιπτωση ταξιδιου τα 430λτ του πορτ μπαγκαζ για μεταφορα καροτσιου, παρκοκρεβατου +βαλιτσες δεν επαρκει.
ιδανικα θα ηταν καλυτερο να κοιταξω προς CRV,X-Trail μερια αλλα το βασικο μου προβλημα οπως πολλων ειναι το κοστος που ειναι σιγουρα +6000-7000 ευρω.θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος φιλος που να ειναι κατοχος QQ και να εχει εμπειρια απο αναλογες μετακινησεις/εκδρομες και να μου πει εντυπωσεις. Επισης αν οντως υπαρχει θεμα χωρου στα πισω καθισματα.
ευχαριστω πολυ
-
Είμαι 1.96 και αφού κάθισα στη θέση του οδηγού έβαλα από πίσω μου φίλο κοντά στο 1.90. Κάθισε μια χαρά χωρίς πρόβλημα, συνεπώς δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα με το παιδικό κάθισμα...
Το πορτ παγκάζ είναι μέτριο κατά τη γνώμη μου...Καρότσι χωράει, το παρκοκρέβατο λογικά όταν το διπλώνεις πρέπει να μαζεύει αρκετά και ενδεχομένως να χωράει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αν και πρόσφατος μπαμπάς κι εγώ (5 μήνες...)
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να δεις επί τόπου το πορτ παγκάζ ή να μετρήσεις διαστάσεις των πραγμάτων σου...
Εγώ, εάν τελικά καταλήξω στο qq υπολογίζω και στην μπαγκαζιέρα 460 λίτρων που έχω...διαφορετικά θα ήμουν για αμάξι διαστάσεων x-trail...που δε θα το ήθελα γιατί αν το σκεφτείς το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;; -
@santoro,emperor:
Καλησπερα παιδια.εγω εχω το QQ ,λιγοτερο απο μηνα,και ειμαι μπαμπας διδυμων εδω και μερικες μερες.
Οπως εχω ξαναγραψει,καταληξαμε στο QQ μετα απο αρκετο ψαξιμο σε διαφορες κατηγοριες,πολυμορφικα,SUV,station.Τελικα οπως ειπε κι ο φιλος,δεν θελησα να χρεωθω αμαξι πολυ μεγαλου μηκους για τις φορες που θα θελω να το τιγκαρω.
Καθισματακια isofix χωρανε πισω,χωρις να κανω καμια ιδιαιτερη ως και καθολου αλλαγη στο καθισμα μου.κι ειμαι κι εγω 1.90.απο εκει και περα το καλυτερο ειναι να παρεις το καθισματακι και να το δοκιμασεις.εγω ειχα παρει και καθισματακι και διπλο καροτσι.το διπλο καροτσι μπαινει μια χαρα στο πορτ μπαγκαζ,καταλαμβανοντας περιπου το 40%.παρκοκρεβατο μπορεις να βαλεις στα ποδια των πισω καθισματων.
Τωρα αν χρειαστεις extra χωρο,πηγανε σε μπαγκαζιερα.στη acenta,εξαλου που λες εχει standard και ραγες στην οροφη.
Ο,τι απορια εχεις μην διστασεις να την εκφρασεις.ελπιζω να βοηθησα λιγακι -
+1 για την μπαγκαζιερα.
οταν θα ερθει η στιγμη του φορτωματος, το πορτ μπαγκαζ θα γεμιζει και θα γεμιζει και θα γεμιζει και...τρομος στο προσωπο! -
ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί εγώ δεν το πρόσεξα και την 'πάτησα'! Το acenta ΔΕΝ έχει ράγες στην οροφή και η Nissan τις χρεώνει 800 ευρώ. Ράγες έχει μόνο το Techna, όπως λέει και το prospectus του εξοπλισμού. Βέβαια πουλάει τις κάθετες μπάρες οροφής 211 ευρώ, τις οποίες ίσως και να μπορεί κάποιος να βρει αλλού φθηνότερα, όπως πχ. αγόρασα το σκαφάκι του πορτμπαγκάζ 60 αντί για 95 ευρώ που το έδινε η αντιπροσωπεία.
Επίσης να ενημερώσω για όσους υποψήφιους αγοραστές ενδιαφέρονται ότι το Energy ΔΕΝ έχει διπλό πάτωμα στις αποσκευές, αν και από τα ανταλλακτικά μου είπαν ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κάτι τέτοιο αν έπαιρνα το Energy, το οποίο τελικά και δεν πήρα οπότε δεν γνωρίζω και την ποιότητα της κατασκευής.
-
ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί εγώ δεν το πρόσεξα και την 'πάτησα'! Το acenta ΔΕΝ έχει ράγες στην οροφή και η Nissan τις χρεώνει 800 ευρώ. Ράγες έχει μόνο το Techna, όπως λέει και το prospectus του εξοπλισμού. Βέβαια πουλάει τις κάθετες μπάρες οροφής 211 ευρώ, τις οποίες ίσως και να μπορεί κάποιος να βρει αλλού φθηνότερα, όπως πχ. αγόρασα το σκαφάκι του πορτμπαγκάζ 60 αντί για 95 ευρώ που το έδινε η αντιπροσωπεία.
Επίσης να ενημερώσω για όσους υποψήφιους αγοραστές ενδιαφέρονται ότι το Energy ΔΕΝ έχει διπλό πάτωμα στις αποσκευές, αν και από τα ανταλλακτικά μου είπαν ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν κάτι τέτοιο αν έπαιρνα το Energy, το οποίο τελικά και δεν πήρα οπότε δεν γνωρίζω και την ποιότητα της κατασκευής.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Είμαι 1.96 και αφού κάθισα στη θέση του οδηγού έβαλα από πίσω μου φίλο κοντά στο 1.90. Κάθισε μια χαρά χωρίς πρόβλημα, συνεπώς δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα με το παιδικό κάθισμα...
Το πορτ παγκάζ είναι μέτριο κατά τη γνώμη μου...Καρότσι χωράει, το παρκοκρέβατο λογικά όταν το διπλώνεις πρέπει να μαζεύει αρκετά και ενδεχομένως να χωράει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει αν και πρόσφατος μπαμπάς κι εγώ (5 μήνες...)
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να δεις επί τόπου το πορτ παγκάζ ή να μετρήσεις διαστάσεις των πραγμάτων σου...
Εγώ, εάν τελικά καταλήξω στο qq υπολογίζω και στην μπαγκαζιέρα 460 λίτρων που έχω...διαφορετικά θα ήμουν για αμάξι διαστάσεων x-trail...που δε θα το ήθελα γιατί αν το σκεφτείς το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;;ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και να σου ζησει το μωρο
συμφωνω απολυτως με αυτο που λες για τα ΙΧ τυπου X-trail κ το μεγεθος που φορτωνεσαι 11 μηνες για να εισαι ανετα τον 1.
απλα ο προβληματισμος ειναι για οταν θα χρειαστεις χωρο. και ειναι αμαρτια να παρεις καινουργιο αμαξι και να μην καλυπτει τις αναγκες σου οταν το χρειαζεσαι. αυτο κ μονο. παντως η μπαγκαζιερα ειναι μια λυση που δεν ειχα σκεφτει κ ειναι μια χαρα. απλα απο οτι καταλαβα ερχεται με ενα 800αρι ευρω εξτρα κοστος. -
Ο χρήστης santoro έγραψε:
Εγώ, εάν τελικά καταλήξω στο qq υπολογίζω και στην μπαγκαζιέρα 460 λίτρων που έχω...διαφορετικά θα ήμουν για αμάξι διαστάσεων x-trail...που δε θα το ήθελα γιατί αν το σκεφτείς το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;;ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
συμφωνω απολυτως με αυτο που λες για τα ΙΧ τυπου X-trail κ το μεγεθος που φορτωνεσαι 11 μηνες για να εισαι ανετα τον 1.
απλα ο προβληματισμος ειναι για οταν θα χρειαστεις χωρο. και ειναι αμαρτια να παρεις καινουργιο αμαξι και να μην καλυπτει τις αναγκες σου οταν το χρειαζεσαι. αυτο κ μονο. παντως η μπαγκαζιερα ειναι μια λυση που δεν ειχα σκεφτει κ ειναι μια χαρα. απλα απο οτι καταλαβα ερχεται με ενα 800αρι ευρω εξτρα κοστος.τα 800 ευρω ειναι μια τιμη στην οποία προφανώς παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει ή σχεδόν.
με αρκετά λιγότερα (300-400) κάνεις την δουλειά σου άνετα. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Εγώ, εάν τελικά καταλήξω στο qq υπολογίζω και στην μπαγκαζιέρα 460 λίτρων που έχω...διαφορετικά θα ήμουν για αμάξι διαστάσεων x-trail...που δε θα το ήθελα γιατί αν το σκεφτείς το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;;ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια
απλα ο προβληματισμος ειναι για οταν θα χρειαστεις χωρο. και ειναι αμαρτια να παρεις καινουργιο αμαξι και να μην καλυπτει τις αναγκες σου οταν το χρειαζεσαι. αυτο κ μονο. παντως η μπαγκαζιερα ειναι μια λυση που δεν ειχα σκεφτει κ ειναι μια χαρα. απλα απο οτι καταλαβα ερχεται με ενα 800αρι ευρω εξτρα κοστος.τα 800 ευρω ειναι μια τιμη στην οποία προφανώς παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει ή σχεδόν.
με αρκετά λιγότερα (300-400) κάνεις την δουλειά σου άνετα.ευχαριστω για την διευκρινιση
νομιζα οτι εννοουσες οτι 800 ευρω ειναι στανταρ τιμη. αλλα προφανως ειναι αυτο που σε χρεωνει η Nissan για να σου βαλει τις ραγες οπως του tekna. κ με 300-400 εννοεις απο μαγαζι εκτος Nissan λογικα -
Σιγα μην δεν καλυπτει ενας χωρος 430l + φορτωμα μεχρι την οροφη με αφαιρεση της εταζερας μια οικογενεια με 2 μωρα...Τι να πουμε κι εμεις με τα 410 σταθερα...
Καλοταξιδος λοιπον...
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
@santoro,emperor:
Καλησπερα παιδια.εγω εχω το QQ ,λιγοτερο απο μηνα,και ειμαι μπαμπας διδυμων εδω και μερικες μερες.
Οπως εχω ξαναγραψει,καταληξαμε στο QQ μετα απο αρκετο ψαξιμο σε διαφορες κατηγοριες,πολυμορφικα,SUV,station.Τελικα οπως ειπε κι ο φιλος,δεν θελησα να χρεωθω αμαξι πολυ μεγαλου μηκους για τις φορες που θα θελω να το τιγκαρω.
Καθισματακια isofix χωρανε πισω,χωρις να κανω καμια ιδιαιτερη ως και καθολου αλλαγη στο καθισμα μου.κι ειμαι κι εγω 1.90.απο εκει και περα το καλυτερο ειναι να παρεις το καθισματακι και να το δοκιμασεις.εγω ειχα παρει και καθισματακι και διπλο καροτσι.το διπλο καροτσι μπαινει μια χαρα στο πορτ μπαγκαζ,καταλαμβανοντας περιπου το 40%.παρκοκρεβατο μπορεις να βαλεις στα ποδια των πισω καθισματων.
Τωρα αν χρειαστεις extra χωρο,πηγανε σε μπαγκαζιερα.στη acenta,εξαλου που λες εχει standard και ραγες στην οροφη.
Ο,τι απορια εχεις μην διστασεις να την εκφρασεις.ελπιζω να βοηθησα λιγακικαταρχην να σου ζησουν τα διδυμα κ κατα δευτερον καλοριζικο το αμαξι
με βοηθησες πολυ και σε ευχαριστω. γιατι πρακτικα εχεις τις ιδιες αναγκες για χωρους οπως και εγω
και εγω βλεπω να καταληγω στο QQ μετα απο ψαξιμο.
εισαι κατοχος diesel η βενζινης?? και αν ξερεις απο την αντιπροσωπεια διαφορα τιμων στα service
επισης τιμες για εξτρα οπως συναγερμος, αισθητηρες παρκαρισματοςευχαριστω
-
Ο χρήστης santoro έγραψε:
Εγώ, εάν τελικά καταλήξω στο qq υπολογίζω και στην μπαγκαζιέρα 460 λίτρων που έχω...διαφορετικά θα ήμουν για αμάξι διαστάσεων x-trail...που δε θα το ήθελα γιατί αν το σκεφτείς το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;;ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια και να σου ζησει το μωρο
απλα ο προβληματισμος ειναι για οταν θα χρειαστεις χωρο. και ειναι αμαρτια να παρεις καινουργιο αμαξι και να μην καλυπτει τις αναγκες σου οταν το χρειαζεσαι. αυτο κ μονο. παντως η μπαγκαζιερα ειναι μια λυση που δεν ειχα σκεφτει κ ειναι μια χαρα. απλα απο οτι καταλαβα ερχεται με ενα 800αρι ευρω εξτρα κοστος.Ευχαριστώ για τις ευχές! Αντεύχομαι και για τα δικά σου παιδιά!
Μπαγκαζιέρες και μπάρες οροφής υπάρχουν πολλές στο εμπόριο και μπορείς να διαλέξεις και ποιότητα και κόστος. Εγώ αγόρασα της thule ξέροντας ότι θα είναι πολύ ποιοτικά και ότι θα τα κρατήσω και για επόμενο αμάξι. Με το τωρινό αυτοκίνητο η μπαγκαζιέρα είναι must για μακρινά ταξίδια...460 λίτρα είναι σωτηρία! Και μόλις φτάνω στον προορισμό αμέσως βγάζω την μπαγκαζιέρα και την ξαναβάζω όταν είναι να επιστρέψω στο τέλος του ταξιδιού ή των διακοπών... Νομίζω μου είχαν στοιχίσει 550 ευρώ πριν μερικά χρόνια, όλα μαζί και μπάρες και μπαγκαζιέρα. Ασφαλώς υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις! Κάνε έρευνα αγοράς! Ακόμη και όταν αλλάξω αμάξι σχεδιάζω να τα χρησιμοποιώ και στο νέο... -
η thule μαζι με την mont blanc ειναι οι ακριβοτερες εταιριες στο χωρο με τις πρωτες να ειναι λιγακι καλυτερες στην ποιοτητα.
ειχα κοιταξει πριν κανα 3μηνο για αγορα τους και ειχα βρει μια καλη προσφορα στα 500 ευρω ολα μαζι σχαρες-μπαγκαζιερα των 460 λιτρων.
δεν τα πηρα μιας και ειπα να κανω δοκιμαστικο πρωτο ταξιδι και να τεσταρω...αντοχες!
αν και με 520 λιτρα, ημουν οριακα (1.96 και εγω με μωρο 6 μηνων) και με καμποσα πραγματα στα ποδια των πισω επιβατων (του αριστερου δηλαδη γιατι ειμασταν 3 ενηλικες)η εναλλακτικη της αφαιρεσης της εταζερας, και η φορτωση μεχρι επανω εινα μια 'βολικη' λυση, η οποια ομως δεν ξερω κατα ποσο ενδεικνυται για την ορατοτητα αρα και την περαιτερω ασφαλεια στον δρομο.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
η εναλλακτικη της αφαιρεσης της εταζερας, και η φορτωση μεχρι επανω εινα μια 'βολικη' λυση, η οποια ομως δεν ξερω κατα ποσο ενδεικνυται για την ορατοτητα αρα και την περαιτερω ασφαλεια στον δρομο.Αυτό το έχω σκεφτεί κι εγώ...πρέπει να κερδίζει κάποιος αρκετά λίτρα με αυτόν τον τρόπο...Αλλά ομολογώ ότι και μένα με χαλάει να μη βλέπω από το πίσω τζάμι...Όποτε θέλεις να κοιτάξεις πίσω για να δεις τι γίνεται είναι η πρώτη επιλογή. Με τους πλαϊνούς καθρέπτες η ορατότητα δεν είναι η ίδια...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
... το μεγάλο αυτοκίνητο το θέλουμε 1 μήνα το χρόνο (διακοπές και ταξίδια)...Το μικρότερο τους υπόλοιπους 11! Γιατί λοιπόν να φορτωθούμε για άλλους 11 μήνες ένα αμάξι πάνω από 4,6 μέτρα;;Πάρα πολύ λογικό, πολύ συνετό και απόλυτα σωστό.
η εναλλακτικη της αφαιρεσης της εταζερας, και η φορτωση μεχρι επανω εινα μια 'βολικη' λυση, η οποια ομως δεν ξερω κατα ποσο ενδεικνυται για την ορατοτητα αρα και την περαιτερω ασφαλεια στον δρομο.
Αυτό το έχω σκεφτεί κι εγώ...πρέπει να κερδίζει κάποιος αρκετά λίτρα με αυτόν τον τρόπο...Αλλά ομολογώ ότι και μένα με χαλάει να μη βλέπω από το πίσω τζάμι...Όποτε θέλεις να κοιτάξεις πίσω για να δεις τι γίνεται είναι η πρώτη επιλογή. Με τους πλαϊνούς καθρέπτες η ορατότητα δεν είναι η ίδια...
Για μένα ο κεντρικός καθρέφτης πάντα ήταν 'εικαστικό δρώμενο', άντε κρεμάστρα για κανα φυλακτό!
Σε εκείνες τις περιπτώσεις απλώς οδηγείς ακόμα πιο προσεκτικά και με μικρότερες ταχύτητες (και δεξιά). Βασικό ρόλο βέβαια παίζει ο τρόπος φορτώματος. Παρεμπιπτόντως μια φτηνή ευκολία στο φόρτωμα ως την οροφή που βλέπω τελευταία να παίζει είναι η τοποθέτηση της 'σιδεριάς'-διαχωριστικού για σκύλους. Με ρυθμιζόμενο ύψος και βεντούζες στην άκρη μεταξύ άλλων παρέχουν και ασφάλεια στην μετατόπιση φορτίου. Οχι τίποτ' άλλο, αλλά σε ένα φρενάρισμα όλο και καμιά τσάντα μπορεί να έρθει προς τα μπροστά...
-
Μη τρελαινόμαστε κιόλας. Ενα κομμάτι έβγαλαν και εκεί θα (να) μείνει.
http://www.topgear.com/uk/car-news/nissan-qashqai-r-first-drive-2014-07-21Tρέμε LaFerrari!
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)