-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα test drive και να δεις και τους χώρους.
Πρόσφατος μπαμπάς κι εγώ...νομίζω ότι τα 430 λίτρα είναι απλά οκ και σε καμία περίπτωση δε καλύπτουν με άνεση πέραν των βασικών. Απλά κι εγώ δε θέλω μεγαλύτερο αμάξι (δυσκολία κίνησης στην πόλη και ιδίως με το παρκάρισμα εδώ που μένω) ενώ για τα ταξίδια έχω ήδη μπαγκαζιέρα την οποία θα χρησιμοποιώ όπως κάνω και τώρα με το τωρινό αμάξι μου...
Σκέψου στο πορτ παγκάζ να βάλεις μόνο το καρότσι και τα πράγματα του/των μωρού/μωρών...Πάει το μισό μην πω και περισσότερο!Καλα οπωσδηποτε θα παιξει test drive. Aπλα σκεφτομαι οτι το διπλο καροτσι θα ειναι για 1-2 χρονια. Πιστευεις οτι αξιζει μακροπροθεσμα ενα αυτοκινητο πχ με 580 λιτρα.Εγω προσωπικα θα τα χρησιμοποιουσα ελαχιστες φορες το χρονο.
Επισης, τα μικρομεσαια leon, golf, megane,focus κτλ, εχουν πορτ μπαγκαζ απο 330-370 λιτρα, οποτε παλι καλυτερο το qashqai.
Δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ με το θεμα χωρου, και αν πραγματικα τον χρειαζεσαι και για ποσο. -
νομιζω οτι πρεπει να βαλεις προτεραιοτητες , εγω θα επελεγα πρωτα την ανεση και γι αυτο θ απεφευγα τα crossover γιατι τα θεωρω λιγο πιο ''τζιπ'' αρα λιγο πιο σκληρες αναρτησεις και γενικα στησιμο του αυτοκινητου για off road καταστασεις. Απο την αλλη η nissan εχει πολυ καλους diesel κινητηρες οποτε ειναι ενα διλημμα. Θεωρω το cmax πιο οικογενειακο αλλα αν το ψαξεις υπαρχουν κι αλλα μοντελα αντιστοιχα στην κατηγορια ας πουμε πολυμορφικου.
τα 430 λιτρα οντως δεν ειναι πολλα αλλα νομιζω ειναι μετρημενα μεχρι την εταζιερα , οποτε αν το γεμισεις μεχρι πανω ειναι πιο πολλα λιτρα.
εγω δεν χρειαστηκε να βαλω ακομη την μπαγκαζιερα αλλα δεν εχω πλεον καροτσια κι αλλα ογκωδη πραγματα , οποτε με αφαιρεση της εταζιερας εξυπηρετουμαι -
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Νομίζω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα test drive και να δεις και τους χώρους.
Πρόσφατος μπαμπάς κι εγώ...νομίζω ότι τα 430 λίτρα είναι απλά οκ και σε καμία περίπτωση δε καλύπτουν με άνεση πέραν των βασικών. Απλά κι εγώ δε θέλω μεγαλύτερο αμάξι (δυσκολία κίνησης στην πόλη και ιδίως με το παρκάρισμα εδώ που μένω) ενώ για τα ταξίδια έχω ήδη μπαγκαζιέρα την οποία θα χρησιμοποιώ όπως κάνω και τώρα με το τωρινό αμάξι μου...
Σκέψου στο πορτ παγκάζ να βάλεις μόνο το καρότσι και τα πράγματα του/των μωρού/μωρών...Πάει το μισό μην πω και περισσότερο!Καλα οπωσδηποτε θα παιξει test drive. Aπλα σκεφτομαι οτι το διπλο καροτσι θα ειναι για 1-2 χρονια. Πιστευεις οτι αξιζει μακροπροθεσμα ενα αυτοκινητο πχ με 580 λιτρα.Εγω προσωπικα θα τα χρησιμοποιουσα ελαχιστες φορες το χρονο.
Επισης, τα μικρομεσαια leon, golf, megane,focus κτλ, εχουν πορτ μπαγκαζ απο 330-370 λιτρα, οποτε παλι καλυτερο το qashqai.
Δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ με το θεμα χωρου, και αν πραγματικα τον χρειαζεσαι και για ποσο.κοιτα αν το θες για πολλα χρονια μην κολλας στα καροτσια, αυτα θα κρατήσουν για 1-2 χρονια. 580 λιτρα που λες ειναι πολλα και τα εχουν μονο το χοντα crv και το civic tourer που δεν εχει κυκλοφορησει και ίσως καποια ακομα πολυμορφικα και vagon που δεν γνωριζω. Το qq ειναι αμαξαρα και ειδικα απο κινητηρες ποιοτητα-αξιοπιστια θα σε καλυψει σιγουρα. Ποιο φτηνη αλλα εξισου καλη λυση ειναι το s cross suzuki.
-
Για χρηση μεσα σε πολη- κινηση εγω θα προτεινα κινητηρα βενζινης μικρου κυβισμου με start-stop, και turbo για ανεση στον ανοικτο δρομο. Το ντιζελ καλο, χρυσο αλλα εχει το dpf που μπορει να σου σπασει τα νευρα ενω συμπαθει λιγοτερο τις συντομες διαδρομες.
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
τα θεωρω λιγο πιο ''τζιπ'' αρα λιγο πιο σκληρες αναρτησειςΒασικά τα 'τζιπ' έχουν μαλακές αναρτήσεις.
-
Βασικα θεωρειται τζιπ ενα αυτοκινητο με υψος ισο με το cmax και 10 εκατοστα πιο ψηλο απο το focus?
Δεν εχω δει το καινουριο Qashqai, αλλα διαβασα οτι ειναι 10 εκατοστα χαμηλοτερο απο το προηγουμενο. Δηλαδη πλησιαζει πολυ τα συμβατικα αυτοκινητα σε υψος.
Οσο για τις αναρτησεις, κι εγω νομιζω οτι λογω φιλοσοφιας θα εχει πολυ μαλακες, και καλα για τις off road capabilities. -
Βασικα θεωρειται τζιπ ενα αυτοκινητο με υψος ισο με το cmax και 10 εκατοστα πιο ψηλο απο το focus?
Δεν εχω δει το καινουριο Qashqai, αλλα διαβασα οτι ειναι 10 εκατοστα χαμηλοτερο απο το προηγουμενο. Δηλαδη πλησιαζει πολυ τα συμβατικα αυτοκινητα σε υψος.
Οσο για τις αναρτησεις, κι εγω νομιζω οτι λογω φιλοσοφιας θα εχει πολυ μαλακες, και καλα για τις off road capabilities.Ώπα φίλε 2 εκατοστά χαμηλότερο ειναι... Όχι 10! Crossover ειναι το αυτοκίνητο όχι τζιπ αλλα όχι και επιβατικό, για ελαφρύ προς μέτριο off-roading ειναι μια χαρά το 4x4
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης adwnisgr έγραψε:
Οσο για τις αναρτησεις, κι εγω νομιζω οτι λογω φιλοσοφιας θα εχει πολυ μαλακες, και καλα για τις off road capabilities.Ώπα φίλε 2 εκατοστά χαμηλότερο ειναι... Όχι 10! Crossover ειναι το αυτοκίνητο όχι τζιπ αλλα όχι και επιβατικό, για ελαφρύ προς μέτριο off-roading ειναι μια χαρά το 4x4
Sent from my iPad using Tapatalk
Sorry τυπογραφικο λαθος!
-
Καλα οπωσδηποτε θα παιξει test drive. Aπλα σκεφτομαι οτι το διπλο καροτσι θα ειναι για 1-2 χρονια. Πιστευεις οτι αξιζει μακροπροθεσμα ενα αυτοκινητο πχ με 580 λιτρα.Εγω προσωπικα θα τα χρησιμοποιουσα ελαχιστες φορες το χρονο.
Δεν ξερω εχω προβληματιστει πολυ με το θεμα χωρου, και αν πραγματικα τον χρειαζεσαι και για ποσο.Νομίζω ότι ανάλογα με τη χρήση που κάνει κάποιος πρέπει και να επιλέγει το αυτοκίνητο. Π.χ. εάν είναι να χρειάζεσαι πολύ χώρο μόνο στις διακοπές δεν αξίζει να 'φορτωθείς' ένα αμάξι 5 μέτρων τους άλλους 11 μήνες του χρόνου. Με αυτό το σκεπτικό πήρα εγώ την μπαγκαζιέρα...ίσα για να μεταφέρω τα πράγματα τις 2-3 φορές το χρόνο που πρέπει να πάω κάπου μακριά.
Από την άλλη τσέκαρε το αμάξι εάν σου κάνει οδηγικά, εάν σε καλύπτει για τη χρήση που θέλεις να του κάνεις, εάν σου αρέσει...Π.χ. εάν χρειάζεσαι την 4κίνηση ή όχι, εάν θα πηγαίνεις σε δρόμους που χρειάζεσαι suv, εάν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις και μέχρι ποιο βαθμό, εάν προτιμάς οικονομία.
Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το αμάξι αυτό μαζί με το SX4 και το ASX είναι οι καλύτερες επιλογές στα 'μεσαία suv', το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Κατά τη γνώμη μου το QQ έχει το πληρέστερο πακέτο, αλλά είναι και το πιο τσιμπημένο σε τιμή...ιδίως όταν πλησιάζει ή και φτάνει σε τιμή επιλογές τύπου BMW X1, AUDI Q3 (μιλάω για το 1400cc) -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σκέψου στο πορτ παγκάζ να βάλεις μόνο το καρότσι και τα πράγματα του/των μωρού/μωρών...Πάει το μισό μην πω και περισσότερο!+1 σε όλα!
μπαμπας και εγω εδώ και 3,5 μηνες και τα 520 λιτρα του μεγκαν ξαφνικα φαινονται απλα επαρκη όταν μπει μεσα το καροτσι.
ημουν ετοιμος για αγορα μπαγκαζιερας για πασχαλινο ταξιδι αλλα τελευταια στιγμη ο μπεμπης δεν μας 'αφησε'. απλα η αγορα πηρε παραταση για κανα δυο μηνες αργοτερα, όταν και ο 'εξοπλισμός' του μωρου θα είναι λιγάκι πιο...μπουγιόζικος!@stellar
τα 430 λιτρα ειδικα όταν περιμενεις -με το καλο - διδυμα, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.
οποιοδήποτε αμάξι κι αν πάρεις μάλλον θα πρέπει να παρεις και μια μπαγκαζιερα η οποία φυσικα μετα το πέρας των μεταφορικών της ιδιοτήτων, απλα βγαίνει και όλα μια χαρα. εκτός κι αν παρεις καποιο αμαξι με πραγματικά μεγάλο πορτ μπαγκαζ όπως πχ το crv που αναφερθηκε. -
@The_Emperor, @Edmond
H μεγαλη μου απορια ειναι, αν αξιζει να αγορασει κανεις απο τωρα αυτοκινητο με μεγαλο πορτμπαγκαζ πχ >550 λιτρα, ή να παρει κατι μικροτερο (πχ Qashqai, cmax, με 430 λιτρα), δεδομενου, οτι τα ογκωδη αντικειμενα, πχ καροτσια, παρκοκρεβατα και τα λοιπα, μετα απο 2 χρονια maximum, δεν θα υπαρχουν, ενω το αυτοκινητο θα το εχεις για παντα.Βεβαια καποις μπορει να πει, οτι μετα μπορεις να το φορτωνεις με αλλα πραγματα, οπως ποδηλατακια και τετοια.Δεν εχω αποψη, ακομα!
Η μια λυση ειναι η μπαγκαζιερα, οπως αναφερατε, ενω η αλλη λυση ειναι απο την αρχη ενα μεγαλο αυτοκινητο, που μπορει απλα το 90% των περιστασεων να ειναι αδειο. Αυτο ειναι το μεγαλο μου διλημμα, που τοσο καιρο, μια με σπρωχνει προς τα station, μια προς τα πολυμορφικα, και μια σε πιο νορμαλ, crossover ή οχι.
Και ολα αυτα, επειδη ενα ποσο περιπου 20000 ευρω, ουτε το μαζευεις ουτε το δινεις ευκολα αυτες τις μερες, με κανουν πολυ σκεπτικο.
Οποιος μπορει να με βοηθησει με βαση τις εμπειριες του, ειναι ευπροσδεκτος -
Κοιτά ο χώρος λειτουργεί συνήθως κατα της οικονομίας της τσέπης, ως αναφορά την καταναλωση αλλα και την αξία κτήσης, κατα της γραμμής και κομψότητας του αμαξιου, κατα της οδηγικης συμπεριφοράς, κατα της πρακτικότητας και ευελιξίας στην κίνηση στη πολη, και καμια φορά κατα του χώρου των πισω επιβατών.
Ολα αυτα συμβαίνουν συνήθως, και αυτο εχει να κανει γιατι αν μπορει κάποιος να υπερβεί το ποσο των 30.000 εχει και χώρους και αντιπαρερχονται τα περισσότερα απο τα παραπάνω. Έχοντας αυτα υπόψη σταθμιζεις αυτα που κερδίζεις και αυτα που χάνεις και αποφασίζεις.
-
αμαξια με 550+ λιτρα και συναμα περι τα 20.000 ευρω παιζει και να είναι μετρημένα σε δαχτυλα του ενός χεριου!
επομένως βαζει κατω πιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελεις να αγορασεις και αναλόγως προσθετεις την μπαγκαζιερα ή όχι.btw στο μυαλο μου ηρθε η octavia με 590 λιτρα και 5η πορτα.
περι ορεξεως βεβαια... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
αμαξια με 550+ λιτρα και συναμα περι τα 20.000 ευρω παιζει και να είναι μετρημένα σε δαχτυλα του ενός χεριου!
επομένως βαζει κατω πιο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θελεις να αγορασεις και αναλόγως προσθετεις την μπαγκαζιερα ή όχι.btw στο μυαλο μου ηρθε η octavia με 590 λιτρα και 5η πορτα.
περι ορεξεως βεβαια...+1 Στο γκρουπ VAG για μεγάλα πορτμπαγκάζ.
Πριν λίγες μέρες είδα δυο καινούρια (με χαρτινες πινακίδες) QQ προηγούμενης γενιάς. Diesel και το δύο, το ένα ήταν το +2.
Λογικά ξεστοκάρουν σε τιμές ευκαιρίας. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και 'εξυπνη αγορά'. -
παντα υπάρχει το ανάλογο αγοραστικο κοινο, το οποιο δεν θαμπώνεται από ένα καινούργιο προϊόν (αμάξι δηλαδή) και 'βολεύεται' με τα εναπομείναντα κομματια της προηγούμενης γενιάς τα οποια φυσικά πωλούνται οσο οσο.
-
συμφωνώ κι εγώ...ή εάν μπορείς να βρεις ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο...Θα έχεις αγοράσει αμάξι μισοτιμής και θα σου έχουν περισσέψει άλλα τόσα χρήματα...
Π.χ. εάν δεν έχεις πρόβλημα να μυρίζει το αμάξι καινουργίλα και βρεις suv στα μισά λεφτά του QQ (έχω επανειλημμένως βρει τέτοια στο δίκτυο...) τότε μακροπρόθεσμα το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να χρυσοπληρώσεις ένα καινούριο... -
@The_Emperor, @Edmond
H μεγαλη μου απορια ειναι, αν αξιζει να αγορασει κανεις απο τωρα αυτοκινητο με μεγαλο πορτμπαγκαζ πχ >550 λιτρα, ή να παρει κατι μικροτερο (πχ Qashqai, cmax, με 430 λιτρα), δεδομενου, οτι τα ογκωδη αντικειμενα, πχ καροτσια, παρκοκρεβατα και τα λοιπα, μετα απο 2 χρονια maximum, δεν θα υπαρχουν, ενω το αυτοκινητο θα το εχεις για παντα.Βεβαια καποις μπορει να πει, οτι μετα μπορεις να το φορτωνεις με αλλα πραγματα, οπως ποδηλατακια και τετοια.Δεν εχω αποψη, ακομα!
Η μια λυση ειναι η μπαγκαζιερα, οπως αναφερατε, ενω η αλλη λυση ειναι απο την αρχη ενα μεγαλο αυτοκινητο, που μπορει απλα το 90% των περιστασεων να ειναι αδειο. Αυτο ειναι το μεγαλο μου διλημμα, που τοσο καιρο, μια με σπρωχνει προς τα station, μια προς τα πολυμορφικα, και μια σε πιο νορμαλ, crossover ή οχι.ταΚαι ολα αυτα, επειδη ενα ποσο περιπου 20000 ευρω, ουτε το μαζευεις ουτε το δινεις ευκολα αυτες τις μερες, με κανουν πολυ σκεπτικο.
Οποιος μπορει να με βοηθησει με βαση τις εμπειριες του, ειναι ευπροσδεκτοςκαταρχήν με το καλό να έρθουν τα δίδυμα
και 2ον .... χαλάρωσε...
Λες κάτι πολύ βασικό. Οτι κάνεις μόνο 10000χλμ το χρόνο σχεδόν όλα στην πόλη
και δείχνεις να μετράς το ποσό που θα δώσεις αλλά και για συντήρηση.
Γιατί να κουβαλάς τότε το μεγάλο βάρος ενός qq; Ποιό (ρεαλιστικό) χρηματικό όριο έχεις; Παίζει και μεταχειρισμένο; Ποια σου αρέσουν (χωρίς να κοιτάς χώρους);
Οπότε:- ξέχνα τα suv-station wagon
- άνετα πας για βενζινη με start-stop
- αμάξωμα μικρό άνετο για πόλη (
-
ο παραπανω συλλογισμος εχει βαση εφόσον οντως τα χλμ ειναι κυριως μεσα στην πολη.
απλα να προσθεσω ότι οι χωροι του note είναι απίστευτοι βλέποντας το αμαξι από εξω! -
συμφωνω με τα παιδια , αν κινεισαι μεσα στην πολη , θα κανεις τη ζωη σου δυσκολη με ενα μεγαλο αυτοκινητο , σκεψου οτι η μπαγκαζιερα εχει και 360 λιτρα οποτε , με το οποιοδηποτε αυτοκινητο τα πιανεις τα 500 λιτρα , οταν χρειαστει και την βαλεις.
εγω εχω κι ενα yaris που την εβαζα πανω και φορτωνα πολυ πραμα..
απο μικρα και μικρομεσαια υπαρχει πολυ μεγαλη γκαμα και τα εχουν εξελιξει πολυ αφου αυτα ''πουλανε'' , οποτε ψαξου σε τετοιες κατηγοριες
σε βενζινη καλυτερα -
@dolomites: σ'ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.
Το Qashqai δεν συμπεριλαμβανεται υποθετω στα SUV, crossover δεν θεωρειται ε? και το μηκος του ειναι ελαχιστο πανω απο τα 4.3 οποτε πρεπει να ειναι οκ και για παρκαρισμα, συμφωνα με τα λεγομενα σας.
Για station, να πω την αμαρτια μου, ζαχαρωνω πολυ το νεο honda civic tourer, με πορτμπαγκαζ γυρω στα 500 λιτρα (κι αλλα 120κατι κρυμμενα, στο δαπεδο).
Οντως μετραω τα χρηματα, και την συντηρηση, καλα εχεις καταλαβει, και γι'αυτο κλινω προς Ιαπωνια μερια, γιατι οικογενεικα και προσωπικα εχω αριστες εμπειριες. Μικρομεσαια, υπαρχουν πολλα που μου αρεσουν, οπως focus, mazda 3, megane, golf.Απλα, θα ηθελα και κατι που να με καλυψει απο πλευρας πρακτικοτητας
Οσο για τον κινητηρα, diesel με start stop, και βενζινη με start stop, ειναι εφαμιλα στην κινηση, ή ο βενζινοκινητηρας, καιει πολυ περισσοτερο?Και δεν εννοω οταν ειναι σβηστος! Απλα με 10-20km/h.
Παντως κλινω προς το diesel, δεδομενου οτι ειναι ενα αυτοκινητο που θα το κρατησω χρονια, οποτε αποσβση, και κερδος θα υπαρχει σιγουρα καποια στιγμη στο μελλον.
Οσο για την συμβουλη για χαλαρωση, εχεις δικιο, αλλα θα ξερεις πως ειναι οι εγκυες και πως διογκωνουν προβληματα (δεν χωραμε, δεν κανουμε, δεν δειχνουμε! ) χαχαχα@nikbib : Ναι φιλε, εχεις το yaris, αλλα εχεις και το Cmax! xaxaxaxaxa!
Περα απο την πλακα, η μπαγκαζιερα ειναι μια εναλλακτικη προταση, που απλα εμενα με προβληματιζει λιγο παραπανω, επειδη εχω μια ευαισθησια στην μεση. Αλλιως κανει θαυματα, σε οποιοδηποτε αυτοκινητο, οπως λες κι εσυ.@edmond: το Νissan note ειναι πολυ ωραιο, αλλα ειναι στα 325 λιτρα. Δεν νομιζω οτι αξιζει να αλλαξω το mazdaki το 2 , που εχουμε (250λιτρα) για ελαχιστη διαφορα. Εκει νομιζω πας για μονοδρομο σε μπαγκαζιερα και τελειωνεις.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)