-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στην νισσαν στο δρόμο μουδανιων στην θεσσαλονικη. μου ειπαν οτι τα λαδια απο τα νισσαν ειναι ακριβα και λοιπα...
Που 80 που λες εσυ που 180 που μου ειπαν για το μικρο σερβις!!!Tους ειχες πει για συγκεκριμενο κινητηρα οτι ρωταγες τιμες σερβις?
Φυσικα για το νέο qq. Οι υφιστάμενοι κάτοχοι ποσο πληρώνουν για τα δικά του σερβις
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Ναι αλλα για να σε ικανοποιεί κατι πρεπει να το εχεις δει οδηγησει! οταν ρωτησα ποτε θα εχουν td 1.5 μου απαντησε μπορει και ποτε! να δω μηπως εχουμε κανενα από το παλιο μοντέλο 1.5 και αν....
Δλδ πληρη απροθυμια για 1.5...
Σχετικα με τα σερβις 150-170 στα 15-45-75 κοκ χιλ. χλμ και 280-300!!! στα 30-60-90 κοκ χιλ. χλμ. φουσκωμενα και τα 2 τα σερβις μου φαινονται στην αντιπροσωπεια.Αν μιλήσαμε με τον ίδιο ... ο συγκεκριμένος με έβαλε σε πολλές σκέψεις ως προς την ικανότητα του αλλά και το ενδιαφέρον του για τις πωλήσεις αλλά και για πιο απλά και καθημερινά όπως την γνώση του περί αξίας ευρώ κλπ. Αν ο ετήσιος στόχος του περιλαμβάνει μόνο 1,6d 4x4 Techna τότε αντε με το καλό να τον καταφέρει. Τεσπα.
Σου είπε τιμές σέρβις τιμοκαταλόγου χωρίς καμιά έκπτωση. Αν ζητάνε αυτά σε λίγο θα κάνουν το κουβούκλιο στην είσοδο χώρο σέρβις. Θα τους αρκεί. -
Ε τι να πω. Και την ιδια εντυπωση αποκόμισα απο τον πωλητη. Αλλά συνήθως για τα σερβις αν θα σου πουν ψέμματα θα σου πουν φθηνοτερη τιμη για να σε δελεάσουν! Αν αυτος λεει τιμές οι οποίες δεν παίζουν στην πιατσα τι να πω...
Τωρινοι κάτοχοι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν να μας πουν ποσα πληρώνουν? γιατι αν στο μεγαλο πληρωνουν οχι 300 αλλά ...270 με την έκπτωση αντε γεια!!
Τώρα στο μαζντα cx7 σε πολυ ποιο απαιτητικό κινητηρα με σχεδον 6 λιτρα λαδι πληρωνω στα σερβις 120 ευρώ και το ακριβοτερο ηταν στις 90000 οταν αλλαξα βαλβολινες και πηγε 230! Ολα τα υπολοιπα 120! Φυσικά όχι στην μαζντα αλλα σε κανονικο συνεργειο με αδεια το οποίο συντηρεί μαζντα από το 1990! Δεν μπορεί η νισσαν να ζητά 170 ευρώ για το μικρο και 300 για το μεγαλο. Ελεος...
-
Υποψιάζομαι μήπως ο πωλητής σου λέει ακριβές τιμές για σέρβις με σκοπό να σε αποτρέψει απο την αγορά του Qq με ενα συγκεκριμένο κινητήρα. Δηλαδή αν σου προμοταρει εναν άλλο κινητήρα 'ξαφνικα' οι τιμές πέφτουν σε πιο λογικά επίπεδα!!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Υποψιάζομαι μήπως ο πωλητής σου λέει ακριβές τιμές για σέρβις με σκοπό να σε αποτρέψει απο την αγορά του Qq με ενα συγκεκριμένο κινητήρα. Δηλαδή αν σου προμοταρει εναν άλλο κινητήρα 'ξαφνικα' οι τιμές πέφτουν σε πιο λογικά επίπεδα!!Οχι δεν παιζει αυτο. Εγώ αρχικά τις τιμές αυτές τις πήρα από τον υπεύθυνο του σερβις ο οποίος δεν ασχολείται με τις πωλήσεις και ταυτοχρονα τις ζήτησα και απο τον πωλητη , οποίος δεν ήξερε ακριβώς , και με πήρε την επόμενη μέρα , όπου μου επανέλαβε τις τιμές του υπευθύνου που είχα παρει την προυγούμενη μέρα. Δεν παίζει θέμα προσανατολισμού σε συγκεκριμένο κινητηρα.
Από την άλλη εκτιμώ αν απάντησαν με ειλικρινεια από το να σου λενε 100-120 και μετα να σκανε τα 300άρια... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τώρα στο μαζντα cx7 σε πολυ ποιο απαιτητικό κινητηρα με σχεδον 6 λιτρα λαδι πληρωνω στα σερβις 120 ευρώ και το ακριβοτερο ηταν στις 90000 οταν αλλαξα βαλβολινες και πηγε 230! Ολα τα υπολοιπα 120! Φυσικά όχι στην μαζντα αλλα σε κανονικο συνεργειο με αδεια το οποίο συντηρεί μαζντα από το 1990! Δεν μπορεί η νισσαν να ζητά 170 ευρώ για το μικρο και 300 για το μεγαλο. Ελεος...Μήπως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα; Γιατί άλλες οι τιμές στα εξουσιοδοτημένα (ακόμη και μεταξύ τους διαφέρουν), άλλες στα εξειδικευμένα και άλλες στο μαστρομήτσο της γειτονίας... Και διαφορετική επίσης η ποιότητα της παροχής υπηρεσιών, ειδικά αν χρειαστεί να γίνει μια ιδιαίτερη εργασία-επισκευή πέρα από το απλό service. Άσε που μερικοί ακόμη και μια απλή αλλαγή αναλώσιμων δεν την κάνουν σωστά...
-
ενταξει γνωστα ειναι αυτα .
Εγω περιμένω από υφισταμενους κατοχους να μας πουν τελικα τι πληρωνουν όπου το πληρωνουν, ειτε αντιπροσωπεια είτε σερβις που ασχολουνται με νισσαν. Τωρα για το μπαρμαμητσο το μαστορη ή για αυτον που τα κανει μονος του προφανως δεν ειναι αντικειμενο της κουβεντας. Αν τυχον εισαι κατοχος κάποιου κινητηρα του απερχομενου μοντελου ευχαριστως να μας πεις τι πληρωνεις αν δεν ειναι κρυφο- το γραφω αυτο γιατι βλεπω μια απροθυμια να μιλησουμε για τα κοστη.
-
Και ήρθε και η στιγμή του td. Ένα 2κίνητο ασημί QQ 1,6d Acenta.
Εξακολουθώ και τον ακούω τον κινητήρα. Όχι πλέον ο παραδοσιακός ήχος βενζινοκίνητου Nissan αλλά κλασικός ντιζελ κινητήρας τύπου ... καινούριου ταξί.
Θεση οδήγησης, ορατότητα, λειτουργικότητα κλπ ότι έχει ειπωθεί από προηγούμενους αρκούν.
Ο κινητήρας χαμηλά ως τις 2000 στροφές κοιμάται. Από εκεί και πέρα έχουμε το κλασικό τούρμπο-lag και τραβάει πλέον και από τις 4000 και πάνω απλά είναι πολύ γρήγορος, νευρικός, ροπάτος, δυνατός, να μας ζήσει ... Τέλειος!
Το κιβώτιο δεν έχει την σφιχτή αίσθηση κουμπώματος του προηγούμενου 5ταχυτου. Μια 'σούπα' την ανακάτωσα. Στα κατά! Επίσης δεν έχει ο λεβιές και το Renault-τίναγμα στις επιταχύνσεις. Στα κατά λόγω παράδοσης!
1η, 2α, 3η, 4η και 5η τις λες οριακά μακριές. Με τίποτα κοντές αλλά όχι και μακριές. Με προηγούμενη εικόνα το 6ταχυτο του Focus 1,0 120hp Ecoboost του QQ είναι πιο κοντό. Η 6η όμως ... στον θεό! Εχοντας το στερητικό σύνδρομο της 6ης στο δικό μου αυτή η 6η δεν μου πολυάρεσε. Παραείναι μακριά, καλή (μόνο) για την ΕΟ.
Η αίσθηση του τιμονιού δεν με ενθουσίασε. Δεν το έχω γενικά μ' αυτό αλλά μου φάνηκε παραπάνω ελαφρύ απ' όσο θα ήθελα. Τα της πληροφόρησης κλπ δεν τα έχω. Πιο λεπτή στεφάνι έχει και πιο άβολο πιάσιμο.
Κατανάλωση δεν μέτρησα για την απόσταση Ευκαρπία - Τούμπα και πίσω, αλλά το 7,5 που είδα στην οθόνη σημαίνει ότι το πατάμε το γκαζάκι στα td.
Παραμένει αντιπάθεια μου το start stop και αδιαφορώ για την ύπαρξη του.
Και τέλος η ΟΥΣΙΑ. Οδική συμπεριφορά... Μαλακό. Εντονες κλήσεις στις στροφές, τάσεις πλεύσεις σε ανωμαλίες του δρόμου και το προηγούμενο QQ κούτσουρο μπροστά του. Το παράπονο από τους οικογενειάρχες για την σκληρότητα του προηγούμενου το άκουσαν και το εξέλαβαν υπόψιν τους. Κλασική SUV συμπεριφορά. Δεν διαπίστωσα βέβαια αισθητό σήκωμα της μούρης στην εκκίνηση όπως και βύθισμα στο φρενάρισμα ενώ έχει την πλαδαρή εικόνα σε κύλιση.
Γενικά υπάρχει αισθητή βελτίωση σε πολλά θέματα σε σχέση με το προηγούμενο. Αφορά βέβαια τον καθένα πως θέλει ή αντιλαμβάνεται την όλη συμπεριφορά/κυκλοφορία του αυτοκινήτου. Εμένα δεν με ενθουσίασε κάτι εκτός από την δύναμη του κινητήρα και απλώς η ύπαρξη της 6ης ταχύτητας ενώ για τους άλλους θα έβαζα και το softer στήσιμο του. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει στους περισσότερους που θα θελήσουν διαδοχή από το προηγούμενο. Για τους υπόλοιπους σίγουρα θα αρέσει. Αν δεν είχα ήδη QQ η επιλογή μου θα ήταν το 1,5. Πολύ καλύτερο βέβαια το 1,6 σε επιδόσεις αλλά και τσιμπημένη η τιμή του.Να αναφέρω βέβαια και για το ενδιαφέρον του πωλητή για όλες τις εκδόσεις και όχι μόνο το 1,6d του πωλητή της Lion. Πρόσχαρος να εξυπηρετήσει και να ασχοληθεί με μένα κοντά στην ώρα, μπορεί και παραπάνω, έχοντας ακούσει 'έχω το προηγούμενο, απλώς θέλω να δω το καινούριο'. Οποιος μπαίνει εκεί πέρα, δεν μπαίνει ντε και καλά με το τσεκ επιταγών ...
Για τους κατόχους του προηγούμενου βασικά ... κάποιες φτήνιες στο καινούριο. Δεν έχει το ελαστικό δάπεδο στις θήκες και ποτηροθήκες, Σκληρό πλαστικό όπως όλη η κονσόλα ανάμεσα στις θέσεις. Δεν έχει ψυχόμενο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Είναι και μικρότερο σε μέγεθος. Δεν έχει πτυσσόμενο υποβραχιόνιο και είναι υφασμάτινο. 'Μάλλινο' και το καλοκαίρι θα ζεσταίνει και ... τσιμπάει! Η ινοξ εσωτερική χειρολαβή στις πόρτες είναι ίδια με του προηγούμενου. Πρόβλεψη μου και σε αναμονή και σε αυτό το 'κοφτερό' ξεφλούδισμα. Δεν θυμαμαι τι έχω πίσω στο τελείωμα της κονσόλας (νομίζω αερογωγό) αλλά σ' αυτό έχει μια σκέτη εσοχή ίσως για κινητό ή τσιγάρα. Το κινητό μου δεν στεκόταν σταθερό πάντως. δεν μπορώ να μαντέψω χρήση της. Απλά μια θήκη.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Στα κατά! Επίσης δεν έχει ο λεβιές και το Renault-τίναγμα στις επιταχύνσεις. Στα κατά λόγω παράδοσης!Αααααα παραδοση ειναι αυτο το πραμα?? Δηλαδη υπαρχει και σε αλλα μοντελα της Nissan- Renault?? Γιατι οταν το πρωτοοδηγουσα μου ειχε φανει κατασκευαστικο λαθος...
Οταν λες μακρια 6η δλδ. ποσες σαλ. ειχε στα 130?? -
Επειδή δεν είχα ποτε εμπειρία απο qq στο ταξίδι μπορεί να ενημερώσει κανείς σε ταξίδι με στροφές και ειδικά με μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα έχουμε προβλήματα ? Ή χρειαζεται στάση κάθε ώρα ? Το new ειναι βελτιωμένω σε αυτό τον τομέα ?
-
Ρε παιδιά τι έγινε δεν αγοράζει κανείς??????????
-
Όχι, το review του cosneo ήταν κόλαφος.
-
Οχι δα! Περιμένουν να τα παραλάβουν!
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Πάντως ειναι φοβερό το οτι ενω επισήμως το αμάξι εχει εμφανιστεί εδω και 45 μερες στα μαγαζια, να το έχουν παραλάβει τόσο λίγοι ακόμα , προφανώς αυτοι που το ειχαν προπαραγγελει εδω και 3-4 μήνες. Για να το δεις στο δρόμο ουτε για πλακα , μονο κανά ts!
Και αυτο οτι εχει τρομερη ζήτηση το ακούω βερεσέ! Δεν ήξεραν απο το προηγούμενο οτι θα ειχε ζήτηση? τόσα λίγα ειναι τα κονε του εισαγωγέα που πρεπει πρωτα να εξυπηρετηθεί όλη η Ευρώπη και μετα εδω?! -
καλα, το ότι πρεπει να εξυπηρετηθεί πρώτα η Ευρώπη και εμείς να πάρουμε τα ρέστα, δεν μου κανει εντύπωση.
οσο για τα υπόλοιπα, ο καιρος θα δειξει. και σχετικα συντομα μάλλον... -
Η παρουσίαση ενός μοντέλου δεν σημαίνει απαραίτητα και ετοιμοπαράδοτο. Αν και υπάρχουν κάποια ετοιμοπαράδοτα (1,2 βενζίνης) αλλά δεν σημαίνει και αυτό με την σειρά του τίποτα αν δεν είναι αυτό που θέλει ο κάθε πελάτης συγκεκριμένα. Εσύ αν θες το 1,6 και σου πουν έχουμε ωραίοτατα και φρεσκότατα 1,2 θα πεις 'οκ, δωστε μου από αυτά?'
Το 'τρομερή ζήτηση' ποιος σου το είπε?Μπορεί η εταιρία να έχει κάποια κριτήρια εξυπηρέτησης της ζήτησης. Το ίδιο είχε γίνει και το 2007 που οι αναμονές ήταν 6μηνες (εδώ) και για να καλύψει το εργοστάσιο την πανευρωπαική ζήτηση είχε τριπλοβάρδιες. Πιθανό τότε η Γερμανία ή η Γαλλία να είχαν 3μηνη αναμονή. Αγνωστο!
Η διαδικασία παραλαβής αυτοκινήτου με παραγγελία από το εργοστάσιο πάντως πάντα και σε όλες τις εταιρίες είναι χρονοβόρα και το 3μηνο ή 4μηνο αναμονής το έχω για συνηθισμένο. Τώρα αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο της κάθε παραγγελίας είναι απλώς στο πρόγραμμα να γίνει στο ερχόμενο διάστημα ή σ' αυτά που είναι ήδη έτοιμα στο εργοστάσιο ή σ' αυτά που περιμένουν στο λιμάνι για φόρτωση,πιθανότατα θα υπάρχει κάποιος που το γνωρίζει και ίσως να μπορεί να θέσει τις ανάλογες χρονικές προθεσμίες.
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πάντως ειναι φοβερό το οτι ενω επισήμως το αμάξι εχει εμφανιστεί εδω και 45 μερες στα μαγαζια, να το έχουν παραλάβει τόσο λίγοι ακόμα , προφανώς αυτοι που το ειχαν προπαραγγελει εδω και 3-4 μήνες. Για να το δεις στο δρόμο ουτε για πλακα , μονο κανά ts!
Και αυτο οτι εχει τρομερη ζήτηση το ακούω βερεσέ! Δεν ήξεραν απο το προηγούμενο οτι θα ειχε ζήτηση? τόσα λίγα ειναι τα κονε του εισαγωγέα που πρεπει πρωτα να εξυπηρετηθεί όλη η Ευρώπη και μετα εδω?!Μάλλον είναι λίγα πλέον τα χρήματα για να αγοράσει ο κόσμος όπως στο παρελθόν γενικά αυτοκίνητα.
-
Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο εισαγωγεας μαζευει παραγγελίες από όλη την ελλάδα μαζι και με προκαταβολές και οταν μαζευτει ικανός αριθμός χρηματων και παραγγελιών κάνει μια καλή παραγγελία και μετά τα φορτώνουν οτι δεν μπορεί τάχα να ανταποκριθεί η παραγωγη στην μεγάλη ζήτηση! Αν περιμένεις να μαζεύψεις 30-40 παραγγελίες και καμια 100-120 χιλιάρικα για να πατησεις το enter της παραγγελίας τι περιμένεις...
-
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του QQ πιθανό να συμβαίνει. Το ίδιο γινόταν και με την πρώτη γενιά το 07 και 08. Στην συνέχεια πάντως όπως και σε μοντέλα μικρότερου ενδιαφέροντος πάντα είχε κάποια στοκαρισμένα σε αναμονή.
Γενικά πάντως δύσκολοι καιροί για στοκαρίσματα και απ' ότι βλέπω και από άλλες εταιρίες αν όχι όλες αλλά οι περισσότερες σου δείχνουν το εκθεσιακό τους και μετά 'στο περίμενε' από το εργοστάσιο και το πλοίο σε έχουν με 3μηνη, 4μηνη αναμονή.
Πριν λίγο καιρό μου έτυχε.Εκεί που θα έπρεπε να είμαστε πιο υποψιασμένοι είναι η απαίτηση εξόφλησης του αυτοκινήτου πριν την είσοδο του στην Ελλάδα που τότε ... και ο εκτελωνισμός του με τα λεφτά του πελάτη πληρώνεται και ίσως δείχνει την οικονομική κατάσταση του εισαγωγέα. Είναι κάτι που έχει ακουστεί σε διάφορες εταιρίες.
-
Εγω πάντως στην suzuki εδωσα μόνο 500ευρώ για προκαταβολή
και εξώφλησα μετά από 2 εβδομάδες που ήρθε το αυτοκίνητο.
Οπότε δεν νομίζω να στηρίζονται στις προκαταβολές...
Το 08' που πήρα το QQ περίμενα 2 μήνες.
Όλοι πλέον έχουν σχεδόν καθόλου στοκ οπότε μοιραία περιμένεις...
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)