-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Τελικά τα Qashqai έχουν μηχανικά ωστήρια; Είναι δυνατό τέτοιος αναχρονισμός;
Βασίλη απ' ότι βλέπω στο google το 1,6 βενζίνης έχουν πράγματι μηχανικά. Λογικό μου φαίνεται αφού αποτελεί εξελιξη κινητήρα 10+ ετών.
Φαντάσου να είχε το δικό σου υδραυλικά ωστήρια - τώρα θα ήταν βουλωμένα από τα καλά λάδια.
(και θα ακουγόταν σαν το μπλε φόκους)
Μια χαρά είναι τα μη υδραυλικά ωστήρια. Αν δεις τα διαστήματα που συνιστούν οι κατασκευαστές έλεγχο θα εκπλαγείς για την ελάχιστη φθορά (και κατά συνέπεια ρύθμιση) που χρειάζονται οι βαλβίδες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μονο εκείνο το στρόγγυλο τηγάνι που είχε το 120Υ λείπει!!! Είχα την εντυπωση πως είναι στα πλαίσια 'ρετροποιησης' στην εμφάνιση!
Πες μου οτι δεν ξερεις πως λεγεται!!
ή φίλτρο αέρος ή 'παπάς' ή δεν θυμάμαι!
τελικα qq=izola ρετρο κι αξιοπιστο!! γι αυτο δε χαλαει!!!!!!! ενα ενα μας τα λετε , πηγαμε κι εμεις και πηραμε καινουρια και σε 1-2 χρονια θα τρεχουμε στα συνεργεια!!!!!!!
Κατι σε Smeg σκεφτόμουν! Τεσπα! Αρα ευτυχώς γλυτώσατε! Καλή τύχη με την τουρμπίνα εσείς οι σύγχρονοι!
Φαντάσου να είχε το δικό σου υδραυλικά ωστήρια - τώρα θα ήταν βουλωμένα από τα καλά λάδια.
(και θα ακουγόταν σαν το μπλε φόκους)Μια χαρά χάλια μουγκρίζει το δικό μου!
Μα ... το μπλε Focus δεν έχει 12κύλινδρο διάταξης V 6,2 λίτρων? Ψέματα μου είπε? -
Και μετά το αναπάντητο θεμα μελλοντικής, ίσως και αν ... βλάβης, ας ξαναεπανέλθουμε εδώ:
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ετσι έτσι! Σε ένα τοπικ απροβλημάτιστου αυτοκινήτου το άγχος είναι ... η πινακίδα!!!
Σε λίγο θα μιλάμε για την διαμόρφωση του γύρω χώρου που παρκάρει! -
μηχανικα ή υδραυλικα ωστηρια ειναι θεμα και επιλογη του καθε κατασκευαστη. εχουμε ενα Transporter T3 του '84 και εχει υδραυλικα χωρις να εχει παθει ποτε τιποτα μετα απο 360k km.
αυτο το 'ταψι' που αναφερετε, δεν ειναι το φιλτροκουτι? -
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
ναι ας μας εξηγησει καποιος!!!! αφου μας πει πρωτα τι ειναι τα ωστηρια!!!!!Ονομάζονται έτσι τα κυλινδρικά εξαρτήματα που βρίσκονται σε επαφή με τους λοβούς του εκκεντροφόρου άξονα και αναλαμβάνουν να μετατρέπουν την περιστροφική κίνηση του εκκεντροφόρου σε παλινδρομική κίνηση της βαλβίδας. Στα παλιότερης τεχνολογίας οχήματα υπήρχαν τα μηχανικά ωστήρια τα οποία σταδιακά εκτοπίστηκαν από τα υδραυλικά που έχουν την ιδιότητα να αυτορυθμίζονται. Τα υδραυλικά ωστήρια ρυθμίζουν τις ανοχές των βαλβίδων μέσω υδραυλικής πίεσης. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι είναι αυτορυθμιζόμενα, δεν χρειάζονται ρύθμιση κάτω από κανονικές συνθήκες λειτουργίας και χρήσης και λόγω του ότι είναι σε διαρκή επαφή με το έκκεντρο λόγο θεωρητικά μηδενικών ανοχών είναι πολύ ευκολότερο να προβλεθεί πότε ανοίγει και κλείνει η βαλβίδα και οι εκπομπές ρύπων διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Βάλε τώρα και την πηγή απο την οποία έκανες την αντιγραφή [Mod] -
αφηστε τον ανθρωπο ησυχο καλε. εκανε και τον κοπο....
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
.....Βάλε τώρα και την πηγή απο την οποία έκανες την αντιγραφή [Mod]Γιατί;;;; Μηχανολόγος Μηχανικός είμαι το ήξερα!!!!!
Ως μηχανολόγος μηχανικός που είσαι λοιπόν, θα έπρεπε να ξέρεις πως όταν χρησιμοποιούμε γνωση από κάπου αλλού, πάντα το αναφέρουμε. Πηγή λοιπόν. [mod]
-
Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ... για όνομα ρε συ Κώστα!
http://goo.gl/vMA7N -
Ξαβαέβαλα βενζίνη 95 ευρώ , αξία λίτρου 1,829 άρα 51,94 λίτρα και είχα κάνει 820 χιλιόμετρα άρα 6,33 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Ενδειξη αυτοκινήτου 5,9 !!
-
8.0 λίτρα στο δείκτη του ... για 2000+ χιλιομετρα. Μια χαρα για μενα.
-
Για να μη διαβαζω 200 τοσες σελιδες πριν,εχει καποιος το 1.6 diesel 4χ4? Γενικες εντυπωσεις? Καταναλωση?
Ευχαριστω. -
Οχι. Κανενας δεν εχει 1,6 Diesel 4x4.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Οχι. Κανενας δεν εχει 1,6 Diesel 4x4Είμαι σίγουρος όμως ότι πολλοί το ζαχαρώνουν
Μια χαρά μου είστε μάγκες μου από καταναλώσεις. Τι να πω και εγώ που έχω κολλήσει στο 9,2 εδώ και 1500χλμ που έχω μηδενίσει. Λέτε να φταίει το γεγονός ότι το οδηγώ συνέχεια με αρβυλάκια τις τελευταίες μέρες;
Πολύ βροχή φέτος, πολύ βροχή, κοντεύουμε να σκουριάσουμε... -
Παναγιώτη με λίγη υπομονή ... θα σε φτασω.
Μετα απο το ΣΚ σήμερα είδα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,1! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Παναγιώτη με λίγη υπομονή ... θα σε φτασω.
Μετα απο το ΣΚ σήμερα είδα ένα μεγαλοπρεπεστατο 8,1!kai εδώ έχω ρεκόρ , έχω δει στην Αθήνα σε τρομακτική κίνηση 12,4 για 400 χιλιόμετρα!!!!!!!!!!!
-
Σε τρωω! Ανέβασμα στην επιφανεια της γης απο το δευτερο υπόγειο στο γκαραζ ... 14!!! Λίγα μετρα 'αίσθησης' Cayenne!
-
Για δευτερη φορά μεσα σε λίγο διάστημα 'τρωω' στο παρμπριζ πετραδάκι απο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Το σημερινό 'μπαμ' ήταν και αρκετά δυνατό!
Μα τι θωρακιση έχει επιτέλους αυτο το αμαξι!!!
Ε! Τα καλά να λεγονται!!! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μα τι θωρακιση έχει επιτέλους αυτο το αμαξι!!!Μήπως έχεις πάρει το θωρακισμένο;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Μήπως έχεις πάρει το θωρακισμένο;;;;
Μαλλον αλλά ξέχασαν τις ρόδες! Ξεφουσκώνουν!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Μήπως έχεις πάρει το θωρακισμένο;;;;
Μαλλον αλλά ξέχασαν τις ρόδες! Ξεφουσκώνουν!
Τότε πήρες το απλό θωρακισμένο μοντέλο , το φουλ θώρακ είναι 2000 ευρώ ακριβότερο αλλά έχει ειδικές θωρακισμένες ρόδες με το νέο σύστημα θωρακοροδέξ
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)