-
σορρυ ρε παιδιά αλλά...
.
.
.
.
ΟΧΙ ΑΛΛΑ SUV μέσα στην πόλη
Η Μ Α Ρ ΤΟ Ν πιά!
(χώρια οτι είναι κακάσχημο το συγκεκριμένο)Εκτός οτι εμποδίζουν την ορατότητα για τους οδηγούς απο πίσω, πληρώνεις (και μολύνεις το περιβάλλον) ένα κάρο λ7 για να πηγαίνεις/σέρνεις 2 τόνους λαμαρίνα, απο το αγροτικό Π.Φαλήρο μέχρι την χιονοστρωμένη Σταδίου...
οχι άλλα SUV στην Αθήνα! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
σορρυ ρε παιδιά αλλά...
.
.
.
.
Η Μ Α Ρ ΤΟ Ν πιά!
(χώρια οτι είναι κακάσχημο το συγκεκριμένο)Εκτός οτι εμποδίζουν την ορατότητα για τους οδηγούς απο πίσω, πληρώνεις (και μολύνεις το περιβάλλον) ένα κάρο λ7 για να πηγαίνεις/σέρνεις 2 τόνους λαμαρίνα, απο το αγροτικό Π.Φαλήρο μέχρι την χιονοστρωμένη Σταδίου...
οχι άλλα SUV στην Αθήνα!
Αμα ζήσεις λίγο καιρό με SUV θα δείς ότι είναι το ιδανικότερο όχημα ειδικά για Ελλάδα.Γι αυτό και οι πωλήσεις της κατηγορίας συνεχώς ανεβαίνουν.Ειδικά τα μεγάλου κυβισμου.Τα τελευταία 8 χρόνια κυκλοφορώ με τέτοιο και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω ποτέ κατηγορια.
Έχει ενδιαφέρον η άποψη του sv2. Έχω ακούσει και από άλλους πως άπαξ και αγόρασαν suv (παρόλες τις αρχικές αμφιβολίες) βολεύτηκαν τόσο πολύ, που δεν πρόκειται να ξαναπάρουν 'συμβατικό' αυτοκίνητο.
-
Το να σε βολεύει ενα SUV δεν είναι παραξενο.Αν ζητας ευρυχωρία,άνεση,ψηλή θεση οδηγησης και δυνατότητες για εκτός δρόμου κίνησης τότε τετοιο πρεπει να οδηγείς.
Αλλά,άν είσαι στην πόλη και σε ενδιαφερει η χαμηλή κατανάλωση/ρυπανση,η ευκολία σταθμευσης και η ευκινησία,πώς να σε βολέψει το θεριό; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το να σε βολεύει ενα SUV δεν είναι παραξενο.Αν ζητας ευρυχωρία,άνεση,ψηλή θεση οδηγησης και δυνατότητες για εκτός δρόμου κίνησης τότε τετοιο πρεπει να οδηγείς.
Αλλά,άν είσαι στην πόλη και σε ενδιαφερει η χαμηλή κατανάλωση/ρυπανση,η ευκολία σταθμευσης και η ευκινησία,πώς να σε βολέψει το θεριό;με 4.30 μήκος φαντάζομαι όσο και ένα Astra-Golf-Focus-C4 κτλ.
πάντως τη ψηλή θέση οδήγησης και τη μαλακή ανάρτηση θα την ήθελα πολύ στους αστικούς μας δρόμους. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
σορρυ ρε παιδιά αλλά...
.
.
.
.
Η Μ Α Ρ ΤΟ Ν πιά!
οχι άλλα SUV στην Αθήνα!
Αμα ζήσεις λίγο καιρό με SUV θα δείς ότι είναι το ιδανικότερο όχημα ειδικά για Ελλάδα.Γι αυτό και οι πωλήσεις της κατηγορίας συνεχώς ανεβαίνουν.Ειδικά τα μεγάλου κυβισμου.Τα τελευταία 8 χρόνια κυκλοφορώ με τέτοιο και δεν νομίζω ότι θα αλλάξω ποτέ κατηγορια.
Tsardas
Το πες δεν αντεξες (ξερεις εσυ)
Και σιγα το SUV ρε παιδια.Ενα ψηλο hatchback ειναι με 4,3 μετρα μηκος. Με αυτη τη λογικη επρεπε και ολα τα πολυμορφικα να απαγορευονται μεσα στην πολη...
-
Ισα ίσα που με τέτοιους κωλόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα μόνο τα SUV μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σε μια διαδρομή στην Αθήνα μόνο 5 χιλιομέτρων θα πέσεις σε περισσότερες λακούβες και αναχώματα απ΄οτι στο χωριό σου..... Με αίσχος δρόμους λοιπόν πως να μην κανεις τη δουλειά σου καλύτερα με ena SUV? Και ναι είναι και της μόδας, κακό είναι αυτό? Επίσης όπως πολύ σωστά επισημάνθηκε και παραπάνω, σιγά το μέγεθος που έχουν. Στην κατηγορία των μικρομεσάιων συμβατικών αυτοκινήτων κυμαίνονται τα περισσότερα.. Οσο για την κατανάλωση με 2 λίτρα παραπάνω θα μολύνουμε την ατμόσφαιρα της Αθήνας? Αφού η ποιότητα ζωής σε κάθε τομέα στην Αθήνα είναι τελειωμένη εδώ και 20 χρόνια, στα SUV θα κολλήσουμε τώρα? Ας δώσει κίνητρα η πολιτεία για αποκέντρωση και ας αφήσουμε της υπεκφυγές. Η Αθήνα θα σωθεί μόνο εάν φύγουν 2.000.000 άνθρωποι + τους λαθρομετανάστες, δε σώνεται με την εκδίωξη των SUV....
-
Το Qashqai ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SUV ....
Όπως τα λέει ο φίλος pontos είναι, ένα υπερυψωμένο μικρομεσαίο...
-
Καλά μη βαράς αλλά το Qaskatetoio 2.0 4χ4 είναι έτσι και αλλιώς ένα μικρό SUV.. ¨Εχει το ίδιο ακριβώς σύστημα τετρακίνησης με το X-TRAIL οπότε εάν δεν είναι το qaskatetoio SUV τότε δεν είναι ούτε το X-TRAIL. Επομένως δεν χρειάζεται να το φιλοσοφούμε και πολύ, SUV είναι τουλάχιστον το 2λιτρο....
-
Το εχει οδηγησει κανεις?Εντυπωσεις για φρενα τιμονι επιδοσεις χωροι ανεση
συμπεριφορα αναρτησεις θορυβο κινητηρα ηχομονωση κτλ.... -
Το έχουμε 10 μέρες...
Φρένα αρκετά καλά, η άνεση στο δρόμο και η ποιότητα κύλισης βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Η ανάρτηση συμπεριφέρεται υποδειγματικά (ανεξάρτητοι γαρ) σε όποιες ανωμαλίες, ενώ η ηχομόνωση διατηρεί το θόυρβο που παράγεται από τον κινητήρα σε χαμηλά επίεδα...
Για χώρους απλά να πω ότι υπερεπαρκούν για 5 άτομα
-
Αληθεύει οτι θέλει 8 μήνες παράδοση?
-
Το περιμέναμε 3...
Πάντως έχω ακούσει ότι η αναμονή έχει αυξηθεί... Για 8μηνο, τώρα, δεν γνωρίζω...
-
Στην έκθεση αυτοκινήτου το δίλιτρο είχαν?
Το έκανα τεστ ντράιβ και μου είπαν πως ήταν το δίλιτρο.
Δεν τους πίστεψα γιατί ήταν πολύ αδύναμο....
Πολύ καλό τιμόνι και πάτημα όχι πολύ σκληρό σε σχέση με άλλα (HRV)
To κιβώτιο σαν να πήγαινε να μαγκώσει στην 3,4 ταχύτητα
αλλά κινητήρας αισθητά πιο αδύναμος από HRV(αυτό με τον v-tech λέω)
Ωραίο αυτοκίνητο πάντως.....''τραβάει'' και τα γκομενάκια
Γενικά τα τζιπάκια τα ''τραβάνε'' -
Και γω πήγα το Μάρτιο και έκανα test drive ένα δίλιτρο. Σε όλη τη διαδρομή ρώτησα 3 φορές τον πωλητή αν είναι σίγουρος ότι είναι δίλιτρο. Όταν γυρίσαμε άνοιξα το καπώ για να βεβαιωθώ. Ήταν δίλιτρο. Τέτοιο ψοφίμι δεν έχω ξαναδεί. Στη μέση της διαδρομής έκανα κυκλική πορεία σε μια μικρή πλατεία με 2η ταχύτητα και λίγα χιλιόμετρα και πως δε σηκώθηκε στους 2 τροχούς... Οι 2 επιβάτες σχεδόν έγιναν χαλκομανία πάνω στις δεξιές πόρτες. Εμπειρία από SUV δεν έχω μεγάλη αλλά μπαίνω συχνά σε ένα HRV ενός φίλου και έτσι δεν είναι με τίποτε...
Κρίμα γιατί το αμάξι το γουστάρω πολύ και έξω αλλά κυρίως μέσα που είναι πολύ όμορφο και φαίνεται και ποιοτικό.
Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήταν αυτά που ανέφερε ο φίλος pankal στην προηγούμενη σελίδα. Έτσι ακριβώς μου τα είπε και μένα ο πωλητής. Απλά εμένα μου είπε 'μια μικρή προκαταβολή' & όχι -
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Nissan Qashqai 1.6 . Ποιά η αποψή σας ; Αν κάποιος το έχει ας μας πει εντυπώσεις .
-
Μπορεί κάποιος κάτοχος του Qashqai 1.6 να μας εντυπώσεις / σχόλια ;
-
Μετα απο σχεδον 7 μηνες που εχω το 1,6 μπορω να πω οτι ειμαι ικανοποιημενος,οτι περιμενα αυτο μου βγηκε.Εχω κανει 5000Km χωρις κανενα προβλημα,στα ταξιδια πηγαινεις ανετα με 150-160 και σε στροφες που με το προηγουμενο αμαξι μου(celica)ειχα εξοδο με 150 με το nissan ειχα ανετη εξοδο με 130,δεν τολμησα και δεν ηθελα με παραπανω.Με το μεγαλο του υψος απο το δρομο μπηκα σε χωματοδρομους που ουτε το σκεφτεσαι με sedan Δεν ηθελα 4Χ4 και για οικονομικους λογους αλλα και γιατι δεν πηγαινω σε μερη που χρειαζεται.Συμπερασματικα για μενα που εχω τριμελη οικογενεια ειναι ανετο, πλουσιο σε εξοπλισμο χωρις κανενα περιεργο τριξιμο ως τωρα και ανεβαινει ανετα τα καλντεριμια στο χωριο χωρις να φοβασε μην βρει απο κατω
-
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με γνωστό μου αντιπρόσωπο της εταιρείας, το τετρακίνητο 2.0 έχει αναμονή 2 με 3 μήνες και το δικίνητο 1.6 έχει 4 με 5 μηνες. Ετοιμοπαράδοτο ούτε για δείγμα.
Of the record ... το εργοστάσιο της Αγγλίας προμήθευε και την αγορά της Ιαπωνίας, πράγμα πλέον που άλλαξε και καλύπτει πλέον μόνο την Ευρώπη στην οποία έχει πολύ ζήτηση ... -
Ερώτηση προς όσους το οδήγησαν; Δεν είναι σχετικά αργό (ειδικά το 1.6) ;
Είναι όμορφο δε λέω αλλά οι επιδόσεις νομίζω δεν ικανοποιούν.Όσο σκέφτομαι οτι το 1.6 αρχίζει από 19.000 με τα οποία αγοράζεις GTI χαμηλά μεν αλλά με πολύ καλές επιδόσεις,δεν μου κάνει καρδιά για το 'αναιμικό' Qashqai...Το μόνο που ουσιαστικά προσφέρει επιπλέον είναι το ύψος.
Όσο για τα 26.000 του 2λιτρου είαναι σίγουρα ακριβό.
Από εσωτερικούς χώρους εντυπώσεις κανείς;
Τα ντίζελ τελικά έρχονται στην Ελλάδα;
Ξέρει κανείς τιμές; -
Το 2λιτρο δεν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει νομίζω. Δίνει έναν πολύ αξιοπρεπή κινητήρα, μια ικανότατη τετρακίνηση, πολύ καλό εξοπλισμό. Και κοστίζει τα ίδια χρήματα με ένα Tiguan που φορολογείται ως 1.4
Δεν μπορείς να το πεις ακριβό. Αντιθέτως το 1.6 είναι ΠΟΛΥ τραβηγμένο.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)