-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Επισης η Action + δεν εχει προβολια ομιχλης και τοσο καλο CD player. Αφου λεω το Υετι εχοντας μπροστα μου τα φυλλαδια 179 χωρις καθρεφτες και 177 το ASX χωρις καθρεφτες. Το Υετι 195 με καθρπτες. Οποτε QQ 178 χωρις καθρεπτες στανταρακι .Ολα τα τουτου μετριουνται χωρις να περιλαμβανονται οι καθρεπτες, απο οτι εχω καταλαβει... και μαλλον ετσι ειναι για να υπαρχει ενα standard μετρο συγκρισης μεταξυ τους.
-
Μετά από από αυτό το σποτάκι νομίζω δικαιούμαστε οι κάτοχοι και απαλλαγή ασφάλισης!
-
Ναι αλλα το σωστοτερο οπως πολλες εταιριες το εχουν στο φυλλαδιο εναι πλατος και με καθρεφτες και χωρις, αμα ειχα γκαραζ θα υπολογιζα το πλατος χωρις καθρεφτες?
Παντως πιστευω μαζι με αρκετους οτι η επαφη μας με το αμαξι ειναι το τιμονι και ο επιλογεας οποτε το δερμα ειναι καλητερο , δεν ξερω γιατι εσενα αποτελει προβλημα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το Caliber έχει τουλάχιστον σαν ιδέα και σαν ύπαρξη ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το QQ. Ένα μοντέρνο Crossover που αντικατέστησε μια κούρσα το Neon όπως έγινε με το Primera.
Εχει πολλά καλά και ένα κακό.
Στα καλά: είναι προιόν συνεργασίας Chrysler/Mitsubishi με ότι σημαίνει αυτό σε μηχανική/τεχνική αξιοπιστία. Και απ' όσο ξέρω για την αξιοπιστία του 1,8 μόνο θετικά έχω ακούσει/διαβάσει. Τα 150 άλογα όπως και να είναι δημιουργούν καλή εντύπωση. Σε εμφάνιση είναι αρκετά μπροστά που ξεχωρίζει. Για κάτι που δεν του συγχωρέθηκε είναι τα εσωτερικά πλαστικά του ξεχνόντας πως είναι στα Auris, Lancer κλπ αφού οι Ιάπωνες (εκτός της Nissan ... ίσως λόγω παρέας με την Renault) δεν έχουν 'ανακαλύψει' ακόμα τα μαλακά πλαστικά.
Το κακό: Δεν έχει σχέση με το ίδιο το αυτοκίνητο αλλά με την ελληνική εκπροσώπιση του που σε θέμα προώθησης/διαφήμισης κλπ είναι επιεικώς ανύπαρκτη. Αγνωστο και ανύπαρκτο ακόμα και στα αυτοκινητιστικά περιοδικά. Σαν όνομα Dodge σχεδόν άγνωστο στους σύγχρονους Έλληνες. Ας το έβγαζαν με τα σήματα της Jeep. Σίγουρα καλύτερη θα ήταν η θέση του.Σε ένα άρθρο βρήκα αυτό: 'The Caliber is an international and multibrand vehicle, with one series of engine designed in at least three nations by three different companies; a Mercedes variable valve system, Nissan-subsidiary-supplied transmission (JATCO is almost entirely owned by Nissan), and Chrysler vehicle platform and general design - albeit based on a Mitsubishi platform that we'd assume uses Mercedes stability control systems'.
Με αυτές τις συνεργασίες θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί και ως μακρινός συγγενής, ... τριτοξάδερφος, του QQ.Διατέθηκε και ως Jeep και στην Ελλάδα
Αυτό είναι το Jeep Compass και όχι το Dodge Caliber. Γενικά, η αντιπροσωπέια της Jeep-Chrysler-Dodge, δεν βοήθησε καθόλου με τη διαφήμιση. Ελάχιστα 'έσπρωξε' στην αρχή το Caliber και αυτό ήταν. Για να μην αναφέρω και τη βοήθεια του Θεοχαράκη στο QQ club (μεγάλη μαγκιά και μπράβο), με την ανύπαρκτη στήριξη της J-C-D Hellas με το κλαμπ μας.
Τέσπα, εδώ μιλάμε για QQ
-
Ναι αλλα το σωστοτερο οπως πολλες εταιριες το εχουν στο φυλλαδιο εναι πλατος και με καθρεφτες και χωρις, αμα ειχα γκαραζ θα υπολογιζα το πλατος χωρις καθρεφτες?Το γκαράζ αν υπάρχει πρέπει να λαμβάνεται στα υπόψιν. Εγώ δεν το σκέφτηκα και την κατασταση την έχουν σώσει οι ηλεκτρικοί καθρέφτες. Στην περίπτωση μου νομίζω πως είναι το ηλεκτρικό gadget με την περισσότερη χρήση και σίγουρα σε λίγα χρόνια θα έχω να πω παραπάνω για την αξιοπιστία του.
Εκεί που εκτιμάς την παραμικρή λεπτομέρεια ενός αυτοκινήτου είναι συνήθως στην λειτουργικότητα. Στο QQ φρόντισαν στο πλάι από το ύψος των 'ώμων' στις πόρτες (κάτω από τα πλευρικά παραθυρα) και κάτω να μην προεξέχει απολύτως τίποτα και έτσι ακόμα και απόσταση δυο δακτυλα από τοίχο στο πλάι του αμαξιού να ξέρω πως αυτή η απόσταση υπάρχει σε όλη την πλευρά του αμαξώματος (με κλειστούς τους καθρέφτες και παρόλο που έχω και πλαινά σκαλοπάτια/μπάρες).Γενικά, η αντιπροσωπέια της Jeep-Chrysler-Dodge, δεν βοήθησε καθόλου με τη διαφήμιση. Ελάχιστα 'έσπρωξε' στην αρχή το Caliber και αυτό ήταν. Για να μην αναφέρω και τη βοήθεια του Θεοχαράκη στο QQ club (μεγάλη μαγκιά και μπράβο), με την ανύπαρκτη στήριξη της J-C-D Hellas με το κλαμπ μας.
Έχασε πολλές ευκαιρίες. Τιμολογιακά υπήρξε κατά καιρούς πολύ συμφέρουσα αγορά λόγω προσφορών/μειώσεων αλλά χωρίς προώθηση ... μυστικό το κράταγαν. Το άλλο κατά που είχε είναι το περιορισμένο δίκτυο και αυτό που άκουγα εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι ακριβοί στο aftersales. Δεν είναι οι μόνοι βέβαια αλλά σε κάποιες εταιρίες δεν φάνηκε να αποτελεί μείον (βλέπε υπερκτιμημένο Terios) σε άλλες όμως αποτέλεσε.
Εχει πλέον να αντιμετωπίσει και ένα ακόμα χτύπημα. Τα 177gr/CO2 του 1,8 ανεβάζουν τα τέλη σε σχέση με τον ανταγωνισμό που κυμαίνεται σε χαμηλότερες κατηγορίες χρεώσεων. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Δεν είναι οι μόνοι βέβαια αλλά σε κάποιες εταιρίες δεν φάνηκε να αποτελεί μείον (βλέπε υπερκτιμημένο Terios) σε άλλες όμως αποτέλεσε.Οσον αφορά το τέριος αποτέλεσε μεγάλο μείον , ξέρεις πόσοι θα είχαν τέριος αν ήταν κανινική η τιμή του και νορμάλ οι τιμές των ανταλακτικών του;; πάρα πολλοί , τουλάχιστον εδώ στη Σάμο που είμαι εγώ!!!!!
Εγώ π.χ είχα τέριος αλλά μακριά πανάκριβο με πανάκριβα ανταλλακτικά σέρβις!!!!ΥΓ Εκανα μετατροπή στο κασκάι μου το επλυνα μέσα έξω για δεύτερη φορά εδώ και 9 μήνες και αυτό μου έδωσε +2 άλογα τώρα εχει 117!!!!
ΥΓ Φεύγω πάω να δω την ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! Διπλό στο καυτατζόγλειο ρε ΑΤΡΟΜΗΤΕ!!!!!!!!!!!!! -
Παντως αν και κανω .4000κλμ το χρονο , πιστευω οτι το Quashqai ειναι η πιο σιγουρη επιλογη για καποιον που θελει ενα αμαξι all round για 10+ χρονια .Ειναι δοκιμασμενο,τιμιο και εχει προσωπο.Παντως αποτι ειδα στο QQ club δεν εχει φτηνα service.
-
Παντως αν και κανω .4000κλμ το χρονο , πιστευω οτι το Quashqai ειναι η πιο σιγουρη επιλογη για καποιον που θελει ενα αμαξι all round για 10+ χρονια .Ειναι δοκιμασμενο,τιμιο και εχει προσωπο.Παντως αποτι ειδα στο QQ club δεν εχει φτηνα service.Το δοκιμασμένο πώς σου ΄ρθε και το ΄πες; Πόσοι κάτοχοι δλδ έχουν συμπληρώσει, 100 χιλ χλμ ας πούμε;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Παντως αν και κανω .4000κλμ το χρονο , πιστευω οτι το Quashqai ειναι η πιο σιγουρη επιλογη για καποιον που θελει ενα αμαξι all round για 10+ χρονια .Ειναι δοκιμασμενο,τιμιο και εχει προσωπο.Παντως αποτι ειδα στο QQ club δεν εχει φτηνα service.
Το δοκιμασμένο πώς σου ΄ρθε και το ΄πες; Πόσοι κάτοχοι δλδ έχουν συμπληρώσει, 100 χιλ χλμ ας πούμε;
Στο QQ που ξεκίνησε το 2007 ίσως όχι αλλά ο HR16DE ήδη μετράει καμιά 5ετία σε διάφορα μοντέλα της Nissan.
-
http://www.youtube.com/watch?v=zA-K-A4g ... re=related
-
Εγώ πάντως κόλλησα περισσότερο στα σχόλια κάτω από το βίντεο παρά στο ίδιο το βίντεο. Μου φαίνεται λίγο ... κάπως παραξενο για το 1,6.
Έχω 'διακοσαρίσει' και με 1,4 βέβαια παλιότερα αλλά και πάλι ... -
Εχω δει 200 χλμ στην εθνικη στο gps με τα πρωτα bridgestone, τα yokohama που εχω βαλει τωρα δεν βοηθουν το αισθημα ασφαλειας για να πιεσω για τετοια τελικη, την διαδρομη Αθηνα- Θεσ/νικη την ειχα κανει με μεση καταναλωση 11,9 lt/100χλμ οσο για το σφαλμα στο ταχυμετρο δεν ειναι τοσο που λενε χανει περιπου 7-10 χλμ σταθερα μετα τα 100 χλμ/ωρα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγώ πάντως κόλλησα περισσότερο στα σχόλια κάτω από το βίντεο παρά στο ίδιο το βίντεο. Μου φαίνεται λίγο ... κάπως παραξενο για το 1,6.
Έχω 'διακοσαρίσει' και με 1,4 βέβαια παλιότερα αλλά και πάλι ...Καλά............ 200άρισες με 1400άρι παλαιότερα............ και σου φαίνεται παράξενο το 200άρισμα με το σύγχρονο υπεραυτοκίνητό μας;;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Έχω 'διακοσαρίσει' και με 1,4 βέβαια παλιότερα αλλά και πάλι ...Καλά............ 200άρισες με 1400άρι παλαιότερα............ και σου φαίνεται παράξενο το 200άρισμα με το σύγχρονο υπεραυτοκίνητό μας;;;;;
Υπάρχει βάρος, όγκος, αεροδυναμική κλπ που δεν το αποκλείουν μεν (το 200άρισμα) αλλά δεν το βρίσκω και ταιριαστο με αυτό το αυτοκίνητο. Αν και τιμόνι, φρένα, ανάρτηση, κιβώτιο βγάζουν μια γρήγορη 'μεταχείριση'¨.
Δεν με εμπνέει κιόλας για τέτοια 'συμπεριφορά' το QQ. Το προτιμώ σε πιο χαλαρή μετακίνηση με το cc στα 120 το πολύ και να τσουλάει! -
To αυτό... Το QQ (όπως και το δικό μου Caliber) δεν είναι αυτοκίνητο για 200άρες. Τα πιάνει βέβαια, αλλά λόγω βάρους, όγκου και 'φιλοσοφίας' όπως σωστά ανέφερε ο cosneo, δεν είναι να παίζουμε. Και γω έχω 210αρίσει στην Αττική Οδό (1800cc και 148hp) αλλά το έκανα για να το ανοίξω, δε το κάνω συχνά, σχεδόν καθόλου. Maximum 180 αν είμαι μόνος (στο αμάξι και στον δρόμο), σπάνιο μεν, πραγματοποιήσιμο δε.
-
Και να 200ρίζει πάντως, με πρώτη μούρη το 'καταναλω-μετρο' στο ταμπλό ... και να θέλεις το σκέφτεσαι!
Για καλό το έβαλαν να εμφανίζεται αυτό αντί ... το χρονόμετρο? -
Iαπωνικά κόλπα είναι αυτά, εγώ που είμαι Αμερικανόφιλος ( Dodge λέμε) , δεν έχω τέτοια μπλιπλίκια
-
Στην Αμερικη η βενζηνη ειναι παυθηνη ομως , καταναλωνουν αυτοι και πληρωνουμε εμεις.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Το QQ (όπως και το δικό μου Caliber) δεν είναι αυτοκίνητο για 200άρες.. Maximum 180Δε είπε κανένας ότι το κασκάι ότι είναι αμάξι αγώνων αλλά αν πιάνει τα 200!!!! Που φαίνεται να τα πιάνει!!!!
Το μάξιμουμ για μένα είναι 120!!!!! Αλλά ..... θα προσπαθήσω να δω αν πιάνει τα 200 σε λίγες μέρες που θα κάνω ένα ταξιδάκι!!!!!!!!!!!!!! -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
To αυτό... Το QQ (όπως και το δικό μου Caliber) δεν είναι αυτοκίνητο για 200άρες. Τα πιάνει βέβαια, αλλά λόγω βάρους, όγκου και 'φιλοσοφίας' όπως σωστά ανέφερε ο cosneo, δεν είναι να παίζουμε. Και γω έχω 210αρίσει στην Αττική Οδό (1800cc και 148hp) αλλά το έκανα για να το ανοίξω, δε το κάνω συχνά, σχεδόν καθόλου. Maximum 180 αν είμαι μόνος (στο αμάξι και στον δρόμο), σπάνιο μεν, πραγματοποιήσιμο δε.Μακαρι να ειχαμε τους δρομους και την τυχη αλλων ωστε και η βενζινη να ηταν φτηνη αλλα και τα αυτοκινητα
πιο προσιτα για να τα ειχαμε ολοι παντα καλοσυντηρημενα και να μην γραφαμε 'εχω δει ' αλλα 'βλεπω'.
Παντως η Αττικη οδος δυσκολα πλεων προσφερεται για τελικες, αν και πολυ ασφαλης, με τοσες καμερες.
Ωστε 210 το Caliber
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)