-
Το 'Συγχωρέστε με' το είπα επειδή καταλαβαίνω ότι μερικοί θα με δούν σαν κωλοφασίστα και ακραίο...
Δεν είμαι τίποτα από τα 2. Απλά είμαι άνθρωπος και η παραλίγο απώλεια αγαπημένου προσώπου δεν μπορεί με τίποτα να σβηστεί.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το 'Συγχωρέστε με' το είπα επειδή καταλαβαίνω ότι μερικοί θα με δούν σαν κωλοφασίστα και ακραίο...Δεν είμαι τίποτα από τα 2. Απλά είμαι άνθρωπος και η παραλίγο απώλεια αγαπημένου προσώπου δεν μπορεί με τίποτα να σβηστεί.
Έχεις δίκιο, αλλά καλύτερα ας μην σκεφτόμαστε τόσο με βάση το προσωπικό συναίσθημα...
Εννοείται ότι αστειευόμουν, έτσι;
Θα πρότεινα πριν να ψηφίζατε όσοι ψηφίσατε υπέρ, να σκεφτείτε ότι δεν πρόκειται για μια θρησκεία που ωθεί το αίσθημα της αγάπης και της αφοσίωσης στους πιστούς της, αλλά μια θρησκεία που προτρέπει το θάνατο πιστών και απίστων για να διαδοθεί ο λόγος του Μωάμεθ και του Αλλάχ.
Σε αντάλλαγμα προσφέρεται μια θέση στον παράδεισο, όπου θα τρώνε πιλάφι και θα έχουν παρθένες γυναίκες...
Είδαμε τους δικούς μας τους φιλεύσπλαχνους ανθρωπιστές χριστιανούς με τι αγάπη αγκάλιασαν τον κόσμο στα βάθη της ιστορίας. Σταυροφόροι, conquistadores, ιερεξεταστές, χουντόσκυλα κλπ... 'Έτσι 'αγαπάει' ο παπάς'
Και πολύ άργησε το τζαμί, κι αυτοί έχουν δικαίωμα να έχουν λατρευτικό χώρο για το θεό τους.
Αυτό ακριβώς έλεγα παραπάνω, αν πιάσουμε αυτή τη συζήτηση, θα καταλήξουμε αλλού...
-
Το 'Συγχωρέστε με' το είπα επειδή καταλαβαίνω ότι μερικοί θα με δούν σαν κωλοφασίστα και ακραίο...Δεν είμαι τίποτα από τα 2. Απλά είμαι άνθρωπος και η παραλίγο απώλεια αγαπημένου προσώπου δεν μπορεί με τίποτα να σβηστεί.
Δεν σε θεωρώ τίποτα από αυτά που ανέφερες. Για να εξηγούμαστε.
-
Επειδή πριν το πεταξα χωρίς τεκμηρίωση, να ενα απόσπασμα από το 'Βήμα' για να δειτε τι αλλο μας κληροδότησε αυτός ο καλός κυριούλης ο.... Μεταξάς
'Για τους νόμους περί προσηλυτισμού οι απόψεις στην Ιεραρχία διίστανται. Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ιωάννη Μεταξά, κάθε φορά που ιδρύεται ένα τζαμί, ένας ναός ή ένας ευκτήριος οίκος απαιτείται η σχετική άδεια του μητροπολίτη της περιοχής. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ερμήνευσε την άδεια αυτή ως γνωμοδότηση και έτσι κάθε φορά που το υπουργείο Παιδείας δέχεται μια σχετική αίτηση ζητεί και την άποψη των ιεραρχών. «Εγώ αρνούμαι να υποκαταστήσω την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» έλεγε στο «Βήμα» μητροπολίτης ο οποίος πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο Παιδείας μια έκθεση για το αν στην περιοχή που ποιμαίνει ζουν πιστοί της θρησκείας που ζητεί άδεια λειτουργίας ναού ή ευκτηρίου οίκου. Αλλος πάλι μητροπολίτης έχει γίνει γνωστός από τις αντιδράσεις που προκάλεσε όταν δήλωνε ότι ο μιναρές του τζαμιού που θα χτιζόταν στην περιοχή του «δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δύο μέτρα». Μάλιστα απαιτούσε να είναι χαμηλότερος από τον τρούλο του ορθόδοξου ναού που βρισκόταν κοντά στο τζαμί (σημ. εδω κολλάει 'ποιος τον εχει μεγαλύτερο' ). H νομοθεσία αυτή έχει προκαλέσει καταδικαστικές αποφάσεις από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και αποτελεί αντικείμενο κριτικής εναντίον της Ελλάδας στις ετήσιες εκθέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος έχει βρεθεί πολλές φορές σε αδιέξοδο καθώς θεωρεί ότι με την κατάργηση αυτών των νόμων οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θα οργώσουν κάθε γωνιά της ελληνικής γης. Συνεργάτες του όμως που διαθέτουν πιο σύγχρονο πνεύμα τονίζουν ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η σχετική νομοθεσία, καθώς και ότι το ζήτημα πρέπει να απασχολεί κυρίως το κράτος, αφού ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα κατά των σεκτών.'
-
Και εγω λέω οχι...
Αν είναι να γίνει, ας γίνει εκτος Αθήνας να μην μας πέρνει και τα αυτια ο ιμαμης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Του Χριστόδουλου γιατί του πέφτει λόγος στο συγκεκριμένο θέμα;;;
Του πέφτει, του πέφτει
Το ξερετε αγαπητοι συμφορουμίτες ότι ανάμεσα στα δικαιολογητικά για να φτιαχτεί τζαμί στην Ελλάδα είναι και η άδεια από τον τοπικό.... Μητροπολίτη;Για να φτιαχτεί οποιοδήποτε λατρευτικός χώρος σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας απαιτείται άδεια του τοπικού μητροπολίτη Κατά τα άλλα έχουμε ανεξιθρησκεία...
θα έπρεπε να υπάρχει μία κρατική αρχή η οποία θα λαμβάνει αιτήσεις, θα τις μελετά και θα αποφασίζει. Δική της δουλειά θα είναι ο εντοπισμός πιθανών προβλημάτων που θα προκύψουν από την ανέγερση λατρευτικών χώρων.Υ.Γ.: Εδώ πριν 27-28 χρόνια, για να επιτραπεί ο γάμος των γονιών μου (η μητέρα μου είναι καθολική, όπως κι εγώ) τους υποχρέωσαν να υπογράψουν χαρτί ότι τα παιδιά τους, όταν γεννηθούν, (δηλαδή εγώ και ο αδελφός μου) θα γίνουν ορθόδοξα.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...
Για να φτιαχτεί οποιοδήποτε λατρευτικός χώρος σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας απαιτείται άδεια του τοπικού μητροπολίτη Κατά τα άλλα έχουμε ανεξιθρησκεία...
....Και που να ξανα-πιάσουμε το θέμα με τις ταυτότητες
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Lυπάμαι που θα εκφράσω φανατική άποψη αλλά ¨ΟΧΙ...
Εχοντας εμπειρίες απο το μουσουλμανικό καθεστώς και εχοντας ακούσει ιστορίες του πατέρα μου που μεγάλωσε ανάμεσά τους, ξαναλέω όχι..
Δεν θα ξεχάσω εκείνο το Πάσχα του 96 που ο πατέρας μου ήταν στο Καϊρο και με τη μάνα μου περάσαμε 3 βράδια (τηλ. επικοινωνιες αχρηστες) για να δούμε αν είναι στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το ξενοδοχείο..
Και θα τους κάνω και τζαμί;;;
Και επειδή εσυ είχες μια άσχημη εμπειρία θα πρέπει τόσοι άνθρωποι να μην έχουν έναν ιερό τόπο προσευχής?? Δεν το καταλαβαινω..
(καταλαβαινω την αγωνια σου αλλα δεν δικαιολογει αυτο την σταση πανω σε αυτο το θέμα)Εγω βλέπω ότι όταν θιγονται τα πατριωτικά - θρησκευτικα συμφεροντα μας όλοι τρεχουμε να φωνάξουμε και να κατηγορήσουμε τους απολιτιστους-κακους τούρκους που δεν σέβονται εμας και την θρησκεια μας και μου θέλουν και ΕΕ τρομαρα τους, αλλά όταν έρχεται η δική μας σειρα να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε τον συνάνθρωπο και τη θρησκεία του κανουμε τα ίδια και χειρότερα! Γιατι τουλάχιστον οι Τουρκοι-Μωαμεθανοι δεν το έπαιξαν ποτε κουλτουριαρηδες και Ευρωπαίοι...
Καλως ή κακως η Αθηνα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη πλέον και είναι απαράδεκτο όταν υπάρχει ένα τοσο μεγαλο ποσοστό ανθρώπων με διαφορετική θρησκεια να μην εχουν έναν ιερό τόπο προσευχής.. Εμεις οι ίδιοι συντηρούμε την έχθρα και την κακία!
Δεν λέω να γεμίσουμε τζαμια ούτε να λειτουργουν ανεξέλεγκτα.. Υπαρχουν κανονες και όροι και πρέπει να τεθουν και να εφαρμοστουν! Αυτη η άρνηση και η προκαταληψη όμως πρέπει κάποια στιγμη να σταματήσει αν θέλουμε όχι μόνο να πιστευουμε αλλά και να είμαστε στην ουσία μας δημοκράτες και με σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του άλλου! Ας μην κανουμε αυτα για τα οποια κατηγορουμε τους άλλους...
Σωστή!
Η οργανωμένη κοινωνία υπάρχει για τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες. Αλλιώς θα εφαρμοζοταν το 'δόντι αντί οδόντος' και η αυτοδικία...
Τα περί ανεξιθρησκείας και ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων του καθενός, τα θεωρώ αυτονόητα!
-
Αυτό που εσείς λέτε Θεό εμείς το λέμε ΑΡΗ.
Εδώ και τώρα ναό στον ΘΕΟ ΑΡΗ στην Θεσσαλονίκη.
Ποιός γ@μαει τα μουσουλμάνια τώρα.....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Lυπάμαι που θα εκφράσω φανατική άποψη αλλά ¨ΟΧΙ...
Εχοντας εμπειρίες απο το μουσουλμανικό καθεστώς και εχοντας ακούσει ιστορίες του πατέρα μου που μεγάλωσε ανάμεσά τους, ξαναλέω όχι..
Δεν θα ξεχάσω εκείνο το Πάσχα του 96 που ο πατέρας μου ήταν στο Καϊρο και με τη μάνα μου περάσαμε 3 βράδια (τηλ. επικοινωνιες αχρηστες) για να δούμε αν είναι στους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το ξενοδοχείο..
Και θα τους κάνω και τζαμί;;;
Και επειδή εσυ είχες μια άσχημη εμπειρία θα πρέπει τόσοι άνθρωποι να μην έχουν έναν ιερό τόπο προσευχής?? Δεν το καταλαβαινω..
(καταλαβαινω την αγωνια σου αλλα δεν δικαιολογει αυτο την σταση πανω σε αυτο το θέμα)Εγω βλέπω ότι όταν θιγονται τα πατριωτικά - θρησκευτικα συμφεροντα μας όλοι τρεχουμε να φωνάξουμε και να κατηγορήσουμε τους απολιτιστους-κακους τούρκους που δεν σέβονται εμας και την θρησκεια μας και μου θέλουν και ΕΕ τρομαρα τους, αλλά όταν έρχεται η δική μας σειρα να αποδείξουμε ότι σεβόμαστε τον συνάνθρωπο και τη θρησκεία του κανουμε τα ίδια και χειρότερα! Γιατι τουλάχιστον οι Τουρκοι-Μωαμεθανοι δεν το έπαιξαν ποτε κουλτουριαρηδες και Ευρωπαίοι...
Καλως ή κακως η Αθηνα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη πλέον και είναι απαράδεκτο όταν υπάρχει ένα τοσο μεγαλο ποσοστό ανθρώπων με διαφορετική θρησκεια να μην εχουν έναν ιερό τόπο προσευχής.. Εμεις οι ίδιοι συντηρούμε την έχθρα και την κακία!
Δεν λέω να γεμίσουμε τζαμια ούτε να λειτουργουν ανεξέλεγκτα.. Υπαρχουν κανονες και όροι και πρέπει να τεθουν και να εφαρμοστουν! Αυτη η άρνηση και η προκαταληψη όμως πρέπει κάποια στιγμη να σταματήσει αν θέλουμε όχι μόνο να πιστευουμε αλλά και να είμαστε στην ουσία μας δημοκράτες και με σεβασμό προς τη διαφορετικότητα του άλλου! Ας μην κανουμε αυτα για τα οποια κατηγορουμε τους άλλους...
Σωστή!
Η οργανωμένη κοινωνία υπάρχει για τηρούνται οι νόμοι και οι κανόνες. Αλλιώς θα εφαρμοζοταν το 'δόντι αντί οδόντος' και η αυτοδικία...
Τα περί ανεξιθρησκείας και ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων του καθενός, τα θεωρώ αυτονόητα!
Αυτοαναιρείσαι... Που την είδες την οργανωμένη κοινωνία;
Οκ, οκ... το κόβω...
-
Καλά, εννοείται ότι το να ζητείται η άδεια του μητροπολίτη είναι 100% αναχρονιστικό και απαράδεκτο.
Ωστόσο, από την άλλη μεριά θα πρέπει να κοιτάμε και τη γενική εικόνα της πόλης μας, και την 'αισθητική αρμονία'. Το ξέρω ότι η Αθήνα είναι γενικώς σκ@τ@, αλλά οι Γερμανοί δεν είναι μπουνταλάδες που απαιτούν οποιοδήποτε τέτοιου στυλ κτίριο να 'ταιριάζει' με την υπόλοιπη πόλη. Στην Αυστρία σε ορισμένες περιοχές για να χτίσεις εργοστάσιο σε αναγκάζουν να το κάνεις με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ειδάλλως δεν μπορείς!
Προφανώς αυτό δε σημαίνει ότι είμαι κατά του να χτίσουν ένα τζαμί με μιναρέ κλπ, άλλωστε δεν μου προσβάλλουν την αισθητική. Π.χ στο Ρέθυμνο ο μιναρές μου αρέσει πάρα πολύ σε συνδυασμό και με τα ενετικά κτίσματα της παλιάς πόλης(όπως επίσης και τα ρακάδικα που είναι στο στενό!)
Απλώς θα πρέπει το συγκεκριμένο κτίσμα να ενταχθεί αρμονικά στο μέρος που θα γίνει, και σε ΚΑΜΜΙΑ απολύτως περίπτωση να μη μετατραπεί σε 'ισλαμικό κέντρο'.
-
Θα πρότεινα πριν να ψηφίζατε όσοι ψηφίσατε υπέρ, να σκεφτείτε ότι δεν πρόκειται για μια θρησκεία που ωθεί το αίσθημα της αγάπης και της αφοσίωσης στους πιστούς της, αλλά μια θρησκεία που προτρέπει το θάνατο πιστών και απίστων για να διαδοθεί ο λόγος του Μωάμεθ και του Αλλάχ.Σε αντάλλαγμα προσφέρεται μια θέση στον παράδεισο, όπου θα τρώνε πιλάφι και θα έχουν παρθένες γυναίκες...
Πάντως σε κάθε άκουσμα του Allah Ouakbar (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) μου σηκώνεται η τρίχα..
Συγχωρέστε με.
Δηλαδη επειδη εγιναν πχ σταυροφοριες,αυτο σημαινει οτι ο Χριστιανισμος ωθει στις σφαγές των απίστων;Ολα ειναι θεμα ερμηνειας και πολιτικης σκοπιμότητας.Οι Ταλιμπαν αποτελουν ενα μικρο και αιμοσταγες κομματι του μουσουλμανισμού.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Οχι: καλά είναι στις αποθήκες τους. Αν αποφασίσουν να γίνουν άνθρωποι και να πετάξουν τις μαντίλες και τις μπούρκες, τότε ναι, όσα θέλουν.
Δηλαδή για σένα, όσοι φοράνε μπούρκα και μαντίλα δεν είναι άνθρωποι??
Καθυστερημένοι είναι, όχι ότι δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος(δυστυχώς ανήκουν). Το ίδιο ισχύει και για τους χριστιανούς ή για οπιονδήποτε άλλο που φαίνεται σαν να είναι οπαδός μιας ομάδας(και όχι φίλαθλος) - άποψή μου. Να χαρώ το μυαλό τους το κλούβιο που μου θέλουν να 'φωνάζουν' τι είναι για να τους συμπαθήσει ο (οποισδήποτε) θεός τους.
-
Επίσης οσοι ψηφίζετε ναι, κάντε τον κόπο να πάτε μια βόλτα στις γειτονίες κάτω από την Ομόνοια ή στο Μεταξουργείο, να δείτε πως μπορει να 'καταντήσει' μια περιοχή από αυτούς.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
'Οχι: καλά είναι στις αποθήκες τους. Αν αποφασίσουν να γίνουν άνθρωποι και να πετάξουν τις μαντίλες και τις μπούρκες, τότε ναι, όσα θέλουν.
Δηλαδή για σένα, όσοι φοράνε μπούρκα και μαντίλα δεν είναι άνθρωποι??
Καθυστερημένοι είναι, όχι ότι δεν ανήκουν στο ανθρώπινο είδος(δυστυχώς ανήκουν). Το ίδιο ισχύει και για τους χριστιανούς ή για οπιονδήποτε άλλο που φαίνεται σαν να είναι οπαδός μιας ομάδας(και όχι φίλαθλος) - άποψή μου. Να χαρώ το μυαλό τους το κλούβιο που μου θέλουν να 'φωνάζουν' τι είναι για να τους συμπαθήσει ο (οποισδήποτε) θεός τους.
Και λόγω των φανατισμένων θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να αποκλειστούν από την λατρεία του θεού τους;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ναι. Πολύ αργησε.Ο αρχιεπίσκατας (θυμάστε τη φοβερή ατάκα του θείου των Ξηρών) μπορεί να λέει ό,τι θέλει αν και είναι τόσο προβλέψιμος που...
Ο Τζιμάκος τον λέει Χουντόδουλο
'έλα! δεν το πιστεύω'
αλλά μια θρησκεία που προτρέπει το θάνατο πιστών και απίστων για να διαδοθεί ο λόγος του Μωάμεθ και του Αλλάχ.
Δεν ισχύει αυτό που λες.
Το ότι υπάρχουν αποκλίσεις από βαρεμένους που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα διάφορα 'ιερά βιβλία', ναι , είναι αλήθεια.
Ισχύει, όπως ισχύει και για το ευαγγέλιο άλλωστε.ΥΓ Ο Καρατζαφέρης τα έβαλε και με τους Μουσουλμάνους;; Μέχρι τώρα Εβραίους έβλεπε, να τον κυνηγάνε
-
Hellenic tifosi
Καλή τοποθέτηση.apopol
Χ%#$ μέσα. Ειδικά αφού πέσει το σκοτάδι οι φάτσες που τριγυρνάνε σε κάνουν να αγριεύεσαι. Γυναίκα δεν θα άφηνα να περάσει από εκεί με τίποτα. Τη βρωμιά και το περιβάλλον που παραπέμπει σε φτωχογειτονιά του Καΐρου την αντιπαρέρχομαι.
Κατά τη γνώμη μου κακώς αντιδρά ο κάθε Χριστόδουλος. Οι ίδιοι οι κάτοικοι θα γκρεμίσουν ό,τι φτιαχτεί, αν φτιαχτεί ποτέ. -
Είναι τελικά πολύυυ μπλεγμένα τα πράγματα.
Παράδειγμα. Λέει ο apopol: 'Επίσης οσοι ψηφίζετε ναι, κάντε τον κόπο να πάτε μια βόλτα στις γειτονίες κάτω από την Ομόνοια ή στο Μεταξουργείο, να δείτε πως μπορει να 'καταντήσει' μια περιοχή από αυτούς.'
Λες και πριν από 'αυτούς' 'ηταν μια χαρά γειτονιές με αζαλέες και πεύκα!
Παίδες ο φανατισμός είναι άσχημη κατάσταση.
Και ισχύει και για τους μεν και για τους δε. Αναρωτηθείτε οι 'πολέμιοι' ότι φαίνεστε τόσο φανατικοί όσο οι φανατικοί τους οποίους κατηγορείτε.Ολοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι φανατικοί. Ελεος!
Και καλύτερα να αγκαλιάσεις κάποιον, παρά να του βάλεις το μαχαίρι στο λαιμό....
-
§
Ας γίνει μπας και με τον ανταγωνισμό επιστρέψουν οι παπάδες στον χριστιανισμό (φοβόμενοι ότι θα χάσουν τους πελάτες), γιατί πολύ στο χρήμα έχουν πιστέψει (από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο)...
§
-
Εξ αποστάσεως βλέπω ότι κανείς δεν έχει πρόβλημα να φτιαχτεί ο,τιδήποτε οπουδήποτε. Πόσοι από εσάς ζείτε δίπλα στο Σύνταγμα; Εγώ όχι, αλλά καταλαβαίνω τους ανθρώπους και τους καταστηματάρχες που βρίσκονται εκεί πέρα.
Αν φτιαχνόταν τζαμί που θα μάζευε χιλιάδες άτομα καθημερινά δίπλα σας, τί θα υποστηρίζατε;
Και έστω ότι θα υποστηρίζατε να φτιαχτεί διότι μπλαμπλαμπλα. Εφόσον οι γείτονες στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικοί, θα επιμένατε; Οι δημότες έχουν λόγο για τη 'συνήθη χρήση γης' στην περιοχή τους, πχ αν θα λειτουργήσουν περίπτερα, συνεργεία, βιοτεχνίες κλπ. Δεν έχουν λόγο για τη δημιουργία ναού-κέντρου κάποιας πίστης;
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?