-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και λόγω των φανατισμένων θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να αποκλειστούν από την λατρεία του θεού τους;
Το θέμα είναι ότι δεν ντύνονται μόνο οι φανατισμένοι έτσι αλλά σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία(βέβαια, έχω δει και άλλους που δεν ξεχωρίζουν με θρησκευτικό ντύσιμο και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους μη-θεοκράτες).
Για εμένα, δεν θα έπρεπε να ξεχωρίζει κανείς μέσα σε μια κοινωνία, λόγω του θρησκευτικού ντυσίματός του(εκτός κληρικών).
Κάποιος άλλος θα σκεφθεί πώς να μην αναφέρει για χοιρινό(ή να μοιράσει χοιρινό σε άστεγους) για να μην προσβάλλει κάπιον πιστό ή να μην αναφέρει πράγματα που αντίκεινται σε θρησκευτικές γιορτές γενικά, αλλά όχι εγώ.Είναι αυτονόητο, για κάθε λογικά σκεπτόμενο ον, ότι από τη στιγμή που βλέπεις τον άλλο να ξεχωρίζει με βάση το θρησκευτικό ντύσιμο που δεν ανήκει στη δικιά σου θρησκεία, κατευθείαν δημιουργούνται 'ομάδες' και αρχίζουν οι προκαταλήψεις.
Θα υπενθυμίσω ακόμη μια φορά ότι και οι χριστιανοί είχαν τέτοιο ντύσιμο στο, σχετικά πρόσφατο, παρελθόν, αλλά στον μουσουμανικό κόσμο ακόμα δεν έχει βγει από το δικό του μεσαίωνα(η σαρία δεν είναι μόνο θρησκευτικός νόμος αλλά και πολιτικός, από τη στιγμή που είναι υπεράνω όλων - θεοκρατία δηλαδή).
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Επίσης οσοι ψηφίζετε ναι, κάντε τον κόπο να πάτε μια βόλτα στις γειτονίες κάτω από την Ομόνοια ή στο Μεταξουργείο, να δείτε πως μπορει να 'καταντήσει' μια περιοχή από αυτούς.Αυτο δεν εχει γινει απο 'αυτους'... Εχει γινει εξαιτειας της φτωχειας, της προσφυγιας, της μη ενταξης στην κοινωνια μας... Να εισαι σιγουρος ότι αμα ειχαν την ανεση και την ευκαιρεια δεν θα ζουσαν ετσι!!
Να εισαι επισης σιγουρος ότι και Βουδιστες, Χριστιαννοι ή δεν ξερω κι εγω τι να ηταν, άμα δεν είχαν στον ήλιο μοιρα και πάλι έτσι θα ήταν!!
Και περα από όλα αυτα, η κατασταση αυτη θα αλλάξει άμα δεν φτιαχτει Τζαμι? Δεν νομιζω.. Επισης υπάρχουν και άλλοι Μουσουλμάνοι αναμεσα μας που προσπαθουν και προοδευουν! Αν προσπαθησουμε να τους πλησιασουμε και να μην τους θεωρουμε εχθρους, θα δεις πόσο καλυτερα θα ειναι τα πραγματα! Οσο διωχνεις τους ανθρωπους και τους καταδικαζεις στο περιθωριο, τόσο αυτοι θα αντιδρουν! Και αυτό κανει τη ζωη μας χειρότερη (ακομα και στο οτι αναγκαζομαστε να βλεπουμε τα χαλια της Ομονοιας) και αυτους δυστυχεις! Κανενα κερδος...
Το θέμα μας όμως ειναι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους για εναν ιερο χωρο το οποιο τους απαγορευουμε! Και ξαναλεω, τοσα χρονια φωναζουμε για τα Δικαιωματα τα οποια μας στερουν? Εμεις αληθεια πόσο καλυτεροι ειμαστε??
-
Να γίνει. Τώρα για την αισθητική του ενσωμάτωση έχω μια απορία: θα προσομοιάζει στα εναπομείναντα νεοκλασσικά, στα χουντικά κυβοειδή ή στα σύγχρονα μαρμαρογυάλινα του Mr Vovos;
-
Στο κέντρο της Αθήνας;
-
Νομιζω υπαρχει ηδη ενα τζαμι στο μοναστηρακι,το οποιο θα ανακαινισθεί με δικά μας έξοδα (θα φάνε και δέκα γενιές εργολαβων παράλληλα).
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
αλλά μια θρησκεία που προτρέπει το θάνατο πιστών και απίστων για να διαδοθεί ο λόγος του Μωάμεθ και του Αλλάχ.
Δεν ισχύει αυτό που λες.
Το ότι υπάρχουν αποκλίσεις από βαρεμένους που ερμηνεύουν κατά το δοκούν τα διάφορα 'ιερά βιβλία', ναι , είναι αλήθεια.
Ισχύει, όπως ισχύει και για το ευαγγέλιο άλλωστε.Μπραβο. Και ηθελα να το γραψω. Οποιος νομιζει οτι ο μουσουλμανισμος ειναι η θρησκεία του μισους ειναι βαθια νυχτωμενος.... Το αντιθετο συμβαινει. Ειναι ειρηνικη και ανθρωποκεντρικη θρησκεια. Γι΄αυτο και δημιουργησε-διεσωσε πολιτισμο την εποχη που οι 'πολιτισμενοι' ευρωπαιοι ζουσαν το σκοταδισμο του Μεσαιωνα. Δυστυχως, στην εποχή μας, διαφοροι μιλιταριστες-σκοταδιστες-μισαλλοδοξοι-φανατικοί, υποκινουμενοι από (κι εκμεταλλευομενοι τα προβλήματα που τους δημιουργει) το παγκοσμιοποιημενο οικονομικο στατους και οι εξ' αυτού πολιτικες, ερμηνευσαν ετσι τα βιβλία τους ωστε να φυτεψουν στον κοσμο το μισος, ενα μισος καθ' ολα αιρετικο και ασυμβιβαστο με το θεμελιώδες δογμα...
Πραγματα που, σε μεγαλύτερο ποσοστο μαλιστα, συνεβησαν και με τον Χριστιανισμο....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομιζω υπαρχει ηδη ενα τζαμι στο μοναστηρακι,το οποιο θα ανακαινισθεί με δικά μας έξοδα (θα φάνε και δέκα γενιές εργολαβων παράλληλα).Καλύτερα με δικά μας παρά κανενός Λάντεν εκ Σαουδικής Αραβίας.
-
Μα εκεί είναι δεδομένο ότι δεν χωράνε τόσοι πιστοί. 2 λύσεις βλέπω: ένας μητροπολιτικός ναός κάπου κοντά στο κέντρο ή περισσότεροι μικρότεροι περιφερειακά. Προτιμώ την 2η λύση λόγω της προοδευτικής της φύσης. Δίνει καιρό για διορθωτικές κινήσεις.
-
Ρε παιδια αναφέρει τίποτα η ψηφοφορία για το που θα γίνει??Ελεος με τις 'φοβίες' του καθενός...Επίσης για το ότι η Ομόνοια το βράδυ είναι όπως είναι το βράδυ δεν ευθύνονται ούτε τα πρεζόνια ούτε οι αλλοδαποί...φταίνε οι αρμόδιοι που δεν κάνουν τίποτα και τους 'εχει βολέψει η κατάσταση!Στην τελική κάποιος τους άφησε να έρθουν και να δουλέψουν απαλάσσοντας μας από όλες τις σκτοδουλειές ε?Αντί λοιπόν να τα βάζετε με τα φυντάνια που ψηφίζετε σε τοπικές και εθνικές εκλογές χωρίς να ζητάτε τίποτα πλην διορισμού,τα βάζετε με τους ανήμπορους και φτωχούς ανθρώπους που τους βγαίνει η πίστη ανάποδα για ψίχουλα...
Η μαντίλα,τα χοιρινά και τα ποτά επίσης είναι και θέμα βιοτικού επιπέδου,στην Κων/πολη πχ όσες (αρκετές) οικογένειες ζουν οικονομικά όπως οι ελληνικές και τρέντυ ντύνονται και τα ποτάκια πίνουνε και όλα καλά!Τώρα οι πάμπτωχοι και αμόρφωτοι ως επί το πλείστον που έρχονται σε μας για να ζήσουν θα αργήσουν κάπως να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο.Τέλος ως προς το τελευταίο με τη μαντίλα όσοι έχετε συγγενείς σε χωριά βρίσκετε ότι η μαντίλα σας είναι τόσο 'ξένη' και αποκρουστική σαν θέαμα??? -
Να τολμήσω μια ερώτηση;
Θα έχει ιμάμη να ψέλνει πρωί - βράδυ από το μιναρέ;
Θα έχουμε, με λίγα λόγια, από τη μια καμπάνες κι από την άλλη φωνές, πάλι από την αρχή;Περίεργο μου φαίνεται και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα: Λογικά, οι άθρησκοι θα έπρεπε να ψηφίσουν 'όχι' (που ακούστηκε άθρησκος να ζητάει να γίνουν νέοι τόποι λατρείας) και οι ορθόδοξοι επίσης, για τους δικούς τους λόγους. Και να μείνουν μόνον οι μετριοπαθείς στο 'ναι'. Κι όμως, το 82 % λέει 'ναι' ...
-
Ε που είναι το πρόβλημα; Το 82% είναι μετριοπαθείς.
-
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 305#260305
-
Κοίτα πόνος για τα μεμέτια ξαφνικά!
http://www.newwave.net/~haught/Koran.html
θρησκεία αγάπης και πολιτισμού κατά τα άλλα... -
Ψηφίζω ναι αλλά σε χώρο που θα ελεγχθεί από όλες τις απόψεις!
Οσο όμως βλέπω αυτά που γίνονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την άρνηση να ανοίξει η σχολή της Χάλκης και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας αρχικά σε αχούρι και μετέπειτα σε αίθουσα εκδηλώσεων και δεν μιλώ για μουσείο [βλέπε επιδείξεις μόδας πολύ πρόσφατα]....αναρωτιέμαι γιατί να σεβαστώ εγώ τους τόπους λατρείας τους πόσο μάλλον να ανακαινίσω κάποιον για αυτούς. Και οι Τούρκοι μουσουλμάνοι είναι...σε περίπτωση που τεθεί το θέμα εκεί.
Mετά βλέπω και τις εικόνες στις ειδήσεις με τους ισλαμιστές να φωνάζουν 'άπιστοι' και καταρρίπτεται για μένα κάθε επιχείρημα περι ανεξιθρησκείας από μέρους τους.
Δεν είμαι θρησκομανής...
-
Ναι.
Ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να προσευχεται στο Θεο που πιστευει.
Αλλα και για εναν αλλο λογο.
Σημερα ετσι οπως ειναι διασπαρτοι οι διαφοροι τοποι λατρειας των θρησκειων και δογματων, ειναι πολυ δυσκολο να ελεγξεις τα διαφορα εξτρεμιστικα στοιχεια, που μπορουν πιο ανετα να παρεισφρυσουν στο σωμα των πιστων της συγκεκριμενης Θρησκειας ή δογματος, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Επιτρεποντας την ανεγερση ενος ευπρεπισμενου τοπου λατρειας, ελαχιστοποιουνται τετοιοι κινδυνοι.Και φυσικα αν και οταν γινει ενα τεμενος στην Αθηνα, προτιμω να κατασκευαστει με εξοδα του Ελληνικου κρατους, και το ιερατικο προσωπικο τους να μισθοδοτειται οπως και οι Ορθοδοξοι κληρικοι, απο το κρατος.
Διαφορες δωρεες απο Μουσουλμανικα κρατη, για την ανεγερση και λειτουργια του τεμενους, να απαγορευτουν γιατι, οπου υπηρξαν μονο προβληματα δημιουργησαν. -
Μία σχεδόν αφελής σκέψη...
Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν ΠΟΤΕ δεν είχαν υπάρξει θρησκείες;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μία σχεδόν αφελής σκέψη...Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν ΠΟΤΕ δεν είχαν υπάρξει θρησκείες;
Πολύ καλό ερώτημα....
Είχε πει κάποτε κάποιος [δεν θυμάμαι ποιος] 'ακόμα κι αν δεν υπάρχει θεός πρέπει να εφεύρουμε έναν'...είναι στην φύση του ανθρώπου να πιστεύει στην 'μεγάλη δύναμη'. Εχει ανάγκη την προστασία του.
-
Εντός των Αθηνών όχι σε καμία περίπτωση για καθαρά λόγους ρημοτομίας.
Περιοχές στο Λεκανοπέδιο αρκετές. Θα συμφωνούσα με τον Ελαιώνα.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μία σχεδόν αφελής σκέψη...Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν ΠΟΤΕ δεν είχαν υπάρξει θρησκείες;
Κάθε τρεις και λίγο 'Τέτοιε, ΘΕΕ, πάρε την ΠΑΕ, τη χώρα, τη ζωή μου, τη λατρεία μου, το είναι μου'.
Καλύτερα με θεό, παρά χωρίς. Η αρχαιοελληνική 'ύβρις' που αναφέρεται στην έπαρση του ανθρώπου στηρίζεται στην ύπαρξη θείου. -
Με λίγα λόγια, 'μεγάλη εφεύρεση'.
Τζαμί στην Αθήνα - ναί ή όχι?