-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
46666 km σημερα και προχωραμε. Τα νουμερα δεν λενε κατι μονο την συμμετρια τονιζω....Αντε να τα εκατοστισεις
Εγω ειμαι μονο στα 12500 και παω για αλλαγη ιμαντα σε λιγο. Παντως το μηχανακι σε στροφες τα σπαει. Υπακουο σε αρκετη κλιση (αναβαση Χολομωντα) ευκινητο και διασκεδαστικο. Τα λαστιχα του Pirelli
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
46666 km σημερα και προχωραμε. Τα νουμερα δεν λενε κατι μονο την συμμετρια τονιζω....
Αντε να τα εκατοστισεις
Εγω ειμαι μονο στα 12500 και παω για αλλαγη ιμαντα σε λιγο. Παντως το μηχανακι σε στροφες τα σπαει. Υπακουο σε αρκετη κλιση (αναβαση Χολομωντα) ευκινητο και διασκεδαστικο. Τα λαστιχα του Pirelli
47.000 KM και προχωραμε....
Η 'μαμα' λεει στα 20000 αλλαγη ιμαντα.Πριν τον αλλαξεις ας του ριξει μια ματια ο μαστορας. Μηπως την αναβαλεις. Ειδικα αν κινησε μονος και με λογικες επιταχυνσεις. Αν το στιβεις αλλαζει....
Για τα λαστιχα θα ήθελα ενα παραπανω σχολιο.Ζαχαρωνω τα michlelin τα νεα city grip...
Καλη διασκεδαση.....
-
Χαιρετώ το όμορφο forum σας!
Οφείλω να παραδεχτώ πως έχω συλλέξει αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες.
Δεν ξέρω αν είναι εντός θέματος, απλά είμαι μεταξύ 'τριλήμματος' ,
Beverly 300 ie , ΧΜΑΧ 250 , ΧΜΑΧ 250 ABS (όποτε βγει στην αγορά).
Υπάρχει κάποιος που να έχει αντίστοιχη εμπειρία των δύο πρώτων;
Θα άξιζε να περιμένω για την έκδοση ABS; (Νέος οδηγός - Πρώτη μηχανή)
Ευχαριστώ πάρα πολύ! -
Καλως ηρθες αγαπητε φιλε. Μηπως να εκανες ξεχωριστο θεμα για το δουν πιο πολλοι?
Θα σου προτεινα να παρεις οτι σου αρεσει εμφανισιακα και πιο πολυ οδηγικα. Αν μπορεις οδηγησε τα. Το νεο Beverly ειναι πολυ ωραιο, αλλα ακομα δεν εχει ABS και το βρισκεις ευκολα για test ride. Το ΧΜΑΧ να το παρεις μονο με την εκδοση με ABS. Προσωπικα μου αρεσουν και τα δυο και θα επαιρνα αυτο με το ABS.
Οταν πριν απο 5 χρονια αγορασατο σκουτερ που εχω, μου αρεσε πολυ οδηγικα και εμφανισιακα. Γι αυτο το χαιρομαι μεχρι σημερα και δεν εχω μετανιωσει για την αγορα μου, και μαλιστα βγηκε πολυ αξιοπιστο και ποιοτικο, σε αντιθεση αυτων που μου ελεγαν! -
Ο χρήστης odiki_asfaleia έγραψε:
Καλως ηρθες αγαπητε φιλε. Μηπως να εκανες ξεχωριστο θεμα για το δουν πιο πολλοι?
Θα σου προτεινα να παρεις οτι σου αρεσει εμφανισιακα και πιο πολυ οδηγικα. Αν μπορεις οδηγησε τα. Το νεο Beverly ειναι πολυ ωραιο, αλλα ακομα δεν εχει ABS και το βρισκεις ευκολα για test ride. Το ΧΜΑΧ να το παρεις μονο με την εκδοση με ABS. Προσωπικα μου αρεσουν και τα δυο και θα επαιρνα αυτο με το ABS.
Οταν πριν απο 5 χρονια αγορασατο σκουτερ που εχω, μου αρεσε πολυ οδηγικα και εμφανισιακα. Γι αυτο το χαιρομαι μεχρι σημερα και δεν εχω μετανιωσει για την αγορα μου, και μαλιστα βγηκε πολυ αξιοπιστο και ποιοτικο, σε αντιθεση αυτων που μου ελεγαν!Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την γνώμη σου!
Ξεκίνησα νέο θέμα: viewtopic.php?f=12&t=45696 -
Ο χρήστης xploderx έγραψε:
Οταν πριν απο 5 χρονια αγορασατο σκουτερ που εχω, μου αρεσε πολυ οδηγικα και εμφανισιακα. Γι αυτο το χαιρομαι μεχρι σημερα και δεν εχω μετανιωσει για την αγορα μου, και μαλιστα βγηκε πολυ αξιοπιστο και ποιοτικο, σε αντιθεση αυτων που μου ελεγαν!Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την γνώμη σου!
Ξεκίνησα νέο θέμα: viewtopic.php?f=12&t=45696Ευγε για την γρηγορη διακριτικοτητα στο να μην αλλοιωσεις την σελιδα.
Καλη τυχη για την οποια επιλογη σου. Παρε καποιο που να σου αρεσει να το καβαλας. Να το καμαρωνεις σταματημενο και να του μιλας γλυκα για να ειναι μαζι σου πολλα χρονια.Οταν δε σκεφτεις να το αλλαξεις μην το πεις γιατι θα στεναχωρηθει............σιγουρα.
Για μενα ολα τα οχηματα ειναι καλα. Μηχανακια να μην σταματανε και να ειναι ανισσοροπα μονο τα κινεζικα παπια. Οτι πληρωσεις παιρνεις.΅Εκτος αν εισαι καντεμης ....που οτι και να παρεις θα εχει ξεχασει κατι ο μαστορας που το εφτιαξε και να σκορπαει.ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑυτα γενικα.
Καλα και ορθια...... χιλιομετρα.........σε ολους μας -
Εβρεξε χωμα και μου λερωσε το εργαλειο...
-
δεν πειραζει! ευκαιρια για πλυσιματακι/φροντιδα/περιποιηση!
-
Εβρεξε χωμα και μου λερωσε το εργαλειο...Μια απ' τα ίδια. Συνεχίζεται όμως ο βροχερός καιρός και νωρίτερα από την Πέμπτη δεν βλέπω μπουγάδα.
-
Δυστυχως η μπαταρια μου ειναι αρρωστη.Ειχα μια ελπιδα οτι με επαναφορτισεις θα την εβγαζα αλλα 'ψοφαει' πολυ γρηγορα. Τωρα που θα αρχισουν και τα κρυα αποκλειεται να αντεχει αρα..................Με το επομενο service με βλεπω για μπαταρια......................
-
μπορεί να μου πει καποιος, γιατί ειναι ΤΟΣΟ βαρυ το συγκεκριμενο scooter?
-
Τα περισσότερα σκούτερ είναι βαριά, αναλογικά με τα κυβικά τους. Κάτι το cvt, κάτι τα τόσα πλαστικά γύρω-γύρω, ώστε να μην πιάνει πουθενα μαγνήτης...
-
τα περισσοτερα 250αρια αν δεν κανω λαθος ειναι ~150 κιλα..
σε σκουτερ, παντα..
το νεο xmax ειναι 180 κιλα! -
Και το ducati monster 161
υ.γ. το δικό μου (honda pantheon 150 4t) είναι 140
-
~175 κιλα ο μ.ο της κατηγοριας.
-
Επειδη το ζητημα με το βαρος ειναι πολυ 'λεπτο' ας τοαφήσουμε καλύτερα......
Στα σχετικά με το θέμα μας τώρα.....
Το μηχανάκι έφτασε τα 48.000 km και ήταν ώρα για ενα ακόμη service. Λάδια, βαλβολίνη, μπουζί,ιμάντας, κάτι κυλινδράκι που ήθελε εκεί, φιλτρα και εργασία................. 240 € το 'κούρεμα'......Δεν μπορω να πω οτι αλλα δεν κιόλας. Πιστεύω πως για να κινούμε χωρίς προβλήματα, το μηχανάκι πρεπει να είναι στην τρίχα.
Για την μπαταρία βάλαμε κάποια προέκταση στους πόλους για να μπορώ να την φορτίζω πιο απλά όταν την βλέπω 'κουρασμένη'.Έχω μια ειδική γνωμάτευση για το πότε είναι 'κουραμένη' πριν με αφήσει........ Αν βέβαια 'μουλαρώσει' θα βάλουμ μια αλλη.
Αααααααααααααυτά.
Εχω βρει ενα κομματι δρόμου της διαδρομής σπίτι - δουλεια που 'ψιλοξαπλώνω' όμως ακόμη δεν μπορώ να φάω τα μπιμπίκια που είναι στο πλάι.Παρα κατι δεεεεεεεεεν......... προσπαθώ πάντως και το ευχαριστιέμαι.....
Καλα χιλιόμετρα σε όλους.
-
Για την μπαταρία βάλαμε κάποια προέκταση στους πόλους για να μπορώ να την φορτίζω πιο απλά όταν την βλέπω 'κουρασμένη'..
Αυτο πως το εκανες; Με ενδιαφερει πολυ μιας και το χειμωνα κινουμαι λιγο με το σκουτερ και συχνα μενω απο μπαταρια. Το να ανοιφω καθε φορα τα καπακια και να βγαζω τον ενα πολο ειναι ψιλοταλαιπωρια.
-
Εμένα με θέτε στην παρέα;
Ευτυχής κάτοχος ενός YP250R (μοντέλο 2010) εδώ και 30 μέρες περίπου, το οδόμετρο χθες πέρασε τα 2.000 χλμ. και λέω να μοιραστώ μαζί σας τις παρατηρήσεις μου.Καταρχήν, να πω ότι μάλλον πήγαινα καρφωτός γι' αυτό (και μάλιστα περίμενα το 2010 μοντέλο, παρότι με δελέαζε το Black XMAX του 2009). Στο μυαλό μου είχα βέβαια και το Honda SH300, που είναι ό,τι πιο σβέλτο στην κατηγορία (Μοτέρ-πριόνι με 27 άλογα, τρομερά φρένα και ΠΟΛΥ συγκρατημένο βάρος) + ότι έχει μεγάλους τροχούς 16', αλλά στερείται σχεδόν εντελώς αποθηκευτικών χώρων και ΕΝΤΕΛΩΣ προστασίας από τον αέρα. Οπότε... πας για μηχανή, όχι για σκούτερ. Αν και η τιμή του είναι δέλεαρ (προσφορά αντιπροσωπείας στα €4.650 αυτή τη στιγμή, €300 φθηνότερα από XMAX 250, για εκδόσεις χωρίς ABS).
Τελοσπάντων, ενώ πήγαινα καρφωτός για άσπρο (όπως ΟΛΑ τα οχήματα που είχα στη ζωή μου), το μαύρο είναι πραγματιά ασύγκριτο (για μένα), σε ό,τι αφορά οποιοδήποτε ΜΑΧ της Yamaha. Το δε 2010 μοντέλο σαν το δικό μου έχει αρκετές ματ λεπτομέρειες (από τη μάσκα ως τις χειρολαβές του συνεπιβάτη). Οπότε, μαύρο it is
Στα λοιπά:
Στρώσιμο: οι οδηγίες του manual για οδήγηση με ΩΣ 4.000 σ.α.λ. για 1.000 χλμ. απλώς ΔΕΝ γίνεται να ακολουθηθούν σε δημόσιο δρόμο. Όχι χωρίς να γίνεις επικίνδυνος για τον εαυτό σου και τους άλλους (4.000 σ.α.λ. ~ 40 χλμ./ώρα ). Έβαλα, λοιπόν... δικό μου όριο τις 5.000, με γλυκό άνοιγμα του γκαζιού. Σε αυτές τις σ.α.λ. έχεις 70-80 στο κοντέρ και, τουλάχιστον, δεν κινδυνεύεις (πολύ) να σε πατήσει κανένα φορτηγό. Από κει και πέρα, μετά τα 1.000 χλμ. και ως τα 1.600 ακολούθησα σταδιακά (και προοδευτικά) ανοίγματα του γκαζιού ως τις 6.000 σ.α.λ. (πάνω από 100 χλμ./ώρα). Από τα 1.600 χλμ. ως σήμερα, ανοίγω προοδευτικά ως τέρμα γκάζι (είμαι 70 κιλά και είδα ως και 150 χλμ./ώρα στην Α.Ο. με ελαφρά ευνοϊκό άνεμο), αφήνοντάς το να ρολάρει μετά μειώνοντας στροφές χωρίς φρένο, για να 'πατήσουν' τα ελατήρια στον κύλινδρο. Ο καιρός θα δείξει αν το έστρωσα σωστά, ωστόσο προς το παρόν το μοτέρ δείχνει να ανοίγει μέρα με τη μέρα αισθητά. Θα ήθελα ΠΟΛΥ τη μοτερούκλα του Honda SH300i κάτω από τη σέλα μου πάντως
Ποιότητα - συναρμογή: δε συγκρίνεται με τίποτα κορεάτικο/κινέζικο/ιταλικό στην κατηγορία του. Τα Honda μόνο δείχνουν περισσότερο 'ένα κομμάτι'. Πολύ καλή αίσθηση διακοπτών/χειριστηρίων, πίνακας οργάνων απευθείας από τη μεγάλη κατηγορία με μεγάλο στροφόμετρο και ταχύμετρο και ψηφιακή οθόνη με όλες τις ενδείξεις ανάμεσά τους.
Ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα για να σταματήσω ν' ακούω την πινακίδα ( ) ακόμη και στην παραμικρή λακούβα. Οι 4 ακίδες που ακουμπάει πάνω στο φτερό είναι από σκληρό πλαστικό και δεν κάνουν δουλειά. Τελικά βρήκα λύση με 2 λαστιχένιες συστολές 1+1/2 ιντσών για... νεροχύτες, που σφήνωσα ανάμεσα στην πινακίδα και στο φτερό (ανεβάζω και φωτό αν θέλει κάποιος να κάνει την πατέντα). Εννοείται ότι το πλαστικό πλαίσιο πινακίδας του καταστήματος το πέταξα από την αρχή.
Τα υπόλοιπα πλαστικά δείχνουν ΟΚ μέχρι στιγμής, αν και δεν περιμένω ότι δεν θα τρίξει τίποτα με τόση... πλαστικούρα εκτεθιμένη στις καιρικές συνθήκες χειμώνα-καλοκαίρι
Κύλιση - οδ. συμπεριφορά: το μηχανάκι κυλάει-στρίβει-φρενάρει υπέροχα σε δρόμους χωρίς κακοτεχνίες, με έναν ή δύο επιβάτες. Δυστυχώς, η ανάρτηση υποφέρει σε χαμηλές ταχύτητες πάνω σε κακό οδόστρωμα (κακή απορρόφηση - συντονισμοί), ενώ πρέπει να αποφεύγεις συνεχώς τα φρεάτια των δρόμων (ένιωσα ν' απογειώνομαι με καμιά 100ή στο κοντέρ και δε είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ευχάριστο το συναίσθημα). Το πλαίσιο το νιώθεις στιβαρότατο για σκούτερ, απ' ότι ξέρω σ' αυτό το σημείο το 2010 μοντέλο είναι εντελώς διαφορετικό απ'το παλιό.
Πρακτικότητα: το μέγεθος είναι -νομίζω- ο τέλειος συμβιβασμός. Ναι, το μηχανάκι είναι σχετικά μεγάλο και (αρκετά) βαρύ, αλλά πολύ πιο κομψό και μαζεμένο από κάτι... μπουχέσες τις κατηγορίας (GTS300 EVO, Peugeot Satellis κλπ.), ειδικά σε πλάτος. Επιπλέον, φαντάζομαι λόγω γεωμετρίας, αλλάζει κατεύθυνση πανεύκολα, παρά το μεγάλο μεταξόνιο (από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας). Τέλος, πραγματικά σε κακομαθαίνει η υποδειγματική προστασία από τον αέρα (με την στάνταρ ζελατίνα), και ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ χώρος κάτω από τη σέλα. Σφηνώνω 2 μεγάλα κράνη και αδιάβροχη νιτζεράδα εκεί μέσα, ή ένα κράνος και 3 σακούλες σουπερμάρκετ (όχι κωλόχαρτα όμως ).
-
Καλοταξιδος!!!
-
Βρε ο κρους 2τροχος
Αγαπητέ Σπύρο τώρα πια θα έχεις άλλη διάθεση καθημερινά. Περισσότερο ξεκούραστος, ήρεμος και χαρούμενος!
Α και θα τελειώνεις περισσότερες δουλειές σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
Καλωσήλθες στον υπέροχο κόσμο του 2κυκλου
250 Χ-ΜΑΧ....ικές...............ιστορίες... :-))))