-
Επί της ουσίας 3 πράγματα με κάνουν κάπως διστακτικό για την αγορά του.
1.Η κατανάλωση και η φροντίδα σχετικά με το λάδι που χρειάζεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα
2. Οτι προφάνως μετα από 5-6 χρόνια δεν θα μπορώ να το πουλήσω.
3. Για τα δικά μου γούστα η σχεδίαση του εμπρός μέρους παρα είναι σπορ. Αισθητικά τουλάχιστον προτιμώ τις ήρεμες δυνάμεις.
Κατα τα άλλα με ικανοποιεί πλήρως.
Και κάτι άλλο: αγορά από ιδιώτη ή από έμπορο? -
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Επί της ουσίας 3 πράγματα με κάνουν κάπως διστακτικό για την αγορά του.
1.Η κατανάλωση και η φροντίδα σχετικά με το λάδι που χρειάζεται ανα τακτά χρονικά διαστήματα
2. Οτι προφάνως μετα από 5-6 χρόνια δεν θα μπορώ να το πουλήσω.
3. Για τα δικά μου γούστα η σχεδίαση του εμπρός μέρους παρα είναι σπορ. Αισθητικά τουλάχιστον προτιμώ τις ήρεμες δυνάμεις.
Κατα τα άλλα με ικανοποιεί πλήρως.
Και κάτι άλλο: αγορά από ιδιώτη ή από έμπορο?Προτίμησε ιδιώτη. Οι μαντράδες έχουν περισσότερα μέσα στη διάθεσή τους για να διορθώσουν προβλήματα του αυτοκινήτου.
-
Το κακό με τον έμπορο είναι ότι θα πάρει νταβατζηλίκι. Η καλύτερη περίπτωση είναι να βρεις έναν μη γκαζάκια που το πήρε για γκομενοπαγίδα αλλά βαρέθηκε να πληρώνει βενζίνες
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Το κακό με τον έμπορο είναι ότι θα πάρει νταβατζηλίκι. Η καλύτερη περίπτωση είναι να βρεις έναν μη γκαζάκια που το πήρε για γκομενοπαγίδα αλλά βαρέθηκε να πληρώνει βενζίνες -
καλησπερα κ απο μένα!!!
Οδηγώ 8 χρόνια και δόξα τω θεώ δεν έχω τρακάρει ποτέ! Μου αρέσει η ταχήτυτα, σε λογικά πλαίσια, αλλά σαφώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια (ολων)!!
Σκέφτομαι πολυ σοβαρά να αγοράσω το mx5 ! ( σε 'ασπρο είναι απλά υπέροχο!)
Να είμαι ειληκρινής όμως φοβάμαι την πίσω κίνηση λόγω του ότι δεν έχω οδηγήσει ποτέ τέτοιο αυτικίνητο! Διάβασα σε διαφορα forum οτι ενέργοποιήση του ESP δεν υπάρχει πρόβλημα και το αμάξι είναι πολύ σταθερό..Παρόλα αυτά στα προσπέκτους , στα χαρακτηριστικά του, δν αναφερεται καν το ESP.... αναφέρεται το DSC,LSD και TCS... είναι κάτι αντίστοιχο?? Γιατί, ok πολύ όμορφο αμάξι, αλλά αναποδα τιμόνια δεν ξέρω να κάνω!!! -
DSC λέει η Madza το ESP. Το ίδιο πράγμα είναι
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εμένα μου φαίνεται αδιάφορο, αλλά γούστα είναι αυτά.
Με δεδομένη την κατάσταση πάντως δεν έχει καμία τύχη εμπορικά.
Με τα λεφτά που στοιχίζει αγοράζεις octavia 1.8Tsi που δε νομίζω να υστερεί οδηγικά. :Aν ειδατε το τηλεοπτικο σποτ η τιμη του 6 ξεκινάει πια από 18.990 οπότε βελτιώνονται οι προοπτικές του στην αγορά.
-
Ο χρήστης elizzzza έγραψε:
καλησπερα κ απο μένα!!!
Γιατί, ok πολύ όμορφο αμάξι, αλλά αναποδα τιμόνια δεν ξέρω να κάνω!!!Δεν ενδιαφέρεσαι να μάθεις?
-
Ναι, αμε!
Άλλά όχι κατευθείαν στην Εθνική!! -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΛΗΜΜΑ?MAZDA MX-3 1.6 H NISSAN 100NX 1.6??ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΤ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΕΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΕΙ 2 ΛΟΓΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
MΧ 3, κυρίως μοντέλο 1996-1997 με 110 ίππους (το προηγούμενο είχε 90). Ήταν σε κάθε τομέα το καλύτερο της κατηγορίας την εποχή εκείνη.
Το 100ΝΧ κατασκευαζόταν στο Βόλο, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει το εργοστάσιο... -
Καλησπέρα, σε όλους . Ενδιαφέρομαι γιά ένα Mazda 3 που έχω δει σε μάντρα. Είναι μοντέλο τέλος 2003 η αρχές 2004 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Μου αρέσει σαν αυτοκίνητο , αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς.
Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει.- Όταν βάζω μπρος τη μηχανή , το πορτοκαλί λαμπάκι στο σχήμα του κινητήρα, δεν σβήνει. Μου λένε πως θα το ελέγξουν και αν το πάρω θα μου το παραδώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα και με ένα χρόνο εγγύηση (κινητήρα -κιβώτιο). Τι μπορεί να συμβαίνει ?
2)Το αυτοκίνητο έχει 106.000 χλμ. Ξέρετε πότε πρέπει να αλλάξει ιμάντα? Είδα το σέρβις μπούκ και δεν έχει γίνει τέτοια εργασία. Στο manual δεν λέει τίποτα, μόνο έλεγχο συνιστά. Είναι δυνατόν να μην αλλάζεις ιμάντα προληπτικά σε κάποια στάνταρ χιλιόμετρα?
3)Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κάπνιζε, απ ότι φαίνεται σαν φουγάρο και το αυτοκίνητο μυρίζει . Θα φύγει η μυρωδιά με ένα καλό πλύσιμο ?
4)Από μεταπώληση τι λέει ? Το θέλω γιά ενδιάμεσο αυτοκίνητο και μπορεί να το πουλήσω σύντομα (ίσως και λιγότερο από έξι μήνες)
5)Η τιμή (7.800) μου φαίνεται καλή . Τι λέτε κι εσείς σαν κάτοχοι ?
- Όταν βάζω μπρος τη μηχανή , το πορτοκαλί λαμπάκι στο σχήμα του κινητήρα, δεν σβήνει. Μου λένε πως θα το ελέγξουν και αν το πάρω θα μου το παραδώσουν χωρίς κανένα πρόβλημα και με ένα χρόνο εγγύηση (κινητήρα -κιβώτιο). Τι μπορεί να συμβαίνει ?
-
Αν έχει ιμάντα ,παίζει και να μην ήρθε η ώρα του ακόμη. Και το πιο πιθανό να μην έρθει τους επόμενους 6 μήνες εκτός αν το δουλεύεις σαν ταξί.
Αν το αυτοκίνητο βρωμάει τσιγαρίλα, θα βρωμάει και για καιρό ακόμη. Εγώ την πάτησα με ένα εδώ και 2,5 χρόνια ! Τα αποσμητικά 'καμουφλάρουν' την οσμή, δεν την διώχνουν.
Αυτά τα αυτοκίνητα δεν πουλιούνται εύκολα. Έτσι η τιμή τους είναι σχετικά μειωμένη.
Δύσκολα θα φύγει μετά από ένα εξάμηνο, αν και όχι αδύνατο.
Η τιμή, αν και δεν ξέρουμε πολλές λεπτομέρειες, δείχνει ρεαλιστική. -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
MΧ 3, κυρίως μοντέλο 1996-1997 με 110 ίππους (το προηγούμενο είχε 90). Ήταν σε κάθε τομέα το καλύτερο της κατηγορίας την εποχή εκείνη.
Το 100ΝΧ κατασκευαζόταν στο Βόλο, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει το εργοστάσιο...Πρέπει να είχε πολλά μηχανικά μέρη (όπως ο 90άρης κινητήρας) με το 323 της εποχής
Ο φίλος με την τσιγαρίλα ας δοκιμάσει βιολογικό καθαρισμό...
Α δείτε και αυτό το βίντεο...
-
Ο χρήστης Subifan έγραψε:
Καλησπέρα, σε όλους . Ενδιαφέρομαι γιά ένα Mazda 3 που έχω δει σε μάντρα. Είναι μοντέλο τέλος 2003 η αρχές 2004 (δεν θυμάμαι ακριβώς). Μου αρέσει σαν αυτοκίνητο , αλλά έχω κάποιους ενδοιασμούς.
Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει.2)Το αυτοκίνητο έχει 106.000 χλμ. Ξέρετε πότε πρέπει να αλλάξει ιμάντα? Είδα το σέρβις μπούκ και δεν έχει γίνει τέτοια εργασία. Στο manual δεν λέει τίποτα, μόνο έλεγχο συνιστά. Είναι δυνατόν να μην αλλάζεις ιμάντα προληπτικά σε κάποια στάνταρ χιλιόμετρα?
Τι λέτε κι εσείς σαν κάτοχοι ?Το mazda 3 δεν έχει ιμάντα χρονισμού είναι με καδένα η οποία δεν αλλάζει ποτέ. Μόνο ελέγχεται προοληπτικά κάθε 150.000 χλμ. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο. Το έχω και εγώ!! Σε 2,5 χρόνια έχω 70.000χλμ.
Η τιμή του είναι πολύ καλή. -
Νομίζω πως το τρέχον 3άρι έχει ιμάντα που όμως αλλάζει στα 130φεύγα χιλιάδες χλμ.
Δεν είμαι όμως και σίγουρος... -
οχι φίλε μου δεν έχει ιμάντα χρονισμού σίγουρα.όλα τα mazda δεν έχουν.
-
Καλοφτιαγμένο, οδηγικά ίσως το πιο ενδιαφέρον στην κατηγορία, αξιοπρεπείς επιδόσεις (1.6 σεντάν είναι;), καλοί χώροι & αξιόπιστο (made in Japan).
Σε μια Opel στη Δεκελείας το είδες;
Απλώς εξέτασέ το εξονυχιστικά, να το δει μηχανικός σου. (Γιατί, όμως, δε φτιάχνουν το λαμπάκι στο καντράν; ...).
Τα χλμ του, πάντως, είναι αρκετά για max 5 έτη (μπας & ήταν από leasing, εταιρικό ταλαίπωρο;). Θα μου πεις, καλύτερο από το να έχει 'μόλις' 40.000 χλμ (γυρισμένο κοντέρ).
Εάν, πάντως, δεις ότι είναι ok, είναι καλή η τιμή. Και αν σου βγει καλό (το πιο πιθανό, τα ιαπωνικά είναι die hard - έχω ένα 323 του 1981 που δε λέει να ψοφήσει, παρά τους κανιβαλισμούς), δε νομίζω να θες να το δώσεις αργότερα... -
Όντως σε Opel to έχω δει, αλλά όχι στη Δεκελείας. Πρόκειται γιά το 1.4 και μάλλον γι αύτο η τιμή είναι χαμηλή σε σχέση με ότι άλλο 3 έχω βρεί. Τα άλλα προφανώς είναι 1.6.
Από το σέρβις μπούκ που είδα και από το ότι είχε καλύμματα στ καθίσματα (μπλιάχ) φαίνεται να είναι από ιδιώτη. Τα χιλιόμετρα , σε γιαπωνέζικο,δεν με ψαρώνουν, εγώ κάνω πολλά περισσότερα. Πρέπει να το έχουν μόλις πάρει γιατί δεν το έχουν καθαρίσει μέσα. -
Δίχως να είμαι απόλυτα βέβαιος, την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάρει το μάτι μου ένα μπλε 1.6 sedan στην Opel Καλτσούνης, στη Δεκελείας (Νέα Χαλκηδόνα). Ωραίο έδειχνε. 7800€ νομίζω ήθελε. Δεν πας να το δεις & εσύ;
Όχι στο 1.4, ψάξε για 1.6, αλλιώς κοίτα κάνα άλλο γιαπωνέζικο (Corolla, έστω & 1.4), εάν δε βρεις 3άρι.
MAZDA FORUM