-
super@t wrote:
Μπορεί και από Μέχικο να έρχονται Ευρώπη.
Ωραία πράγματα....αυτό φαίνεται από τον αριθμό πλαισίου? Γτ η αντιπροσωπεία μπορεί να λέει ότι θέλει...
Εχω την υποψια οτι σε πειραζει. Μονο απο Ιαπωνια νομιζω ερχονται , χωρις να ειμαι σιγουρος
-
Στο Ελληνικό review, στα σχόλια ο Στέφου λέει πως έρχονται είτε Ιαπωνία είτε Ταυλάνδη...αλλά όντως κάπου αναφέρεται και το Μεξικό...
-
Σίγουρα κατασκευάζεται στο Μεξικό το CX 30 Skyactive G (με τα 122 άλογα) σε αντίθεση με το X (186 πλέον άλογα) και το D (το diesel) που κατασκευαζονται Ιαπωνία. Το ίδιο ενδεχομένως να συμβαίνει και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας.
-
Eγώ αυτό που ξέρω είναι πως Μεξικό κατασκευάζονται τα CX 30 (με τα 2.500κεκ. κινητήρα) που προορίζονται για Η.Π.Α-Καναδά.Υπάρχουν και βιντεάκια με το εργοστάσιο και τη γραμμή παραγωγής.
-
Τα δεδομένα είναι τα εξής,
Η Μάζντα έχει εργοστάσιο στο Μέχικο που φτιάχνει το 2.
https://newsroom.mazda.com/en/publicity/release/2014/201410/141023a.html
Επίσης από τον Μάρτιο 19 ως Μάρτιο 20 πούλησε 139 000 Mazda 2, 35 χιλιάδες στην Ιαπωνία, 32 χιλιάδες στην Ευρώπη κ.τ.λ.
Επίσης από τον Μάρτιο 19 ως Μάρτιο 20 παρήγαγε 134 χιλιάδες Mazda 2, 42 χιλιάδες στην Ιαπωνία τα υπόλοιπα Ταϊλάνδη και Μεξικό.
https://www.mazda.com/globalassets/en/assets/about/profile/library/files/2020en_all.pdf Σελίδα 10
Οι υποθέσεις είναι οι εξής,
Όλη η ζήτηση της Ιαπωνίας καλύπτεται από την παραγωγή της Ιαπωνίας. Οπότε μένουν ~7 χιλιάδες για εξαγωγή. Έστω ότι όλα αυτά πάνε Ευρώπη, σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 25 χιλιάδες έρχονται από τα άλλα 2 εργοστάσια. Ή αλλιώς μόνο 1 στα 5 ευρωπαικά Μάζντα 2 είναι από Ιαπωνία.
Υποθετικά.
-
Παντως και στους διεθνης δεικτες αξιοπιστιας που καταγραφουν τα εκει αυτοκινητα και παλι η mazda στις πρωτες θεσεις ειναι ασχέτως το εργοστασιο του Μεχικο.
-
Γνώμη μου είναι πως, αν λες παίρνω Γιαπωνέζικο, όσο φθηνό και αν είναι, πρέπει να ναι Γιαπωνέζικο...Αν δεν είναι προσωπικά με χαλάει πολύ....
Κάτι άλλο...(ένα ένα μου έρχονται και ξέχασα να το ρωτήσω στην αντιπροσωπεία).
Σε ένα βιντεάκι που είδα, ο τύπος χρησιμοποίησε κάποια συσκευή ραδιοσυχνοτήτων και ξεκλείδωσε για πλάκα το immobilizer και μια και το αυτοκίνητο είναι συστήματος keyless, πάτησε το κουμπάκι και το πήρε και έφυγε...Ήθελε να δείξει πόσο εύκολο είναι να το κλέψει κάποιος. Στα σχόλια κάποιος αναφέρει πως αν κλειδώσεις το αυτοκίνητο 2 φορές, ενεργοποιείται κάποιο anti-theft mode και οποιος μπει μέσα μετά δεν μπορεί να βγει... Δεν μπόρεσα βρω κάτι τέτοιο όμως στις όποιες προδιαγραφές. Γνωρίζετε τι παίζει? Τόσο εύκολα το τσιμπάνε?
-
GOMI wrote:
super@t wrote:
Μπορεί και από Μέχικο να έρχονται Ευρώπη.
Ωραία πράγματα....αυτό φαίνεται από τον αριθμό πλαισίου? Γτ η αντιπροσωπεία μπορεί να λέει ότι θέλει...
Εχω την υποψια οτι σε πειραζει. Μονο απο Ιαπωνια νομιζω ερχονται , χωρις να ειμαι σιγουρος
Στο Μεξικό αν θυμάμαι καλά φτιάχνονται οι κινητήρες μόνο με τα122 αλογα
-
Για κατασκευή στο Μεξικό του cx 30 με τα 122 άλογα βενζίνη και των υπολοίπων εκδόσεων του στην Ιαπωνία , ενημερώθηκα από την αντιπροσωπεία της mazda στο Ηράκλειο. Αν δεν ξέρουν τι τους γίνεται (που δεν το νομίζω) , τι να πω? Μεταφέρω απλά την πληροφορία ....
-
Έτσι όπως τα λέτε Γιαπωνέζικο είναι μόνο για τους Ιάπωνες....όχι τπτ άλλο, το αμέσως επόμενο που σκεφτόμουν Hyundai i20 κατασκευάζεται Τουρκία....
Εδώ πάντως αναφέρει πως το mazda 2 και μόνο κατασκευάζεται στο Μεξικό(τουλάχιστον αυτό που έρχεται στην Χώρα μας) και πως το μοτερ του CX-30 G122 κατασκευάζεται και αυτό Μεξικό...
https://traction.gr/pou-kataskevazontai-ta-mazda-pou-erchontai-stin-ellada/
-
Το swift ειναι εξολοκληρου ιαπωνικό....μιας και το ψάχνεις. Αν το δεις εχει παντου ιαπωνικα αυτοκόλλητα μηπως και δεν το πιστέψεις
-
Eίπα κι εγώ ταμάμ θέμα για το Lap, δε θα το πει για το swift Πέρα από την πλάκα,αν όντως θες γιαπωνέζικο-γιαπωνέζικο και το swift είναι καλή εναλλακτική.
Έτσι όπως τα λέτε Γιαπωνέζικο είναι μόνο για τους Ιάπωνες....όχι τπτ άλλο, το αμέσως επόμενο που σκεφτόμουν Hyundai i20 κατασκευάζεται Τουρκία....
Aφού σκέφτηκες και i20,γιατί δεν κοιτάς και το αδερφάκι του, το Kia Rio -που έχει και πρόσφατο facelift- και δεν κατασκευάζεται Τουρκία;
https://www.kia.com/gr/nea-modela/rio/anakalipste-to/
Ξεκινά από 14.090 με τον 1.2 84hp
-
Eίπα κι εγώ ταμάμ θέμα για το Lap, δε θα το πει για το swift
Και ομως γιατρε.... Παντα ετσι καταλήγει
Εαν δεν σταματήσετε το spamming με τα Suzuki και το Swift σε όλα τα Θέματα, θα λάβουμε μέτρα. [Admin]
-
Eίπα κι εγώ ταμάμ θέμα για το Lap, δε θα το πει για το swift Πέρα από την πλάκα,αν όντως θες γιαπωνέζικο-γιαπωνέζικο και το swift είναι καλή εναλλακτική.
GOMI wrote:
Aφού σκέφτηκες και i20,γιατί δεν κοιτάς και το αδερφάκι του, το Kia Rio -που έχει και πρόσφατο facelift- και δεν κατασκευάζεται Τουρκία;
https://www.kia.com/gr/nea-modela/rio/anakalipste-to/
Ξεκινά από 14.090 με τον 1.2 84hp
H kia πονάει...έκανα 2 φορές το λάθος στο παρελθόν να πάω με την γυναίκα και από τότε δεν λέει να ξεκολλήσει από το Stonic...Το έχει πάρει η φιλενάδα της και με πρήζει....Εκείνη βέβαια πρόλαβε την full premium έκδοση με τα 120 άλογα στα 17250 και τώρα ζητάνε κοντά στα 19.000 με 100 άλογα...Βάλανε με το έτσι θέλω νομίζω το πακέτο ADAS που το χε ξεχωριστά...Θα σιγουρέψω πάντως την προέλευση των 2 mazda που μου πε πως τα έχουν ετοιμοπαράδοτα πριν αποφασίσω...
-
Νομίζω το adas είναι υποχρεωτικό πλέον όπως το abs κτλ
-
Νομίζω το adas είναι υποχρεωτικό πλέον όπως το abs κτλ
Μα το έχει μόνο στην τελευταία έκδοση, την platinum που παλαιότερα ήταν η premium...αν ήταν υποχρεωτικό δεν θα έπρεπε να το χε σε όλες τις εκδόσεις;
-
To mazda 2, είναι euro 4? Είδα σε άλλο θέμα ότι τα ξεστοκάρουν γτ από τα τέλη του 21 θα πρέπει όλα να ναι euro 5....
-
Euro 6 έχουμε....
-
To mazda 2, είναι euro 4? Είδα σε άλλο θέμα ότι τα ξεστοκάρουν γτ από τα τέλη του 21 θα πρέπει όλα να ναι euro 5....
Το Euro 4 ήταν το 2005. Από τα τέλη του 2014 έχουμε Euro 6.
-
GOMI wrote:
Το Euro 4 ήταν το 2005. Από τα τέλη του 2014 έχουμε Euro 6.
Κοντά έπεσα...., ;άρα το 2αρι είναι Euro 6?
MAZDA FORUM