-
Το 28ο Ολυμπιακό ράλι, αν και συμμετέχω, μέχρι στιγμής το είδα από τον χάρτη και από τα ωράρια.
Φαίνεται να είναι καλό, καλύτερο από το περσινό, αν πιστέψω φίλους που ήδη έκαναν αναγνωρίσεις.
Μέχρι εδώ πάμε καλά, αλλά:
1ον: έχει και αυτό πανηγυρική εκκίνηση και
2ον: ο αγώνας ξεκινά πολλά χλμ. μακριά από τον Πύργο που είναι το κέντρο του αγώνα.
Έ και; θα μου πείτε. Τι πρόβλημα έχεις; Έχω και φοβάμαι μεγάλο γιατί φέτος,μετά από 14 χρόνια, ξανατρέχω με πινακίδες ΕΘ.Ε.Α. Αυτό πάει να πει ότι δεν είμαι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής, αφού βάσει του άρθρου 6.2 του γενικού κανονισμού, κάθε αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο από την ώρα εκκίνησης του αγώνα, ενώ η πανηγυρική δεν είναι η εκκίνηση, δεδομένου ότι ο ΣΕΧ 0, η εκκκίνηση του αγώνα δηλαδή, βρίσκεται κάποια χλμ. έξω από τον Πύργο και μάλιστα ο αγώνας αρχίζει την επόμενη ημέρα.
Πάμε τώρα στα της εκκίνησης του αγώνα. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, πρέπει να πάω με τρέηλερ στην εκκίνηση γιατί και πάλι, δεν είμαι ασφαλισμένος αφού δεν έχει αρχίσει ο αγώνας.
Δυστυχώς, θα αναγκαστώ να μην παρευρεθώ στην πανηγυρική για προφανείς λόγους. Δυστυχώς θα πρέπει να 'βυσματώσω' κάποιον από τα σέρβις να έρθει μαζί μου με το τρέηλερ και να γυρίσει μετά στον Πύργο.
Όλα αυτά θα εξέλειπαν, αν η πανηγυρική ήταν ο ΣΕΧ 0 και αμέσως μετά κάναμε παρκ φερμέ. Διαφορετικά ακροβατούμε επικίνδυνα. Μπορεί οι φιλόξενοι φίλοι της ΑΟΛΑΠ να 'παρεξηγηθούν' επειδή ενα τουλάχιστον αυτοκίνητο δεν θα κάνει πανηγυρική εκκίνηση.
Συγγνώμη, φοβάμαι.
Μήπως είναι καιρός να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζηλίκια (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΛΑΠ ΒΕΒΑΙΑ) των πανηγυρικών εκκινήσεων ή της μιάς ειδικής και μετά σπίτι μας κλπ. που δεν ξέρω ποιός ανευθυνοϋπεύθυνος έχει θεσπίσει; Ρισκάρουμε για το τίποτα. Δώστε ΣΕΧ και μετά park ferme και κάντε ότι θέλετε. Ας έχουμε τη ρημάδα την ασφάλεια.
Τέλος πάντων.
Για πείτε καμιά γνώμη επί του θέματος.
Τι λέει ο ΣΟΑΑ;Τρομοκρατημένος
Λάμπης Κουρτέσης -
Το 28ο Ολυμπιακό ράλι, αν και συμμετέχω, μέχρι στιγμής το είδα από τον χάρτη και από τα ωράρια.
Φαίνεται να είναι καλό, καλύτερο από το περσινό, αν πιστέψω φίλους που ήδη έκαναν αναγνωρίσεις.
2ον: ο αγώνας ξεκινά πολλά χλμ. μακριά από τον Πύργο που είναι το κέντρο του αγώνα.
Έ και; θα μου πείτε. Τι πρόβλημα έχεις; Έχω και φοβάμαι μεγάλο γιατί φέτος,μετά από 14 χρόνια, ξανατρέχω με πινακίδες ΕΘ.Ε.Α. Αυτό πάει να πει ότι δεν είμαι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής, αφού βάσει του άρθρου 6.2 του γενικού κανονισμού, κάθε αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο από την ώρα εκκίνησης του αγώνα, ενώ η πανηγυρική δεν είναι η εκκίνηση, δεδομένου ότι ο ΣΕΧ 0, η εκκκίνηση του αγώνα δηλαδή, βρίσκεται κάποια χλμ. έξω από τον Πύργο και μάλιστα ο αγώνας αρχίζει την επόμενη ημέρα.
Πάμε τώρα στα της εκκίνησης του αγώνα. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, πρέπει να πάω με τρέηλερ στην εκκίνηση γιατί και πάλι, δεν είμαι ασφαλισμένος αφού δεν έχει αρχίσει ο αγώνας.
Δυστυχώς, θα αναγκαστώ να μην παρευρεθώ στην πανηγυρική για προφανείς λόγους. Δυστυχώς θα πρέπει να 'βυσματώσω' κάποιον από τα σέρβις να έρθει μαζί μου με το τρέηλερ και να γυρίσει μετά στον Πύργο.
Όλα αυτά θα εξέλειπαν, αν η πανηγυρική ήταν ο ΣΕΧ 0 και αμέσως μετά κάναμε παρκ φερμέ. Διαφορετικά ακροβατούμε επικίνδυνα. Μπορεί οι φιλόξενοι φίλοι της ΑΟΛΑΠ να 'παρεξηγηθούν' επειδή ενα τουλάχιστον αυτοκίνητο δεν θα κάνει πανηγυρική εκκίνηση.
Συγγνώμη, φοβάμαι.
Μήπως είναι καιρός να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζηλίκια (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΛΑΠ ΒΕΒΑΙΑ) των πανηγυρικών εκκινήσεων ή της μιάς ειδικής και μετά σπίτι μας κλπ. που δεν ξέρω ποιός ανευθυνοϋπεύθυνος έχει θεσπίσει; Ρισκάρουμε για το τίποτα. Δώστε ΣΕΧ και μετά park ferme και κάντε ότι θέλετε. Ας έχουμε τη ρημάδα την ασφάλεια.
Τέλος πάντων.
Λάμπης Κουρτέσης -
Συγγνώμη, φοβάμαι.
Τέλος πάντων.
Λάμπης Κουρτέσης -
Να συμπληρώσω στον προβληματισμό του Λάμπη , και τον δικό μου :
Μήπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα Sprint , όπου (απο τον Γεν. Κανονισμό ) απαγορεύεται ΣΕΧ πρίν την Αφετηρία ???Αποστόλης.
-
Λάμπη καλημέρα,
Αν δεν απατώμαι , θα το δώ αργότερα , ο αγώνας θεωρείται ότι ξεκινάει από την πρώτη συνεδρίαση αγωνοδικών.
-
Από τον έλεγχο εξακρίβωσης, για την ακρίβεια
-
Γενικός κανονισμός ραλύ
1.14 Διάρκεια ενός αγώναΚάθε αγώνας **αρχίζει με τον διοικητικό έλεγχο και/ή τον τεχνικό έλεγχο εξακρίβωσης** (συμπεριλαμβανομένου, αν προβλέπεται, του ελέγχου των ανταλλακτικών τμημάτων του αυτοκινήτου) και τελειώνει με τη λήξη ενός από τα παρακάτω, οποιοδήποτε είναι τελευταίο :
― Το χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων ή εφέσεων ή του τέλους της ακροαματικής διαδικασίας.
― Μετά τέλος του διοικητικού ελέγχου και τον τελικό τεχνικό έλεγχο που διεξάγεται σύμφωνα με τον ΔΑΚ/ΕΑΚ
― Τέλος της απονομής
EDIT: Πάλι με πρόλαβε ο Nass!
-
Πότε σε είχα ξαναπρολάβει ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πότε σε είχα ξαναπρολάβει ?Προλαβαίνεις τους πάντες όσον αφορά κανονισμούς!
-
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
....... ή της μιάς ειδικής και μετά σπίτι μας κλπ. που δεν ξέρω ποιός ανευθυνοϋπεύθυνος έχει θεσπίσει; Ρισκάρουμε για το τίποτα. Δώστε ΣΕΧ και μετά park ferme και κάντε ότι θέλετε. Ας έχουμε τη ρημάδα την ασφάλεια.
Τέλος πάντων.
Λάμπης ΚουρτέσηςΚαλημερα, εχουμε στειλει επιστολη- απο περσι τον Μαιο- και ζητουσαμε να εξετασει η ΕΘΕΑ εαν ειναι α' συννομο και β' λογικο , να γινεται ε.δ. και μετα να παιρνουν οι αγωνιζομενοι τα αγωνιστικα σπιτι τους. Δεν πηραμε απαντηση, μηπως την πηρες εσυ?
-
Ώπα ! Πάλι από τον ΓΚΡαλύ
Aρθρο 6 AΣΦAΛIΣTIKH KAΛYΨH
6.1 Στο παράβολο συμμετοχής περιλαμβάνεται και η ασφάλιση του διαγωνιζομένου και του πληρώματος για ζημιές προς τρίτους.
6.2 H ασφάλιση αυτή ισχύει από τη στιγμή της εκκίνησης, παύει δε να ισχύει με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, ή από τη στιγμή της εγκατάλειψης του αγώνα ή του αποκλεισμού απ’ αυτόν.
Έχει δίκιο ο Λάμπης! Εκτός και αν εκκίνηση θεωρείται και η πανηγυρική! Προσωπικά θεωρώ ότι κάποιο λάθος υπάρχει στην διατύπωση του αρθ.6 που δεν συνάδει να θεωρείται (στο 1.14) ότι ο αγώνας ξεκινάει με τον διοικητικό/τεχνικό έλεγχο και στην συνέχεια να προσδιορίζεται ότι ξεκινάει στην εκκίνηση (?) του αγώνα!
Αν τώρα είναι θέμα σχεδίασης του αγώνα (ΣΕΧ0) , απορώ πώς η ΕΘΕΑ τον ενέκρινε έχοντας υπόψιν της τα παραπάνω άρθρα!
-
Και που το λέει πως η πανηγυρική εκκίνηση δεν είναι αυτό ακριβώς, δηλ. εκκίνηση ?
Γιατί, στο ΣΕΧ 0 λέει 'εκκίνηση' ? Οχι, λέει 'ΣΕΧ0'Νομίζω διυλίζουμε τον κώνωπα.
-
Καλες οι πανυγηρικές εκκινήσεις για το σπορ και τους χορηγούς των αγώνων, αλλά συμφωνω με τον Λάμπη οτι πρέπει να θεωρούνται μέρος του αγώνα και να ακολουθεί park ferme.
-
Στο ράλλυ Θερμαϊκού θα γίνει πανυγηρική εκκίνηση και σε 200 μ. ευθείας θα είναι το park ferme απ' όπου θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα το επόμενο πρωί αυτό σκεφτήκαμε και σχεδιάσαμε έτσι την πανυγηρική εκκίνηση, που ουσιαστικά είναι μια ωραία ευκαιρία για τα πληρώματα, χωρίς τις φόρμες τους, να παρουσιάσουν τα αυτοκίνητα τους και τους χορηγούς τους σε μια ώρα χαλαρή, χωρίς την πίεση που δημιουργείται την μέρα του αγώνα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και που το λέει πως η πανηγυρική εκκίνηση δεν είναι αυτό ακριβώς, δηλ. εκκίνηση ?
Γιατί, στο ΣΕΧ 0 λέει 'εκκίνηση' ? Οχι, λέει 'ΣΕΧ0'Νομίζω διυλίζουμε τον κώνωπα.
Πού θα παραλάβουν καρνέ? Που είναι ο ιδανικός χρόνος μέχρι την πρώτη ε.δ.? Δεν υπάρχει γιατί για να βγάλεις ιδανικό χρόνο πρέπει να έχεις και την απόσταση! Απόσταση δεν υπάρχει! Ωράριο
Καταλαβαίνω γιατί το κάνουν έτσι (δεν τους βγαίνουν τα χλμ) αλλά στην πλάτη των αγωνιζομένων? Αν δηλαδή συμβεί το παραμικρό , κτυπήσεις ένα τραπεζάκι στον πεζόδρομο (δεν λέω πιο σοβαρό) το πληρώνει ο συμμετέχων από την τσέπη του!
Το θέμα μας όμως δεν είναι μόνο αυτό! Το κυρίαρχο είναι πώς υπάρχει διαφορετική ΑΡΧΗ του αγώνα για το αγωνιστικό κομμάτι και διαφορετική για το ασφαλιστικό κομμάτι!
Δεν είναι θέμα παραξενιάς! Είναι θέμα ουσίας και θα το δεί κάποιος όταν γίνει η στραβή!
-
Επιμένω πως τα καρνέ, τα ωράρια κτλ. είναι οι δικές μας ερμηνείες για το τι ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ είναι η εκκίνηση.
Ωστόσο ο αγώνας έχει μία εκκίνηση, και αυτή είναι η πανηγυρική.
Τέλος πάντων, ας βγάλει ένα φιρμάνι η ΕΘΕΑ που να το ορίζει σαφώς αυτό
-
Για διαβάστε κι αυτό.
http://www.xwmatinos.gr/xwma/modules.ph ... le&sid=247
Το ωράριο ουσιαστικά αλλάζει κατά 30 λεπτά.
Ελάτε στη θέση του κάθε θεατή που θα πήγαινε (στην ώρα του με βάση το ωράριο) και θα έβρισκε την ειδική κλειστή ή θα έχανε το πέρασμα των πρώτων ιιστορικών.
Φιλάκια.
Υ.Γ. Τη δημοσίευση την επαναδημοσιεύω και σε αυτό το θέμα μια και υπάρχουν τρία θέματα σχετικά με το συγκεκριμένο αγώνα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Το ωράριο ουσιαστικά αλλάζει κατά 30 λεπτά. .Αμ δεν ειναι 30΄΄ ειναι ΟΛΟΚΛΗΡΑ 55΄΄
Ελάτε στη θέση του κάθε θεατή που θα πήγαινε (στην ώρα του με βάση το ωράριο) και θα έβρισκε την ειδική κλειστή ή θα έχανε το πέρασμα των πρώτων ιιστορικών.:.
-
Oντως ειναι 55 ΛΕΠΤΑ!!!
Κατι σαν αυτο που παθαμε στο Αχαιος !!!
55!!!Τι εχει να πει για αυτο η οργανωση???
Γιατι τοσο νωρις???(λες να αρχιζω να αλλαζω γνωμη,για το αν θα παω?...)
Και γιατι τελευταια στιγμη???Ευχαριστουμε Ταζιο!!!!
Καλα θα κανουν να σε ευχαριστησουν και οι οργανωτες....
Απο τα χειροτερα πραγματα να ταλαιπωρουνται χωρις λογο οι θεατες που τοσο θελουμε!Πραγματικα ,ομως γιατι τετοιες αλλαγες τοσο τελευταια στιγμη?
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Oντως ειναι 55 ΛΕΠΤΑ!!!
Κατι σαν αυτο που παθαμε στο Αχαιος !!!
55!!!Τι εχει να πει για αυτο η οργανωση???
Γιατι τοσο νωρις???(λες να αρχιζω να αλλαζω γνωμη,για το αν θα παω?...)
Και γιατι τελευταια στιγμη???Ευχαριστουμε Ταζιο!!!!
Καλα θα κανουν να σε ευχαριστησουν και οι οργανωτες....
Απο τα χειροτερα πραγματα να ταλαιπωρουνται χωρις λογο οι θεατες που τοσο θελουμε!Πραγματικα ,ομως γιατι τετοιες αλλαγες τοσο τελευταια στιγμη?
Μάλλον λόγω αλλαγής της ώρας σε θερινή....Κάτι που όμως θα έπρεπενα το έχουν προβλέψει....
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ (Ολυμπιακό ράλι)