Το 28ο Ολυμπιακό ράλι, αν και συμμετέχω, μέχρι στιγμής το είδα από τον χάρτη και από τα ωράρια.
Φαίνεται να είναι καλό, καλύτερο από το περσινό, αν πιστέψω φίλους που ήδη έκαναν αναγνωρίσεις.
Μέχρι εδώ πάμε καλά, αλλά:
1ον: έχει και αυτό πανηγυρική εκκίνηση και
2ον: ο αγώνας ξεκινά πολλά χλμ. μακριά από τον Πύργο που είναι το κέντρο του αγώνα.
Έ και; θα μου πείτε. Τι πρόβλημα έχεις; Έχω και φοβάμαι μεγάλο γιατί φέτος,μετά από 14 χρόνια, ξανατρέχω με πινακίδες ΕΘ.Ε.Α. Αυτό πάει να πει ότι δεν είμαι ασφαλισμένος κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής, αφού βάσει του άρθρου 6.2 του γενικού κανονισμού, κάθε αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο από την ώρα εκκίνησης του αγώνα, ενώ η πανηγυρική δεν είναι η εκκίνηση, δεδομένου ότι ο ΣΕΧ 0, η εκκκίνηση του αγώνα δηλαδή, βρίσκεται κάποια χλμ. έξω από τον Πύργο και μάλιστα ο αγώνας αρχίζει την επόμενη ημέρα.
Πάμε τώρα στα της εκκίνησης του αγώνα. Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, πρέπει να πάω με τρέηλερ στην εκκίνηση γιατί και πάλι, δεν είμαι ασφαλισμένος αφού δεν έχει αρχίσει ο αγώνας.
Δυστυχώς, θα αναγκαστώ να μην παρευρεθώ στην πανηγυρική για προφανείς λόγους. Δυστυχώς θα πρέπει να 'βυσματώσω' κάποιον από τα σέρβις να έρθει μαζί μου με το τρέηλερ και να γυρίσει μετά στον Πύργο.
Όλα αυτά θα εξέλειπαν, αν η πανηγυρική ήταν ο ΣΕΧ 0 και αμέσως μετά κάναμε παρκ φερμέ. Διαφορετικά ακροβατούμε επικίνδυνα. Μπορεί οι φιλόξενοι φίλοι της ΑΟΛΑΠ να 'παρεξηγηθούν' επειδή ενα τουλάχιστον αυτοκίνητο δεν θα κάνει πανηγυρική εκκίνηση.
Συγγνώμη, φοβάμαι.
Μήπως είναι καιρός να σταματήσουν αυτά τα καραγκιοζηλίκια (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΛΑΠ ΒΕΒΑΙΑ) των πανηγυρικών εκκινήσεων ή της μιάς ειδικής και μετά σπίτι μας κλπ. που δεν ξέρω ποιός ανευθυνοϋπεύθυνος έχει θεσπίσει; Ρισκάρουμε για το τίποτα. Δώστε ΣΕΧ και μετά park ferme και κάντε ότι θέλετε. Ας έχουμε τη ρημάδα την ασφάλεια.
Τέλος πάντων.
Για πείτε καμιά γνώμη επί του θέματος.
Τι λέει ο ΣΟΑΑ;
Τρομοκρατημένος
Λάμπης Κουρτέσης