-
Τελικα απο εδω καταλαβαινω οτι οι πιο πολλοι νομιζουν οτι οι χρηστες ναρκωτικων επιλεγουν να κανουν χρηση μετα απο καθαρη σκεψη και καθαρο μυαλο.. Οτι ειναι δηλαδη θεμα επιλογης..
Εγω θα πω ενα..
Μονο αυτο σας συμφερει να πιστευετε ετσι ωστε να νιωθετε μεσα σας την την ανωτεροτητα σας σαν ανθρωποι... απεναντι σε βασανισμενους ανθρωπους..
απεναντι σε βιασμενες ψυχες...Προφανως δεν εχετε ιδεα απο ναρκομανεις η απο αλλες τετοιες αρρωστιες.
Αν οτι ξερετε ειναι απο τριτους και οχι απο προσωπικη εμπειρια τοτε καλυτερα μην γραφετε... μονο απο σεβασμο προς το προβλημα -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δεν συγκρινα το κολλεγιο με το σχολειο της γειτονιας μου
Γιατι στο κολλεγιο θα μπορει να επηρεαστει απο τους συμμαθητες,
όπως θα μπορούσε να επηρεαστεί και στο σχολείο της γειτονιάς μιας και εκεί υπάρχουν συμμαθητές..
.......και στο φροντιστηριο αγγλικων θα μπορουσε αλλα υποτιθεται οτι το κολλεγιο ειναι οτι καλυτερο εχουμε στην Αθηνα αφου ακει πηγαινουν ολοι οι γονοι.
Μηπως πηγες στο κολλεγιο αλλα ας μην συζητησουμε περι κολλεγιου τωρα εδω
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
**Έμενα για 7 χρόνια στην Ευζώνων (Θεσσαλονίκη) με τα 4 (νομίζω) τελευταία να είναι σε λειτουργία ΟΚΑΝΑ σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι μου και ψήφισα το 2.
**Aπίστευτο?!?!!
Ήμασταν γείτονες, μιλάμε για μερικά μέτρα απόσταση! Ακριβώς τα ίδια έχω να πω κι εγώ για το συγκεκριμένο κέντρο, μερικά τα είπα πιο πάνω ήδηΠαιδιά, κι εγώ μένω πολύ κοντά, περίπου Ευζώνων με Β. Γεωργίου.
Συμφωνώ σε όλα. -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Δεν συγκρινα το κολλεγιο με το σχολειο της γειτονιας μου
Γιατι στο κολλεγιο θα μπορει να επηρεαστει απο τους συμμαθητες,
όπως θα μπορούσε να επηρεαστεί και στο σχολείο της γειτονιάς μιας και εκεί υπάρχουν συμμαθητές..
.......και στο φροντιστηριο αγγλικων θα μπορουσε αλλα υποτιθεται οτι το κολλεγιο ειναι οτι καλυτερο εχουμε στην Αθηνα αφου ακει πηγαινουν ολοι οι γονοι.
Μηπως πηγες στο κολλεγιο αλλα ας μην συζητησουμε περι κολλεγιου τωρα εδω
Όχι δεν πήγα κολλέγιο αλλά αν θες άνοιξε ένα καινούργιο θέμα περί κολλεγίου για να κάνουμε αυτή την συζήτηση..
-
-
Αυτά τα κέντρα όμως, είναι μια προσπάθεια για να βοηθηθούν άνθρωποι, οι οποίοι είναι ασθενείς και πρέπει να γίνουν καλά. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιωθεί ο τρόπος λειτουργίας τους, ΝΑΙ. Να τα διώχνουμε στην εξορία, ΟΧΙ.Σωστός είσαι αλλά...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@vrax και @MANGOδεν νομιζω να εβαλε κανεις σε αυτα τα 'παιδια' τα ναρκωτικα στο στομα ή στη φλεβα με το ζορι.
αν δεν μπορεις να καταλαβεις τις συνεπειες του οτιδηποτε εισαι αξιος της μοιρας σου (ή μαλλον ηλιθιος)
τα περι κακουργας κοινωνιας κλπ μου φαινονται τουλαχιστον αστεια
Οποιος οδηγειται σε σημειο που να μην καταλαβαινει τις συνεπειες των πραξεων του ειναι ηλιθιος ?
Θυμασαι τον μπομπαν του πανιωνιου που χτυπησε με φορα στη μπασκετα και εμεινε για παντα αναπηρος ???Αν εσυ νομιζεις οτι το αδυναμος = ηλιθιος ,
τοτε εισαι ενας ανωτερος ανθρωπος. Σιγουρα ανωτερος απο εμενα -
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν τέτοια κέντρα. ποιός ο λόγος?αυτά τα άτομα πλην εξαιρέσεων (εαχίστων μάλιστα) ήταν επιλογή τους για διάφορους λόγους να ξεκινήσουν τα ναρκωτικά. Αφού ξεκινήσεις γυρισμός δεν υπάρχει και το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. απλά το μόνο που μπορείς-πρέπει να κάνεις είναι να τους μαζέψεις να μην κάνουν κιάλλο κακό στην κοινωνία!
όσο για το θέμα επανένταξη απλά δεν υφίστατε! ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα πάρει έναν 'πρώην' χρήστη στην δουλειά του? κανείς ας μην γελιόμαστε! αν ο 'πρώην' χρήστης δεν ξεκόψει τις παρέες τότα θα ξαναγίνει χρήστης και μπορεί να σε σκοτώσει ή να σε κλέβει.
κιάλλοι υπήρξαν παιδιά χωρισμένων γονιών και άλλοι έπεσαν σε σοβαρές ατυχίες στην ζωή ή ακόμα και σε ερωτικές απογοητεύσεις αλλά δεν μπήκαν στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ!
-
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει το ΚΑΤ.. Αφού τράκαρα μόνος μου από μαλακία δικιά μου να μην με πάνε στο νοσοκομείο, επιλογή μου ήτανε..
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν τέτοια κέντρα.Για τους ίδιους λόγους που υπάρχουν νοσοκομεία. Οι ναρκομανείς, είναι ασθενείς.
Αφού ξεκινήσεις γυρισμός δεν υπάρχει και το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο.
Το ξέρεις από ίδια πείρα ή στο είπε κάποιος? Πριν μιλήσεις, καλό είναι να είσαι απόλυτα σίγουρος
απλά το μόνο που μπορείς-πρέπει να κάνεις είναι να τους μαζέψεις να μην κάνουν κιάλλο κακό στην κοινωνία!
Θερμά συγχαρητήρια
Nα φανταστώ ότι το ίδιο προτείνεις και για τους ασθενείς με AIDS, τους γύφτους, τους τσιγγάνους και τους αλβανούς, σωστά?όσο για το θέμα επανένταξη απλά δεν υφίστατε! ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα πάρει έναν 'πρώην' χρήστη στην δουλειά του?
Θα μπορούσαν να υπάρχουν πιλοτικά προγράμματα που να απασχολούν αυτούς τους ανθρώπους. Ο ililias πιο πάνω, μίλησε για φάρμες. Αλλά ξέχασα, ο Καιάδας είναι πιο εύκολη λύση...
κανείς ας μην γελιόμαστε! αν ο 'πρώην' χρήστης δεν ξεκόψει τις παρέες τότα θα ξαναγίνει χρήστης και μπορεί να σε σκοτώσει ή να σε κλέβει.
Aν του δώσουμε εσύ κι εγώ την ευκαιρία να ενταχθεί ξανά, και εφόσον έχει περάσει με επιτυχία την αποτοξίνωση, ούτε θα σε σκοτώσει, ούτε θα σε κλέψει, και τις κακές παρέες θα τις κόψει.
Ξανά, συγχαρητήρια για την ελαφρότητα που αντιμετωπίζεις το ζήτημα αγαπητέ
Εύχομαι ειλικρινά να μην αποκτήσει ποτέ το παιδί σου ή ο αδελφός σου πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Γιατί τότε, θα αναθεωρήσεις αυτά που έγραφες κάποτε σε κάποιο αυτοκινητιστικό φόρουμ αλλά θα είναι πολύ αργά. -
Ρε συ krus ειλικρινα περιμενα να δω ολους να ξεσπανε εναντιον των οσων εμποδιζαν την λειτουργια του νεου κεντρου επανενταξης.
Για μια ακομα φορα επιβεβαιωστε οσοι νιωθετε ετσι το ποσο πολυ χαιρεστε με την δυστυχια των αλλων...
Τουλαχιστον ολοι αυτοι δεν κρυβονται πισω απο εναν υπολογιστη.. βγηκαν στην πιατσα και επαιξαν το παιχνιδι...
-
...Aν του δώσουμε εσύ κι εγώ την ευκαιρία να ενταχθεί ξανά, και εφόσον έχει περάσει με επιτυχία την αποτοξίνωση, ούτε θα σε σκοτώσει, ούτε θα σε κλέψει, και τις κακές παρέες θα τις κόψει....Άποψή μου είναι ότι τα σημερινά κέντρα απλά κουκουλώνουν για λίγο το πρόβλημα και το καλύπτουν με ένα πέπλο 'είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι και προσπαθούμε'.
Αληθινή βοήθεια θα ήταν να τους τραβήξεις την προσοχή από αυτό που θέλουν και να τους βάλεις να κάνουν κάτι δημιουργικό. Να τους φέρεις σε επαφή και σε συναλλαγές με κόσμο, να τους βάλεις να παράγουν και να διαπραγματευτούν τα προϊόντα τους....
Βγάλε το 'ναρκομανείς' και βάλε 'φυλακισμένους' και τα ίδια ισχύουν κι εκεί! Το να χώνουμε το ναρκωκλεφτρόνι δίπλα στον έμπορο, το δολοφόνο και το νταβατζή είναι ευκαιρία επανένταξης;
Αδυνατεί η κοινωνία μας να βοηθήσει πραγματικά και κρύβεται πίσω από κραυγές, φοβάμαι. Και, μάλιστα, καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ της. Όλοι όσοι σήμερα αντιτίθενται, θα αναθεωρήσουν άρδην (ή φύρδην, που έλεγε γνωστός μου δάσκαλος) μόλις το πρόβλημα τους κτυπήσει την πόρτα και θα καταριούνται την κακούργα την κοινωνία.
'Ε, τι να κάνουμε κι εμείς', θα μου πείτε. 'Οι επιχειρηματίες πρέπει να τους πάρουν και να τους δώσουν δουλειά, το κράτος να φτιάξει κι άλλα κέντρα, η εκκλησία, ο θεός,....'... Εμείς να μην κουνηθούμε κι ό,τι θέλει ας γίνει, έτσι; Ναι, αλλά όταν μας τυχαίνει, άλλα λέμε...
Κέντρα; Χέσε μας. Πως και τι πρέπει να κάνουμε, ώστε **να μην χρειαζόμαστε **νέα κέντρα αποτοξίνωσης και νέες φυλακές; -
Ας γραψω και εγω 2-3 πραγματακια συνοπτικα....
-Οι χρηστες δεν ειναι αμοιροι ευθυνων για την καταντια τους
-Το κρατος πρεπει να εχει μεριμνα ΚΑΙ γι΄αυτους.
-Η πληροφορηση ειναι διαχυτη και η ενημερωση πρεπει να ενταθει και αλλο, προς ολες τις κατευθυνσεις και κυριως στα σχολεια οπου ειναι πιο ευαισθητα στις κακες επιρροες.
-Το ποινικο μας συστημα πρεπει να ειναι πιο αυστηρο γι΄αυτους που εμπορευονται.
-Τα κεντρα αποτοξινωσης δεν πρεπει χωροταξικα να γινονται με κριτηριο οπου υπαρχει ξενοικιαστος χωρος, αγνοωντας τις ιδιαιτεροτητες της καθε περιοχης. Δεν καταλαβαινω την σκοπιμοτητα ενος τετοιου κεντρου πχ σε μια συνοικια οπου υπαρχουν οικογενειες και σχολεια. -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Οποιος οδηγειται σε σημειο που να μην καταλαβαινει τις συνεπειες των πραξεων του ειναι ηλιθιος ?
Θυμασαι τον μπομπαν του πανιωνιου που χτυπησε με φορα στη μπασκετα και εμεινε για παντα αναπηρος ???καταλαβαινω οτι πανω στα νευρα σου (οχι εσυ, γενικα) μπορεις να κανεις πραγματα τα οποια θα εχουν συνεπειες καταστροφικες για εσενα ή για αλλους
δε νομιζω να επεσαν πολλοι στα ναρκωτικα εν'βρασμο ψυχης
Αν εσυ νομιζεις οτι το αδυναμος = ηλιθιος ,
τοτε εισαι ενας ανωτερος ανθρωπος. Σιγουρα ανωτερος απο εμενατωρα ως προς την αδυναμια
θελει πολυ μεγαλη δυναμη (ή μεγαλη ηλιθιοτητα) για να κανεις κατι το οποιο ξερεις οτι θα σε καταστρεψει -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Aν του δώσουμε εσύ κι εγώ την ευκαιρία να ενταχθεί ξανά, και εφόσον έχει περάσει με επιτυχία την αποτοξίνωση, ούτε θα σε σκοτώσει, ούτε θα σε κλέψει, και τις κακές παρέες θα τις κόψει....
Άποψή μου είναι ότι τα σημερινά κέντρα απλά κουκουλώνουν για λίγο το πρόβλημα και το καλύπτουν με ένα πέπλο 'είμαστε κοινωνικά ευαίσθητοι και προσπαθούμε'.
Αληθινή βοήθεια θα ήταν να τους τραβήξεις την προσοχή από αυτό που θέλουν και να τους βάλεις να κάνουν κάτι δημιουργικό. Να τους φέρεις σε επαφή και σε συναλλαγές με κόσμο, να τους βάλεις να παράγουν και να διαπραγματευτούν τα προϊόντα τους....
Βγάλε το 'ναρκομανείς' και βάλε 'φυλακισμένους' και τα ίδια ισχύουν κι εκεί! Το να χώνουμε το ναρκωκλεφτρόνι δίπλα στον έμπορο, το δολοφόνο και το νταβατζή είναι ευκαιρία επανένταξης;
Αδυνατεί η κοινωνία μας να βοηθήσει πραγματικά και κρύβεται πίσω από κραυγές, φοβάμαι. Και, μάλιστα, καθισμένη αναπαυτικά στον καναπέ της. Όλοι όσοι σήμερα αντιτίθενται, θα αναθεωρήσουν άρδην (ή φύρδην, που έλεγε γνωστός μου δάσκαλος) μόλις το πρόβλημα τους κτυπήσει την πόρτα και θα καταριούνται την κακούργα την κοινωνία.
'Ε, τι να κάνουμε κι εμείς', θα μου πείτε. 'Οι επιχειρηματίες πρέπει να τους πάρουν και να τους δώσουν δουλειά, το κράτος να φτιάξει κι άλλα κέντρα, η εκκλησία, ο θεός,....'... Εμείς να μην κουνηθούμε κι ό,τι θέλει ας γίνει, έτσι; Ναι, αλλά όταν μας τυχαίνει, άλλα λέμε...
Κέντρα; Χέσε μας. Πως και τι πρέπει να κάνουμε, ώστε **να μην χρειαζόμαστε **νέα κέντρα αποτοξίνωσης και νέες φυλακές;Ετσι ειναι, περιπου. Το θεμα ειναι να προλάβουμε κι οχι να μπαλώσουμε. Παντως δεν εχει λογικη το 'μακρια από μενα κι όπου να 'ναι'. Σε κάποιον κοντα πρεπει να χωροθετηθεί, ειτε μας αρεσει, ειτε οχι.
[δε μου κανει βεβαια εντυπωση, γιατι στο Κολωνακι πχ ή στο Κεφαλάρι δε φτιάχνουν τέτοια κέντρα.... ]
Για τις φάρμες θα διαφωνήσω Ηλία. Χωρίς να ειμαι ειδικός, φαντάζομαι ότι η, κάθε ειδους, απομόνωση δε βοηθάει στην επανένταξη. Θα μοιαζει, ολιγον τι, με γκετοποίηση.Τα ναρκωτικά, δυστυχώς, είναι σαν τις αρρωστιες, τα τρακαρισματα, τις ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες, την ομοφυλοφιλια, την προσφυγιά κλπ. Μεχρι να μας τυχει, ειμαστε υπεράνω (και κριτες των πάντων). Μετα, μας σφιγγεται το στομαχι...
-
Άρθρο σχετικό με το θέμα: http://www.athensvoice.gr/143/3/7/0/32/ ... wdoct.html
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Θυμασαι τον μπομπαν του πανιωνιου που χτυπησε με φορα στη μπασκετα και εμεινε για παντα αναπηρος ???καταλαβαινω οτι πανω στα νευρα σου (οχι εσυ, γενικα) μπορεις να κανεις πραγματα τα οποια θα εχουν συνεπειες καταστροφικες για εσενα ή για αλλους
δε νομιζω να επεσαν πολλοι στα ναρκωτικα εν'βρασμο ψυχης
Αν εσυ νομιζεις οτι το αδυναμος = ηλιθιος ,
τοτε εισαι ενας ανωτερος ανθρωπος. Σιγουρα ανωτερος απο εμενατωρα ως προς την αδυναμια
θελει πολυ μεγαλη δυναμη (ή μεγαλη ηλιθιοτητα) για να κανεις κατι το οποιο ξερεις οτι θα σε καταστρεψειO Μπομπαν αγορι μου εκανε ενα 'λαθος' για την ομαδα του το οποιο ισως αποδυκνειοταν ολεθριο.. Γεμισε με ενοχες.. Εριξε ολο το βαρος της ευθυνης πανω του.. Ενιωσε χαζος που το εκανε.. την επομενη ημερα πιστεψε ολοι θα τον κατηγορουσαν για αυτο το λαθος του.. επρεπε να αυτοτιμωρηθει κατα την αποψη του...
Βαλε εναν ανθρωπο στην ιδια ψυχολογικη κατασταση.. ποσο δυσκολο ειναι να πεσει στην παγιδα...Ισως δεν ενημερωνεσαι ετσι ωστε να εβλεπες ποσο ευκολο ειναι να κανεις κανεις κατι το οποιο μπορει να σε καταστρεψει.. ειναι θεμα προσωπικων οριων φιλε.. ειναι θεμα ψυχης και οχι ηλιθιοτητας οπως λες εσυ.
Ειναι η κακια στιγμη που λεγαν και οι παλιοι.. οι νεοι που ξερουν καλυτερα λενε αλλα.. κριμα!!!
Εσυ και οχι μονο εσυ,εξακολουθεις να ΡΙΧΝΕΙΣ ευθυνες στους ναρκομανεις(θα ελεγα οτι τους αντιστοιχει ενα μεριδιο αλλα το μικροτερο κατα εμενα)... 2 χ κριμα -
οπως εγραψα και πριν
κανεις δεν εθιστηκε στα ναρκωτικα εν βρασμο ψυχηςεχει μεγαλη διαφορα η αυτοκτονια ή ο αυτοτραυματισμος απο τον εθισμο στα ναρκωτικα
η πλειοψηφια των χρηστων (που γνωριζω) εχουν εθιστει απο την αναζητηση καλυτερης μαστουρας και μεσω της αναζητησης αυτης εφτασαν σε σημειο που δεν μπορουσαν να το ελεγξουν
το ποιος τους εφτασε σε αυτη την κατασταση ειναι προφανες (και σιγουρα δεν ηταν η 'κενωνια η ατιμη')
και να δεχτω αυτο που λες οτι υπαρχουν ατομα αδυναμα
τι ποσοστο των χρηστων αντιστοιχει σε αυτουςπανω απο 5%???
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οπως εγραψα και πριν
κανεις δεν εθιστηκε στα ναρκωτικα εν βρασμο ψυχηςεχει μεγαλη διαφορα η αυτοκτονια ή ο αυτοτραυματισμος απο τον εθισμο στα ναρκωτικα
η πλειοψηφια των χρηστων (που γνωριζω) εχουν εθιστει απο την αναζητηση καλυτερης μαστουρας και μεσω της αναζητησης αυτης εφτασαν σε σημειο που δεν μπορουσαν να το ελεγξουν
το ποιος τους εφτασε σε αυτη την κατασταση ειναι προφανες (και σιγουρα δεν ηταν η 'κενωνια η ατιμη')
Το γιατι αρχισαν οι φιλοι σου την απλη μαστουρα, αναρωτηθηκες ποτε ???
(περιμενω να μου δωσεις μια εξηγηση πολυ βολικη για σενα)
Αδυναμα ειναι και τα ατομα που φοβουνται να βγουν εξω και καθονται ολη μερα μπροστα απο εναν υπολογιστη,προσπαθωντας να γνωρισουν κοσμο...μεχρι και γκομενα...
αλλοι τους λενε ηλιθιους.. εγω παλι οχι(αφοτου γνωρισα αρκετα τετοια ατομα βεβαια) -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Μάλλον 95%
Είναι πολύ γλυκό το μέλι.
Κέντρο επανένταξης ΟΚΑΝΑ. Πόσο σάπια κοινωνία είμαστε?