-
H αρνητική τακτική πιάνει στα παιδιά. Ειδικά αν περνάνε φάση ή ηλικία άρνησης. Ο μικρός είναι όλο στο όχι, αλλά κάνει και τρώει σχεδόν τα πάντα που θέλω.
Χθες δεν ήθελε ψαρόσουπα. Τελικά έφαγε 2 πιάτα (και 1 το βράδυ) -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Χωρις πλακα παντως η τακτικη του Ηλια ειναι καλη πιστευω.
εμενα ο πατερας μου καθαριζει ενα πιατο φρουτα, μου το φερνει στο pc ριχνοντας καντηλια οτι θα παθω τπτ που δεν τρωω φρουτα, και στο τελος τα τρωει ο ιδιος αφου βλεπει οτι δεν τα ακουμπαω
Και είσαι μόνο 28 ε;
Ρε παλιοφουστη παλι καλα που ειπες μονο τα χρονια και οχι και τα κιλα μου
Γιατί πόσα κιλά είσαι;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επίσης άρχισαν να τρώνε ... γουλιά απ' όταν έφερα ένα, το καθάρισα κ πήγα τουαλέτα απαγορεύοντάς τους να το αγγίξουν.Ααααααυτό!
Τα παιδιά είναι αντιδραστικά και στην επιβολή, και στην απαγόρευση. Απαγόρευσέ τους να φάνε φρούτα, και θα πάνε από... υπερβιταμίνωση -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
H αρνητική τακτική πιάνει στα παιδιά. Ειδικά αν περνάνε φάση ή ηλικία άρνησης. Ο μικρός είναι όλο στο όχι, αλλά κάνει και τρώει σχεδόν τα πάντα που θέλω.
Χθες δεν ήθελε ψαρόσουπα. Τελικά έφαγε 2 πιάτα (και 1 το βράδυ)Πως τα κατάφερες και τον έπεισες;
-
θες να φας? δε θες? μη τρως...
-
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Χθες δεν ήθελε ψαρόσουπα. Τελικά έφαγε 2 πιάτα (και 1 το βράδυ)Πως τα κατάφερες και τον έπεισες;
Η σουπα ειναι για τον μπαμπα και την μαμα, εσυ θα πρεπει να φας γαριδακια
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θες να φας? δε θες? μη τρως...Όχι, εννοώ αυτό που λέει ο Ηλίας και ο Σπύρος. 'Μην τυχόν και το φάς?'
(ειδικά για την ψαρόσουπα, του έφαγα εγώ το πιάτο πρώτα και μετά του έλεγα ότι δεν μπορεί να το φάει αυτός με το μεγάλο κουτάλι....)
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Η σουπα ειναι για τον μπαμπα και την μαμα, εσυ θα πρεπει να φας γαριδακια
Αυτό μου το είχαν κάνει εμένα με τα κουκιά...
Αλλά γενικώς μόνο ένας τροπος υπάρχει να με πείσουν...
-
Εμένα οι δικοί μου ούτε που μπαίνουν στην διαδικασία να με πείσουν για κάτι.. Αν θέλω, θα το κάνω, αλλιώς..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θες να φας? δε θες? μη τρως...Το έκανα με τον μεγάλο (όταν ήταν μικρός), δεν το ξανακάνω. Δεν έτρωγε στ' αλήθεια, με αποτέλεσμα να μείνει ... ο μισός. Ένας αποχρωματισμός σ' ένα δόντι του θα μου θυμίζει αυτή την περίπτωση μέχρι να πεθάνω. Η όλη φάση κράτησε - δεν κράτησε 10 μέρες!
Μετά άλλαξα τακτική και ... θα έτρωγε κι εμένα, αν καθόμουν. Σήμερα, πλέον, οι τακτικές αυτές ακολουθούνται μόνο για τον μικρό (6,5) και ... την ψαρόσουπα που λέει ο cmarin. Κι εμείς έτσι, το Σάββατο: Από το '*εγώ αυτό το πράμα δεν το τρώω * ', στην εξαφάνιση της ψαρόσουπας...Edit
Kid, για 5 - 6 - 7 χρονα μιλάμε. Εσύ δεν είσαι και τόσο μικρός πλέον, ξέρεις... -
Ξέρει?
-
Επειδή τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζω με τα φρούτα( ) θα επιχειρήσω σήμερα το σχέδιο 'Ηλιας' και θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ξέρει?Σωστά.
-
Νίκο ωραίος ο μικρός και το τραγούδι φυσικά
γονείς μη τα βάφετε μαύρα οι γεύσεις μαθαίνονται στην πορεία. Αν κάτσω και μετρήσω τι φαγητά δεν έτρωγα μικρός... φρούτα όμως ναι, σε αντίθεση με την αδερφή μου που ξεκίνησε 3-4 χρόνια πριν!
-
Παιρνει μια μπαλα πλαστικη που της εχω παρει, και την τοποθετει πανω στο χαλί με μεγαλη προσοχη, οπως βαζουν την μπαλα στην ασπρη βουλα του πεναλτυ.
'Κανε σουτ Κατερινα'
Αυτη βαζει το δαχτυλο της πανω στο στομα της και λεει: 'Σουτ' -
Ο χρήστης chazlp1989 έγραψε:
Και εγω....και δεν ειναι εδω ο πατερας μου να μου καθαρισει
Θέλω μία πορτοκαλάδα από τα χεράκια της μάνας μου...
Τελευταια τους ετοιμαζουμε καθημερινα φυσικο χυμο πορτοκαλιου, εγω ή η μανα τους. Η μικρη, η οποια πινει μανιωδως εκτος απο τον φυσικο και τους χυμους τυπου αμιτα, λεει προχθες:
-Μαμα, θελω χυμο πορτοκαλι και κανονικο χυμο.Οπου κανονικος χυμος, ο συσκευασμενος. Η φυσικος ειναι πλεον η εξαιρεση...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παιρνει μια μπαλα πλαστικη που της εχω παρει, και την τοποθετει πανω στο χαλί με μεγαλη προσοχη, οπως βαζουν την μπαλα στην ασπρη βουλα του πεναλτυ.
'Κανε σουτ Κατερινα'
Αυτη βαζει το δαχτυλο της πανω στο στομα της και λεει: 'Σουτ' -
Για τις στροφές.
-
Εσύ έχεις Opel...Δεν στρίβεις.
Το βιβλίο της 2ας Δημοτικού συνεχώς μοιάζει χειρότερο στα μάτια μου. Χθες έβλεπα τι λέξεις είχε μεταξύ άλλων παράδοξων λέξεων για να πλουτίσουν το λεξιλόγιό του τα παιδάκια μας και λέξεις όπως ( οι λέξεις σταχυολογήθηκαν σε δύο σελίδες μόνο ) :
Βιβλιοπαρουσιάσεις , χωχαρούπα , περίγραψε ( νέο ρήμα ενδεχομένος ). Αυτά από το βιβλίο της γλώσσας. Των Μαθηματικών ( και για κάποιο μυστήριο λόγο όχι αριθμητικής ) το βιβλίο είναι τρις χειρότερο.
Χθες σε ορισμό από τον δάσκαλο ( συννεφάκι 10 γραμμών που πρέπει τα παιδιά να το μάθουν απ' έξω και δίδεται με φωτοτυπία ) μάθαμε ότι υπάρχουν τα αριθμητικά. Δεν μάθαμε όμως τι είναι αυτά τα αριθμητικά. Επιρρήματα , ρήματα , ουσιαστικά , αντωνυμίες , λέξεις αγνώστου ταυτότητος , ζώα , πράγματα , τι ;
Το 9 γράφεται εννέα ή ενέα ;
-
Το 9 γράφεται όπως βολεύει τον μαλάκα τον Μπαμπινιώτη, που στα πλαίσια της υπεραπλούστευσης, έχει κάνει την ορθογραφία σαν τα μούτρα του.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...