-
Μετά την εμπειρία ενός τοκετού, έχω να πω ότι άνετα έδινα το 1000άρικο στη μαμή και τα 200 στο γυναικολόγο κι όχι το ανάποδο που έγινε.
-
Nαι οκ αμα συνεβαινε καμια επιπλοκη θα έλεγες στη μαια να την αντιμετωπίσει ?
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μετά την εμπειρία ενός τοκετού, έχω να πω ότι άνετα έδινα το 1000άρικο στη μαμή και τα 200 στο γυναικολόγο κι όχι το ανάποδο που έγινε.Μετά την εμπειρία μιας οικοδομής, έχω να πω ότι άνετα έδινα το 1000άρικο στον τεχνίτη και τα 200 στο μηχανικό κι όχι το ανάποδο που έγινε.
-
Νήπιο 1 έτους σκούπιζε το πάτωμα της καφετέριας στο Public μπουσουλώντας, ενώ η μάνα του έπινε καφέ κι έτρωγε γλυκάκι με μια φίλη της. Δεν σήκωσε τον πισινό της μισή στιγμή για 10' που ήμουν εκεί. Διδακτικότατο (για τη μικρή μου, αναφορικά με τη δική της μαμά).
Μητρικό φίλτρο κι έτσι.
They give mom a bad name.Η μαμά βρίσκεται κάπου πίσω από την κολώνα αριστερά.
-
Προσωπικα πιστευω οτι η υπερπροστασια απο τους γονεις δεν εχει νοημα η δικια μου κορη καποτε μπουσουλουσε στην αγορα με παραδοσιακα σε πολη Σαουδικης Αραβιας (σε χωμα δλδ και σε πεζοδρομεια...) τιποτα δεν επαθε... (γυναικα μου την εβλεπε με το ματι οση ωρα ψωνιζε διαφορα παραδοσιακα) ... ασε που την επιαναν οι μαγαζατωρες και την επαιζαν στα χερια... (για ασιατες μιλαμε!!!) λιγα μικροβια δεν κανουν κακο μαθαινει ο οργανισμος να αμυνεται..
-
Άλλες εποχές εκείνες. Πλέον οι αντιβιώσεις είναι πολύ πιο αδύναμες σε σχέση με το παρελθόν και τα παιδιά κρεβατώνονται συνέχεια. Δεν αποκτούν τα παιδιά 'ανοσία', το αντίθετο, επιβαρύνεται ο οργανισμός τους, πλακώνονται στις αντιβιώσεις και στο τέλος ούτε αυτές έχουν αποτέλεσμα.
-
οι παλαιοι παιδιατροι ελεγαν να δινεις χυμουςφυσικους (πορτοκαλι) με βιταμινες και οχι αντιβιωτικα... σε πυρετους κ.λ.π. ετσι τα μεγαλωσαμε τα παιδια μετα το 80.. και δεν μπορω να πω οτι ηταν αρρωστιαρικα.. ουτε απο τα νηπια που συνηθως απο το στειρωμενο περιβαλλον του σπιτιου μπλεκουν με αλλα παιδακια ξαφνικα και εκτειθενται σε μικρωβια.. επισης το πολυ ντυσιμο τον χειμωνα τα κανει ευαισθητα... τελος παντων οι γιατροι ξερουν το σωστο .. αλλα δεν ξερω αν το λενε..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Προσωπικα πιστευω οτι η υπερπροστασια απο τους γονεις δεν εχει νοημα η δικια μου κορη καποτε μπουσουλουσε στην αγορα με παραδοσιακα σε πολη Σαουδικης Αραβιας (σε χωμα δλδ και σε πεζοδρομεια...) τιποτα δεν επαθε... (γυναικα μου την εβλεπε με το ματι οση ωρα ψωνιζε διαφορα παραδοσιακα) ... ασε που την επιαναν οι μαγαζατωρες και την επαιζαν στα χερια... (για ασιατες μιλαμε!!!) λιγα μικροβια δεν κανουν κακο μαθαινει ο οργανισμος να αμυνεται..+1000!
-
Αντιβιωτικά δεν δίνονται για ιώσεις. Τα βακτήρια κάνουν τη ζημιά. Πορτοκαλάδες και καλή διατροφή γενικότερα, γαργάρες, αντιπυρετικά είναι επαρκή για την ίωση, αλλά άμα αρπάξεις το ανθεκτικό βακτήριο και έχεις επιβαρυμένο οργανισμό από κακή υγιεινή, την έβαψες.
Ξαναλέω, πάνε εκείνες οι εποχές της ξεγνοιασιάς. Τώρα έχει μόνο όποιος προσέχει.
-
Με ΕΣΠΑ εχει ασχοληθει κανεις;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μετά την εμπειρία ενός τοκετού, έχω να πω ότι άνετα έδινα το 1000άρικο στη μαμή και τα 200 στο γυναικολόγο κι όχι το ανάποδο που έγινε.Στην Αγγλία η έγκυος γυναικολόγο βλέπει μόνο αν κάτι στραβώσει. Η όλη προετοιμασία, έλεγχοι κλπ και τέλος ο τοκετός υποστηρίζεται πλήρως από μαίες.
Αυτοί βέβαια είναι στο άλλο άκρο.... κάπου στη μέση νομίζω καλύτερα, όλοι να έχουν βαθμό συμμετοχής για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όχι για την οικονομοτεχνική πολιτική του ΕΣΥ...
Άσε τις καισαρικές, πρέπει να έχουμε παγκόσμια πρωτοπορία.... περί το 80-90% οι καισαρικές στα ελληνικά μαιευτήρια.... περί το 20-22% στην Αγγλία. -
Απο Αγγλια εχω 2 συγγενικες περιπτωσεις γεννας που γνωριζω...tragic...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νήπιο 1 έτους σκούπιζε το πάτωμα της καφετέριας στο Public μπουσουλώντας, ενώ η μάνα του έπινε καφέ κι έτρωγε γλυκάκι με μια φίλη της. Δεν σήκωσε τον πισινό της μισή στιγμή για 10' που ήμουν εκεί. Διδακτικότατο (για τη μικρή μου, αναφορικά με τη δική της μαμά).
Μητρικό φίλτρο κι έτσι.
They give mom a bad name.http://oi60.tinypic.com/ekk1t.jpg
Η μαμά βρίσκεται κάπου πίσω από την κολώνα αριστερά.
Οταν ο γιος μου ηταν 3 πηγαμε να δουμε συγγενή στην αυλή νοσοκομειου αφου δεν μπορουσε να μπει το παιδι μεσα.
Ο συγγενης εφερε ενα κεικ για τον μικρο και ο μικρος θεωρησε καλο να ταισει τα περιστερια.
Αφου μαζευτηκαν 30 περιστερια γυρω του, του πεφτει κομματι απο το κεικ.
Πριν προλαβω να κανω κατι σκυβει ο μικρος βουταει το κομματι μεσα απο τα περιστερια και το τρωει. -
Εμας που μεγαλωνει με τον Σπαικ η μικρη η ιατρος μας λεει οτι θα κανει πιο γρηγορα αντισωματα και θα ειναι πιο δυσκολη στις αλλεργιες!!!
Σπαικοαγαπουλη μου!!!
5 μηνων και ηδη 2 δοντακια ξεπροβαλαν και στεκεται καθιστη και ειναι 8μιση κιλα!! Μπομπα!!!
-
Δυστυχώς οι περισσότεροι γυναικολόγοι κάνουν καισαρική για να κερδίσουν χρόνο, να προγραμματίσουν τον τοκετό και για να βγάλουν περισσότερα (όπως και η κλινική αντίστοιχα). Φυσικά υπάρχουν ακόμα κάποιοι λίγοι γιατροί που τιμούν την ιδιότητά τους και σέβονται τον όρκο που έδωσαν, αλλά δυστυχώς είναι οι εξαιρέσεις.
Παρακολούθησα όλη την διαδικασία του τοκετού της συζύγου από κοντά (ήμουν μέσα στο δωμάτιο ωδινών και κατά την διαδικασία της γέννησης), φυσιολογική γέννα, ο γιατρός περίμενε 14 ώρες γιατί δεν είχε πάρει θέση ο μικρός και όλα πήγαν θαυμάσια. Αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία, θα απομυθοποιήσετε πολλά πράγματα. Φυσικά είχε πέσει πολύ ψάξιμο και επιλέξαμε γιατρό που είχε τεράστια ποσοστά φυσιολογικών τοκετών (πάνω από 90%). Αν ήταν άλλος θα μου πέταγε το κλασικό παραμύθι και θα με έβαζε να υπογράψω για να προχωρήσει σε καισαρική.
Ο ρόλος της μαίας είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικός και δεν πρέπει να υποβαθμίζεται επ'ουδενί. Το είδα με τα μάτια μου. Ο γυναικολόγος έχει την ευθύνη κυρίως για την παρακολούθηση της πορείας της εγκυμοσύνης, αυτό είναι το κύριο αντικείμενό του. Παλιότερα οι μαίες ξεγεννούσαν μόνες τους πάρα πολλές φορές. Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει 6 χρόνια ιατρική για να το κάνεις.
Ο δικός μας μικρός είναι 11 μηνών και κάτι, 10 κιλά και περιμένουμε να περπατήσει. Τον παίρνουμε σχεδόν παντού μαζί μας από όταν γεννήθηκε (φυσικά δεν πάμε σε κλειστά μέρη με καπνό και δυνατή μουσική), δεν αρρώστησε ποτέ μέχρι τώρα και δεν έχει πάρει κανένα φάρμακο πλην του παιδικού depon 2-3 φορές επειδή βασανιζόταν από τα δόντια. Όσο πιο υστερικός/υπερβολικός είναι ο γονιός και όσο πιο πολύ ντοπάρει το παιδάκι του με φάρμακα τόσο πιο πολύ αδυνατίζει το ανοσοποιητικό του. Αυτό βλέπω κρίνοντας και από πολλές άλλες περιπτώσεις φίλων και έχοντας δει και ακραίες καταστάσεις. -
Κι εμάς 14 ώρες (από το σπάσιμο των νερών) φυσιολογικός τοκετός. Οι παρατρεχάμενοι του έλεγαν κάνε μια καισαρική να το πάρεις να τελειώνουμε, αυτός εκεί, ας περιμένουμε λίγο ακόμα....
Στην Αγγλία έχω κι εγώ ακούσει τρομερές ιστορίες, βασικά πας και σου λένε α, πονάς ωραία, πήγαινε σπίτι σου κι έλα σε 6 ώρες. Και αυτό ξανά μερικές φορές μέχρι να κοντεύεις να το γεννήσεις στο ταξί.... 36 ώρες την παιδεύανε μια φίλη μου πήγαινε έλα!
-
Ετσι ακριβως onyx...!!
Η κουμπαρα μου προπερσυ , με φριχτους πονους κ την εδιωξαν 2 φορες μεσα σε 2 μερες...Πηγε την 3η μερα αρχιζοντας να ουρλιαζει ,η εγκυμοσυνη ειχε περασει 5 μερες απο την τελευταια μερα που της εδινε ο ντοκτορ κ τελικα την ξεγεννησαν με καισαρικη , το παιδι 4.600 γεννηθηκε !!!! -
Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο δικός μας γυναικολόγος έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε Ιταλία και Αγγλία. Στην Αγγλία έχουν αυξηθεί πολύ και τα ποσοστά των γεννήσεων στο σπίτι και από ότι διαβάζω υπάρχουν και στην Ελλάδα αρκετοί υποστηρικτές αυτής της πρακτικής (προσωπικά μου αρέσει σαν ιδέα αν όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη).
Ο καλός γιατρός μπορεί να αντιληφθεί σε πόσες ώρες θα γεννήσει μια γυναίκα αφού σπάσουν τα νερά. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν την αίσθηση ότι μετά το σπάσιμο των νερών το μωρό βγαίνει αμέσως. Η αλήθεια είναι ότι το μωρό μπορεί να γεννηθεί έως και 24 ώρες μετά. Στην δική μας περίπτωση, είχαν περάσει οι 40 εβδομάδες και τα νερά δεν έσπασαν. Ανεβήκαμε προγραμματισμένα στην Αθήνα, μπήκαμε το πρωί στην κλινική και το βράδυ έγινε το θαύμα. Ακούγεται απίστευτο αλλά ο γυναικολόγος μάς έκλεισε ραντεβού, όπως κάνουν στις καισαρικές για να γεννήσουμε φυσιολογικά. Αφού πέρασαν κάποιες ώρες χωρίς να σπάσουν τα νερά, τα έσπασε αυτός και μετά ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού. Μετά την γέννηση η σύζυγος ήταν μεν κουρασμένη αλλά μια χαρά, σηκώθηκε και περπάτησε σαν να μην είχε γεννήσει. Οι κοπέλες που έκαναν καισαρική δεν μπορούσαν να κοιμηθούν και πονούσαν, ούτε να θηλάσουν ήθελαν κάποιες. Είχαμε και το μωρό δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και ακολουθήσαμε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι που ο μικρός έγινε 8 μηνών και ελαττώθηκε πολύ το μητρικό γάλα. Επίσης σημαντικό κεφάλαιο ο μητρικός θηλασμός. -
Οταν δουλευει η γυναικα ομως; εκει ειναι τα δυσκολα (μιλαω εκ πειρας)..
-
Αν η γυναίκα έχει αρκετό γάλα το βγάζει με θήλαστρο και στο μωρό το δίνει ο πατέρας ή κάποιος άλλος. Επίσης σχεδόν όλες οι εργαζόμενες παίρνουν τουλάχιστον 2 μήνες άδεια μετά την εγκυμοσύνη, άρα υπάρχει η δυνατότητα για αποκλειστικό θηλασμό έστω και για αυτό το χρονικό διάστημα. Μετά μπορεί να θηλάζει το μωρό τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) και στο ενδιάμεσο να υπάρχει συμπλήρωμα από γάλα του εμπορίου. Αν υπάρχει πραγματικά θέληση από την μεριά της γυναίκας πολλά μπορούν να γίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι οι αρκετές γυναίκες σήμερα δεν θέλουν να χαλάσουν την βολή τους, δουλεύουν δεν δουλεύουν. Θέλουν να να μην ξυπνάνε 2 και 3 φορές το βράδυ (αν χρειαστεί), δεν έχουν την υπομονή να θηλάσουν ενώ με το μπουκάλι ξεμπερδεύουν πιο γρήγορα, εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση για να μετακομίσει στο σπίτι η μητέρα τους (στην ανάγκη και η πεθερά) ώστε να μην κάνουν απολύτως τίποτα για αρκετούς μήνες μετά την εγκυμοσύνη κλπ.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...