-
Επειδή στο Δήμο σου είναι ακέραιος ο υπάλληλος δεν σημαίνει ότι έτσι είναι παντού. Σε περιοχές που η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά και επομένως μπορεί να χρεωθεί αξιόλογη ταρίφα γίνονται παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσεις. Ρώτα αρχικά στο δήμο σου πότε δέχονται αιτήσεις και τι χρειάζεται για να είσαι έτοιμος με τη χαρτούρα. Επίσης έχε τα αυτιά σου ανοιχτά μήπως ανακοινωθεί εκ νέου πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ που επιδοτεί και για ιδιωτικούς σταθμούς τα έξοδα.
-
Βασικά δεν χρειάζεται και τοση μεγάλη προσπάθεια να αλλάξεις τα 'δεδομένα' υπερ σου.
Πχ στο Χαλάνδρι που έχει κοντά συνοικία Ρομά , πολλές θέσεις είναι κλεισμένες λόγω της ευαίσθητης κατηγορίας ή στην Κυψέλη με τους πολλούς μετανάστες και εκει πρόβλημα. Χώρια που η μαύρη εργασία σε καθιστά άνεργο και άρα προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμους.
Αλλη μόντα είναι να δηλώνεις εν διαστάση με το σύζυγο ή ψεύτικη διευθυνση κατοικίας ( πχ πεθεράς ή εργασίας ή φίλου) ώστε να μπει στο παιδικό σταθμό προτίμησης κλπ κλπ....
Όσον αφορά το 'μέσο' , τις λίστες με τα παιδιά που προκρίνονται στις διαθέσιμες θέσεις τα σχολεία τις στέλνουν στα πρωτοβάθμια όργανα και δει Δήμους , 3-4 μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων χώρια που αν τους ρωτήσεις πως πάνε μετα οι επιλαχόντες θα ακουσεις διαφορετικές απαντήσεις ( κλήρωση , προτεραιότητα αίτησης , κλπ κλπ) ανάλογα με το ποια δασκαλα θα ρωτήσεις.
Και στα λέω αυτά γιατί τσακώθηκα άσχημα με τις δασκάλες που πήγαν να μου την πουν και καλά με εγκύκλιους και όταν τους είπα να μου τις δείξουν έκαναν τις πάπιες.... Φυσικά επικοινωνία με το συνήγορο του πολίτη οι οποίοι έχουν ειδικό τμήμα για τέτοια θέματα που επεμβαίνει σε 2-3 μέρες για έλεγχο των εγγραφών. Ναι μεν τους πήρα τηλέφωνο αλλά δεν το συνέχισα τελικά γιατί με ζόρι και αίμα βρήκα λύση σε ιδιωτικό αλλά και αμα έχεις τσακωθεί με τις δασκάλες πως να στείλεις μετά το παιδί σου εκει .
Φυσικά μια μέρα πριν ξεκινήσουν τα σχολεία με πήραν τηλέφωνο οι δασκάλες να με ενημερώσουν ότι το παιδί μου πέρασε επιλαχόν αν και καμμία ενημέρωση δεν είχε γίνει ουτε για κλήρωση , για λίστα κλπ κλπ. αλλά τελικά για τον φόβο της καταγγελίας κατάφεραν και βρήκαν θέση. Εννοείται ότι τελικα το παιδί δεν πήγε .....
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Αν παρει χαμπαρι κανεις ποτε θα αρχισει η υποβολη δικαιολογητικων για δημοσιους παιδικους σταθμους ας στειλει κανα μυνημα. Τελικα τα βαλαμε κατω, για ιδιωτικο παιδικο σταθμο δεν μας παιρνει οικονομικα, οποτε δημοσιο..Δεν ειχα καουρα για ιδιωτικο αλλα λογω πιο ελαστικου ωραριου ,δυνατοτητα σχολικου κ.λ.π θα με ενδιεφερε..Το θεμα ειναι να μας δεχτουν σε δημοσιο καθως εχω ακουσει οτι ακομα κ εκει ΘΕΛΕΙΣ ΜΕΣΟΝ...
Ιουνιο απο οσο μου ειχαν πει...
Η γυναικα σου δουλευει? Δηλαδη ειναι 'αναγκη' ο παιδικος σταθμος?Χαλαρά θές μέσον και πολλές φορές το πιο μεγάλο δεν μπορει να κάνει και τίποτα αν έχεις κολλητη την διευθυντρια του παιδικου. Περα απο το μέσον , προτεραιότητα έχουν οι μετανάστες, οι ρομα , οι άνεργοι ,οι ανυπαντροι γονεις , οι χαμηλομισθοι και μετα οι κανονικοι.......
Υπαρχουν κριτηρια, εισοδηματικα και κοινωνικα, και αναλογως προκυπτει η προτεραιοτητα. Οι θεσεις καθοριζονται απο την υπηρεσια του Δημου, και επειδη τυχαινει να γνωριζω τον υπευθυνο στην περιοχη μου, μεσο δεν παιζει...μονη απατεωνια ειναι να βρεις τροπο να παρουσιασεις την κατασταση σου ετσι ωστε να καλυπτει τις προυποθεσεις
Η συζυγος δουλευει οποτε ειναι αναγκη ο παιδικος σταθμος. Σε συναδελφο μου στην Αγ. Παρασκευη με 17.000€ εισοδημα +10.000€ της δασκαλας συζυγου του , τον εκαναν δεκτο (δινει μονο ενα ποσο της ταξης των 70 €/μηνα).
Κ εγω καπου εκει παιζω σε εισοδημα , οποτε το ΕΣΠΑ κατα 90% μας πεταει εξω (οσον αφορα ιδιωτικο).
Μου ειπαν να κοιταξω κ κατα τον Οκτωβρη σε ιδιωτικο καθως εαν δε συμπληρωσουν παιδακια μεσω Εσπα σου κανουν καλη τιμη.Σε καθε περιπτωση ομως ο δημοσιος θα ειναι προτεραιοτητα.. -
Στην Αγ. παρασκευή δεν έχει τόσο μεγάλο πλυθησμο που να κάνει συνωστισμό στους παιδικους σταθμούς γιατί οι πολυκατοικίες είναι χαμηλές και πολλά τα οροφοδιαμερίσματα. Αν είσαι όμως Πατήσια , Καλλιθέα που κάθε πολυκατοικία έχει τουλάχιστον 40 διαμερίσματα , τότε είναι ζόρια....
-
Κ προφανως δεν εχει αλλοδαπους πολλους καθως κ αυτοι εχουν προτεραιοτητα κατα πως φαινεται..
-
Απο οσο ξερω απο δημο αθηνων,το μαυρη εργασια=μηδεν εισοδημα ΔΕΝ παιζει,εχουν ενα τυπο και υπολογιζουν μεροκαματα.Λεγε εσυ οτι εισαι ανεργος (πρεπει να το αποδειξεις,δεν αρκει να το λες) ,αυτοι βγαζουν νουμερο,ειδικα για αλλοδαπους.
Επισης αν δυο γονεις ειναι ανεργοι δεν ειναι υπερ τους γιατι κρινεται οτι δεν χρειαζονται παιδικο σταθμο.
-
Παντως εκτος κ αν σου περισσευουν απ τα μπατζακια ειναι κριμας να δινεις 300+€/μηνα για την 1η χρονια σε παιδικο που απ τις ιωσεις εισαι τον μισο μηνα off..
-
Εσυ μονος σου ειπες οτι εργαζεστε και οι δυο γονεις
Αν καποιος δεν εχει τι να κανει το παιδι ή δεν θελει να το αφησει σε παππουδογιαγιαδες για να παρουν ανατροφη του 1920 και παχυσαρκία λογω κατοχικου συνδρομου,τι επιλογες εχει;Να το παρει στην δουλεια;
Και δεν εχουν ολοι οι σταθμοι 300+ εκτος αν εισαι στο Ψυχικο -
Το μόνο πρόβλημα /μεονέκτημα των ΠΣ του δημοσίου είναι οτι το αργότερο 4 ( και όχι όλοι) πρέπει να το πάρεις το παιδί , χώρια που δεν πρεπει να αργησεις 5λεπτο αλλιως θα το βρεις στο δρόμο. Οι ιδιωτικοί , τουλάχιστον οι περισσότεροι είναι μέχρι τις 6 μιας και σχεδον το σύνολο των εργαζόμενων έχει ωράριο 5 - 5.30......
-
Φαινεται ζω σε αλλη χωρα
Στους δημοσιους γυρω στις 13.30 παιρνεις το παιδι,16.00 δεν εχω ακουσει ποτε αν και υποθετω θα υπαρχουν.
Και φυσικα παιζουν φουλ αργιες,απεργιες και το κακο συναπαντημα.Οι ιδιωτικοι επισης γυρω στις 16.00 παραδιδουν το πνευμα,οι εργαζομενοι ας προσεχαν
Εγω εψαξα πολυ για να βρω σταθμο που παραδιδει το παιδι 17.30 -
Υπάρχουν και δημοσιοι μέχρι τις 4 αλλά ελάχιστοι. Βάλε επίσης ότι σχεδόν όλοι θέλουν το παιδί να έχει καθαρίσει απο πάνα , μεγαλό μέρος θελουν το φαγητό έτοιμο από το σπίτι ή μουρμουράνε και θέλουν εξτρα ποσο για την 'γυναίκα' που θα το ζεστάνει κλπ κλπ. Επίσης , σχεδόν όλοι δεν κάνουν καμμία δραστηριότητα ή ελάχιστες παρα μόνο ζωγραφική ή τηλεόραση.....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εσυ μονος σου ειπες οτι εργαζεστε και οι δυο γονεις
Αν καποιος δεν εχει τι να κανει το παιδι ή δεν θελει να το αφησει σε παππουδογιαγιαδες για να παρουν ανατροφη του 1920 και παχυσαρκία λογω κατοχικου συνδρομου,τι επιλογες εχει;Να το παρει στην δουλεια;
Και δεν εχουν ολοι οι σταθμοι 300+ εκτος αν εισαι στο ΨυχικοΡε Τιγρη γιατι ζαλιστηκες; Στα νοτια προαστια εχεις βρει ιδιωτικο παιδικο κατω απο 300? Αν ναι πες μου που ..
-
Στα νότια ειναι πολυ δυσκολο εκτος εαν δεν παρεις καμια εξτρα παροχη (σχολικο,τροφη)
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
.....ή τηλεόραση.....
Αν είναι δυνατόν...!
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
.....ή τηλεόραση.....
Αν είναι δυνατόν...!
Καποια πραγματα τα εχουμε δαιμονοποιησει.
Οταν εμεις εχουμε μονιμα αναμμενη μια τηλεοραση στο σπιτι,γιατι πιστευουμε οτι ειναι φυσιολογικο τα παιδια να μην βλεπουν καθολου;Αν θεωρουμε σωστο κατι τετοιο,πρεπει πρωτοι να δωσουμε το παραδειγμα.
Και ο δικος μου βλεπει τηλεοραση στον παιδικο,οχι Μενεγακη,συνηθως καποια παιδικη ταινια του στυλ ο Ηρακλης και οι 7 νανοι,ειναι σαν να βλεπουν σινεμα -
Ναι , οκ , τηλεόραση είναι καλή για να σκοτώνεις την ώρα σου αλλά οταν στον ιδιωτικό σταθμό κάνουν μια πρώτη βαση σε αναγνωση , μαθηματικά , χειροτεχνία , μουσική, θεατρικό , τενις , κολυμβηση ακόμα και ξένες γλώσες (στα προνηπια κυριως) τότε είναι μείον και αποβλάκωση.....
-
Καλα, μην φανταζεσαι οτι στον ιδιωτικο ετοιμαζουν τους επομενους Leonardo Da Vinci....
Ολα εχουν θεση σε ενα προγραμμα,και η θεαση μιας ταινιας
Βρισκω ακρως υποκριτικο ανθρωποι που βλεπουν dancing with the stars,Μενεγακη και σειρες στο MEGA (προφανως δεν αναφερομαι σε καποιον συγκεκριμένα) να διαμαρτυρονται επειδη το παιδι μπορει να ειδε μια παιδικη ταινια... -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Η συζυγος δουλευει οποτε ειναι αναγκη ο παιδικος σταθμος. Σε συναδελφο μου στην Αγ. Παρασκευη με 17.000€ εισοδημα +10.000€ της δασκαλας συζυγου του , τον εκαναν δεκτο (δινει μονο ενα ποσο της ταξης των 70 €/μηνα).
Κ εγω καπου εκει παιζω σε εισοδημα , οποτε το ΕΣΠΑ κατα 90% μας πεταει εξω (οσον αφορα ιδιωτικο).
Μου ειπαν να κοιταξω κ κατα τον Οκτωβρη σε ιδιωτικο καθως εαν δε συμπληρωσουν παιδακια μεσω Εσπα σου κανουν καλη τιμη.Σε καθε περιπτωση ομως ο δημοσιος θα ειναι προτεραιοτητα..Επομενως η κατασταση ειναι μονοδρομος....παντως και οι ιδιωτικοι παιδικοι σταθμοι, στο κανονικο προγραμμα ειναι μεχρι 13:30...μετα το μεγιστο παει 16:00, τουλαχιστον εδω στα νοτια οπου εχω ρωτησει. Η τιμη σε ολα ειναι απο 5-5.5Κ το χρονο, σε αλλους με ολα μεσα (σχολικο, φαγητο, πρωτες υλες) και αλλου χωρις..Εκπτωσεις παιζουν το πολυ μεχρι 10% με προπληρωμη απο Ιουνιο, και φυσικα ακομα κι αν το πας με το μηνα, σε περιπτωση που χασεις καποιον λογω ασθενειας, η πληρωμη γινεται κανονικα.
Μειονεκτημα στον δημοσιο στην περιπτωση σου ειναι οτι στις σχολικες αργιες παλι δεν θα εχεις που να αφησεις τα παιδια, οταν καποια απο τα ιδιωτικα που ρωτησαμε λειτουργουν και τις ημερες αυτες για τους γονεις που θελουν.Προσωπικα, και μετα απο συζητησεις και με ειδικους (παιδοψυχολογους/εκπαιδευτικους), εκτος απο ενα σταθμο που με εκανε να πιστεψω οτι κατι θα παρει το παιδι, σε ολα τα αλλα δεν βλεπω τι το τρομερο θα κερδισει...μας ελεγαν οτι θα μαθει να κραταει το μολυβι -ζωγραφιζει απο περισυ- οτι θα μαθει τους αριθμους -τους ξερει μεχρι το 12 ηδη-, και γενικα πραγματα τα οποια τα κανει ηδη εφοσον ασχολουμαστε πολυ, κι εγω αλλα και η συζυγος (δεν εργαζεται), επομενως μαλλον καταληγουμε να τη γραψουμε το καλοκαιρι σε καποιο camp, να συνεχισουμε και του χρονου πισινα, να τη γραψουμε και μπαλετο και εφοσον το επιτρεψει και ο χρονος μου σκι...στο τελος παιζει να βγει το ιδιο ποσο, αλλα θα γλιτωσουμε και τις ασθενειες, και για εκεινη αλλα και για τον μικροτερο αδελφο της
-
ιώσεις , τι είπες τώρα....
Από τώρα το σκέφτομαι.. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ιώσεις , τι είπες τώρα....
Από τώρα το σκέφτομαι..Φιλοι μας, εγραψαν τον μεγαλο τους φετος παιδικο (ελληνοιταλικο)...τους πηγε ολη τη χρονια μια βδομαδα ο μεγαλος μια ο μικρος με τις ιωσεις!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...