-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Το πιο βολικό καρότσι είναι της αδερφής της γυναίκας μου. Έχει 2-3 για διάφορες ηλικίες και πολύ ευγενικά τα παραχωρεί, ευχαριστούμε κτλ...+1
και της κουμπαρας κανει...
-
Να σας ζήσουν τα νέα μέλη κ με το καλό οι υποψήφιοι γονείς! Να ειναι πάντα καλά για να τα χαίρεστε!
Geof1 να προετοιμάσετε τον κοντό μην του ρθει ντουβρουτζας
-
Αγαπητοί γονείς,
αν θέλετε να πάτε για ψώνια και το μικρό σας είναι >=2 ετών δε χρειάζεται να κουβαλάτε καρότσι. Αν είναι μικρότερο τότε μπορείτε να το κουβαλάτε πάνω σας
γιατί 1: δεν ταλαιπωρείστε να ψάχνετε για ασανσέρ για να μπει το καρότσι
2: δεν τρώτε ένα ολόκληρο ασανσέρ για να μετακινηθείτε
3: μπλοκάρετε την κίνηση στα μαγαζιάΕίχα πάει σήμερα στο metro mall και η κατάσταση ήταν απίστευτη. Έβλεπες γονείς με παιδάκια 2-3 ετών σε καρότσι και τα ασανσέρ γεμάτα 1 καρότσι κ 2 άτομα. Αναμονή για κάποιον που περίμενε ασανσέρ ~2λεπτά.
Εντάξει εγώ δεν έχω πρόβλημα είμαι νέος ακόμα και μπορώ να πάρω τις σκάλες, υπάρχουν άλλοι όμως που δεν έχουν την ίδια ευελιξία. Ας μη σκεφτόμαστε λοιπόν μόνο τον εαυτό μας και την άνεσή μας και πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας πιο γρήγορα γράφοντας στα παλιά μας τα παπούτσια τους άλλους.
Και πριν προλάβετε να πείτε κάτι εναντίον αυτού, όντας στην Αγγλία το 70% των μαμάδων χρησιμοποιούσαν τη παραπάνω τσάντα κι έβλεπες πολύ λίγα καρότσια
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Και πριν προλάβετε να πείτε κάτι εναντίον αυτού, όντας στην Αγγλία το 70% των μαμάδων χρησιμοποιούσαν τη παραπάνω τσάντα κι έβλεπες πολύ λίγα καρότσιαΜαρσιπος λεγεται..
-
Ναι είναι πολύ βολικό αν και δεν αντικαθιστά το καρότσι. Μέχρι 6 νομίζω μηνών το έχεις να κοιτάει εσένα και μετά μπορεί να γυρίσει να κοιτάει μπροστά.
-
Ο συγκεκριμενος μαρσιπος ειχα διαβασει καποτε οτι πιεζει την σπονδυλικη στηλη του παιδιου
Πιο ασφαλης αυτος http://www.babywearing.gr/Slings/ringsling.htm
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι για να κανεις χλμ,ειναι για να εχεις ενα πολυ μικρο παιδι για λιγο πανω σου. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο συγκεκριμενος μαρσιπος ειχα διαβασει καποτε οτι πιεζει την σπονδυλικη στηλη του παιδιου
Πιο ασφαλης αυτος http://www.babywearing.gr/Slings/ringsling.htm
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι για να κανεις χλμ,ειναι για να εχεις ενα πολυ μικρο παιδι για λιγο πανω σου.+1000
Μόνο για πολύ μικρής ηλικίας και ελαφριά μωρά.
Αρκετά κουραστικός όταν πρόκειται να κινηθείς για πολύ ώρα και ειδικά όταν τον έχεις μπροστά καθώς το βάρος πιέζει την σπονδυλική σου στήλη.Το μωρό θα βολευτεί και θα το ρίξει στον ύπνο μετά από λίγο.
-
@ dpolal...
Για τη σπονδυλική στήλη του μωρού μιλάει ο Tiger, οχι του γονέα...
Και μένα μου φαίνεται αφύσικη η παραπάνω στάση για βρεφικό κορμάκι. Τουλάχιστον για παραπάνω απο 10-20 λεπτά....
-
Πήραμε τον Babybjorn Active όταν το μωρό ήταν 4 μηνών και το χρησιμοποιούμε ακόμα που είναι 11 μηνών. Έχει έξτρα σταθερό τμήμα στην πλάτη που στηρίζει σωστά τη μέση και έτσι μπορείς να μεταφέρεις μεγαλύτερο μωρό πιο άνετα. Πάντως τώρα που είναι 10 κιλά, πάνω από μισή ώρα δε λέει.
Από την εμπειρία μου, καλύτερο είναι το ύφασμα mesh (πολυεστερικό) γιατί ιδρώνει λιγότερο το μωρό.Υπόψη, δεν κάθονται στο μάρσιπο όλα τα μωρά...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
@ dpolal...Για τη σπονδυλική στήλη του μωρού μιλάει ο Tiger, οχι του γονέα...
Και μένα μου φαίνεται αφύσικη η παραπάνω στάση για βρεφικό κορμάκι. Τουλάχιστον για παραπάνω απο 10-20 λεπτά....
Δεν έχει κανένα πρόβλημα το μωρό, πίστεψε με.
H πλάτη του γονιού είναι που θα τραβήξει μεγάλα ζόρια. -
αγκαλια σκετη....η πιο φυσικη και υγιης επιλογη....οταν κουραστουν τα χερια, στο καροτσι...
ο γιος με το που εμπαινα στο σπιτι σαν μαϊμουδακι σκαρφαλωνε επανω μου...μεχρι και στο τραπεζι ετρωγα με το ενα χερι και το αλλο να τον κραταω....το εκανα ομως με ευχαριστηση....και καποια στιγμη προχθες που του το θυμισα, μου λεει : ναι θυμαμαι..και οταν εφευγες εγω πηγαινα στο δωματιο μου και εκλαιγα.... -
Αν και τα δικα μου πανε πρωτη και προνηπιο, και δεν εχουμε τετοια θεματα, ειχα μια συζητηση σημερα με γονεις μεγαλων παιδιων και μου λεγανε για την εκταση του σχολικου bullying σημερα (επαυξημενο με την κοινωνικη κατασταση που επικρατει) και τρομαξα
εχει κανεις εμπειρια;
-
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το bullying παντα υπηρχε,απλα παλαιοτερα δεν ασχολουνταν κανεις,ενω σημερα υπαρχει και το cyberbullying που εχει...επεκτεινει τους οριζοντες.Επισης το ενδοοικογενειακο bullying (μεταξυ αδερφων) δεν υπαρχει καν ως θεμα.
-
+1
Παντα υπηρχε,παντα θα υπαρχει,και ως ενα βαθμο ειναι φυσιολογικο να υπαρχει...
Σημερα εχει δοθει ο ορισμος bullying/βια,εχουμε κανει και μεις τα παιδια μας λιγο bullηδες παραπανω...Ακομη θυμαμαι δυο 'νταηδες' απο τα σχολικα χρονια,που τρεμαμε ολοι...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το bullying παντα υπηρχε,απλα παλαιοτερα δεν ασχολουνταν κανεις,ενω σημερα υπαρχει και το cyberbullying που εχει...επεκτεινει τους οριζοντες.Επισης το ενδοοικογενειακο bullying (μεταξυ αδερφων) δεν υπαρχει καν ως θεμα.πραγματι...
και ηταν πολυ πιο επικινδυνο....'παιζαμε' με πραγματικα οπλα ( σφεντονες, πετροπολεμο, αεροβολα, φυσοκαλαμα με καρφιτσες...)
αυτα τα θεωρω αδιανοητα σημερα.... -
Ξέρει κανείς γιατί ο @#$@Τ%^& Ευρωπαίοι δεν έχουν παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά άνω των 36 κιλών, ενώ οι 'βλάκες' οι Αμερικάνοι διαθέτουν Britax, Peg Perego, Recaro αυτής της κατηγορίας;
Δεν θα αναλύσω τώρα γιατί χρειάζεται τέτοιο κάθισμα σε ένα παιδί κάτω των 10 ετών, αλλά πού μπορεί να βρει κάποιος κάτι ανάλογο στην Ευρώπη; Γιατί μου φαίνεται εξωφρενικό να πληρώσω μεταφορικά.....400τόσων δολαρίων. (σοβαρά) -
Η κολλητη μου ειναι 39 κιλα, αμα βρεις ακρη πες μου να της παρω ενα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ξέρει κανείς γιατί ο @#$@Τ%^& Ευρωπαίοι δεν έχουν παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά άνω των 36 κιλών, ενώ οι 'βλάκες' οι Αμερικάνοι διαθέτουν Britax, Peg Perego, Recaro αυτής της κατηγορίας;
Δεν θα αναλύσω τώρα γιατί χρειάζεται τέτοιο κάθισμα σε ένα παιδί κάτω των 10 ετών, αλλά πού μπορεί να βρει κάποιος κάτι ανάλογο στην Ευρώπη; Γιατί μου φαίνεται εξωφρενικό να πληρώσω μεταφορικά.....400τόσων δολαρίων. (σοβαρά)χωρίς πολύ ψάξιμο βρήκα αυτό :
http://www.ebay.com/itm/CHILD-SAFETY-BO ... 232e599fb4για κοίταξε το , λέει για 120 pounds βάρος που μπορεί να δεχθεί..
-
Υποθέτω ότι ένα 'παιδί' 36 κιλών έχει αρκετό ύψος για να μην χρειάζεται πια βοήθημα και επιτρέπεται να χρησιμοποιεί απευθείας τις κανονικές ζώνες.
-
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...