-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Και γιατι να παντρευτω αν δεν κανω παιδι/α?Με ποιον θα παιζεις μπιριμπα στα 60 φευγα;
Ποιος θα σου πλενει τα ρουχα στα 60 φευγα;
Ποιος θα σου μαγειρευει στα 60 φευγα;
Ποιος θα σου κραταει συντροφια στα 60 φευγα οταν θα εισαι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣΑπαντηση RATANPLAN: Καλα τοτε θα παντρευτω στα 60
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Και γιατι να παντρευτω αν δεν κανω παιδι/α?
Με ποιον θα παιζεις μπιριμπα στα 60 φευγα;
Ποιος θα σου κραταει συντροφια στα 60 φευγα οταν θα εισαι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣΑπαντηση RATANPLAN: Καλα τοτε θα παντρευτω στα 60
Α ok
Χωρίς γάμο δηλ δεν μπορείς να παίζεις μπιρίμπα με το σύντροφό σου, δεν θα σου πλένει τα ρούχα, δεν θα σου μαγειρεύει, ούτε θα σου κρατάει συντροφιά -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Στα ιδιωτικα σχολεια συνηθως εργαζονται νεοδιοριστοι εκπαιδευτικοι χωρις προηγουμενη διδακτικη εμπειρια ή γεροντοκορες δασκαλες. Ενας εκπαιδευτικος που σεβεται τον εαυτο του δε δουλευει σε ιδιωτιο σχολειο εκτος και αν εχει μεγαλη αναγκη. Ειναι οχι μονο κακοπληρωμενοι (οσο και αυτοι του δημοσιου) αλλα και η θεση τους ειναι επισφαλης και πρεπει να υπομενουν τις προσβολες και παραξενιες του ιδιοκτητη ( μελημα του οποιου ειναι μονο η 'κονομα') αλλα και του καθε κακομαθημενου παλιοπαιδου και του νεοπλουτου κηδεμονα του. Βαζουν πολλες εργασιες για να δειξουν οτι 'γινεται δουλεια', ενω η συγχρονη παιδαγωγικη προτεινει το αντιθετο. Σε ολα αυτα προσθεστε το γεγονος οτι το παιδι δεν ερχεται σε επαφη με παιδια απ ολα τα κοινωνικα στρωματα,μειονοτητες και αλλοδαπους , με αποτελεσμα να ζει σε ενα πλασματικο περιβαλλον. Αν βρειτε εστω και εναν εκπαιδευτικο ιδιωτικου σχολειου ευχαριστημενο απο τις αποδοχες και το περιβαλλον εργασιας, εγω θα αυτομαστιγωθω στην πλατεια Συνταγματος.Θυμάμαι στο ιδιωτικό στη 2α ή 3η Γυμνασίου ήρθε μια καινούρια Πληροφορικού, πρέπει να ταν 23-24, και ήταν ένα μωρό...
εννοείται ότι δεν ήξερε την τύφλα της και της την έλεγα συνέχεια και γι'αυτό ποτέ δε μου βαζε 20 αλλά 19
δε πειράζει χαλάλι το στρινγκ της που χαζεύαμε -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Στα ιδιωτικα σχολεια συνηθως εργαζονται νεοδιοριστοι εκπαιδευτικοι χωρις προηγουμενη διδακτικη εμπειρια ή γεροντοκορες δασκαλες. Ενας εκπαιδευτικος που σεβεται τον εαυτο του δε δουλευει σε ιδιωτιο σχολειο εκτος και αν εχει μεγαλη αναγκη. Ειναι οχι μονο κακοπληρωμενοι (οσο και αυτοι του δημοσιου) αλλα και η θεση τους ειναι επισφαλης και πρεπει να υπομενουν τις προσβολες και παραξενιες του ιδιοκτητη ( μελημα του οποιου ειναι μονο η 'κονομα') αλλα και του καθε κακομαθημενου παλιοπαιδου και του νεοπλουτου κηδεμονα του. Βαζουν πολλες εργασιες για να δειξουν οτι 'γινεται δουλεια', ενω η συγχρονη παιδαγωγικη προτεινει το αντιθετο. Σε ολα αυτα προσθεστε το γεγονος οτι το παιδι δεν ερχεται σε επαφη με παιδια απ ολα τα κοινωνικα στρωματα,μειονοτητες και αλλοδαπους , με αποτελεσμα να ζει σε ενα πλασματικο περιβαλλον. Αν βρειτε εστω και εναν εκπαιδευτικο ιδιωτικου σχολειου ευχαριστημενο απο τις αποδοχες και το περιβαλλον εργασιας, εγω θα αυτομαστιγωθω στην πλατεια Συνταγματος.Απορώ μέσα απο τι εμπειρίες αντλείς τα όσα λές ....
Εχοντας μητέρα πρώην εκπαιδευτικό (σε δημόσιο σχολείο) και αδερφό επίσης εκπαιδευτικό σε ιδιωτικό, δεν συμμερίζομαι τις αφοριστικές σου απόψεις. Ο αδερφός μου (με μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό) είναι θα έλεγα αρκετά ευχαριστημένος και απο τις αποδοχές και κυρίως απο το περιβάλλον εργασίας (ειδοποίησέ μας πότε να βγούμε στην πλατεία Συντάγματος ) Που νομίζεις θα έπρεπε να στραφεί, ένας νέος εκπαιδευτικός με όρεξη και όνειρο να ασχοληθεί με το αντικείμενό του? Θα έπρεπε πρίν απο μερικά χρόνια να περιμένει την επετηρίδα για να διοριστεί στο δημόσιο και εντωμεταξύ να κάνει ιδιαίτερα?(ιδιωτική εκπαίδευση και αυτά...) Μήπως σήμερα με τον ΑΣΕΠ οι επιτυχόντες, διορίζονται όλοι ?
Αραγε, οι γεροντοκόρες δασκάλες προτιμούν ιδιωτικά και οι παντρεμένες δημόσια?
Είναι άραγε πιο σωστό η θέση ενός εκπαιδευτικού να είναι επισφαλής, ωστε να χρειάζεται διαρκώς να την δικαιολογεί με την απόδοσή του, ή να είναι ασφαλής, ώστε να μένει ακλόνητος στη θέση του και να 'εκπαιδεύει' παιδιά, ανεξάρτητα αν αποδίδει ή όχι?
Το θέμα των αποδοχών, είναι πράγματι προβληματικό, όπως και στους περισσότερους άλλους τομείς.Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της τρομοκρατίας απο την μεριά του εργοδότη.
Για τα υπόλοιπα θα προτιμούσα μια πιο μετριοπαθή στάση γιατί πιστεύω οτι υπάρχουν και καλά ιδιωτικά (όπως και καλά δημόσια) και αξιόλογοι καθηγητές.
Θα συμφωνήσω τέλος, με την άποψή σου σε σχέση με την επαφή των παιδιών με τον 'πραγματικό κόσμο', αλλά πολλές φορές η μεγάλη αναλογία στα δημόσια σχολεία των αλλοδαπών μαθητών, προκαλεί προβλήματα. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Στα ιδιωτικα σχολεια συνηθως εργαζονται νεοδιοριστοι εκπαιδευτικοι χωρις προηγουμενη διδακτικη εμπειρια ή γεροντοκορες δασκαλες. Ενας εκπαιδευτικος που σεβεται τον εαυτο του δε δουλευει σε ιδιωτιο σχολειο εκτος και αν εχει μεγαλη αναγκη. Ειναι οχι μονο κακοπληρωμενοι (οσο και αυτοι του δημοσιου) αλλα και η θεση τους ειναι επισφαλης και πρεπει να υπομενουν τις προσβολες και παραξενιες του ιδιοκτητη ( μελημα του οποιου ειναι μονο η 'κονομα') αλλα και του καθε κακομαθημενου παλιοπαιδου και του νεοπλουτου κηδεμονα του. Βαζουν πολλες εργασιες για να δειξουν οτι 'γινεται δουλεια', ενω η συγχρονη παιδαγωγικη προτεινει το αντιθετο. Σε ολα αυτα προσθεστε το γεγονος οτι το παιδι δεν ερχεται σε επαφη με παιδια απ ολα τα κοινωνικα στρωματα,μειονοτητες και αλλοδαπους , με αποτελεσμα να ζει σε ενα πλασματικο περιβαλλον. Αν βρειτε εστω και εναν εκπαιδευτικο ιδιωτικου σχολειου ευχαριστημενο απο τις αποδοχες και το περιβαλλον εργασιας, εγω θα αυτομαστιγωθω στην πλατεια Συνταγματος.
Απορώ μέσα απο τι εμπειρίες αντλείς τα όσα λές ....
Εχοντας μητέρα πρώην εκπαιδευτικό (σε δημόσιο σχολείο) και αδερφό επίσης εκπαιδευτικό σε ιδιωτικό, δεν συμμερίζομαι τις αφοριστικές σου απόψεις. Ο αδερφός μου (με μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό) είναι θα έλεγα αρκετά ευχαριστημένος και απο τις αποδοχές και κυρίως απο το περιβάλλον εργασίας (ειδοποίησέ μας πότε να βγούμε στην πλατεία Συντάγματος ) Που νομίζεις θα έπρεπε να στραφεί, ένας νέος εκπαιδευτικός με όρεξη και όνειρο να ασχοληθεί με το αντικείμενό του? Θα έπρεπε πρίν απο μερικά χρόνια να περιμένει την επετηρίδα για να διοριστεί στο δημόσιο και εντωμεταξύ να κάνει ιδιαίτερα?(ιδιωτική εκπαίδευση και αυτά...) Μήπως σήμερα με τον ΑΣΕΠ οι επιτυχόντες, διορίζονται όλοι ?
Αραγε, οι γεροντοκόρες δασκάλες προτιμούν ιδιωτικά και οι παντρεμένες δημόσια?
Είναι άραγε πιο σωστό η θέση ενός εκπαιδευτικού να είναι επισφαλής, ωστε να χρειάζεται διαρκώς να την δικαιολογεί με την απόδοσή του, ή να είναι ασφαλής, ώστε να μένει ακλόνητος στη θέση του και να 'εκπαιδεύει' παιδιά, ανεξάρτητα αν αποδίδει ή όχι?
Το θέμα των αποδοχών, είναι πράγματι προβληματικό, όπως και στους περισσότερους άλλους τομείς.Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της τρομοκρατίας απο την μεριά του εργοδότη.
Για τα υπόλοιπα θα προτιμούσα μια πιο μετριοπαθή στάση γιατί πιστεύω οτι υπάρχουν και καλά ιδιωτικά (όπως και καλά δημόσια) και αξιόλογοι καθηγητές.
Θα συμφωνήσω τέλος, με την άποψή σου σε σχέση με την επαφή των παιδιών με τον 'πραγματικό κόσμο', αλλά πολλές φορές η μεγάλη αναλογία στα δημόσια σχολεία των αλλοδαπών μαθητών, προκαλεί προβλήματα.Προκειται για προσωπικες εμπειριες. Ειμαι εκπ/κος (κατοχος μεταπτυχιακου) σε δημοσιο σχολειο οπως και η συζυγος μου, η οποια εχει υπηρετησει σε ιδιωτικο σχολειο τα 2 πρωτα χρονια της εκπαιδευτικης της καριερας. Φιλικο μου προσωπο δε, ειναι ιδιοκτητης ιδιωτικου σχολειου. Εξαιρουμενων 2-3 ιδιωτικων τα αλλα πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες. Στο δημοσιο -γενικα-γινεται καλη δουλεια
-
με τετοιες τιμες ιδιωτικων..λυση το προφυλακτικο..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Και γιατι να παντρευτω αν δεν κανω παιδι/α?
Με ποιον θα παιζεις μπιριμπα στα 60 φευγα;
Δεν παιζεσε....μολις διαβασα την δευτερη σειρα αυτο μου ηρθε να απαντησω!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχει τέτοιο πράμα στο Ελλάντα?π.χ. Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και Πατησίων (Λειτουργεί από το 1838), νομίζω το Αρσάκειο και υπάρχουν και άλλα, των οποίων δε θυμάμαι τα ονόματα.
Νομίζω η λεόντιος και οι ουρσουλίνες (πω πω αν πήγαινα σε αυτό το σχολείο θα ντρεπόμουνα να το λέω!!!!) λειτουργούν στο στυλ που λέει ο ασέρφ και όντως είναι καλά σχολεία μιας και όσους ξέρω από εκεί έχουν χτυπήσει καλές σχολές. Νομίζω πως είναι όμως δύσκολα να βρεις θέση εκεί...
Όντως είναι δύσκολο να βρεις θέση στη Λεόντειο. Για να μπεις στο δημοτικό μπαίνεις με κλήρωση και στο γυμνάσιο-λύκειο με εξετάσεις.
Στη χρονιά μου πέτυχαν σε Ανώτατες Σχολές 126/128 και από τους δύο που δεν πέρασαν πουθενά ο ένας δεν δήλωσε καν σχολές μιας και θα πήγαινε στο Λονδίνο για σπουδές.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
με τετοιες τιμες ιδιωτικων..λυση το προφυλακτικο..Όντως είναι δύσκολο να βρεις θέση στη Λεόντειο. Για να μπεις στο δημοτικό μπαίνεις με κλήρωση και στο γυμνάσιο-λύκειο με εξετάσεις.
Στη χρονιά μου πέτυχαν σε Ανώτατες Σχολές 126/128 και από τους δύο που δεν πέρασαν πουθενά ο ένας δεν δήλωσε καν σχολές μιας και θα πήγαινε στο Λονδίνο για σπουδές.
Βασικά το ξέρω επειδή μου τα έλεγε ένας θείος που ήθελε να βάλει το γιο του. Δεν ήξερα ότι ήθελε και εξετάσεις όμως για γυμνάσιο λύκειο, μιας και ο μπόμπιρας του θα έμπαινε δημοτικό. Κάτι πρέπει να παίζει με συγχρηματοδότηση από κάτι γαλλους καθολικούς παπάδες από ότι μου λένε για αυτό μετριάζεται το κόστος. Πάντως βγάζουν καλά απότελέσματα. Μία παρέα που ξέρω από λεόντιο πατήσια ήταν σε σχολές από 17 και πάνω και όλες περάσαν σε σχολές πολύ κοντά στην πρώτη επιλογή τους...
-
Μια και λέμε για εκπαιδευτικούς, στο σχολείο των παιδιών μου γίνεται φασαρία: Χώρισαν την πέμπτη τάξη αλλιώς (βάσει δεύτερης ξένης γλώσσας) και τώρα ολοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους στο ένα τμήμα. Αιτία; Ο ρέμπελος δάσκαλος του άλλου.
Αυτούς τους δασκάλους που βαριούνται να δουλέψουν, δεν θα έπρεπε να υπάρχει τρόπος να τους αποσύρουν από την παραγωγή; Ας τους βάλουν σε κάνα γραφείο να δέχονται αιτήσεις και να βάζουν σφραγίδες, πχ. Πρέπει οπωσδήποτε να καταστρέφουν παιδιά;;;
-
[quote='koutsan'][quote='ratanplan'][quote='ililias'][quote='ratanplan']...Ρε πολλα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
υπάρχει τέτοιο πράμα στο Ελλάντα?
π.χ. Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και Πατησίων (Λειτουργεί από το 1838), νομίζω το Αρσάκειο και υπάρχουν και άλλα, των οποίων δε θυμάμαι τα ονόματα.
Νομίζω η λεόντιος και οι ουρσουλίνες (πω πω αν πήγαινα σε αυτό το σχολείο θα ντρεπόμουνα να το λέω!!!!) λειτουργούν στο στυλ που λέει ο ασέρφ και όντως είναι καλά σχολεία μιας και όσους ξέρω από εκεί έχουν χτυπήσει καλές σχολές. Νομίζω πως είναι όμως δύσκολα να βρεις θέση εκεί...
Όντως είναι δύσκολο να βρεις θέση στη Λεόντειο. Για να μπεις στο δημοτικό μπαίνεις με κλήρωση και στο γυμνάσιο-λύκειο με εξετάσεις.
Το ίδιο σύστημα είναι και για το Αρσάκειο αλλά για την επιτυχία των μαθητών δεν είναι κύριοι υπεύθυνοι οι καθηγητές αλλά τα ιδιαίτερα/φροντιστήρια/διάθεση του μαθητή.
-
και εγω Λεόντειο σκέφτομαι για του χρόνου
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δευτερα δημοτικου και προνηπια για τις δικες μου. Καινουριο σχολειο, το 4ο σε 3 χρονια για τη μεγαλη... Η προσαρμογη δυσκολη. Για να δουμε...Τελικα, ο τροπος που σκεφτονται τα παιδια δεν σταματα να μας εκπλησσει.
Λογω των συνεχων (αναγκαστικων) αλλαγων σχολειων, της δικης μου απουσιας για καποιο διαστημα, μιας μακροχρονης απουσιας απο το σχολειο για λογους υγειας και μιας τελειως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ δασκαλας περυσι στην πρωτη ταξη, η μεγαλη ειχε σοβαρα προβληματα προσαρμογης.
Καναμε διαφορες προσπαθειες, και φετος (παλι σε καινουριο περιβαλλον) ξεκινησαμε πολυ καλα, αλλα ειχαμε μεγαλη αγωνια για το πως θα αρχισει με το σχολειο.
Γυρναει χθες και μας λεει:
-Η καινουρια κυρια ειναι ευτυχως πολυ καλη και υπομονετικη.
-Πως το καταλαβες κουκλα μου;
-Της εκανα τεστ! Της ρωτουσα συνεχεια πραγματα, για να δω αν θα μου απανταει ή θα εκνευριστει...(Προφανως η αγωνια του παιδιου οφειλεται στην περυσινη τραυματικη εμπειρια. Ευτυχως το περασε το τεστ η κυρια ).
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δευτερα δημοτικου και προνηπια για τις δικες μου. Καινουριο σχολειο, το 4ο σε 3 χρονια για τη μεγαλη... Η προσαρμογη δυσκολη. Για να δουμε...
Τελικα, ο τροπος που σκεφτονται τα παιδια δεν σταματα να μας εκπλησσει.
Λογω των συνεχων (αναγκαστικων) αλλαγων σχολειων, της δικης μου απουσιας για καποιο διαστημα, μιας μακροχρονης απουσιας απο το σχολειο για λογους υγειας και μιας τελειως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ δασκαλας περυσι στην πρωτη ταξη, η μεγαλη ειχε σοβαρα προβληματα προσαρμογης.
Καναμε διαφορες προσπαθειες, και φετος (παλι σε καινουριο περιβαλλον) ξεκινησαμε πολυ καλα, αλλα ειχαμε μεγαλη αγωνια για το πως θα αρχισει με το σχολειο.
Γυρναει χθες και μας λεει:
-Η καινουρια κυρια ειναι ευτυχως πολυ καλη και υπομονετικη.
-Πως το καταλαβες κουκλα μου;
-Της εκανα τεστ! Της ρωτουσα συνεχεια πραγματα, για να δω αν θα μου απανταει ή θα εκνευριστει...(Προφανως η αγωνια του παιδιου οφειλεται στην περυσινη τραυματικη εμπειρια. Ευτυχως το περασε το τεστ η κυρια ).
Πραγματικά φοβερά τα παιδιά......
-
τι λες τωρα...!!!!!!!
-
kantoniou το ιδιο κανω και γω και εχω καμια 16-17 χρονια διαφορα απο τη κορη σου...
κανεις δε με καταλαβαινει ομως..
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
...Κάτι πρέπει να παίζει με συγχρηματοδότηση από κάτι γαλλους καθολικούς παπάδες από ότι μου λένε για αυτό μετριάζεται το κόστος....Σ' αυτούς ανήκει, γι' αυτό είναι μη κερδοσκοπικό.
Αλλά χρηματοδότηση δε χρειάζεται, πιστεψέ με!~2300 μαθητές * ~4500
-
Εγώ ένα έχω να καταθέσω. Από χτες που ανοίξαν τα σχολεία έχουν γεμίσει τα πρωινά οι δρόμοι με κάτι άθλια ξεκώλια και κάτι αγοράκια με ελεεινά μαλιά. Πραγματικά κάθε πρωί περνάω από 3-4 Γυμνάσια (!!!) και Λύκεια και δεν έχω προσέξει ένα νορμάλ παιδάκι.
Και μη μου πείτε εκτός θέματος. Ποία η ευθύνη των γονέων...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...