-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά κι ένα παιδί έχει τρέξιμο, άγχος, έξοδα, γκρίνιες, αυπνία, στεναχώριες, περιορισμούς και άλλα τέτοια και μάλιστα συνεχώς, από τη στιγμή που το γεννήσεις μέχρι να πεθάνεις.
Αλλά έχει κι άλλα που οι περισσότεροι τα καταλαβαίνουν καλύτερα αφού το κάνουν που κάνουν όλα τα προηγούμενα να φαίνονται αστεία....Μονο αστεια δεν φαινονται...
Ενα παιδι μπορει να σου δωσει μεγαλες χαρες...οπως επισης μπορει να σε διαλυσει ποικιλοτροπως,παιδια με νοητικη στερηση,σωματικες αναπηριες,ναρκωτικα,ψυχικες νοσους κτλ κτλ κτλ
Θελει κουραγιο,μια δοση αγνοιας κινδυνου,και πολυ τυχη.
-
Ή, απλά, διάθεση να δώσεις αγάπη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φυσικά κι ένα παιδί έχει τρέξιμο, άγχος, έξοδα, γκρίνιες, αυπνία, στεναχώριες, περιορισμούς και άλλα τέτοια και μάλιστα συνεχώς, από τη στιγμή που το γεννήσεις μέχρι να πεθάνεις.
Αλλά έχει κι άλλα που οι περισσότεροι τα καταλαβαίνουν καλύτερα αφού το κάνουν που κάνουν όλα τα προηγούμενα να φαίνονται αστεία....+οο
Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την εβδομάδα. Μια μπουκωμένη μύτη είναι ικανή να σε κρατήσει ξύπνιο όλο το βράδυSent from one of my six iPads
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ή, απλά, διάθεση να δώσεις αγάπη.Οσο για αυτο,υπαρχουν διαθεσιμοι πολλοι αδεσποτοι σκυλοι
Ως πατερας λεω οτι μεχρι τωρα η δικη μου εμπειρια ειναι: κουραστικο μεν-πολυ ωραιο δε.
Αν ομως το παιδι μου ειχε τα μυρια-οσα προβληματα,πιθανως θα ελεγα άλλα,θα ελεγα πχ δεν μετανιωνω αλλα ζω μια κολαση ή κατι τετοιο.
Επισης ο καθενας εχει αλλες αντοχες,αλλη υποστηριξη απο την οικογενεια του,αλλες οικονομικες δυνατοτητες κ.ο.κ.
Η δικη μου γνωμη ειναι οτι δεν πρεπει να κανουν ολοι παιδια,οσοι το φοβουνται ισως σωστα το φοβουνται και δεν το πραττουν. -
+πολλα
δεν εχουνε νοημα τα στερεοτυπα, ειναι τοσες πολλες οι μεταβλητες, οι ιδιαιτερες συνθηκες
Θυμαμαι με το πρωτο παιδι, καποια στιγμη ειχα ζοριστει, δεν ειχα βρει ακομα τις νεες ισορροπιες.
Επειτα απο αρκετα χρονια, και καθως ο δευτερος εχει μεγαλωσει καμποσο, αν τυχει ποτε και βρεθω σπιτι με ενα παιδι, μου φαινεται αστειο το complexity, που παλαια μου φαινοτανε βουνο!Ακομα, εχει τυχει να γνωρισω νεους γονεις των οποιων τα παιδια εχουνε μεγαλο προβλημα υγειας
Τα βιωματα ειναι τελειως διαφορετικα, ακομα και αν καταβαλουνε πολλαπλασια προσπαθεια απο εμας τους ΄συνηθεις' γονεις -
+1 και στους δύο προηγούμενους.
Αυτό που λες με τα παιδιά με πρόβλημα το έχω δει κι εγώ.... άστα... μακριά από μας....
-
Μέσα σε λιγότερο απο 24 ώρες:
Χθές το βράδυ βόλτα στη πόλη με τα πόδια. Δεν προλαβαίνουμε να βγούμε από το αμάξι και μου πιάνει το χέρι. Απίστευτες συζητήσεις και βροχή απο ερωτήσεις επι ερωτήσεων για τα πάντα. Κλασικά 'χεσμένος' εγώ αλλά ξαφνικά σταματάει σε ένα αμάξι και λέει
'Μπαμπά κι αυτό Renault δεν είναι' ?Απο εκείνη τη στιγμή δεν συναντούσαμε Renault - ήταν και πολλά - και να μην μου το λέει:
'Μπαμπά κι άλλο Renault' μου έλεγε με χαρά.
Σήμερα το πρωί πηγαίναμε στο σχολείο.
Πέφτει η ατάκα:
'Μπαμπά όταν βιάζεσαι όλο με το 4 και το 5 πας' μου λέει κοιτάζοντας το στροφόμετρο!!!
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Με πηρε τηλεφωνο ο γιοκας μου να μου πει οτι εμαθε ποδηλατο χωρις βοηθητικεςΜου θυμισες αυτο:
Η μικρη μου κορη (5,5 χρονων) εμαθε μεσα σε 10 μερες ποδηλατο χωρις βοηθητικες ροδες και μπανιο χωρις μπρατσακια. Μιλαει απο Χαλκιδικη στο τηλεφωνο με την αδερφη μου, για να της πει τα νεα για το κολυμπι:
-Θεια, εμαθα κολυμπι χωρις βοηθητικες!
-
Σε αγώνες μινι έχω σκοπό να γίνω τακτικός σύντομα
Εδιτ : Αν ξέρετε πληροφορίες θα ήθελα να μάθω περαιτέρω ... (Ο μικρός μου είναι τώρα τριών )
-
Έγινε σήμερα το τεστ και αύριο έχουμε ραντεβού
-
Άντε, με το καλό!
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Έγινε σήμερα το τεστ και αύριο έχουμε ραντεβούΜε το καλό!
Βλέπω ότι ευτυχώς αυτοκινητικά πρέπει να είσαι καλυμμένος.... με βάση αυτά που έχεις στην υπογραφή σου. Βέβαια κάποιες τροποποιήσεις μπορούν να βοηθήσουν και ξέρεις ότι το φόρουμ θα σε στηρίξει στον αγώνα σου. -
Ευχαριστώ
Είμαι όλος αυτιά για τις πιθανές τροποποιήσεις
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είμαι όλος αυτιά για τις πιθανές τροποποιήσειςΠρώτον μη βιάζεσαι, μια χαρά σε βλέπω. Και δεν ξέρω τι ρόλο παίζουν τα αυτοκίνητα της υπογραφής για σένα (πως τα χρησιμοποιείς) οπότε θα πρέπει πρώτα να το εξηγήσεις, μετά να πεις δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζεις και σημεία που ελπίζεις να βελτιώσεις και βέβαια όλο αυτό καλύτερα σε ξεχωριστό θέμα στους κατασκευαστές κλπ.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Είμαι όλος αυτιά για τις πιθανές τροποποιήσεις
Οταν θα γινει ο πρωτος υπερηχος και θα ακουσεις αυτο το γρηγορο και δυνατο ΝΤΟΥΠ-ΝΤΟΥΠ της καρδουλας του,θα τα ξεχασεις ολα...
Αυτο που προεχει ειναι μια ηρεμη εγκυμοσυνη,και ενα γερο μωρο,τα αλλα ειναι βουρτσες...Με το καλο λοπον... -
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Οταν θα γινει ο πρωτος υπερηχος και θα ακουσεις αυτο το γρηγορο και δυνατο ΝΤΟΥΠ-ΝΤΟΥΠ της καρδουλας του,θα τα ξεχασεις ολα...
Αυτο που προεχει ειναι μια ηρεμη εγκυμοσυνη,και ενα γερο μωρο,τα αλλα ειναι βουρτσες...Με το καλο λοπον...Έχεις τόσο δίκιο. Αν και ήταν η δεύτερη φορά, έμεινα όπως την πρώτη.
Μόλις επιστρέψαμε. Είμαστε 1,2 εκατοστά και βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα .
Αρχίσαμε πάλι το μέτρημα σε εβδομάδεςΠάω να συνεχίσω το
-
New years eve child!
(ξέρω ότι δεν μετριέται έτσι αλλά μου άρεσε η ιδέα). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
New years eve child!
(ξέρω ότι δεν μετριέται έτσι αλλά μου άρεσε η ιδέα).Για την ακρίβεια, new year's day child
-
Αν όμως η κύηση μετριέται από την τελευταία έμμηνο ρύση μπορεί να είναι μέχρι 2 εβδομάδες διαφορά....
Δηλαδή αν 'πιάστηκε' τότε χρεώνεται σαν κύηση 7 εβδομάδων (με μέγιστο φυσιολογικής κύησης τις 40 που είναι 9,5 μήνες) -
Το μέγιστο είναι 40 εβδομάδες από την τελευταία έμμηνο ρύση ή από την ημερομηνία της σύλληψης; Το λεω γιατί γνωρίζω περίπτωση που το παιδί γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό την 41η εβδομάδα (40ε + 6ημ.), μετρώντας από την τελευταία έμμηνο ρύση. Άρα δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο να καλυφθεί η διαφορά, μιας και βάσει ημερομηνίας σύλληψης το παιδί γεννήθηκε εντός των 40 εβδομάδων.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...