-
Ας πούμε ότι συμφωνούμε στο τι εστί 'κωλόπαιδο' χάριν της συζήτησης (όχι βέβαια ότι θα συμφωνούσαμε ποτέ αλλά λέμε τώρα )
Αν λοιπόν ήταν 'κωλόπαιδο' με αυτό θα έπρεπε να ασχοληθείς, όχι με το τατουάζ του (όπως δηλ. κάνεις και τώρα) και μάλιστα για να το φορτώσεις και αυτό στα 'ελαττώματα'...'Οσο είναι 'πρόβλημα' τώρα (που προφανώς δεν είναι) θα ήταν και τότε...
Να χαίρεσαι πολύ και όσο μπορείς, είναι ευεργετικότατο και για τους 2 σας , τη λογική μη βάζεις στην άκρη μόνο και μόνο επειδή είναι παιδί σου
-
Το ίδιο λέμε, ή μου φαίνεται?
Κοίτα. Αν έχεις πρόβλημα με το παιδί σου, είναι πολλά αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Ίσως, τότε, ένα τατουάζ να είναι το λιγότερο!
Στην προκειμένη περίπτωση, ενός καλού παιδιού, τσίτωσα λίγο, αλλά, πήγα πάσο!
Σαφώς η λογική πρέπει να πρυτανεύει. Όσο και αν η κουκουβάγια, θεωρεί πάντα πανέμορφα τα κουκουβαγιάκια! Σε ισορροπία με το συναίσθημα. Δύσκολο. Αλλά έτσι πρέπει. Μύλος!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι δα φοβερό. Αν έγραφε 'ΣΟΥΛΑ Σ' ΑΓΑΠΩ', θα είχε λογικά πρόβλημα.Μπα... διορθωνεται και αυτο...
Μπορει (αν μετανιωσει ή χωρισει με τη Σουλα) να το κανει 'Κοκα Κουλα Σ'αγαπω' . (κατα Αρκα...)
-
-
Τώρα λέμε το ίδιο, πριν δεν το λέγαμε
Όταν έχεις σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσεις με το παιδί σου αν βάλεις το τατουάζ στην εξίσωση και το 'προγκήξεις' και γι αυτό δίνεις στο παιδί το 'όπλο' να σου δείξει ότι λες βλακείες και ασχολείσαι με τρίχες με αποτέλεσμα να πάρει η (ίδια) μπάλα και τα σοβαρά θέματα...Όχι λοιπόν μες στα νεύρα σου 'να που έκανες αυτό και το άλλο και έχεις και τατουάζ', **ΝΤΙΝΓΚ χάσατε ** : θα πιαστεί από την τελευταία μαλακία που είπες, θα σου ξεφτυλίσει όλη την επιχειρηματολογία και θα πρέπει να ξεκινήσεις το πλέξιμο από την αρχή μιας και σου ξήλωσε όλο το πουλόβερ
Έχω τεράστια εμπειρία σε αυτά τα πράγματα και ως έφηβος και ως ενήλιξ -
Να προσθέσω οτι θεωρώ ΑΠΟΛΥΤΑ λογικό, ενας πιτσιρικάς να τα φορτώσει στον κόκκορα κάποια στιγμή στην μαθητική/φοιτητική πορεία του. Και εγω και πολλοι φιλοι την περάσαμε αυτη την φάση, και οι περισσότεροι απο εμάς κυκλοφορουν σήμερα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά (μιλάμε για όλα τα μαθήματα στα @@ μας έτσι - για κάποια περίοδο)
Το tattoo δείχνει μια τάση προς 'άλλη' κατευθυνση. Φυσικά kouk δεν υποννοώ τιποτα για το παιδί σου, απλα προσθέτω τα $0.02 μου στην κουβέντα.
-
Ο koutsan έχει δίκιο.
Αλλά πιστεύω ότι άμα το πάρει απόφαση να κάνει παιδί, θα λέει στο γιο του 'να που έκανες αυτό και το άλλο, μου χάλασες και τα γκατζετάκια μου!!!!!' ΝΤΙΝΓΚ, χάσατε. Μα γιατί να το πει; Διότι ο γονιός είναι σαν τον γιατρό: δίνει ορθές ιατρικές συμβουλές στους άλλους, όμως στον εαυτό του κάνει ένα κάρο μαλακίες (καπνίζει, αμελεί να ακολουθήσει εγκαίρως την ενδεδειγμένη θεραπεία για κάποιο πρόβλημά του, τρώει ανθυγιεινά, πίνει κλπ). -
Παιδιά, σκυλιά, γατιά δεν έχω (για το πρώτο θέλω να ελπίζω πως όχι τουλάχιστον) αλλά έχω ένα τατουάζ εδώ και 8 χρόνια (από τα 18 μου). Κατ' αρχάς να πω ότι όταν αποφάσισα να το κάνω, γενικά το τατουάζ δεν υφίστατο σαν μόδα. Προσωπικά το έκανα επειδή το είχα άχτι από πολύ μικρότερος λόγω ενασχόλησης με μπάσκετ. Είναι δυνατόν να βλέπεις το Rodman και να μην σου μείνει αυτό το απωθημένο...;
Περιττό να πω ότι οι γονείς μου τρελάθηκαν, όμως επειδή το ήθελα πάρα πολύ για μένα και όχι για να δείχνει cool το έκανα. Ποιό το νόημα του τατουάζ; Ακριβώς επειδή είναι μόνιμο κάνεις κάτι που σε εκφράζει και που θες να μείνει πάντα στο σώμα σου.
Γι αυτό και είμαι πολύ επιφυλακτικός στο να κάνω ένα μεγαλούτσικο tribal στο αριστερό χέρι γιατί ακριβώς είναι μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Σήμερα δεν υπάρχει γκομενίτσα που να μην έχει κάνει μια νεράιδα ή μια πυγολαμπίδα ή μια τσουκνίδα πάνω από τον κώλο ή δίπλα στο νινί ή πίσω από το σβέρκο κλπ κλπ κλπ
Είμαι σίγουρος ότι σε 20-30 χρόνια οι πλαστικοί θα κάνουν χρυσές δουλειές από αφαιρέσεις με laser επειδή το 90% των τατουάζ σήμερα γίνονται με τη λογική που αγοράζεις ένα ακριβό ρούχο.
Σήμερα το να κάνεις τατουάζ δεν έχει καμμία σχέση με κάποια χρόνια πριν. Και λέω για τον εαυτό μου ότι είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να το αφαιρέσω (παρόλο που ο πατέρας μου μού το πετάει που και που...) επειδή το συγκεκριμένο έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα και επειδή δεν θεωρώ πολύ παράταιρη εικόνα ένα 60άρη (αν φτάσω και τόσο) με ένα ταύρο στο δεξί μπράτσο. Αντίθετα, η 50άρα με την πεταλούδα στο δεξί κωλομέρι (που θα χει γίνει βεντάλια) και το τριανταφυλλάκι στο αριστερό βυζί (που θα χει γίνει κισσός λόγω βαρύτητας του βιζύου) θα προβληματιστεί αρκετά.
Με λίγα λόγια μην ψαρώνετε με το θέμα τατουάζ. Η απομυθοποίηση που έγινε τα τελευταία χρόνια είναι τόση που θα αρχίζουν να το κάνουν και σε βρέφη.
Αν το παιδί μου μού δήλωνε ότι θα κάνει τατουάζ σε μικρή ηλικία θα του έλεγα να περιμένει να γίνει 18 και να κάνει ότι θέλει. Όχι ότι κάνει διαφορά το 18 από το 17 ή το 16 αλλά όσο να ναι στο σχολείο το μυαλό δεν έχει πήξει καθόλου. Μετά όλο και κάτι παραπάνω θα δει και θα καταλάβει. Στην τελική επιλογές είναι αυτές. Αν δεν είναι ώριμος να καταλάβει ότι με ένα 'μανίκι' στο χέρι θα έχει πρόβλημα όταν βγει στην αγορά εργασίας ή ακόμα και στο να μιλήσει με ένα καθηγητή τότε θα φταίω εγώ που δεν του έδωσα τις σωστές βάσεις από μικρότερος. -
Eddie, σωστά αυτά που λές. Αλλά, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να κρίνω τον γιό μου από το τατουάζ.
Το σκέφτηκε, του είπα τα υπέρ και τα κατά, και αποφάσισε να το κάνει. Δεν φαίνεται βέβαια. Ακόμα και με κοντομάνικο μπλουζάκι.
-
Το μόνο που θα παρέμβαινα θα ήταν να πάω μαζί του να δω το μαγαζί που θα το κάνει. Πολύ σημαντικό και νιώθω τυχερός που όντας άσχετος βρήκα τυχαία ένα πολύ καθαρό και εντάξει (αν και ακριβό) μαγαζί.
kouk bepanthol μπόλικη για κανά μήνα πες του και να μην φρικάρει που μετά από 1-2 εβδομάδες θα δείχνει σαν να ξεφτύζει το χρώμα. Είναι σαν το στρώσιμο ένα πράγμα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Eddie, σωστά αυτά που λές. Αλλά, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να κρίνω τον γιό μου από το τατουάζ.Το σκέφτηκε, του είπα τα υπέρ και τα κατά, και αποφάσισε να το κάνει. Δεν φαίνεται βέβαια. Ακόμα και με κοντομάνικο μπλουζάκι.
Στα υπέρ τι ακριβώς του είπες? Απο ειλικρινή περιέργεια, και αν θες μου απαντάς φυσικα.
-
Να πώ ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς οι γονείς μου ήταν φτωχαδάκια και δεν είχα πολλά παιχνίδια και έτσι την έβγαζα στους από πάνω που έιχαν όλη την lego πολιτεία.
Never mind.
Είτε με barbie είτε με lego αν πάνε όλα καλά θα ανακάμψω στο προσεχές μέλλον καθώς είμαστε ολίγων. -
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Eddie, σωστά αυτά που λές. Αλλά, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να κρίνω τον γιό μου από το τατουάζ.
Το σκέφτηκε, του είπα τα υπέρ και τα κατά, και αποφάσισε να το κάνει. Δεν φαίνεται βέβαια. Ακόμα και με κοντομάνικο μπλουζάκι.
Στα υπέρ τι ακριβώς του είπες? Απο ειλικρινή περιέργεια, και αν θες μου απαντάς φυσικα.
Ότι, αφού το θέλει θα αισθάνεται καλά με τον ευατό του, ότι θα του θυμίζει πάντα την ηλικία αυτή, και τέτοια!
-
kouk πρεπει να αρχισει να γραφει ο μικρος κουκ να του μαθουμε τα κολπα στο φορουμ...
Πως κανεις flame και τετοια
αληθεια γιατι δεν γραφει?
-
Μαθαίνει αλλά ασχολείται με άλλα πράγματα...
-
Εμένα πάντως με χαλάει η ιδέα του τατουάζ, για έναν και μόνο λόγο (υποθέτοντας ότι βγάινει δύσκολα ή καθόλου).
Σου βάζει ένα στίγμα πάνω σου, και κατα κάποιο τρόπο σε εγκλωβίζει.
Προσωπικά θέλω να έχω την δυνατότητα να αλλάξω γνώμη για κάτι. Αλλιώς σκεφτόμουν όταν ήμουν 18 κι αλλιώς τώρα. (πολιτικά, συναισθηματικά κ.ο.κ) Είναι δυνατόν να έχεις κατασταλάξει στα 18? Δλδ αν ήσουν φασίστας στα 18 και χτύπαγες μια σβάστιγγα, και μετά είδες το φως το αληθινό, πρέπει να κουβαλάς αυτό το σημάδι πάνω σου?
Σίγουρα αν πάρεις την απόφαση και κάνεις κάτι όντας κατασταλαγμένος, είναι μικρότερο το ρίσκο.
Εγώ αυτό θα έλεγα στο παιδί μου και μόνο, και θα ήταν το μόνο που θα με ενοχλούσε, γιατί το αισθητικό όπως ειπώθηκε ούτως η άλλως έχει ξεπεραστεί (και είναι και κάτι που ποτέ δε με απασχολούσε).άλλα 2 cents στην κουβέντα -
Οι δεσποινίδες παρακολουθούν τον υδραυλικό που προσπαθεί να ξεκαπακώσει ένα τενεκέ μ' ένα κατσαβίδι.
- Δεν ανοίγει! σχολιάζει η Έλλη.
- Θα ανοίξει και θα πει κι ένα τραγούδι, λέει ο υδραυλικός
- Δεν θα βγούν νότες όμως από μέσα, έτσι;
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
αληθεια γιατι δεν γραφει?
δεν εχουν ολοι ψυχολογικα προβληματα
Δλδ αν ήσουν φασίστας στα 18 και χτύπαγες μια σβάστιγγα, και μετά είδες το φως το αληθινό....
ευκολο
->
-
έγραψες...
δε θα σε γνωρίσω στο υιό μου λοιπόν -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Να πώ ότι όταν ήμουν πιτσιρικάς οι γονείς μου ήταν φτωχαδάκια και δεν είχα πολλά παιχνίδια και έτσι την έβγαζα στους από πάνω που έιχαν όλη την lego πολιτεία.
Never mind.
Είτε με barbie είτε με lego αν πάνε όλα καλά θα ανακάμψω στο προσεχές μέλλον καθώς είμαστε ολίγων.Εάν υποθέσω ότι ήθελες να γράψεις 'ολίγον' αντί 'ολίγων' και ξανά υποθέσω ότι εννοείς 'έγκυος' τότε οφείλω να σου στείλω τα υποθετικά μου συγχαρητήρια , να ευχηθώ να έχει μία καλή εγκυμοσύνη η κυρία και περιμένουμε φωτό από υπερήχους.
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...