-
ginogsm
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
ginogsm -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ελπίζω να διαφέρεις από το μέσο όρο.Θα το προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις... Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ. Αν θα τα καταφέρω όμως είναι μεγάλη ιστορία...
-
τα βιβλια εχουν ενα σωρο μαμακιες. Γι αυτο υπαρχει ο δασκαλος. Το βιβλιο ειναι απλα ο μπουσουλας.
-
Ο δάσκαλος σήμερα είναι ευνουχισμένος.
Οπότε, δεν ασχολείται. Αυτό που του λένε να κάνει, αυτό κάνει.
Δεν γράφω άλλα. Αλλάξτε κουβέντα, αυτό είναι θέμα κυρίως για να γουστάρουμε. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
http://xs.to/xs.php?h=xs224&d=08081&f=______000554.jpgΝα σου ζησει φιλε. Πολυ φατσουλινι
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Από το αναγνωστικό ( βιβλίο Γλώσσας ) της κόρης μου...' Ο χαρταετός [...] προσγειώνεται στο έδαφος'
Θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί σε κανά δέντρο ή και στην θάλασσα.Ανάλογα με την ηλικία, ενδέχεται να μην *αποκαλύπτουμε *την πλήρη αλήθεια στα παιδιά (γραμματικά ή εννοιολογικά, εννοώ). Παράδειγμα: δε θα μιλήσουμε για το τελικό -ν σε παιδιά της 2ας Δημοτικού, ακόμα κι αν διαμαρτύρεται ο μπαμπάς τους για την γραμματική.
Υπό αυτό το πρίσμα, δε μου φαίνεται και τόσο λάθος το παραπάνω. Αλλά χωρίς να γνωρίζω τι τάξη πηγαίνει η κόρη σου, αν είναι στην Έκτη, τότε όντως θα έπρεπε να διορθωθεί το παραπάνω.
Επίσης, να έχεις υπόψη σου ότι τα βιβλία είναι καινούρια και φυσικό είναι να έχουν (κι έχουν δηλαδή) πάρα πολλά λάθη ακόμα. Για αυτό ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να τα συγκεντρώνουν και να παραδώσουν αυτή τη λίστα στο τέλος της χρονιάς.
Άρα, αν πραγματικά θες να βοηθήσεις κι όχι απλώς να γκρινιάζεις και να μεμψιμοιρείς (και καθώς έχω παρατηρήσει ότι έχεις αλιεύσει κι άλλα λάθη), φτιάξε και συ μια λίστα και δώσ΄τη στη δασκάλα. Έτσι, θα βοηθήσεις και συ προς τη σωστή κατεύθυνση, πράγμα που (όπως θα καταλαβαίνεις και μόνος σου) δεν πράττεις αυτή τη στιγμή. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ο δάσκαλος σήμερα είναι ευνουχισμένος.
Οπότε, δεν ασχολείται. Αυτό που του λένε να κάνει, αυτό κάνει.
Δεν γράφω άλλα. Αλλάξτε κουβέντα, αυτό είναι θέμα κυρίως για να γουστάρουμε.Μόνο ευνουχισμένος δεν είναι ο δάσκαλος... Ίσως είναι από τα ελάχιστα επαγγέλματα πλέον που έχει τόση ελευθερία στο πώς θα **κινηθεί στον επαγγελματικό του χώρο. Εκείνος κάνει κουμάντο και βέβαια, αυτό αναγνωρίζεται κι από το αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πάρα πολλές ώρες εκτός ύλης, να τις διαθέσει ο δάσκαλος όπως επιθυμεί.
Άπειρα προγράμματα ευέλικτης ζώνης τρέχουν συνέχεια, διαρκώς καταφθάνουν στα δημοτικά φαξ κι άλλα ενημερωτικά φυλλάδια για σεμινάρια κι εκπαιδευτικά προγράμματα...
Αν λοιπόν κάποιος δεν ασχολείται, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνον αυτόν. Και προφανώς, κανείς δεν του λέει να κάνει κάτι λίγο και τον περιορίζει. Δεν ξέρω πώς έχει διαμορφωθεί αυτή η γνώμη, αλλά δεν έχει βάση.
Ίσως από μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις, λίγες όμως σε σχέση με το σύνολο κι ας προβάλλονται αυτές τελικά, σπιλώνοντας τελικά τη γενικότερη προσπάθεια. Να είσαι σίγουρος, ότι αυτές οι περιπτώσεις προκαλούν στους ευσυνείδητους εκπαιδευτικούς ακόμα μεγαλύτερη αηδία και ντροπή από ότι σε σας, δηλαδή τους γονείς. -
Σήμερα το μεσημέρι ήμουν στο Δημοτικό, μιλώντας με τους δασκάλους των μικρών μου.
Ο δάσκαλος που ΘΕΛΕΙ, μπορεί. Αλλά δεν θέλουν όλοι - ή δεν θέλουν όλοι το ίδιο. Κι έχουν άραγε λόγο να θέλουν;
Το πρόβλημα (για μένα) είναι ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να επιβραβευτεί ο ΚΑΛΟΣ δάσκαλος, σιγά σιγά περιθωριοποιείται, στο τέλος θα εκλείψει. Τόσο απλά.
Κι όπως είπε κι ο ποιητής,
Σας ευνούχισαν.
Τους ευνουχίζετε.
Θα ευνουχίσουν... -
Μα αξιολογείται καθημερινά από τα παιδιά και τους γονείς και ΚΥΡΙΩΣ, ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του. Θα περιμένω να μου πει μπράβο ο σχολικός σύμβουλος ή να πάρω αύξηση; Τότε απέτυχα αν έγινα δάσκαλος.
Και στο κάτω-κάτω, γιατί να περιθωριοποιηθεί; Επειδή εκεί μέσα βρίσκομαι καθημερινά, πιστεύω ότι ΔΕΝ είναι μειοψηφία ο καλός δάσκαλος. Αλλά και να ήταν, γιατί να τα παρατάει; ΟΦΕΙΛΕΙ να μην τα παρατήσει, το οφείλει στους μαθητές του, αλλά και στον εαυτό του, πρώτα από όλα.
Τα υπόλοιπα μου φαίνονται δικαιολογίες... φτηνές μάλιστα (των δασκάλων, όχι δικές σου, μην παρεξηγηθούμε ). -
Συμφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά δυστυχώς κάθε χρόνο ελπίζουμε την τάξη του παιδιού μας να πάρει **ένας **δάσκαλος (ή **μια **δασκάλα) και ... να ΜΗΝ την πάρουν 5 - 6.
Άλλοτε μας κάθεται, άλλοτε όχι.
Είναι αλήθεια ότι δεν επιτρέπεται να βάλετε στους μαθητές κακό βαθμό; (ένα 6αράκι πχ;) -
Πραγματικά μεγάλη πληγή οι αλλαγές εκπαιδευτικών. Δεν ήξερα ότι γίνονται τόσο και στα δημόσια, τα ιδιωτικά έχουν πρόβλημα με την αποχώρηση των αναπληρωτών.
Όσο για τους κακούς βαθμούς, εμένα το 5άρι δουλεύει κανονικά (το σκέφτομαι και για 4άρι, αλλά μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Αφενός είναι δημοτικό ακόμα, αφετέρου αν δεν αφυπνίζει το 5άρι, δε θα το καταφέρει το 4άρι. Μάλλον πιο πολύ ρεζίλι θα γίνει ο μαθητής). Πάντως, σε προηγούμενο σχολείο ο διευθυντής είχε ορίσει κατώτατο βαθμό το 7, οπότε λογικό το βλέπω να συμβαίνει. Το υπουργείο πάντως ορίζει 10βαθμη κλίμακα και μάλιστα, στις δύο τελευταίες τάξεις, αν κάποιος έχει μέσον όρο κάτω από 4.5 (πράγμα αδύνατο όπως είναι τα πράγματα σήμερα) τότε μένει στην ίδια τάξη. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονιών, όπως γίνεται σε πρώτη-δευτέρα. -
5αρι στο δημοτικο?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
5αρι στο δημοτικο?Σ' εμάς παίρνουν στη χειρότερη 8;. Βλέπω εγώ 8, εντάξει λέω. Ενώ με το 5, ίσως καταλάβαινα.
Καλύτερα να έμενε και κανένα. Ας τέλειωνε το Δημοτικό ένα - δυο χρόνια αργότερα, αν ήταν να μάθει κάτι. Τώρα τελειώνουν όλα και μετά πέφτουν στο Γυμνάσιο και ... καληνύχτα!
Προηγουμένως δεν εννοούσα τις αλλαγές δασκάλων μέσα στη χρονιά. Εννοούσα τους 12 στους 16 δασκάλους που δεν θα ήθελε κανείς να έχουν τα παιδιά του στο σχολείο 'μας'... -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από το αναγνωστικό ( βιβλίο Γλώσσας ) της κόρης μου...
' Ο χαρταετός [...] προσγειώνεται στο έδαφος'
Θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί σε κανά δέντρο ή και στην θάλασσα.Ανάλογα με την ηλικία, ενδέχεται να μην *αποκαλύπτουμε *την πλήρη αλήθεια στα παιδιά (γραμματικά ή εννοιολογικά, εννοώ). Παράδειγμα: δε θα μιλήσουμε για το τελικό -ν σε παιδιά της 2ας Δημοτικού, ακόμα κι αν διαμαρτύρεται ο μπαμπάς τους για την γραμματική.
Υπό αυτό το πρίσμα, δε μου φαίνεται και τόσο λάθος το παραπάνω. Αλλά χωρίς να γνωρίζω τι τάξη πηγαίνει η κόρη σου, αν είναι στην Έκτη, τότε όντως θα έπρεπε να διορθωθεί το παραπάνω.
Επίσης, να έχεις υπόψη σου ότι τα βιβλία είναι καινούρια και φυσικό είναι να έχουν (κι έχουν δηλαδή) πάρα πολλά λάθη ακόμα. Για αυτό ζητείται από τους εκπαιδευτικούς να τα συγκεντρώνουν και να παραδώσουν αυτή τη λίστα στο τέλος της χρονιάς.
Άρα, αν πραγματικά θες να βοηθήσεις κι όχι απλώς να γκρινιάζεις και να μεμψιμοιρείς (και καθώς έχω παρατηρήσει ότι έχεις αλιεύσει κι άλλα λάθη), φτιάξε και συ μια λίστα και δώσ΄τη στη δασκάλα. Έτσι, θα βοηθήσεις και συ προς τη σωστή κατεύθυνση, πράγμα που (όπως θα καταλαβαίνεις και μόνος σου) δεν πράττεις αυτή τη στιγμή.Κατ' αρχήν όλα τα λάθη που αλιεύω πρώτα τα λέω στην μικρή μου ( 2α δημοτικού ) και κατόπιν στον δάσκαλο. Πολλές φορές η μικρή με δική μου προτροπή έχει ειδοποιήσει τον δάσκαλο για αυτά τα λάθη. Θεωρώ ότι τώρα με συγχωρείς για το λάθος μου να δημοσιεύσω την αγανάκτησή μου , αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μεμψιμοιρώ και παίρνεις τον επικριτικό σου τόνο πίσω , σωστά ; Εάν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία αυτή των λειτουργών τότε καλά θα ήταν εάν αυτά που αλιεύω τα λαμβάνεις υπ' όψιν σου.
Δεύτερον...Σοβαρά τώρα , θεωρείς το 'προσκλήθηκε' ίδιο με το τελικό 'ν' ή το είπες για να καλύψεις συντεχνιακές ατέλειες ; Θεωρείς τον πλεονασμό ' προσγειώθηκε στο έδαφος ' τόσο ασήμαντο ; Πότε θα μάθει το παιδάκι μου να μιλάει κανονικά Ελληνικά ( έστω και χωρίς το 'ν' και το 'ς' ) ; Στην 6η Δημοτικού ; Έλεος.
Τρίτον...Είναι λογικό να υπάρχουν τέτοια λάθη σε βιβλίο Γλώσσας σε παιδάκια που τώρα μαθαίνουν να την μιλούν σωστά ; Τι θα γίνουν τα παιδάκια που οι γονείς του δεν είναι ψαράδες ; Είναι λογικό να μην έχει ελεγχθεί αυτό το βιβλίο και να γράφει ό,τι μπαρούφα του έχει έρθει του καθ' ενός ; Και πριν το διαβάσω εγώ ( γιατί εκτός των άλλων , η μικρή έπρεπε να το μάθει απ' έξω ως ορθογραφία το 'προσκλήθηκε' ) γιατί δεν το φίλτραρε ο δάσκαλος ( ο συγκεκριμένος ή ο όποιος ) πριν αναγκαστεί το παιδί να το μάθει ή να το διαβάσει ; Δεν έπρεπε έστω να διορθωθεί και να το μάθει διορθωμένο ;
-
Σήμερα το μεσημέρι ήμουν στο Δημοτικό, μιλώντας με τους δασκάλους των μικρών μου.
Ο δάσκαλος που ΘΕΛΕΙ, μπορεί. Αλλά δεν θέλουν όλοι - ή δεν θέλουν όλοι το ίδιο. Κι έχουν άραγε λόγο να θέλουν;
Το πρόβλημα (για μένα) είναι ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί και να επιβραβευτεί ο ΚΑΛΟΣ δάσκαλος, σιγά σιγά περιθωριοποιείται, στο τέλος θα εκλείψει. Τόσο απλά.
Κι όπως είπε κι ο ποιητής,
Σας ευνούχισαν.
Τους ευνουχίζετε.
Θα ευνουχίσουν...Εγώ Ηλία νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι η αναγνώριση από τους γονείς.
Δύο τύπους δασκάλων θυμάσαι. Τους πολύ βλαμμένους και αυτούς που σε έμαθαν κάποια πράγματα , ειδικά τους δεύτερους. Αυτούς που δεν θυμάσαι είναι οι αδιάφοροι δάσκαλοι. Εφόσον τελικά δεν πρόκειται να πάρει κάποιος περισσότερα λεφτά ας κάνει καλά την δουλειά του για την αναγνώριση και μόνον. Νομίζω ότι αξίζει.
-
Δυστυχώς οι δάσκαλοι με την έννοια του όρου ' δάσκαλος ' είναι αγαθό σε ανεπάρκεια, δυστυχώς. Είναι απλά διεκπεραιωτές της ύλης χωρίς το ενδιαφέρον της διάπλασης ΚΑΙ χαρακτήρων.
Η μάθηση σήμερα δεν είναι κριτική, είναι διεκπεραίωση του χειρίστου είδους.
Στα ΤΕΙ είναι ακόμα χειρότερη η αδιαφορία, υπάρχει παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από τους διδάσκοντες.
Από το νηπιαγωγείο μέχρι και τα ΑΕΙ η παιδεία μας πάσχει από έμπνευση, τόλμη, όραμα, κονδύλια, διάθεση προσφοράς.
Υπάρχει μια παραγωγή αφασικών και αμόρφωτων παιδιών, τα οποία βέβαια δεν ευθύνονται, την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Πάλι δυστυχώς.
Το ανθρώπικο δυναμικό στα σχολεία - μαθητές - Δάσκαλοι , είναι υψηλού διανοητικού επιπέδου και θα μπορούσαν να γίνονται μικρά καθημερινά θαύματα εκεί μέσα, αλλά η γενική αδιαφορία που έχει βαρέσει την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα, έχει υποβαθμίσει και ισοπεδώσει όλους όσους έχουν διάθεση για μάθηση και για προσφορά. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
5αρι στο δημοτικο?Ναι! Το Υπουργείο βέβαια ορίζει 10βαθμη κλίμακα αξιολόγησης, αλλά περιορίζομαι στην 6βαθμη...
-
Σ' εμάς παίρνουν στη χειρότερη 8;. Βλέπω εγώ 8, εντάξει λέω. Ενώ με το 5, ίσως καταλάβαινα.Όχι μόνο εσύ (ο γονιός) θα καταλάβαινες, αλλά και το παιδί (το οποίο τώρα αδιαφορεί, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει βαθμολογική συνέπεια στην αδιαφορία του).
Προηγουμένως δεν εννοούσα τις αλλαγές δασκάλων μέσα στη χρονιά. Εννοούσα τους 12 στους 16 δασκάλους που δεν θα ήθελε κανείς να έχουν τα παιδιά του στο σχολείο 'μας'...
Καλά κάνουν και δε θέλουν να έχουν τα παιδιά τους, είναι αντιπαιδαγωγικό. Εκτός κι αν εννοούσες τα παιδιά σου... Μπερδεύτηκα...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
...Καλά κάνουν και δε θέλουν να έχουν τα παιδιά τους, είναι αντιπαιδαγωγικό. Εκτός κι αν εννοούσες τα παιδιά σου... Μπερδεύτηκα...Στην εποχή της κόρης μου στο Δημοτικό, είχαν έναν δάσκαλο από τη Δευτέρα και μετά, ο οποίος έπαιρνε συνεχώς αυτά τα παιδιά γιατί στο τμήμα τους ήταν η κόρη του. Κατέληξε να κάνει μάθημα κυρίως μαζί της, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά την απομόνωσαν. Το κοριτσάκι άρχισε να συνέρχεται απ' όταν πήγε Γυμνάσιο και γλίτωσε από τον πατέρα του. Ο οποίος σήμερα είναι ... προϊστάμενος!!!
Εννοούσα ότι εμείς οι γονείς θα θέλαμε να πάρουν την (όποια) τάξη των παιδιών μας το πολύ 4 από τους δασκάλους του σχολείου. Κι όποτε μας τυχαίνει κανένας απ' αυτούς που δεν θέλουμε καθόλου, ξέρουμε ότι αν θέλουμε να μάθει το παιδί μας γράμματα πρέπει να διαβάζουμε **εμείς **4 - 5 ώρες την ημέρα μαζί του (με όσα αυτό συνεπάγεται) ή να πληρώσουμε δάσκαλο για τ' απογεύματα...
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...