-
Λοιπών,χτές ψιλοέψαξα λιγάκι στα απαντα τού Επίκουρου από τίς εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ,όπου,στο κείμενο που παρατίθετε από τόυς 'βίους τών φιλοσόφων' τού Διογένη του Λαέρτιου,αναφέρονται κάποιοι (πάμπολοι) αρχαίοι φιλόσοφοι (οι περισσότεροι απο αυτούς,στωικοί) που σκυλοβριζανε (στήν κυριολεξία αυτό) τόν Επίκουρο και τόν 'κήπο' του.
Τό ίδιο (και λίγο χειρότερα-βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν) ανταπέδιδε προς αυτούς και εκείνος,θεωρώντας τους όλους σαν 'τσαρλατάνους',εκτός του Αναξιμάνδρου και τού Αρχελάου (δασκαλος του Σωκράτη)Πανικός
Αυτό που ανέφερα παραπάνω,ότι κάποιος απο εκείνος ήθελε να κάψει όλα του τα βιβλία δέν το βρήκα (που να πρωτοψάξω),παρόλα αυτά,δέν συνηθίζω να πλάθω μύθους.
Είμαι απολύτως σίγουρος ότι το έχω διαβάσει.Είχε γραφτεί σάν μία επιθυμία που είχε εκφράσει εκείνος ο φιλόσοφος και που τήν διηγήθηκε ο μαθητής του που τόν απέτρεψε -
Στήν εισαγωγή τού βιβλίου τών εκδόσεων 'ΖΗΤΡΟΣ' για τόν Ησίοδο,αναφέρεται ένα σουμεριακό διδακτικό ποίημα,που χρονολογείται από τό 2500 π.χ. μέχρι τά τέλη τής δεύτερης χιλιετίας (μεγάλη συλλογή δηλαδή) που ονομάζετε 'οι διδαχές τού Suruppak',oπου ένας σοφός τής εποχής πρό του κατακλυσμού,δίνει συμβουλές στόν γιό του,ο οποίος και είναι τελικά ο μοναδικός επιζώντας απο τήν καταστροφή
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Στήν εισαγωγή τού βιβλίου τών εκδόσεων 'ΖΗΤΡΟΣ' για τόν Ησίοδο,αναφέρεται ένα σουμεριακό διδακτικό ποίημα,που χρονολογείται από τό 2500 π.χ. μέχρι τά τέλη τής δεύτερης χιλιετίας (μεγάλη συλλογή δηλαδή) που ονομάζετε 'οι διδαχές τού Suruppak',oπου ένας σοφός τής εποχής πρό του κατακλυσμού,δίνει συμβουλές στόν γιό του,ο οποίος και είναι τελικά ο μοναδικός επιζώντας απο τήν καταστροφήΤι πρωτότυπο, ε;
-
Μπορεί να ήτανε στήν εποχή του όμως
-
Το θέμα το ανακάλυψα τώρα και διάβασα τις πρώτες 6 σελίδες, γι΄ αυτό να με συγχωρήσουν οι φίλοι αν έχει αναφερθεί αυτό που θα γράψω τώρα.
-
Ως γνωστών οι 12 Θεοί του έμεναν στον Όλυμπο, για να μπορούν να βλέπουν όλο τον κόσμο, γιατί ο Όλυμπος ήταν το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος.
Ερώτηση και πως το γνώριζαν αυτό οι αρχαίοι Έλληνες; Πως το μέτρησαν; -
12 οι Θεοί του Ολύμπου, 12 οι άθλοι του Ηρακλή, 12 ζώδια, 12 μήνες του έτους μήπως κάτι ήξεραν;
-
Εάν ανοίξεις τον χάρτη της γης και τον βάλεις σε ένα τραπέζι, θα διαπιστώσεις ότι οι Δελφοί, απέχουν συμμετρικά από όλα τα άκρα του χάρτη, από στεριά σε στεριά, για δοκιμάστε το;
-
-
Το 12 φίλε ATHEL,είναι μία βασική ομαδοποίηση αριθμών,η οποία επιτρέπει στόν χρήστη να τήν διαιρεί ευκολα σε εξάδες και τριάδες. (διαιρείτε δια δύο καί δια τρία ακριβώς-η δεκάδα διαιρείτε μόνο δια δύο π.χ.)
Χρηστικός ήταν περισσότερο ο λόγος που προτιμήθηκε να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα (οι ντουζίνες)Το ύψος τού Ολύμπου,δέν νομίζω ότι μετρήθηκε.Δέν γράφει πουθενά πόσα στάδια ή πλέθρα είχε ύψος.Το ότι οπτικά ξεχωρίζει όμως απο τα γειτονικά του όρη,είναι γεγονός.
Μή μου πείς για τόν Σμόλικα και το Καιμάκ-Τσαλάν,διότι πιθανότατα να μήν τα εντάσανε τότε στα 'δικά τους' όρηΓια το τρίτο που γράφεις,δέν έχω τήν παραμικρή ιδέα.Ούτε και πολυκατάλαβα πώς ακριβώς εννοείς ότι είναι τοποθετημένοι.Προς βορρά (π.χ.) υπάρχει στεριά μέχρι τήν Δανία
Κάνε μιά επεξήγηση -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Η επανάληψη με κουράζει αλλά ας το ξαναεπιχειρήσω: στις σελίδες 5 και 6 αυτού του θέματος υπάρχουν οι βασικές αποδείξεις της θεωρίας. Υπάρχουν σε γλωσσολογικά επιστημονικά περιοδικά και διδάσκονται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.Ακόμα και ο Μπαμπινιώτης, που ήταν ο μεγαλύτερος εν Ελλάδι υποστηρικτής του φοινικισμού, εν τέλει παραδέχθηκε σε συνέντευξή του προ ολίγων ετών (νομίζω προ διετίας ή τριετίας) ότι το αλφάβητο είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ εφεύρεση και όχι φοινικική. Και να σκεφτεί κανείς ότι επί δεκαετίες έλεγε 'όχι, είναι φοινικικότατο...'
-
Ο χρήστης ATHEL έγραψε:
3. Εάν ανοίξεις τον χάρτη της γης και τον βάλεις σε ένα τραπέζι, θα διαπιστώσεις ότι οι Δελφοί, απέχουν συμμετρικά από όλα τα άκρα του χάρτη, από στεριά σε στεριά, για δοκιμάστε το;Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χάρτες είναι σχεδιασμένοι με την Ευρώπη στο κέντρο. Δοκίμασε να φανταστείς την Αμερική στο κέντρο του χάρτη και θα δεις που βρίσκονται οι Δελφοί...
-
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος και όπου υπήρχε λατρεία του δωδεκάθεου στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ψηλότερο βουνό, άρα πως ξέραν ότι αυτό είναι ψηλότερο;
Αυτό που θέλω να δοκιμάσετε είναι να δείτε ότι μόνο από τους Δελφούς, μπορείς να μετρήσεις ίσες αποστάσεις περιμετρικά προς τα άκρα του Χάρτη έως εκεί που έχει στεριά, και από κανένα άλλο σημείο και για να μην κάνω πατάτα μόλις εκτύπωσα από το google map, χάρτη και το ξαναμέτρησα, δείχνει αυτό που γράφω.
Και σε εμένα μου φάνηκε παράξενο όταν το άκουσα, μέχρι που μου το έδειξαν και έπαθα πλάκα.
-
Ο χρήστης ATHEL έγραψε:
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Ελλάδος και όπου υπήρχε λατρεία του δωδεκάθεου στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ψηλότερο βουνό, άρα πως ξέραν ότι αυτό είναι ψηλότερο;Τοσο απίστευτο το θεωρείς το εμπειρικό μέτρημα;Τόσο με τα μάτια μπορείς να το δείς αυτό,καί ακόμα περισσότερο εάν προσπαθήσεις να τόν ανέβεις.
Μέχρι καί πρόσφατα ο Ολυμπος ήταν απάτητος.Εξ'ού και το ότι αποκαλεί ώς 'τουρκοπατημένο' κοροιδευτικά τόν Κίσσαβο,στο κλέφτικο τραγούδι.
Ο Ολυμπος προσέφερε στούς κλέφτες ασφαλή λιμέρια,λόγω τού μεγάλου ύψους του.
Δέν το βρίσκω καθόλου απαραίτητο να χρειάζεται μέτρηση με μέτρα και σταθμάΑυτό που θέλω να δοκιμάσετε είναι να δείτε ότι μόνο από τους Δελφούς, μπορείς να μετρήσεις ίσες αποστάσεις περιμετρικά προς τα άκρα του Χάρτη έως εκεί που έχει στεριά, και από κανένα άλλο σημείο και για να μην κάνω πατάτα μόλις εκτύπωσα από το google map, χάρτη και το ξαναμέτρησα, δείχνει αυτό που γράφω.
Και σε εμένα μου φάνηκε παράξενο όταν το άκουσα, μέχρι που μου το έδειξαν και έπαθα πλάκα.
μπορείς να το βάλεις σε κάποιο λίνκ;
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
linkΜάνο,καταλαβαίνεις τί εννοεί ο ΑΤΗΕΛ;
Εγώ δυσκολεύομαι -
Eχμ, δεν καταλαβαίνω.
-
To link
http://www.google.com/maps?f=q&hl=en&q= ... 8,360&om=1
Αυτό που θα κάνεται είναι να μετρήσεται από τους Δελφούς μέχρι τις άκρες των ηπείρων και θα δείτε ότι οι αποστάσεις είναι ίδιες.
Μπορεί να μην λέει τίποτα αυτό μπορεί όμως και πολλά.Το παράδειγμα με τον Όλυμπο το ανέφερα μόνο ως μια ένδειξη, το τι γνώριζαν οι αρχαίοι και δεν αναφέρομαι μόνο στους Έλληνες, απλώς εμείς οι άανθρωποι του 21ου αιώνα πιστέυω ότι ακόμα δεν ξέρουμε και πολλά για το τι γνώσεις είχαν αυτοί οι άνθρωποι.
-
Υποτίθεται πως οι Δελφοί είναι το Κέντρο του Κόσμου.
Τώρα την λογική της μέτρησης, ούτε και γω την κατάλαβα...
Ωραίους δρόμους δείχνει ο χάρτης σου, manosk!
-
Ο χρήστης ATHEL έγραψε:
, απλώς εμείς οι άανθρωποι του 21ου αιώνα πιστέυω ότι ακόμα δεν ξέρουμε και πολλά για το τι γνώσεις είχαν αυτοί οι άνθρωποι.Αυτός είναι και ο λόγος που μας κάνει να θέλουμε να τα εξηγούμε και όλα προσθέτοντας και μία δόση 'μεταφυσικού'
Γιατί να θεωρούμε τόσο κοσμογυρισμένους τούς αρχαίους Ελληνες,μέ πτητικές μηχανές κ.λ.π.,απο τή στιγμή που δέν γνώριζαν ότι η περιοχή τής σημερινής Αυστρίας έχει περίπου 4-5000 κορυφές άνω τών 3000 μέτρων (ψηλώτερα του Ολύμπου);
Εδώ,στήν δική μας γειτονιά έ;
Οχι να ανακαλύψουνε τίς Ανδεις ή τα Ιμαλάια (που άμα τα γνωρίζανε,εκεί θα τοποθετούσανε τόν θρόνο του Δία) -
Γιατί να θεωρούμε τόσο κοσμογυρισμένους τούς αρχαίους Ελληνες,μέ πτητικές μηχανές κ.λ.π.,απο τή στιγμή που δέν γνώριζαν ότι η περιοχή τής σημερινής Αυστρίας έχει περίπου 4-5000 κορυφές άνω τών 3000 μέτρων (ψηλώτερα του Ολύμπου);
Εδώ,στήν δική μας γειτονιά έ;
Οχι να ανακαλύψουνε τίς Ανδεις ή τα Ιμαλάια (που άμα τα γνωρίζανε,εκεί θα τοποθετούσανε τόν θρόνο του Δία)Από ότι θυμάμαι δεν ανέφερα πουθενά για 'κοσμογυρισμένους αρχαίους Έλληνες, με πτητικές μηχανές κ.λ', στα Ιμαλάϊα στις Άνδεις και στην Αυστρία, όπως αναφέρεις.
Εκεί δεν υπήρχε δωδεκάθεο, και οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί είχαν άλλη θρησκεία.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Μυθολογία των Ελλήνων, περιγράφει μια σειρά γεγονότων που είναι πάρα πολλά και έχει σχέση με τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων, και από ότι πιστεύω αυτό κοιτάμε να δούμε σε αυτό το θέμα. -
Ειναι πιθανον οι Αρχαιοι να 'κατεβηκαν' στην Ελλάδα απο Κεντρικη Ευρώπη,αναζητώντας ηπιότερο/ευκρατο κλίμα αντι για βαρυχειμωνιες.
Ετσι μπορει να πει κανεις οτι ειχαν ξεγράψει την μαλάκω την Αυστρία και τις κορυφές της -
Να κατέβηκαν από βόρεια; Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι... Θα έπρεπε να είχαμε δείγματα του υποτιθέμενου 'ινδοευρωπαϊκού πολιτισμού' που έφεραν από τα βόρεια... Αλλά ούτε δείγμα δεν έχει βρεθεί ως τώρα, οπότε μάλλον αυτόχθονες ήταν (όπως άλλωστε καυχιόντουσαν).
-
Ο Όλυμπος σύμφωνα με τους γεωλόγους , είναι ένα από τους αρχαιότερους εάν όχι ο αρχαιότερος ορεινός όγκος στον κόσμο ( με ηλικία που θα σας γράψω σύντομα κυμαίνεται στα 2δις χρόνια ) και σίγουρα ο πρώτος που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή. Η ίδια η Ελλάδα είναι επίσης από τις πρώτες που σχηματίστηκε , γι' αυτό και έχει δείγματα χλωρίδας και πανίδας που αφενώς μεν είναι μοναδικά αφετέρου δε τα συναντούμε απομονωμένα σε εξαιρετικά απόμακρες περιοχές. Μόνο τα μαρσιποφόρα της Ωκεανίας δεν συναντώνται στην χώρα μας και κάποια είδη δένδρων ( όπως σεκόϊες κτλ ) που ενδέχεται όμως σε κάποια περίοδο να υπήρξαν.
Περί Μυθολογίας και Ιστορίας