-
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ 320 ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ Η¨ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΦΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ..
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΗΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ (ΕΝΟΩ ΤΥΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ )ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ JEEP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΡΑΛΙ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.ΤΟ JEEP ΕΙΝΑΙ ΟΧΗΜΑ ΕΛΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΣΧΕΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.ΠΑΣ ΠΙΟ COOL... ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.. -
Εγω επηρεασμενος από Feroza που ειχα, και το πηγαινα χωρις προβλημα 150 - 160, φαντάστηκα οτι το Cherokee θα ηταν καλυτερο. Ειναι πολυ δυσκολο παντως. Τα SUV μου φαινεται ειναι λιγο απ' ολα και δεν ειναι αριστα σε κανενα τομεα.
-
Κ ομως ...κοιτα σε αυτο http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3672.html το thread στο προτελευταιο μυνημα να δεις την απαντηση που πηρα......
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Τα SUV μου φαινεται ειναι λιγο απ' ολα και δεν ειναι αριστα σε κανενα τομεα.ΑΚΡΙΒΩΣ ....!! αυτο ειναι το πλεονεκτημα τους .....ειναι λιγο απ'ολα και οχι πολυ απο ενα και καθολου/πολυ λιγο απο το αλλο ..
-
Εγω με το ΣανταΦε παω τουλαχιστον με 150 εντος Αττικης(α.Ο., ποταμι κλπ) και τουλαχιστον 180-220 στην Ε.Ο. και δεν φοβαμαι καθολου ουτε απειλω κανεναν..Ισα ισα που το αμαξι αυτο θελει Ε.Ο. για να ανοιξει και ειμαι και πολυ ασφαλης..Ειναι Σουβ και οχι Ρανγκλερ με 50-50 λαστιχο και κεντρο βαρους στο 1μ
-
K εγώ που νόμιζα πως το santa fe έχει τελική 180...
Πάντως και supercar να έχεις τα 200 χλμ/ώρα δεν είναι σε καμία περίπτωση ασφαλής ταχύτητα. Πόσο μάλλον αν έχεις ένα suv.
random σε έχω κοψει να παρατάς το santa fe για κανένα πορτοκαλί focus. -
μαλλον..
-
Με ολη αυτη τη κουβεντα εχω μπερδευτει περισσοτερο. Ο κυριος θα δωσει το Cherokee για ανταλλαγη σε 2 βδομαδες που θα ερθει το SLK. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μου κανει.
-
Αφού πήρες απόφαση πως το cherokee δεν σου κάνει, πως γίνεται να μπερδεύτηκες περισσότερο;
-
Επειδη θελω κατι να πηγαινει πολυ καλα και σε ασφαλτο και σε χωματοδρομο. Μηπως να χτυπουσα ενα Jimny και ενα S3 μτχ?
Εκτος αν εβρισκα ενα NIVA ΚΑΙ εβαζα τα μηχανικα μερη απο INTEGRALLE -
Για να πω την αλήθεια εγώ μάλλον κάτι τετοιο θα έκανα με jimny και κατι άλλο γρήγορο δηλαδή. Αλλά δεν είναι το ίδιο. Φαντάσου δηλαδή ότι με το jimny μεχρι να μπεις στον χωματόδρομο θα ψιλοαναστενάξεις (μετά όμως δεν θα σε πιάνει κανείς!!). Αντίθετα με ένα CRV θα φτάσεις πολύ ξεκουραστα μέχρι τον χωματοδρομο αλλα μετά στο πρώτο δύσκολο μπορεί να φοβηθείς εύκολα(κατά την ταπεινή μου γνώμη το crv είναι το χειρότερο suv εκτός δρόμου). Καταλαβαίνω σε τι φάση είσαι και πρώτα πρεπει να βρεις ποιες είναι οι ανάγκες σου όπως προείπαν και τα άλλα παιδιά σε προηγούμενα posts. Απ ότι βλέπω πάντως ένα forester μη turbo θα σου ήταν γάντι.
-
Ξερει κανεις αν δινει η αντιπροσωπεια το Forester για δοκιμη ολοκληρο σαββατοκυριακο?
-
Το Cherokee 3.7L στα 180 έχει κόφτη! Με τα ασφάλτινα λάστιχα είναι οκ αφού δεν σε ζαλίζει ο θόρυβος και δεν τρέμει όπως με πιο χωμάτινα λάστιχα όπου το όριο είναι τα 140-150 χλμ/ω.
Σε πλευρικούς ανέμους λόγω στησίματος δεν είανι καθόλου ευπαθές (αντίθετα με ότι θα περίμενε κανείς) για την κατηγορία του.
Στα ±30000χλμ δεν έβγαλε προβλήματα.
Κάποιες φορές με εντυπωσίασε η ικανότητα του αυτοκινήτου εκτός. Εκεί που ετοιμαζόμουν να βρω τρακτέρ κτλ, όχι μόνο έβγαινα αλλά τραβούσα κι άλλους.
Μην προσπαθούμε να συγκρίνουμε ένα SUV στα καταπληκτικά στοφιλίκια του Πάρνωνα (φοβερή διαδρομή) με την αίσθηση ενός rallye έτσι?
Ακόμα και το CRV δεν θα έχει τρομερή διαφορά.Πάντως εάν έχεις απορίψει το Jeep, τότε μεταξύ των RAV (new), CRV,Forester,Vitara θα έλεγα τα εξής:
α. RAV
Νομίζω ότι πλέον έχει χειρότερη τετρακίνηση απο το προηγούμενο μοντέλο αλλά είναι σημαντικό το ότι πλέον προφέρει καλούς χώρους και είναι και νεο μοντέλο.β. CRV
Χώροι,αξιοπιστία και κινητήρας κορυφαία, αλλά τετρακίνηση μέτρια. Μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα η υστέρηση που παρουσιάζει κατα την ενεργοποίηση εαν αυτό ενδιαφέρει.γ. Vitara
Καλή τετρακίνηση, νέο μοντέλο αλλά αδύναμος κινητήραςδ. Forester
Ιδανικό στήσιμο και ασφάλεια. Πολύ καλή τετρακίνηση ιδιαίτερα στο ατμοσφαιρικό μοντέλο που έχει και 'αργά'. Οι πρόβολοι του, εκτός δρόμου ίσως να δημιουργήσουν πρόβλημα. Το μόνο που πάει εντός και εκτός 'με τις πάντες' αλλά άσχημο....Ανάλογα με το το ζητά κανείς όλα τα αυτοκίνητα 'παίζουν'. Εαν κάποιος ξεπεράσει το αισθητικό, το Subaru έιναι το Νο1
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Για να πω την αλήθεια εγώ μάλλον κάτι τετοιο θα έκανα με jimny και κατι άλλο γρήγορο δηλαδή. Αλλά δεν είναι το ίδιο. Φαντάσου δηλαδή ότι με το jimny μεχρι να μπεις στον χωματόδρομο θα ψιλοαναστενάξεις (μετά όμως δεν θα σε πιάνει κανείς!!).Δυστυχώς με το Jimny αναστενάζεις και στο χωματόδρομο.
Σκληρές αναρτήσεις και άκαμπτοι άξονες μπροστά και πίσω το κάνουν ανυπόφορο.
Εκεί που δίνει ρέστα είναι πέρα από το χωματόδρομο...
Στους απλούς χωματόδρομους, τα SUV γενικά πάνε καλύτερα από τα τζιπ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
και σαν αυτοκίνητο δε λέει και πολλά. Μόνο για εκτός δρόμου κάνει.
:Μα......... και για αυτο δε φτιαχτηκε??????
Ναι αλλά δεν είμαστε όλη την ώρα εκτός δρόμου...
Κινουμαστε και στην άσφαλτο και σε απλούς χωματόδρομους και μάλιστα ειδικά στην άσφαλτο τον περισσότερο καιρό.Και?? Στην ασφαλτο δηλαδη σερνεται? ειναι επικυνδυνο???
Οκ. Μπορει το φορεστερ να ειναι καλυτερο στην ασφαλτο αλλα γενικα??? ΚΑΙ on KAI off??
-
Φιλε meco
Γραψε λαθος - σορρυ δεν ειχα διαβασει ολο το thread
( Δεν σβηνω το ανωτερω για λογους αρχης)
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Και?? Στην ασφαλτο δηλαδη σερνεται? ειναι επικυνδυνο???
editΈχει 'φορτηγήσια' αίσθηση και στο 3.7 αν δεν έχεις επιλεγμένη την τετακινηση η εμφάνιση υπερστροφής είναι σχετικά εύκολη και σχετικά πολύ δύσκολο να διορθωθεί.
Γενικά προσωπική μου άποψη είναι ότι τα τζιπ με πίσω άκπαμπτο άξονα δεν είναι και ότι καλύτερο στην άσφαλτο. Μπορεί εκτός δρόμου να είναι φοβερά, αλλά στην άσφαλτο...
Συγκεκριμένα για το cherokee έχω ενστάσεις και για το αυτόματο κιβώτιό του (κάνει μία ώρα για kickdown) και για την μεγάλη του κατανάλωση.
Έχω οδηγήσει το 3.7lt.edit!!! Ok. Κάνω κάποια πράγματα edit, αλλά αφήνω κάποια άλλα που είναι καλό να μείνουν.
-
Δεν ξερω αν θελετε να το συζητησουμε εδω ή αλλου αλλα κατι πρεπει να γινει με το θεμα των τζιπ. Ειναι παρα πολλοι αυτου που αγοραζουν τζιπ για..... την ασφαλτο.... Γιατι?
Μα ολα τα φυσιολογικης τιμης τζιπ στην ασφαλτο μετα τα 150 πασχουν και ειναι λογικο, εχουν στην καλυτερη 50 ποντους πιο ψυλα το κεντρο βαρους.... οσο για το βαρος 1,5 τονο και βαλε ( εκτος Sami - Jimny - παλιου Vitara)
Meco να σου πω κατι μεταξυ σοβαρου και αστειου???? Ουτε φορεστερ!!!!
Πωε το λενε το 3λιτρο 4κινιτο στεισιον της Subaru??? Αυτο. Κανονικο 4κινιτο αυτοκινητο για τα ........ δυσκολα -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Δεν ξερω αν θελετε να το συζητησουμε εδω ή αλλου αλλα κατι πρεπει να γινει με το θεμα των τζιπ. Ειναι παρα πολλοι αυτου που αγοραζουν τζιπ για..... την ασφαλτο.... Γιατι?Μα ολα τα φυσιολογικης τιμης τζιπ στην ασφαλτο μετα τα 150 πασχουν και ειναι λογικο, εχουν στην καλυτερη 50 ποντους πιο ψυλα το κεντρο βαρους.... οσο για το βαρος 1,5 τονο και βαλε ( εκτος Sami - Jimny - παλιου Vitara)
Meco να σου πω κατι μεταξυ σοβαρου και αστειου???? Ουτε φορεστερ!!!!
Πωε το λενε το 3λιτρο 4κινιτο στεισιον της Subaru??? Αυτο. Κανονικο 4κινιτο αυτοκινητο για τα ........ δυσκολαΟUTBACK!!!
Φοβερό και τρομερό. Στην έκδοση 2,5lt έχει και κοντές σχέσεις.
Όμορφο εξωτερικά και εσωτερικό επιπέδου Audi. Έχω δει από κοντά και έχω σχηματίσει άριστες εντυπώσεις.
Έχει και απόσταση από το έδαφος 200mm.
Όμως είναι ακόμα πιο ασφάλτινο απο το forester και έχει ακομα χειρότερες γωνίες.
Kρίμα για τους Νεοέλληνες που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Το προβλημα μου ειναι αυτό.
CR-V καινούργιο η Cherokee 3.7 του 2004 με 25000 km?
Να σημειώσω πως ειναι το Limited, με τιμη 33000 ευρω. Το εχει ο διευθυντης μου και το ξερω καλα. Απο συντηρηση δε ξερω ποσα ζηταειΘα πρότεινα να απορρίψεις το 3.7,ειδικά αν προσανατολίζεσαι στην άσφαλτο.Το αυτοκίνητο αυτό εντός ασφάλτου, σου δίνει την αίσθηση φορτηγού η οποία κουράζει και τελικά αυτή είναι η κύρια αιτία μεταπώλησης,συμπεριλαμβανομένου και του δυσβάσταχτου κόστους κτήσης(τέλη κυκλοφορίας,ασφάλεια,συνεργείο). Το CRV από την άλλη πλευρά,είναι παρωχημένο και θα αλλάξει σύντομα,αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έθεσε ο ανταγωνισμός(RAV4,Forester). Aν δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα prestige και χώρων, περίμενε το νέο TERIOS.Ειδάλλως ,RAV4 ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.
CR-V καινούργιο η Cherokee 3.7 του 2004 με 25000 km?