-
Το προβλημα μου ειναι αυτό.
CR-V καινούργιο η Cherokee 3.7 του 2004 με 25000 km?
Να σημειώσω πως ειναι το Limited, με τιμη 33000 ευρω. Το εχει ο διευθυντης μου και το ξερω καλα. Απο συντηρηση δε ξερω ποσα ζηταει -
Να σημειώσω πως ειναι το Limited, με τιμη 33000 ευρω. Το εχει ο διευθυντης μου και το ξερω καλα. Απο συντηρηση δε ξερω ποσα ζηταει -
Ρωτα τον διευθυντη σου τι ζηταει για συντηρηση και καταναλωση , δευτερον ρωτα τον εαυτο σου ποιες ειναι οι αναγκες σου και τριτον βαλε στις επιλογες σου το νεο RAV 4 κ το Grand Vitara...
-
To Cherokee είναι ασύμφορο οικονομικά. Απίστευτη κατανάλωση, αρκετά υψηλά τέλη (με την προοπτική να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα) και σαν αυτοκίνητο δε λέει και πολλά. Μόνο για εκτός δρόμου κάνει.
Διάλεξε κάτι ανάμεσα σε
Grand Vitara
Mitsubishi Outlander
RAV4 και
Subaru Forester.
Tσέκαρέ τα όλα οδήγησε τα όλα και στο τέλος αγόρασε το subaru. Είναι το καλύτερο. -
Θα απαντήσω με ερώτηση:
α. Κάνεις συχνά μακρινά ταξίδια?
β. Σκοπεύεις να πας σε μέρη αρκετά δύσβατα. Εννοώ μέχρι σήμερα παρουσίασες τέτοια 'συμπτώματα'?
γ. Σε ενδιαφέρουν οι χώροι?
δ. Ποιό αυτοκίνητο σου αρέσει περισσότερο με το χέρι στην καρδιά? (που να μπορείς να το αγοράσεις)
ε. Αντέχει η τσέπη σου μέση κατανάλωση 15λίτρα/100χλμ ? Δηλαδή Αθήνα-Θεσσαλονίκη πήγαινε/έλα ~ 130
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
και σαν αυτοκίνητο δε λέει και πολλά. Μόνο για εκτός δρόμου κάνει.
:Μα......... και για αυτο δε φτιαχτηκε??????
-
Σαφως το cherokee.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
και σαν αυτοκίνητο δε λέει και πολλά. Μόνο για εκτός δρόμου κάνει.
:Μα......... και για αυτο δε φτιαχτηκε??????
Ναι αλλά δεν είμαστε όλη την ώρα εκτός δρόμου...
Κινουμαστε και στην άσφαλτο και σε απλούς χωματόδρομους και μάλιστα ειδικά στην άσφαλτο τον περισσότερο καιρό. -
Σας ευχαριστω.
Η διαδρομες που κανω ειναι κατα 90% σε ασφαλτο και ορεινους χωματοδρομους. Ειχα για 3 χρονια ενα FEROZA και ειδα οτι τα κοντα τα
εβαβλα 1 φορα για να βγαλω ενα σκαφος ενος φίλου.
Δε μου χρειαζονται. Απλα βλεπω τη τιμη καλη και το σκεφτομαι.
Το Σαβ/κο το κρατησα και θα παω μεχρι τη Βυτινα. Αυριο πρωι θα φυγω και θα σας πω τα νεα.εχω κανει test drive σε ολα τα SUV και μονο με το Subaru ενοιωσα ομορφα και το φχαριστηθηκα
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
ΦΙΛΕ 'rallye40' ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ, ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΙΑ!
ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ ΤΑ ..ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.- ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ 25.000 km ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ!
- ΤΟ ΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΤΙΝΟ (SUV), ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΩΣ ...ΕΚΤΟΣ (JEEP)!
- ΤΟ ΕΝΑ 2.000 cc, ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ!
ΑΝ ΔΕΝ ΙΕΡΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΑ ... ΘΕΛΩ (!!!) ΣΟΥ, ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ !! ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΕΧΩ ΤΟ CR-V, ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ...ΕΓΩ!! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.
ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, (ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΗΣΗΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ κλπ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΞΥ CR-V, RAV4 & FORESTER, ΟΠΟΙΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΓΑΓΚΕΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΜΑΞΙΜΟΣ
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
εχω κανει test drive σε ολα τα SUV και μονο με το Subaru ενοιωσα ομορφα και το φχαριστηθηκα
Έτσι έτσι έτσι.
Mη το κουράζεις άλλο. Πάρε το forester διαφορετικά θαΦίλε Μάξιμε είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς 'μικρά' αντί για κεφαλαία.
-
Παρε το τσεροκι..που ειναι μια κατηγορια πανω..Ειναι λιγο πιο αργο στις επδοσεις εντος δρομου..αλλα εκτος δρομου ειναι πολυ καλυτερο απο το σιαρβι..Βεβαια σαν το σανταφε τιποτα...
-
Γειά σας,
Ο χρήστης meco έγραψε:
Φίλε Μάξιμε είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς 'μικρά' αντί για κεφαλαία.**o.k.!! **(βαριέμαι βλέπεις ...τους τόνους!!).
Φίλε 'rallye40' ρίξε μιά ματιά και στην ίδια ενότητα με τίτλο 'CR-V γνώμες', κάτι θα ...πάρεις και από ΄κεί!
Φιλικά
Μάξιμος
-
Καλησπέρα. Τελικά δε πήγα Βυτίνα. Είπα να πάω από Τρίπολη και να μπω από Αγ Πέτρο και αφού περάσω τα ορεινά του Πάρνωνα να βγω στο Κοσμά και να γυρίσω από Λεωνίδιο – Άργος – Ναύπλιο – Κόρινθο. Η διανυκτέρευση έγινε στο χωριό Αγ Βασίλειος, όπου και το σπίτι του παππού. Η επιστροφή το μεσημέρι λίγο πριν ξεκινήσει η φόρμουλα.
Τώρα οι εντυπώσεις είναι ανάμικτες. Καλό το Cherokee, αλλά νομίζω πως είναι υπερβολή για μένα. Τη διαδρομή την έχω κάνει πολλές φορές καλοκαίρι χωρίς 4χ4. Το χειμώνα είναι όμως απαραίτητη η τετρακίνηση. Μια χαρά εκτός δρόμου λοιπόν. Στην άσφαλτο όμως και ειδικά σε στροφές το φοβήθηκα. Κάτι δε μου πήγαινε. Πιο συγκεκριμένα στην εθνική με 160 – 170 νομίζεις ότι είναι στον αέρα. Βέβαια ίσως είμαι και επηρεασμένος με το Rallye που έχω τώρα ( δε θα το δώσω ποτέ). Αλλά και με ένα Civic Esi/95 που είχα παλιότερα, νομίζω πως είναι χειρότερο.
Άφησα στο τέλος τη κατανάλωση γιατί το περίμενα να καίει περισσότερο αλλά τα διπλά από το Rallye που κι αυτό είναι λαίμαργο;
Το συμπέρασμα είναι ότι είναι πολύ ασύμφορο για τα οικονομικά μου και δε μου εμπνέει σιγουριά εντός δρόμου. Θα ήθελα ένα παρόμοιο τεστ με κάποιο CR – V ή Forester ή Rav4 μήπως βγάλω συμπέρασμα. -
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
. Στην άσφαλτο όμως και ειδικά σε στροφές το φοβήθηκα. Κάτι δε μου πήγαινε. Πιο συγκεκριμένα στην εθνική με 160 – 170 νομίζεις ότι είναι στον αέρα. .Τι να πω ρε παιδια και γω μπερδεμενος ειμαι με την συμπεριφορα του cherokee εντος δρομου ...
Σε αλλο forum που ρωτησα μεχρι ποια ταχυτητα μπορεις να κινηθεις στην εθνικη χωρις να σε προβληματιζει μου απαντησε καποιος μεχρι τα 180 !! -
Ο χρήστης TLG έγραψε:
. Στην άσφαλτο όμως και ειδικά σε στροφές το φοβήθηκα. Κάτι δε μου πήγαινε. Πιο συγκεκριμένα στην εθνική με 160 – 170 νομίζεις ότι είναι στον αέρα. .
Τι να πω ρε παιδια και γω μπερδεμενος ειμαι με την συμπεριφορα του cherokee εντος δρομου ...
Σε αλλο forum που ρωτησα μεχρι ποια ταχυτητα μπορεις να κινηθεις στην εθνικη χωρις να σε προβληματιζει μου απαντησε καποιος μεχρι τα 180 !!Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά μάλλον κοιτάτε σε λάθος κατηγορία αυτ/των.Αν θέλετε να πηγαίνετε με 170-180 στην εθνική, πάρτε κανένα impreza ή κάτι τέτοιο.
Το τζιπ(SUV) το παίρνουμε για άλλη δουλειά.
Εκτός αν βγεί σε παραγωγή π.χ. το 'Jeep Cherokee Ralye'
Σκεφτείτε λίγο παραπάνω για ποιό λόγο θέλετε ενα τζιπ(SUV) ?
-
Φίλε johnkok δεν είναι καθόλου κατακριτέα αυτή η ερώτηση. Είναι νομίζω θεμα ασφάλείας και άνεσης αν σκεφτείς πως το όχημα δεν το χρησιμοποιείς μόνο σαν χωματινο εργαλείο αλλά και σαν μέσο μεταφοράς.
-
Ο χρήστης tlg έγραψε:
Σε αλλο forum που ρωτησα μεχρι ποια ταχυτητα μπορεις να κινηθεις στην εθνικη χωρις να σε προβληματιζει μου απαντησε καποιος μεχρι τα 180 !!Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά μάλλον κοιτάτε σε λάθος κατηγορία αυτ/των.Αν θέλετε να πηγαίνετε με 170-180 στην εθνική, πάρτε κανένα impreza ή κάτι τέτοιο.
Το τζιπ(SUV) το παίρνουμε για άλλη δουλειά.
Εκτός αν βγεί σε παραγωγή π.χ. το 'Jeep Cherokee Ralye'
Σκεφτείτε λίγο παραπάνω για ποιό λόγο θέλετε ενα τζιπ(SUV) ?
Φιλε Johnkok , αν διαβασεις τι ερωτηση εκανα( την παραθετω), θα καταλαβεις οτι δεν εχει σχεση με την απαντηση που δινεις...
Κατα τα αλλα συμφωνω με την διαπιστωση σου αλλα πιστευω οτι πλεον υπαρχουν αρκετες λυσεις που συνδιαζουν την εκτος δρομου κινηση (παντα μεσα σε ορια) με την καλη ,ασφαλη και με ικανοποιητικες ταχυτητες κινηση εντος δρομου....(και παλι μεσα σε ορια)...
Γιατι αν μην τι αλλο συμφωνω με αυτο που λεει κ ο φιλος Rocsta.. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Φίλε johnkok δεν είναι καθόλου κατακριτέα αυτή η ερώτηση. Είναι νομίζω θεμα ασφάλείας και άνεσης αν σκεφτείς πως το όχημα δεν το χρησιμοποιείς μόνο σαν χωματινο εργαλείο αλλά και σαν μέσο μεταφοράς.Μα ακριβώς γι' αυτό το είπα και εγώ.
Τα 180 είναι υπερβολή για ενα τζιπ, ακριβώς για λόγους ασφαλείας.Αυτό που λέω είναι οτι τα 180 δεν μπορούν να αποτελούν κριτήριο γι' αυτή την κατηγορία αυτ/των.
Αν μιλούσαμε για 130-140 (αντε 150 το πολύ) αλλάζει το θέμα και εκεί να το συζητήσουμε αν πάει με ασφάλεια, αλλά 180 σε τζιπ ?