-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αυτο που θελουν οι ΗΠΑ ειναι αλλαγη κυβερνησης στο Ιραν. Οι πολιτες του Ιραν δεν εχουν τιποτε εναντια των ΗΠΑ και το αντιθετο. Το προβλημα, για 600σιοστη φορα ειναι: ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ! (και τις επιλογες αυτης)
Ποιος εκλέγει την κυβέρνηση του Ιράν? Όποιος έχει προβλημα με εκλεγμένη κυβέρνηση, έχει προβλημα και με τον λαό που την εκλέγει.
Εσεις απο Ευρωπη, μηπως μιλατε για καποιο αλλο Ιραν? Διαφορετικο απο αυτο που μιλαμε εμεις εδω στις ΗΠΑ? Σοβαρα...
Διοτι εαν νομιζετει οτι στο Ιραν γινοντε δημοκρατικες εκλγοες τοτε μιλατε για αλλη χωρα.
Γίνονται εκλογές πάντως. Το ΠΩΣ γίνονται, είναι δικό τους θέμα των Ιρανών και δεν είναι δικό σου, ούτε δικό μου, ούτε των ΗΠΑ, ούτε κανενός.
+1000
Στο κάτω κάτω, τι είναι 'δημοκρατία';;; Μήπως το να ψηφίζουν οι μισοί πολίτες μιας χώρας, και οι μισοί από τους μισούς που ψηφίζουν ν'αποφασίζουν ποιος θα κυβερνήσει (το 25% του λαού ν'αποφασίζει για την τύχη του υπόλοιπου 75%); Αυτό είναι;; Διότι τότε δε μιλάμε για δημοκρατία κατ' ουσίαν αλλά μόνο κατ΄όνομα.
Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους μερικοί μου φαίνεται, παίζοντας με τις λέξεις.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Περισσότερο όμως εμπιστεύομαι να μην υπάρχουν καθόλου. Και, για να πούμε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους, τα πυρηνικά είχαν νόημα επί ψυχρού πολέμου και ισορροπίας του τρόμου. Τώρα τι νόημα έχουν ? (εκτός από το να κονομάμε οι προμηθευτές τους...)
Το νοημα υπαρχει και ισχυει καθε μερα που περναει. Εαν οι ΗΠΑ δεν ηταν πυρηνηκη δυναμη, τοτε ο καθε @%$#@%$# θα απηλουσε με καθε ευκαιρια. Για να συνεχισεις να εισαι δυναμη ως κρατος πρεπει να εχεις στρατιωτικη υπερισχυση ετσι ωστε να προστατευεις την ελευθερια σου στην οποια στιριζεται η δημοκρατια σου.
Κάτι που, φυσικά, ισχύει για ΟΛΕΣ τις χώρες, όχι μόνο τις ΗΠΑ!!
-
Εγώ δε θέλω να έχει κανείς πυρηνικά αλλά από την άλλη δε γουστάρω χωροφύλακες που πάνε να σκίσουν το Ιράν και από την άλλη κλείνουν τα μάτια στο Πακιστάν επειδή είναι φιλαράκια.
ο λογος που δεν το καταλαβαινεις ειναι επηδει δεν καταλαβαινεις τι εστι non proliferation treaty.
Τελος δεν ειναι θεμα να επιτρεπεται ή οχι. Διοτι το Πακισταν και Ινδια ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ενω το Ιραν ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ.
Είναι σαν να λέμε 'είναι κακό να φτιάχνεις ναρκωτικά, αλλά αν έχεις ήδη προλάβει να τα φτιάξεις πριν σου την πέσουμε, εντάξει, μπορείς να τα κρατήσεις!'
Ή σαν να πάει ο μπούλης του σχολείου και λέει στα άλλα τα παιδάκια 'Μη γυμνάζεστε, ώστε να μπορώ να σας δέρνω. Εξαιρούνται φυσικά αυτοί που δε μπορώ να τους την πέσω γιατί θα με γ@μήσουν στο ξύλο!'
-
μπήκε σε μία σειρά το θέμα...εμ πως..
ο κοντοπουταν...εε η κοντολίζα δήλωσε ότι αν το συμβούλειο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν πάρει τα αναγκαία μέτα, οι ΗΠΑ μαζι με φίλους θα αναλάβουν δράση.....
μπήκε το νερό στο αυλάκι....
άντε να δούμε, θα τον γλυτώσουμε και τώρα τον 3ο παγκόσμιο??(τωρα ειδικά που είναι και μπαρουτιασμένοι οι μουσουλμάνοι με τα σκίτσα)
In case you have not noticed (cos it's obvious you have not), ο 3ος παγκοσμιος αρχισε στις 12 Σεπτ. 2001.
-
επηδει το ματς ακομη δεν τελειωσε μην φωναζεις το σκορ, διοτι ξερεις και στο τελευταιο λεπτο γκολ μπενει. Οχι οτι ειμαιστε καν κοντα στο τελευταιο λεπτο...
Οχι μονο καλεσαμε το σκορ στο Ιρακ πριν τελειωσει το ματς, ξερουμε και πως θα εξελιχθει ο αγωνας (που ακομη δεν αρχισε) με το Ιραν.
...
Λαππα, δεν ειναι πιο σοφο να αφησεις τον αγωνα στους παιχτες και τον προπονητη, αντι να να κανεις τον πολυξερο απο την κερκιδα? Τι λες?
Άραξε λοιπόν εσύ στην πολυθρόνα σου, πάρε και τη Βud σου, και κάτσε παρακολούθα 'κύπελο'.
Κι αν μετά από ίσως και 10 χρόνια κάποιος ταλαίπωρος του οποίου η οικογένεια ήταν 'collateral damage' στην προσπάθεια 'εκδημοκρατισμού' της χώρας του σου στερήσει τη δική σου οικογένεια με μια έκρηξη επειδή θεωρεί ότι δεν του έμεινε τίποτα άλλο να κάνει και, όπως κι εσύ, έχει χάσει από καιρό την πίστη του στη διπλωματία, μην πεις ούτε λέξη.
Αλλά ξέχασα, αυτά είναι Χολυγουντιανά σενάρια, δε γίνονται στην πραγματικότητα. Η, και να γίνουν, σιγά μην την πατήσεις εσύ και οι δικοί σου (αφού δεν παίρνεις το τρένο, σωστά; ) Στην πραγματικότητα οι καλοί Αμερικάνοι έχουν ιερή αποστολή να μοιράζουν απλόχερα την ειρήνη και την ευημερία σε όλους τους λαούς.
-
.........Επηδει δεν τα δειχνουν στα Ελληνικα σουπερ κεντροα μιντια, δεν σημενει οτι δεν εγιναν....Πολύ φανατισμένοι αυτοί οι ακροκεντρώοι
-
In case you have not noticed (cos it's obvious you have not), ο 3ος παγκοσμιος αρχισε στις 12 Σεπτ. 2001.ε?
Συγνώμη, αλλά αυτό εγώ το λέω μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ άποψη. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι το πιστεύουν κι άλλοι εκτός από σένα.
Ρε μήπως να σας βομβαρδίσουμε?
-
Ο χρήστης ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Και στο Ιράκ ο πόλεμος ήταν (και είναι) πολύ δαπανηρός. Όχι όμως για τους χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων, ειδικά τους πετρελαιάδες και τους εμπόρους όπλων, για τους οποίους ήταν μάνα εξ ουρανού.
Το Ιράκ όμως δεν είναι (ήταν) τόσο ισχυρό όσο το Iραν...
Κολλητος φιλος Ιρανος που μενει στο Dubai, μου λεει οτι η αεροπορικη δυναμη του Ιραν ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας. Εχουν ομως 1.000.000 στρατιωτες οι οποιοι ειναι πιστοι στην πατριδα και εχουν αρχες,ηθη και εθιμα και δεν εχουν καμια σχεση με τον μισθοφορικο στρατο του Ιρακ και πλεον της Αμερικης.
Εχω συμπαθησει πολυ αυτη τη χωρα κ δεν θελω να πειραξει κανενας το Ιραν.Ειναι ησυχοι ανθρωποι
Οι 1.000.000 στρατιώτες δεν λένε τίποτε... αν πρώτα αδειάσεις 1.000.000 βόμβες σε όλο το ΙΡΑΝ και καταστρέψεις τελείως τις υποδομές τους... η προέλαση του πεζικού και των Αμερικανικών αρμάτων μέχρι την Τεχεράνη είναι θέμα 2-3 εβδομάδων.
-
Κ ομως.....Το δυστυχημα ειναι οτι πολλοι εχουν τετοιες αποψεις....
Το θεμα ειναι οτι ενας ενδεχομενος πολεμος στο Ιραν(γιατι ετσι τους αρεσει) θα προκαλεσει μια αλυσιδωτη αντιδραση σε ολο το κοσμο με απροβλεπτες συνεπειες..
Το ανδρεικελο που ονομαζεται θαμνος εχει γινει εξαιρετικα επικινδυνος πλεον...Οσο η Ευρωπη και η Ρωσια μενουν απραγες κ ακουγονται μονο σποραδικες αντιρρησεις τοσο πιο επικινδυνος θα γινεται για ολο το κοσμο..
Γιατι να εχει πυρηνικα η Αμερικη και οχι η Σερβια πχ ? Αυτο ηταν κατι που ποτε δεν καταλαβα..Απο που και ως που εχει το δικαιωμα ο παγκοσμιος τρομοκρατης-νταβατζης να επιβαλλεται δια των οπλων σε αλλες χωρες,να εγκαθιστα κυβερνησεις μαριονετες ωστε να εξασφαλιζει τα συμφεροντα του κ παντοτε υπο το μανδυα του εκδημοκρατισμου???
Οσο η κατασταση αυτη συνεχιζεται,τοσο η οργη θα μεγαλωνει και θα ξεπεταγονται Αλ-Καϊντες...
-
ρε παιδια κα8ομουνα χτες και γελαγα με εκεινους που εκραζαν την υπουργο εξωτερικων των ΗΠΑ...
τι φταιει η γυναικα????φερεφωνο των στρατιωτικων βιομηχανιων των ΗΠΑ ειναι και τιποτα αλλο....
γεμισαν οι απο8ηκες τους και πρεπει να αδιασουν για να κανουν κυκλο τα εμπορευματα τους και να γεμισουν τα ταμεια...να κανουν μια επιδειξη των νεων τους οπλων κλπ κλπ κλπ κλπρε gabril εμενα δεν μου αρεσει ο τροπος με τον οποιο χρησιμοποιεις την κουζινα σου και το 8εωρω επικινδυνο για την ασφαλεια της γειτονιας μου....μενω 10 τετραγωνα πιο κατω...και γιαυτο λεω να μπουκαρω σπιτι σου και να τα κανω γης μαδιαμ....(αλληγορικο ειναι ολο αυτο....)
πες μου καπου που πηγανε οι αμερικανοι και κανανε καλο και οχι κακο?
γιατι δεν κοτανε να υψωσουν αναστημα στους κινεζους?
μηπως δεν εχουν τα guts?οταν 8α σταματησουν οι αμερικανοι να φυτρωνουν εκει που δεν τους σπερνουν τοτε ολος ο κοσμος 8α γινει καλυτερος...
ΥΓ ολο μου το σοι μενει στην αμερικη εδω και 40 χρονια...βοστωνη, ροντ αιλαντ, φλοριντα....
-
To να σχολιάζω τις βλακείες που ξεφουρνίζεις gavriil1 έχει πλάκα, αφού είναι τόσο εύκολο να βρει κανείς αντεπιχειρήματα όσο το να πεις 1+1=2.
Όμως το να κάθομαι να διαβάζω ότι η εισβολή στο Ιράκ που προκάλεσε τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων, που αφάνισε σπίτια γεμάτα οικογένειες με γυναικόπαιδα, που διέλυσε μια χώρα, που επέβαλε στρατό κατοχής όμοιο με τον ναζιστικό που είχε η τέως πατρίδα σου το 1940-1945 και τόσα άλλα δεινά 'έφερε χίλια καλά' είναι αηδιαστικό! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα γράφεις.
Με τα καραγκιοζιλίκια των ΗΠΑ υποχρεώνονται όλο και περισσότερες χώρες να αποκτήσουν το υπέρτατο όπλο καταστροφής που κάποια στιγμή μπορεί να χτυπήσει την πόρτα μας, αλλά σημασία έχει 'να ρίξουν οι ΗΠΑ ξύλο'.
Ένα μόνο θα σου πω και τέλος:
αρκεί ένα σχετικά απλό χημικό εργαστήριο για να παραχθούν τόνοι χημικών και βιολογικών όπλων. Μάντεψε που θα ριχτούν αυτά. Μη διανοηθείτε, από τώρα το λέω, να αρχίσετε τις κλάψες για καταστροφή, έγκλημα και μαλακίες._ -
Δεν φταίει το παιδί ρε μανοσκ.Πέφτει μακρυά το σικάγο,αυτά του λένε,αυτά λέει.
Κι εμείς αν μέναμε στο σικάγο τις ίδιες μαλακίες(=sorry my fellow american)θα γράφαμε.
Άλλωστε όσο καραγκιόζηδες είναι οι Αμερικάνοι σαν λαός,άλλο τόσο είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι που τους επιτρέπουμε να κάνουν αυτά που κάνουν.
Τα ποστς του θείου από το σικάγο εκτός από καλλιτεχνικό ενδιαφέρον(τα έχει δολοφονήσει τα ελληνικά με κάθε δυνατό τρόπο,sorry my fellow american)είναι πολύ χρήσιμα γιατί μας αποδεικνύουν αυτό που όλος ο πλανήτης διαλαλεί(=shouts,my fellow american),το πώσω αιπηκύνδηνα απληροφόρητος-αφελής-ηλίθιος λαώς στιν πληωψιφεία τους ήνε ι ΗΠΑμερικάνοι.(My fellow american τα έγραψα έτσι για να τα καταλάβεις καλύτερα).
Από κει και πέρα,ο fellow american με αφορμή τους αγώνες της ομάδας του κάθε φορά και την είσοδο νέων μελών στο forum(οι οποίοι δεν ξέρουν με ποιον έχουν την τιμή να ομιλούν)σολάρει με μοναδική μαεστρία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.Μια από τα same που λένε και στο γενναίο σικάγο.
-
ο λογος που δεν το καταλαβαινεις ειναι επηδει δεν καταλαβαινεις τι εστι non proliferation treaty.Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Non-Proliferation_Treaty
Three states - India, Pakistan, and Israel - have declined to sign the treaty. India and Pakistan are confirmed nuclear powers, and Israel is widely believed to possess nuclear weapons
Δηλαδή μας νοιάζει που το Ιράν ενδεχόμενα να παραβιάσει στο μέλλον τη συνθήκη που έχει υπογράψει (και, σημειωτέον, του δίνει το δικαίωμα, όπως και έχει ανακοινώσει, να εμπλουτίσει ουράνιο για παραγωγή ενέργειας, δηλ. δεν έχει παραβιάσει την ΝΡΤ προς το παρόν), αλλά δε μας νοιάζει που η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.
Μας νοιάζει που οι εκλογές στο Ιράν δεν ήταν δημοκρατικές αλλά δε μας νοιάζει που στο Πακιστάν έχουν 5 χρόνια να γίνουν εκλογές.
Μας νοιάζει τι θα κάνει το Ιράν σε 5 χρόνια αλλά δε μας νοιάζει τι κάνει η Β. Κορέα σήμερα (διότι αν μας ένοιαζε θα είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με ό,τι κάνουμε για το Ιράν).
Εγώ αυτό το λέω 'κυνική πολιτική 2 μέτρων και 2 σταθμών'. Εσύ είμαι σίγουρος θα βρεις ένα newspeak ορισμό που σε βολεύει (δε χρειάζεται να προσπαθήσεις, αρκεί, κατά την προσφιλή σου συνήθεια, να παπαγαλίσεις το Fox και τον Rumsfeld).
Οσο για το τι έχει κάνει η χώρα μου: καταρχήν η χώρα μου δεν είναι ο παγκόσμιος σερίφης, εξάλλου κανενός η χώρα δεν είναι, εκτός από τη δική σου και τους κολλητούς σου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρα η χώρα μου έχει κάνει ακριβώς ό,τι έχουν κάνει η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία (πυρηνικές δυνάμεις) αλλά και η Βραζιλία, η Νιγηρία και η Ινδονησία (τυχαία παραδείγματα τεράστιων σε πληθυσμό χωρών): υποστηρίζει τις προσπάθειες για διπλωματική επίλυση του προβλήματος μέσω του ΟΗΕ (και είναι και μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ).
Εσύ που πιστεύεις πως ο ΟΗΕ κολλάει χαρτόσημα είσαι που δεν τον υποστηρίζεις (ή τον θυμήθηκες ξαφνικά ?). Και, όπως έχεις δείξει η κατάσταση στο Ιράκ (εμφύλιος, αντάρτικο, αύξηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας) και διεθνώς ($74 το πετρέλαιο), ο κόσμος μάλλον είναι χειρότερος και λιγότερο ασφαλής τώρα παρά πριν 3 χρόνια. Δηλαδή οι επιλογές της χώρας μου, σε ό,τι αφορά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και την ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη, ήταν καλύτερες από της δικής σου.
ΥΓ. Μέλος ή έστω και συμπαθών της Greenpeace δεν ήμουν ποτέ. Βλέπεις έχω αρκετή κρίση για να βλέπω ποιός τη χρηματοδοτεί και ποιού το παιχνίδι παίζει. Δοκίμασε, μπορεί να το καταλάβεις και εσύ.
-
Συνταγμα σε μια Αραβικη χωρα που δεν ειχε κατι τετοιο απο την αρχη της ιστοριας των δυνοσαυρων οπως την ξερουμε. Σιγα το πραγμα.Δοκιμάστε στη Σαουδική Αραβία την επόμενη φορά.
-
NASS
σου βγαζω το καπελο...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Άλλωστε όσο καραγκιόζηδες είναι οι Αμερικάνοι σαν λαός,άλλο τόσο είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι που τους επιτρέπουμε να κάνουν αυτά που κάνουν.
+1000
Τσάμπα μάγκες.
Η Αθήνα σε κατάσταση πολιορκίας για δύο ημέρες (όποιος τόλμησε να βγει στους δρόμους προχθές το βράδυ θα το βίωσε), για να έρθει ο Κοντολίζα να μας μιλήσει για Β. Κύπρο και το πόσο πρέπει η Κύπρος (πάλι καλά που δεν την αποκάλεσε 'νότια') να στηρίξει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Κι αντί η ψηλαγκούρω υπ.εξ. μας να της χώσει δύο φάσκελα, χασκογέλαγε σα χαζή, τη στιγμή που το κέντρο της Αθήνας ήταν ερημωμένο και ελικόπτερα περιπολούσαν για να μην πάθει κανένα 'βα-βα' η απόγονος των Αφρικανών δούλων των ΗΠΑ. -
Τρελός είσαι; Την άλλη μέρα το CNN θα είχε ρεπορτάζ με μπαγιάτικες φέτες, τζατζίκια και ψόφιους πελαργόκυκνους στη Μύκονο. Όπως οι Σέρβοι από παρτιζάνοι-αντιστασιακοί μετατράπηκαν εν ριπή οφθαλμού σε κακούργους τρομοκράτες βασανιστές, έτσι κι εμείς θα γινόμασταν υπήκοοι κράτους που υποθάλπει τους κακούς από τα αντικειμενικά ΜΜΕ του Γαβρίλη. Και να πεις ότι έχουμε πετρέλαια και είμαστε σχετικά αυτάρκεις σαν τη Βενεζουέλα του παλαβού ηγέτη... Όταν ζητιανεύεις επενδύσεις και θετικές κριτικές, δεν μπορείς να πεις πολλά-πολλά. Αυτή είναι η αλήθεια.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο κόσμος μάλλον είναι χειρότερος και λιγότερο ασφαλής τώρα παρά πριν 3 χρόνιαΌχι, κατα πως φαίνεται, 'αρκετά' ανασφαλής. Όχι ακόμα, τουλάχιστον
-
Η 'πολιτικη' (μαλλον εννοεις 'διπλωματια') has its place and time. Καποτε ειναι η λυση, καποτε δεν αρκει. Στην περιπτωση του Ιρακ, δεν υπηρχε περεταιρω περιθωριο για διπλωματια. Στην περιπτωση του Ιραν, οι ΗΠΑ και αλλες χωρες, 'διπλαματουν' εδω και χρονια τωρα για το θεμα των πυρηνικων. Γιατι, βολικα, αυτο, δεν το βλεπετε μερικοι?
Γιατί οι ΗΠΑ έχουν 'φαγωθεί' με τα πυρηνικά του Ιράν και δεν έχουν ασχοληθεί με τα 'πιθανά' πυρηνικά άλλων κρατών, όπως το Ισραήλ; Και το Ισραήλ επισήμως δεν έχει πυρηνικά, αλλά πολλοί ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι Ισραηλινοί έβαλαν φυλακή επιστήμονά τους που αποκάλυψε το πυρηνικό τους πρόγραμμα. Οι ΗΠΑ, όμως, δεν πίεσαν ούτε τον ΟΗΕ ούτε το ΝΑΤΟ να καταδικάσει το Ισραήλ που δεν επιτρέπει τον έλεγχο των πυρηνικών εγκαταστάσεών του. Πώς περιμένεις λοιπόν να πιστέψουμε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για το καλό της υφηλίου και δεν ενεργούν για δικό τους όφελος;;; Μήπως επειδή ενα δυνατό-πυρηνικό Ισραήλ μας βολεύει, ενώ ένα δυνατό-πυρηνικό Ιράν όχι;
Οι ίδιες οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει την χρήση πυρηνικών ακόμα και στην περίπτωση που δεχθούν επίθεση με μη πυρηνικά όπλα. Άραγε, οι Βορειοβιετναμέζοι, όταν έτρωγαν τις ναπάλμ βροχή, αν είχαν πυρηνικά τι έπρεπε να κάνουν; Οι όλοι αυτοί που οι ΗΠΑ (και οι σύμμαχοί τους) τους ταΐζουν με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου;
Και μιλάω μόνο για αποδεδειγμένη χρήση 'περίεργων' όπλων. Γιατί υπάρχουν και υπόνοιες-ενδείξεις και για άλλα όπλα στον Περσικό κι αλλούΕιναι εμφανες οτι η κριση σου δεν σε βοηθαει να ξεχωρισεις μεταξυ της σουπερ δημοκρατικης κυβερνησης του Ισραηλ με την σουπερ φασιστικη κυβερνηση του Ιραν. Για σενα ειναι το ιδιο και ο κακος ειναι παλι οι ΗΠΑ. ΟΚ.
Προφανώς και μπορώ να κρίνω μεταξύ των κυβερνήσεων. Παράθεσέ μου, όμως, σε παρακαλώ το άρθρο του συμφώνου περί μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων που μιλάει για ελευθερία ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από υπερδημοκρατικές κυβερνήσεις.
Ερώτηση κρίσεως: Η Ελλάδα έχει υπερδημοκρατική κυβέρνηση; Πιστεύω πως ναι (συγκρίνοντας με το Ισραήλ). Εσύ τι λες; Αν ναι, αν αύριο η Ελλάδα ξεκινούσε τη διαδικασία ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, ποια θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ; Θα έκαναν την πάπια στην υπερδημοκρατική κυβέρνησή μας; -
Ο Ιρανός όπως προείπαν άλλοι δεν είναι χειρότερος από τον Πακιστανό (για ηγέτες μιλάμε πάντα). Καλά θα κάνει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνική τεχνολογία μια που είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγει αμερικανική εισβολή. Προτιμώ 'ισορροπία του τρόμου' παρά αυτήν την αλλαζονεία των Αμερικανών. Επιτέλους χρειάζεται ένας δέυτερος πόλος, το κακό έχει παραγίνει. Μέσα σε 16 χρόνια από τότε που έπεσε η ΕΣΣΔ, η Αμερική έχει βομβαρδίσει 2 φορές τη Σερβία, 2 φορές έχει μπεί στο Ιράκ, 1 στο Αφγανισταν και ετοιμάζεται για Ιράν ... Έλεος με τον παγκόσμιο μπάτσο... Θα τα έκανε όλα αυτά άν κοιτούσε από πάνω η Mother Russia; Δοκίμασε με το Βιετνάμ και είδαμε τι έπαθε με τη βοήθεια των ανεφοδιασμών των Σοβιετικών στους Βιετκόγκ.
Εννοεις mother USSR? Ουτε η διαφορα Ρωσσιας/ΕΣΣΔ δεν ειναι ξεκαθαρη για τους political science scientists of this forum.
Τελος τι εννοεις? Οτι θα φοβοταν οι ΗΠΑ να μπει στο Ιραν εαν υπηρχε η ΕΣΣΔ? LOL.... ΟΠως διστασαν να μπουν στο Βιετναμ, Κορεα και αλλου?
Θα έμπαιναν. Το θέμα είναι το πώς θα έβγαιναν. Μη μου πεις ότι ξέχασες πως έφυγαν από εκεί.
Υ.Γ.: Ελπίζω να καταλαβαίνεις ποια η διαφορά όταν υπήρχε η Σοβ. Ένωση.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"