-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ΟΠως διστασαν να μπουν στο Βιετναμ, Κορεα και αλλου?
Θα έμπαιναν. Το θέμα είναι το πώς θα έβγαιναν. Μη μου πεις ότι ξέχασες πως έφυγαν από εκεί.
Όσοι έφυγαν...
-
Γαβριήλ, στα εχω πει και από κοντά.
Βρες και διάβασε τον λόγο των Αθηναίων προς Μήλιους του Θουκυδίδη.
Για να καταλάβεις ότι αυτά που υποστηρίζεις είναι τραγικά.
Θεωρείς ότι οι ΗΠΑ είναι καλές και έχουν καλές προθέσεις και δέχεσαι την επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων.Δέχεσαι (αμάσητα) οτι σου τζαμπουνάνε οι Αμερικανοί πολιτικάντηδες για τους υποτιθέμενους λόγους επέμβασης.
Είναι αστείο να λές οτι στο Ιράκ δεν βρήκατε χημικά αλλά τώρα είσαι βέβαιος οτι το Ιράν ΘΕΛΕΙ (τι είσαι? μέντιουμ?!) να κατασκευάσει πυρηνικά!!!Και οταν σου λέει ο Νάσος για βρωμικά καθεστωτα τύπου Πακιστάν που έχουν πυρηνικά, απαντάς με επιχειρήματα που μακάρι να μην πιστεύεις!
Το Πακιστάν ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. Γι' αυτό όλα όσα κάνει είναι καλά?
Τα βασικά μου προβλήματα.
Δεν δέχομαι ότι μπορεί μια χώρα να επεμβαίνει στα εσωτερικά μιας άλλης.
Δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν πολίτες που καταπίνουν αμάσητα όλα όσα τους σερβίρουν και να γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως.Ειδικα με τις ΗΠΑ. Ειδικά με τον Πρόεδρο που έχουν τώρα (τον ίδιο που αποκάλυψε πρόσφατα την ταυτότητα μυστικής πράκτορας της CIA, πράγμα που αντίκειται σε Νόμο που ψήφισε ο πατέρας του, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη).
Δυστυχώς την εξουσία που προσφέρει το να είσαι η μοναδική υπερδύναμη δεν ευτύχησε οι ΗΠΑ να την χειρίζεται αξιόλογος Πρόεδρος. Δυστυχώς Ο Μπους είναι απλά μια μαριονέττα. Ενας βλάκας που κάνει ότι του λένε!
Δυστυχώς, θα υποφέρουμε όλοι για να αποκομίσουν μερικοί παραπάνω χρήματα!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ο λογος που δεν το καταλαβαινεις ειναι επηδει δεν καταλαβαινεις τι εστι non proliferation treaty.
Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_Non-Proliferation_Treaty
Three states - India, Pakistan, and Israel - have declined to sign the treaty. India and Pakistan are confirmed nuclear powers, and Israel is widely believed to possess nuclear weapons
Δηλαδή μας νοιάζει που το Ιράν ενδεχόμενα να παραβιάσει στο μέλλον τη συνθήκη που έχει υπογράψει (και, σημειωτέον, του δίνει το δικαίωμα, όπως και έχει ανακοινώσει, να εμπλουτίσει ουράνιο για παραγωγή ενέργειας, δηλ. δεν έχει παραβιάσει την ΝΡΤ προς το παρόν), αλλά δε μας νοιάζει που η Ινδία, το Πακιστάν και το Ισραήλ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.
Μας νοιάζει που οι εκλογές στο Ιράν δεν ήταν δημοκρατικές αλλά δε μας νοιάζει που στο Πακιστάν έχουν 5 χρόνια να γίνουν εκλογές.
Μας νοιάζει τι θα κάνει το Ιράν σε 5 χρόνια αλλά δε μας νοιάζει τι κάνει η Β. Κορέα σήμερα (διότι αν μας ένοιαζε θα είχαμε κάνει κάτι αντίστοιχο με ό,τι κάνουμε για το Ιράν).
Εγώ αυτό το λέω 'κυνική πολιτική 2 μέτρων και 2 σταθμών'. Εσύ είμαι σίγουρος θα βρεις ένα newspeak ορισμό που σε βολεύει (δε χρειάζεται να προσπαθήσεις, αρκεί, κατά την προσφιλή σου συνήθεια, να παπαγαλίσεις το Fox και τον Rumsfeld).
Οσο για το τι έχει κάνει η χώρα μου: καταρχήν η χώρα μου δεν είναι ο παγκόσμιος σερίφης, εξάλλου κανενός η χώρα δεν είναι, εκτός από τη δική σου και τους κολλητούς σου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρα η χώρα μου έχει κάνει ακριβώς ό,τι έχουν κάνει η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία (πυρηνικές δυνάμεις) αλλά και η Βραζιλία, η Νιγηρία και η Ινδονησία (τυχαία παραδείγματα τεράστιων σε πληθυσμό χωρών): υποστηρίζει τις προσπάθειες για διπλωματική επίλυση του προβλήματος μέσω του ΟΗΕ (και είναι και μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ).
Εσύ που πιστεύεις πως ο ΟΗΕ κολλάει χαρτόσημα είσαι που δεν τον υποστηρίζεις (ή τον θυμήθηκες ξαφνικά ?). Και, όπως έχεις δείξει η κατάσταση στο Ιράκ (εμφύλιος, αντάρτικο, αύξηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας) και διεθνώς ($74 το πετρέλαιο), ο κόσμος μάλλον είναι χειρότερος και λιγότερο ασφαλής τώρα παρά πριν 3 χρόνια. Δηλαδή οι επιλογές της χώρας μου, σε ό,τι αφορά τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και την ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη, ήταν καλύτερες από της δικής σου.
Τα λες εσύ Νάσο [και καλά κάνεις από την πλευρά σου] αλλά όταν ο άλλος έχει αποδείξει τόσες φορές ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να καταλάβει ούτε καν τα εντελώς αυτονόητα και προτιμάει να πιστεύει σε ό,τι παραμύθι του έχουν κατά καιρούς σερβίρει [και σε ό,τι συνεχίζουν να του σερβίρουν] οι ηγέτες της χώρας στην οποία ζει, έτσι ώστε να έχει την άνεση να κάθεται στην 'κερκίδα' και ν΄απολαμβάνει το ένα 'ματς' μετά το άλλο, στα πλαίσια του '3ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος', τότε μάλλον απλά χάνεις [πάλι...] το χρόνο σου.
Τα ποστς του θείου από το σικάγο εκτός από καλλιτεχνικό ενδιαφέρον(τα έχει δολοφονήσει τα ελληνικά με κάθε δυνατό τρόπο,sorry my fellow american)είναι πολύ χρήσιμα γιατί μας αποδεικνύουν αυτό που όλος ο πλανήτης διαλαλεί(=shouts,my fellow american),το πώσω αιπηκύνδηνα απληροφόρητος-αφελής-ηλίθιος λαώς στιν πληωψιφεία τους ήνε ι ΗΠΑμερικάνοι.(My fellow american τα έγραψα έτσι για να τα καταλάβεις καλύτερα).
To τραγικό είναι ότι το ίδιο πιστεύουν αυτοί για εσένα / εμάς / τον υπόλοιπο κόσμο που αντιτίθεται στις πολεμικές 'επεμβάσεις'.
το να κάθομαι να διαβάζω ότι η εισβολή στο Ιράκ που προκάλεσε τον φόνο χιλιάδων ανθρώπων, που αφάνισε σπίτια γεμάτα οικογένειες με γυναικόπαιδα, που διέλυσε μια χώρα, που επέβαλε στρατό κατοχής όμοιο με τον ναζιστικό που είχε η τέως πατρίδα σου το 1940-1945 και τόσα άλλα δεινά 'έφερε χίλια καλά' είναι αηδιαστικό! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για όσα γράφεις.
Με τα καραγκιοζιλίκια των ΗΠΑ υποχρεώνονται όλο και περισσότερες χώρες να αποκτήσουν το υπέρτατο όπλο καταστροφής που κάποια στιγμή μπορεί να χτυπήσει την πόρτα μας, αλλά σημασία έχει 'να ρίξουν οι ΗΠΑ ξύλο'.
Ένα μόνο θα σου πω και τέλος:
αρκεί ένα σχετικά απλό χημικό εργαστήριο για να παραχθούν τόνοι χημικών και βιολογικών όπλων. Μάντεψε που θα ριχτούν αυτά. Μη διανοηθείτε, από τώρα το λέω, να αρχίσετε τις κλάψες για καταστροφή, έγκλημα και μαλακίες._γεμισαν οι απο8ηκες τους και πρεπει να αδιασουν για να κανουν κυκλο τα εμπορευματα τους και να γεμισουν τα ταμεια...να κανουν μια επιδειξη των νεων τους οπλων κλπ κλπ κλπ κλπ
+1
ρε gabril εμενα δεν μου αρεσει ο τροπος με τον οποιο χρησιμοποιεις την κουζινα σου και το 8εωρω επικινδυνο για την ασφαλεια της γειτονιας μου....μενω 10 τετραγωνα πιο κατω...και γιαυτο λεω να μπουκαρω σπιτι σου και να τα κανω γης μαδιαμ....
Σύμφωνα με το νέο 'δόγμα' των ΗΠΑ, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Δε χρειάζεται ν'απευθυνθείς σε αστυνομία κλπ - αυτοί υπάρχουν ως γνωστόν απλά 'για να τηρούνται τα προσχήματα'. Αν θέλεις να γίνει κάτι 'σωστά' (=όπως σε βολεύει), κάντο μόνος σου και μη ρωτάς κανένα.
Θα το διδάσκουν και στα σχολεία σε λίγο, στην αντίπερα όχθη.....
-
Το τραγικό είναι ότι ο Γαβριήλ μιλάει λες και το να επιτεθείς σε μία χώρα όπως το Ιράν είναι μια απλή υπόθεση χωρίς θύματα και από τις δύο πλευρές. Ένα στα δύο post του λένε ότι 'θα πέσει (πολύ) ξύλο'. Έχω την εντύπωση ότι ζει στον κόσμο των PC/PSP παιχνιδιών. Εγώ μιλάω έτσι όταν παίζω Age of Empires και ετοιμάζομαι να κάνω κανά ντου στους Σαρακηνούς.
Φανταστείτε ότι αυτή είναι η άποψη ενός ανθρώπου που μέσω του 4TF επικοινωνεί και με ανθρώπους εκτός ΗΠΑ. Αναλογιστείτε τώρα ότι λίγοι είναι οι Αμερικανοί που έχουν επικοινωνία με ανθρώπους εκτός ΗΠΑ και θα καταλάβετε γιατί πράττουν αυτά που πράττουν. -
Collateral Damage - για τους 'επελευθερωμένους' και 'εκδημοκρατισμένους'
Total Damage - στο μυαλό των επικυρίαρχων αμερικανών...Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ας κάνουν την κίνηση στο Ιράν. Κάθε τέτοια μ@λ@κί@ που αποδοκιμάζουν τα τελευταία χρόνια τόσο πιο κοντά στην κατάρρευση τους φέρνει (κι ας φαίνονται παντοδύναμοι). Οι ακριδες και τα ζιζάνια είναι μαρκάν σημαντικότερα για το περιβάλλον από τον μέσο ΗΠΑμερικανό. Να τελειώνουμε με δαύτην...
-
Για όλα υπάρχουν δικαιολογίες.
'Τι προτιμάς', σου λέει, 'να χυθεί λίγο αίμα τώρα ή πολύ μετά???...'
(λες και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ να χυθεί αίμα για να συνεχίσει η ζωή στον πλανήτη...)ή
'Δε θα ήθελες οι ΗΠΑ να επέμβουν αν η Τουρκία πήγαινε ν'αναπτύξει πυρινικό οπλοστάσιο??...'
(άλλο τι θα με βόλευε, κι άλλο τι είναι το σωστό)Αλλά, όταν είσαι ο #1 κατασκευαστής κι έμπορος όπλων στον πλανήτη, η λέξη 'διπλωματία' σαφώς και δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα στο καθημερινό σου λεξιλόγιο.
Κρίμα, για μια κατά τ' άλλα τόσο αξιόλογη χώρα σε τόσο πολλούς τομείς (ξεχωριζω προσωπικά την ιατρική επιστήμη & τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών)....
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Το τραγικό είναι ότι ο Γαβριήλ μιλάει λες και το να επιτεθείς σε μία χώρα όπως το Ιράν είναι μια απλή υπόθεση χωρίς θύματα και από τις δύο πλευρές. Ένα στα δύο post του λένε ότι 'θα πέσει (πολύ) ξύλο'. Έχω την εντύπωση ότι ζει στον κόσμο των PC/PSP παιχνιδιών. Εγώ μιλάω έτσι όταν παίζω Age of Empires και ετοιμάζομαι να κάνω κανά ντου στους Σαρακηνούς.Στο Age of Empires III που αφηγείται (ας πούμε) την ιστορία της δημουργίας των ΗΠΑ υπάρχουν Τούρκοι. Μάλιστα! Η Microsoft διαπαιδαγωγεί τους νεαρούς ΗΠΑμερικάνους μαθαίνοντάς τους την ιστορία τους. Για σφαγές κατά Ινδιάνων από τους πιονέρους ούτε κουβέντα βέβαια, απεναντίας οι Ινδιάνοι σφαγιάζονται από Άγγλους και Γάλλους και συμμαχούν με τους περίπου γηγενείς επαναστάτες κατά αυτών.
Πάντως έχω 'ρίξει πολύ ξύλο' στους Τούρκους.
-
Η ΗΠΑ δεν θα τολμησουν να ξανακανουν την μαλακια που καναν με το Ιρακ.
Απειλουν, αλλα το Ιραν δεν μασα, και στο τελος θα κανουν τις κοτες οπως της κανουν και με την Κορέα, την Κινα .......
-
Οι πετρελαιάδες πάντως αύξησαν πέρσι τα κέρδη τους ως και 40%.
Ένα χτύπημα στο Ιράν τους έρχεται λουκούμι.
Από τη γέννεση όμως των πολιτισμών η Μέση Ανατολή υπήρξε χειρότερη παγίδα από τη Ρωσία για κάθε εισβολέα. Όσο ανοίγεις τρύπες εκεί μέσα τόσο πιο εύκολα πέφτεις μέσα τους (οι Άγγλοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν καλύτερα, αφού πρόσφατα την κοπάνησαν όπως-όπως από την περιοχή).Αν οι Ευρωπαίοι και πάλι συρθούν από πίσω, θα βάλουν την ταφόπλακα στην οικονομία της Ε.Ε.
Υ.Γ. Ποιος είπαμε θα αγοράσει Golf τουρμπο-κομπρεσαριστό;;;
-
double post
-
triple post
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως έχω 'ρίξει πολύ ξύλο' στους Τούρκους.
Εγώ έχω (ξε)μείνει στο Age of Empires II. Αλλά κι εκεί 'πίπτει ράβδος' στους Τούρκους (και όχι μόνο)
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Οι πετρελαιάδες πάντως αύξησαν πέρσι τα κέρδη τους ως και 40%.
Ένα χτύπημα στο Ιράν τους έρχεται λουκούμι.έχω την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να πανε σε πόλεμο για να επιτευχθει το δικό τους ζητούμενο, δυστυχώς οι τιμές εκτοξέυτηκαν ηδη στα ύψη...
και η απειλή μόνο τους εξυπηρετεί...πώς να πάνε την τιμή εκεί που τους συμφερει μου λέτε....ξέρετε τι τραβανε οι καημένοι οι πετρελαιάδες για να ζήσουν ε?...μαρτήριο.....
(μήπως γνωρίζει κανένας τα ελληνικά κοιτάσματα τι σειρά προτεραιότητας έχουν για εξαγωγή?)...το μπρεν τι σειρα είχε? (μέχρι να επέμβουν οι 'σύμμαχοι' και να προχωρήσουν οι άγγλοι στην εξαγωγή του)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φρίκη!Το +1 εγινε και emoticon.
Σε λιγο οι συζητήσεις εδω μεσα θα γίνονται με αυξοντα αριθμό ποστ,σαν τους τυπους που λέγανε ανέκδοτα μόνο με το νούμερο τους 'το 14,αχαχαχαχαχα'τώραααα....το πήρες χαμπάρι;
Δεν είναι απαραίτητα κακό! Οταν λες απλά ένα συμφωνώ είναι καλύτερο;
Οχι,ειναι εξισου αχρηστο.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η ΗΠΑ δεν θα τολμησουν να ξανακανουν την μαλακια που καναν με το Ιρακ.Απειλουν, αλλα το Ιραν δεν μασα, και στο τελος θα κανουν τις κοτες οπως της κανουν και με την Κορέα, την Κινα .......
Με την Κίνα από πίσω λίγα τους παίρνει να κάνουν στη Β. Κορέα.
Πλην όμως το Ιράν είναι πρακτικά απομονωμένο και είναι θέμα βδομάδων να καμφθεί η αντίστασή του και να βαδίσουν οι Αμερικάνοι στην Τεχεράνη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί Ιρανοί οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από το καθεστώς. Αυτοί θα πολεμήσουν άραγε;
Πάντως δε νομίζω οι Αμερικάνοι να κάνουν εκστρατεία. Αν κάνουν κάτι αυτό θα είναι αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Και χωρίς πολλές πολλές απώλειες μάλιστα μιας και η αεράμυνα του Ιράν είναι ανύπαρκτη.
Τελικά αυτό που βλέπω είναι ότι οι Ελληνοαμερικάνοι είναι πιό Αμερικάνοι και από τους Αμερικάνους! Το καλό είναι ότι υπάρχουν και Αμερικάνοι με πιό μετριοπαθείς απόψεις..
-
Δεν μπορεί να είναι ο Γαβριήλ χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνοαμερικάνου. Μην τρελαθούμε κιόλας, διεγράφη προσβλητική έκφραση (Moderator nass)
(συγνώμη, αλλά δεν άντεξα)
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Πλην όμως το Ιράν είναι πρακτικά απομονωμένο και είναι θέμα βδομάδων να καμφθεί η αντίστασή του και να βαδίσουν οι Αμερικάνοι στην Τεχεράνη. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί Ιρανοί οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι από το καθεστώς. Αυτοί θα πολεμήσουν άραγε;Πάντως δε νομίζω οι Αμερικάνοι να κάνουν εκστρατεία. Αν κάνουν κάτι αυτό θα είναι αεροπορικοί βομβαρδισμοί. **Και χωρίς πολλές πολλές απώλειες μάλιστα **μιας και η αεράμυνα του Ιράν είναι ανύπαρκτη.
Δε συμφωνώ. Οι απώλειες μπορεί να μην είναι άμεσες, αλλά θα έρθουν. Ίσως και πολύ αργότερα, κι εκεί που δε θα τις περιμένουν. Όπως δεν το περίμεναν οι Άγγλοι ή οι Ισπανοί. 'Τρομοκρατία' θα το αποκαλέσουν οι ίδιοι. Διότι ένας βομβαρδισμός, ας πούμε, στόχων 'στρατηγικής σημασίας' με το 'έτσι θέλω' είναι 'fair play', ενώ όταν ανταποδίδεις τη ζημιά στη χώρα που σου επιτέθηκε....
Tελικά αυτό που βλέπω είναι ότι οι Ελληνοαμερικάνοι είναι πιό Αμερικάνοι και από τους Αμερικάνους! Το καλό είναι ότι υπάρχουν και Αμερικάνοι με πιό μετριοπαθείς απόψεις..
Και Ελληνοαμερικάνοι, σε διαβεβαιώ (ξέρω πολλούς).
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τα ποστς του θείου από το σικάγο εκτός από καλλιτεχνικό ενδιαφέρον(τα έχει δολοφονήσει τα ελληνικά με κάθε δυνατό τρόπο,sorry my fellow american)είναι πολύ χρήσιμα γιατί μας αποδεικνύουν αυτό που όλος ο πλανήτης διαλαλεί(=shouts,my fellow american),το πώσω αιπηκύνδηνα απληροφόρητος-αφελής-ηλίθιος λαώς στιν πληωψιφεία τους ήνε ι ΗΠΑμερικάνοι.(My fellow american τα έγραψα έτσι για να τα καταλάβεις καλύτερα).
To τραγικό είναι ότι το ίδιο πιστεύουν αυτοί για εσένα / εμάς / τον υπόλοιπο κόσμο που αντιτίθεται στις πολεμικές 'επεμβάσεις'.
Ως προς το αφελείς δεν έχουν άδικο.Είμαστε αφελείς όταν περιμένουμε από τον Γαβρίλη που μένει στο μακρινό σικάγο να βάλει μυαλό και να σκεφτεί τους ανθρώπους που σκοτώνονται,ακρωτηριάζονται,χάνουν τους ανθρώπους που αγαπούν,επιβιώνουν σαν παράσιτα.
Είμαστε αφελείς όταν αντί να κοιτάξουμε τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να αποτρέψουμε τα σχέδια των αμερικάνων,καθόμαστε και βγάζουμε ωραίους λογους στον Γαβρίλη για το τί είναι το σωστό και τί όχι.Ο Γαβρίλης(ως λαός)τζάμπα μάγκας είναι,έχει τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει..και αυτό κάνει.Πάλι καλά δηλαδή που κρατάνε και 2-3 προσχήματα.Σε λίγο καιρό και τα προσχήματα θα απουσιάζουν.
Το θέμα είναι,τί κάνει η Ρωσία;Τί κάνει η Κίνα;Τί κάνει η Γαλλία;Τί κάνει η Γερμανία;Τί κάνουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι;Πιστεύετε ότι αν ΟΛΟΙ οι παραπάνω εναντιώνονταν...κομματάκι πιο ενεργά και επί της ουσίας στον Γαβρίλη,θα συνέχιζε να λέει τα γραφικά που λέει;
Το CNN προχθές μετέδωσε ότι η Κοντή η Λίζα άλλαξε την ημερομηνία της επίσκεψης της στην Αθήνα(ήρθε τελικά 2 ημέρες νωρίτερα)για λόγους ασφαλείας λόγω επικείμενων πορειών διαμαρτυρίας και λοιπών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Και όλα αυτά επειδή τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκε πορεία διαμαρτυρίας λιγοστών ατόμων(με επικεφαλής τον τρομοκράτη Κολοζόφ )στην αμερικανική πρεσβεία και το μέγαρο μουσικής.Τα είδαν οι αμερικάνοι και σκιάχτηκαν...Φανταστείτε την επόμενη φορά που θα έρθει κάποιος από δαύτους να βρει στους δρομους 1 εκατομύριο ανθρώπους να διαδηλώνουν στους δρόμους..
Που είμαστε λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι;
Έχουμε βολευτεί όλοι με τον Θάμνο.Για ό,τι στραβό γίνεται στον πλανήτη φταίνε οι αμερικάνοι.Εμείς;Αθώοι.Λες και δεν τους έχουμε δώσει την Σούδα για να διευκολύνουμε τους βομβαρδισμούς τους.Λες και δεν συνεργαζόμαστε μαζί τους σε θεματα ασφαλείας( )Λες και δεν κρυβόμαστε πίσω από τους ΟΗΕδες και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς(οι οποίοι είναι τελείως της πλάκας,όταν πρέπει να επιβάλλουν την τάξη και να ορθώσουν το ανάστημά τους)Λες και δεν σκύβουμε το κεφάλι κάθε φορά που τους βλέπουμε να κατεβαίνουν από το αερόπλεϊν στο ελ.βελ.
Στην ουσία ζητάμε από κάποιον ο οποίος έχει όλα τα μέσα να πετύχει αυτό που θέλει,να σταματήσει να το κάνει,γιατί αυτό είναι κακό,πολύ κακό.
Επί της ουσίας λοιπόν,είμαστε πάρα πολύ αφελείς,πιο αφελείς από τα βλαχαδερά στην άλλη άκρη του ατλαντικού.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η συγκεκριμένη συζήτηση είναι τραγική.Και όχι τίποτα άλλο,δίνουμε το δικαίωμα στον fellow american να κάνει την πλάκα του μαζί μας.Τα έχουμε πει,τα έχουμε ξαναπεί.Ο γαβρίλης γουστάρει ξύλο,εμείς προσευχόμαστε και αναθεματίζουμε στο αόριστο.Μια από τα ίδια δηλαδή.Το μόνο που αλλάζει είναι οι νεκροί και τα ερείπια.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι ΗΠΑ δεν αντέχουν άλλο πόλεμο μόνες τους. με συμμάχους... την Αλβανία και την Πολωνία. (Ο Πρόντι έχει δεσμευθεί ότι θα αποσύρει τις ιταλικές δυνάμεις)
Το Ιράκ εξακολουθεί να αντιστέκεται. Δε μπορούν να κάψουν την ιρακινή αντίσταση. Και όχι μόνο αυτό αλλά από καιρού εις καιρό μαζεύουν και τα συντρίμμια από κανένα 'Απάτσι'. Δε θέλουν άλλο τέτοιο κάζο.Προσωπικά πιστεύω ότι δε θα το τολμήσουν , ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, που είναι ελαφρώς τροποιημένα από τα δεδομένα που είχαμε όταν πρωτομιλήσαμε για το θέμα αυτό.
Δεν εχεις ιδεα για τις conventional στρατιωτικες ικανοτητες των ΗΠΑ απο το παραπανω.
Εαν πεσει ξυλο απο ΗΠΑ μονο, θα ειναι 100% αεροπορικης φυσεως. Το Ιραν εχει 1500 στοχους βασικα σημερα. Κατι τετοιο θα εχει τελειωσει σε 2 εβδομαδες. Το προβλημα δεν ειναι καθολου στρατιωτικης φυσεως. Το πολιτικο 'μετα' ειναι το μεγαλο θεμα για το οποιο χρειαζομαστε την βοηθεια της Ευρωπης.
Ρώτα και τον άλλον στο μπάσκετ να σου επιβεβαιώσει ότι με edit [Krusenstern] δε διαλέγομαι.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Στην ουσία ζητάμε από κάποιον ο οποίος έχει όλα τα μέσα να πετύχει αυτό που θέλει,να σταματήσει να το κάνει,γιατί αυτό είναι κακό,πολύ κακό.Επί της ουσίας λοιπόν,είμαστε πάρα πολύ αφελείς,πιο αφελείς από τα βλαχαδερά στην άλλη άκρη του ατλαντικού.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η συγκεκριμένη συζήτηση είναι τραγική.Και όχι τίποτα άλλο,δίνουμε το δικαίωμα στον fellow american να κάνει την πλάκα του μαζί μας.Τα έχουμε πει,τα έχουμε ξαναπεί.Ο γαβρίλης γουστάρει ξύλο,εμείς προσευχόμαστε και αναθεματίζουμε στο αόριστο.
Άλλος κατεβαίνει στους δρόμους με πανώ, άλλος αυτοπυρπολείται στο όνομα της ειρήνης, άλλος κάνει εκπομπή στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση προσπαθώντας ν'αφυπνίσει κόσμο, άλλος απλά ψηφίζει αυτούς που νομίζει πως εκπροσωπούν τις απόψεις του (ανάθεμα κι αν το κάνουν ποτέ), άλλος συζητάει σε φόρουμ, κλπ...
Τι άλλο?...
If you have an idea, now would be a good time.
ΗΠΑ εναντιον Ιραν "συννεφα πολεμου"