-
καλησπερα
παιδια μια βοηθεια...
μου αρεσει παρα πολυ η 159 μεσα και εξω. Ομως και το Οκταβια ειναι πειρασμος με τα 200 αλογα και τους μεγαλους χωρους γιατι εχω και παιδια.
το Jetta δε το ειχα σε εκτιμηση, αλλα εχει καλη τιμη και 200 αλογα και αυτο νομιζω...
ποιο ειναι το καλυτερο να παρω, θελω και χωρους και επιδοσεις, αλλα μου αρεσει και η 159. Ειναι αξιοπιστη? Απο καταναλωση γενικα τι λενε?
-
καλησπερα
παιδια μια βοηθεια...
μου αρεσει παρα πολυ η 159 μεσα και εξω. Ομως και το Οκταβια ειναι πειρασμος με τα 200 αλογα και τους μεγαλους χωρους γιατι εχω και παιδια.
το Jetta δε το ειχα σε εκτιμηση, αλλα εχει καλη τιμη και 200 αλογα και αυτο νομιζω...
ποιο ειναι το καλυτερο να παρω, θελω και χωρους και επιδοσεις, αλλα μου αρεσει και η 159. Ειναι αξιοπιστη? Απο καταναλωση γενικα τι λενε?
-
καλησπερα
παιδια μια βοηθεια...
-
Τιμές πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή για αυτά τα τρία;
-
Ο χρήστης Amsterdam έγραψε:
... ποιο ειναι το καλυτερο να παρω, θελω και χωρους και επιδοσεις, αλλα μου αρεσει και η 159. Ειναι αξιοπιστη? Απο καταναλωση γενικα τι λενε?Αν θελεις χωρους πηγαινε στην Γροιλανδια και χτισε εκει. Αν θελεις να τους γεμισεις θα προτεινα ΙΚΕΑ Στοκχολμης. Αν θελεις επιδοσεις σταματα το αλκοολ και τα ξενυχτια και ξεκινα καθημερινη διωρη γυμναστικη (εκτος αν εννοεις επιδοσεις αλλου, οποτε θα προτεινα να κανεις ασκησεις kegel). Αν σου αρεσει η 159 κυκλοφορει ωραιοτατο μοντελο σε 1:24, το οποιο ειναι σιγουρα αξιοπιστο. Τελος απο καταναλωση γενικα θα προτεινα τσιπς με παπρικα ή σοκολατες με φραουλα ή happy hippo kinder bueno.
ΥΓ. Υπενθυμιζω τα:
Συνεχίστε
είναι η κατάλληλη στιγμή για ψηφοφορία 159 vs Octavia
νομιζω οτι ηρθε η ωρα να ανοξουμε το θεμα οντως!
το μεγα συγκριτικο:
159 1,9 Vs Octavia 5 RS
θα μπει λουκετο σε 10'...
edit
ο ενας θα λεει οτι στο 0-140 θα εχουν διαφορα 2 ετη φωτος, ο αλλος θα λεει για την ακαμψια του πλαισιου και την ποιοτητα της ταπετσαριας...
χαμος... -
Μπράβο ρε παιδιά. Πρώτο post είναι του ανθρώπου στο forum...ωραία υποδοχή...
Edit: smilies removed...
-
Eγώ την 159 θα έπαιρνα. Εχω οδηγήσει μία σε test drive [παρήγγειλα
την 2.2L έκδοση]. Πανέμορφο αμάξι, ποιοτικό και αρκετά στιβαρό.
Τώρα για καταναλώσεις...δες τις τυποποιημένες να πάρεις μια ιδέα. -
Μεταξύ των τριών θα ήμουν μεταξύ των Alfa και Skoda ( τι λές τώρα ). Την Alfa την έχω δεί μόνο σε έκθεση το Skoda το έχω οδηγήσει ( στην έκθεση στην Αθήνα λίγα πράγματα δλδ ) στην έκδοση με τα 150 άλογα 4Χ4. Αν θές χώρους σε συνδυασμό με ένα πολύ περιποιημένο εσωτερικό και βέβαια εξαιρετικές επίδοσεις τότε Skoda. Αν θές φινέτσα, ομορφία χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει οτι κάνεις παραχωρήσεις σε ποιότητα αλλά ίσως σε επιδόσεις ( σε σχέση με το Octavia πάντα ) τότε την Alfa. Το Jetta απλά δεν μου αρέσει.
Όπως κατάλαβες φίλε μου εσύ αποφασίζεις ότι και να σου πούμε εμείς -
Ο χρήστης Amsterdam έγραψε:
ποιο ειναι το καλυτερο να παρωΑυτό μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις, καθώς μόνο εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες, τις οικονομικές δυνατότητές, και τις προτιμήσεις σου.
θελω και χωρους
Μια επίσκεψη στις αντιπροσωπείες θα σου δώσει την απάντηση.
και επιδοσεις
Και αφού τα δεις κάνε και ένα test drive.
Από νούμερα όσα θέλεις. Από αίσθηση (που είναι και υποκειμενική), λίγα. Εδώ άλλοι σφάζονται για το ποιο είναι καλύτερο κλπ κλπ...
αλλα μου αρεσει και η 159
Και εμένα!
Ειναι αξιοπιστη?
Είναι μάλλον λίγο νωρίς για συμπεράσματα. (ίσως να κάνω και λάθος βέβαια).
Απο καταναλωση γενικα τι λενε?
Μάλλον θα πρέπει να συμβουλευθείς κάποιο κατάλογο για να έχεις μία γενική άποψη...
Νομίζω ότι ο 2.0TFSI του VAG δεν απαιτεί super αμόλυβδη, αλλά ας με επιβεβαιώσει κάποιος.
Μην ξεχνάς ότι συγκρίνεις ατμόσφαιρα με turbo.
-
Amsterdam αν τελικα η πρωτη σου δημοσιευση δεν εχει εμπρηστικο χαρακτηρα σου οφειλω μια συγγνωμη. Μεχρι να σιγουρευτω ομως για τις προθεσεις σου θα μου επιτρεψεις να παραμεινω στην αρχικη μου θεση.
edit: Opterios καμια παρεξηγηση!
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Amsterdam αν τελικα η πρωτη σου δημοσιευση δεν εχει εμπρηστικο χαρακτηρα σου οφειλω μια συγγνωμη. Μεχρι να σιγουρευτω ομως για τις προθεσεις σου θα μου επιτρεψεις να παραμεινω στην αρχικη μου θεση.Οσο για τα emoticons σου Opterios [ ] θα σε συμβουλευα να μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια...
αδερφε, δεν αφηνεις τον αμστερνταμ εκει που ειναι και να βγαλεις το ονομα μου απο τη δημοσιευση??
ετσι οπως το εχεις γραψει, δειχνεις σα να το εγραψα εγω το θεμα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αδερφε, δεν αφηνεις τον αμστερνταμ εκει που ειναι και να βγαλεις το ονομα μου απο τη δημοσιευση??
Δεν εκανα παραθεση το ονομα σου για να υπονοησω οτι εγραψες/ξεκινησες εσυ το θεμα, απλα για να δειξω οτι με βαση ενα αστειο που εκανες σε ενα θεμα που κλειδωθηκε, καποιος το θεωρησε ως καλη ιδεα να το εφαρμοσει στην πραξη.
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Δεν εκανα παραθεση το ονομα σου για να υπονοησω οτι εγραψες/ξεκινησες εσυ το θεμα, απλα για να δειξω οτι με βαση ενα αστειο που εκανες σε ενα θεμα που κλειδωθηκε, καποιος το θεωρησε ως καλη ιδεα να το εφαρμοσει στην πραξη.
Πασο.
-
ποιο αστειο ρε παιδια δεν καταλαβα
πηρα το περιοδικο επειδη ειδα στο εξωφυλλο οτι ειχε το Octavia τεστ μαζι με το Leon που δεν μ αρεσει καθολου αλλα ουτε και στη γυναικα μου και το αποκλεισαμε
στο περιοδικο ειδα και για το φορυμ και ειπα να μπω να δω
οι τιμες κοντα ειναι περιπου 27 το Octavia 28 το Jeta 30 η 159
τεστ θα μου τα δωσουν αν παω σε αντιπροσωπειες;
αχ αυτη η 159!
-
Φίλε μου από την μέχρι τώρα εμπειρία μου στην αγορά αυτοκινήτων θέλω να σου δώσω την εξής συμβουλή.Αν ένα αυτοκίνητο σ΄αρέσει τόσο πολύ όσο φαίνεται να σου αρέσει η 159 μην μπαίνεις στην τετριμένη λογική χώροι,κατανάλωση,αξιοπιστία κ.λ.π.
Γιατί πίστεψέ με αν το αυτοκίνητο σε φτιάχνει τόσο πολύ(είτε αισθητικά είτε οδηγικά), θα σε κάνει να χαμογελάς ακόμη κι αν καμιά φορά δεν χωράει κι ένα βαλιτσάκι επιπλέον,αν καίει και κανένα lt παραπάνω,ακόμη κι αν πας στο συνεργείο και καμμιά φορά παραπάνω.(Μπορεί και να μην συμβαίνει και τίποτα από αυτά).Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να μπαίνεις σ' ένα αυτοκίνητο που δεν σ' αρέσει και το διαλέγεις με αυτού του είδους τα ''αντικειμενικά'' κριτήρια.Όσο για τις επιδόσεις δεν είναι και οι καλύτερες αλλά σίγουρα δεν είναι ούτε 316 ούτε Α4 1.6.
Αν σου άρεσαν περίπου το ίδιο ας τα έβαζες στη ζυγαριά.Τώρα όμως;
Χτύπα την Alfa και καλές διαδρομές. -
συμφωνώ, τα 3 αυτά αυτοκίνητα είναι πολύ καλά κατα περίπτωση υπερτερεί το ένα ή το άλλο, ασχέτως ποιο είναι συνολικά καλύτερο σημασία έχει εσένα να σου αρέσει.
Αν σε ξετρελαίνει η 159 αυτήν να πάρεις και δε θα το μετανοιώσεις (στο εύχομαι τοπυλάχιστον!).
Εγω προσωπικά απο τα 3 θα έπαιρνα το Octavia λόγω επιδόσεων και χώρων μιας και δεν βλέπω στους άλλους τομείς να υστερεί κάπου, το Jetta μου φαίνεται απλώς ακριβότερο ενώ η 159 δεν μου αρέσει αισθητικά και δεν βλέπω να έχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα.
-
Δεν κοιτάς και το πισωκίνητο RX8 που παίζει σε αυτά τα λεφτά και έχει *άλλη *χάρη;
-
Αφού σου λέει θέλει χώρους ο άνθρωπος
-
A159....θα το βλέπεις το πρώι και σου φτίαχνει ή μέρα... άσε που έχει και τα τυχερά της (ooops! ξέχασα, έχεις οικογένεια)
Κατανάλωση η Alfa πρέπει να έχει χαμηλότερη από τα Turbo, αλλά αλφα ειναι αυτή... την πίνει την βενζίνη της....
Η Αξιοπιστία είναι άγνωστος παράγοντας αφού οι μηχανές είναι όλοκαίνουργίες αλλά είναι βασισμένες σε δοκιμασμένα σύνολα. τόσο η 3.2 όσο και τα 1.9, 2.2.
Η απουσία ιμάντα χρονισμό με χρήση καδένας λογικά βελτιώνει τα αναλώσιμα και το κόστος των service
-
οκταβια 5 τουρμπο απο μενα...μου αρεσει η 159 αλλα δε θα με προκαλουσε να την αγορασω, not my style! ενω η 156 μου αρεσε ακομα περισσοτερο τοτε και αυτη θα την αγοραζα, η 159 μπηκε στο γυμναστηριο και εκανε μποντι μπιλντινγκ, εκανε μπρατσα και εχασε, για τα δικα μου γουστα, λιγο elegance!!
πιστευω οτι αν σου αρεσε τοσο δε θα την αντιπαρεθετες με τη τζεττα! μαντεψια ε?!!!οκταβια, ο κινητηρας ειναι σιγουρα καλος, βεβαια 100αρα δε θα του βαζα λογω χρηματων και θελει να βρεις μηχανικο οπωσδηποτε!!!!!!!!αν εξαρτηθεις απο αντιπροσωπειες τη πατησες!!!
159 1.9 Vs Octavia 5 RS Vs Jetta tfsi