-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
τι εννοείς normal και γιατί κλειστό το start-stop???
Καλησπέρα Χρήστο,
normal σημαίνει όχι 'τσαρουχώματα' και απότομες επιταγχύνσεις (για να προλάβω φανάρια κτλ.), όπως επίσης όχι και σαν 'χελώνα' να πηγαίνω, κανονική οδήγηση οικογενειάρχη όχι με στόχο την οικονομία.
Το Start-Stop ήταν κλειστό διότι αφενός δεν έμπαινε ούτως ή άλλως σε λειτουργία όπως παρατήρησα - λόγω των μικρών διαδρομών όπου το αμάξι δεν προλάβαινε να ζεσταθεί - , αφετέρου διότι δεν με ενδιέφερε η λιγότερη κατανάλωση το διάστημα αυτό.
Γιαυτό και το ανέφερα ώς δεδομένο.....
σπαει νευρα
σε smart που οδηγησα καποτε...μου εσπασε τα νευραΔεν έχεις και τελείως άδικο σε αυτό....
Τότε για τα Ελληνικά Δεδομένα βάλε sportive οδήγηση. Σήμερα αναγκάστηκα να διασχίσω την Αθήνα 4 φορές. Στο τέρμα του Φαληρικού Δέλτα λόγω και των εκλογών του ΤΕΕ γινόταν το αδιαχώρητο. Ο λόγος βέβαια το γεγονός ότι ο ΗΣΑΠ δεν δουλεύει και 50000 μηχανικοί της Αττικής αναγκάστηκαν ή να βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισαν να ψηφίσουν ή να πάρουν το αυτοκίνητο τους.
Στοιχεία έχω πάντως από το field trip οικονομίας του IMA (αποτέλεσμα). Με χαλαρή οδήγηση στην Αθήνα μετά τα 300+ χιλιόμετρα με τα 4.1 λίτρα ο κουμπαράς σταμάτησε στα 888 χιλιόμετρα με 41.46 λίτρα και τελικό απολογισμό αντλίας 4.67 lt/100 (4.7lt/100 στο BC). Ήτοι είδα εντός Αθηνών (με μεικτή οδήγηση) κατανάλωση στα 5.0 lt/100. Η Α.Ο. από τη μία και η πολύ χαλαρή κίνηση από την άλλη έχουν θετικό αντίκτυπο στις καταναλώσεις. Όλα αυτά πάντως με κίνηση άνω του μέσου όρου. Εκεί όπου μπορούσα με άνεση να κινούμε δεξιά (και να βλέπω τα οχήματα να με προσπερνούν) τώρα αναγκάζομαι να εμπλέκω σε προσπεράσεις καθώς >50% των υπολοίπων οχημάτων κινούνται πιο αργά από εμένα.ΥΓ. Αναφορικά με το start-stop μου επιβεβαίωσες και το φόβο των κατασκευαστών αναφορικά με το θέμα της αντιπάθειας που έχει ο diesel κινητήρας σε λειτουργία κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Το start-stop σε όχημα με κλασσική μίζα ναι ίσως και να σπάει νεύρα. Η Mazda όμως πήρε βραβείο για την πατέντα του i-stop η οποία βασίζεται απλά στην εντολή ανάφλεξης του καυσίμου. Για το IMA απλά ο ηλεκτροκινητήρας παίζει το ρόλο της μίζας και καθώς είναι σε συγχρονισμό με τον βενζινοκινητήρα η εκκίνηση είναι πιο ομαλή.
Ευκαιρία για την ΓΠΠΣ να κόψει κανένα τεκμήριο... Να δει τι αμάξια παίζανε....
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι να σου πω,εμενα μου φαινεται μεγαλη η καταναλωση.εχει δοκιμασει κανα αντιστοιχο βενζινης να δεις ποσο καιει;
Δεν ξέρω με αντίστοιχο βενζίνης πόσο θα καίει, στις ίδιες συνθήκες πάντως με το Άστρα 1.4 (90 ατίθασα Αραβικά άλογα) της συζύγου βλέπω άνετα 10άρια και βάλε........
Να ρωτήσουμε τον *Nikos120i *που έχει το 320si να μας πει......ή τον coyote.....ή τον pik.....
Τότε για τα Ελληνικά Δεδομένα βάλε sportive οδήγηση.
Μπορείς να το πεις κι έτσι....
.......
Στοιχεία έχω πάντως από το field trip οικονομίας του IMA (αποτέλεσμα). Με χαλαρή οδήγηση στην Αθήνα μετά τα 300+ χιλιόμετρα με τα 4.1 λίτρα ο κουμπαράς σταμάτησε στα 888 χιλιόμετρα με 41.46 λίτρα και τελικό απολογισμό αντλίας 4.67 lt/100 (4.7lt/100 στο BC). Ήτοι είδα εντός Αθηνών (με μεικτή οδήγηση) κατανάλωση στα 5.0 lt/100. Η Α.Ο. από τη μία και η πολύ χαλαρή κίνηση από την άλλη έχουν θετικό αντίκτυπο στις καταναλώσεις. Όλα αυτά πάντως με κίνηση άνω του μέσου όρου. Εκεί όπου μπορούσα με άνεση να κινούμε δεξιά (και να βλέπω τα οχήματα να με προσπερνούν) τώρα αναγκάζομαι να εμπλέκω σε προσπεράσεις καθώς >50% των υπολοίπων οχημάτων κινούνται πιο αργά από εμένα.Η οδήγηση στην Α.Ο μήπως σου ρίχνει σημαντικά τις καταναλώσεις Χρήστο? Διότι είναι σαν να οδηγείς σε Εθνική Οδό, με σταθερή - και χαμηλή - ταχύτητα. Σε κάθε περίπτωση, το 5άρι είναι άριστη επίδοση σε πόλη, βέβαια λογικό & αναμενόμενο για υβριδικό όπου και το πεδίο κίνησής του (πρωτίστως). ;Όσο για την ταχύτητα των άλλων, είναι όντως πολύ εκνευριστικό να έχεις 'άλογα' αλλά να μην τα χρησιμοποιείς επειδή....'καίει το ρημάδι'....
ΥΓ. Αναφορικά με το start-stop μου επιβεβαίωσες και το φόβο των κατασκευαστών αναφορικά με το θέμα της αντιπάθειας που έχει ο diesel κινητήρας σε λειτουργία κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Το start-stop σε όχημα με κλασσική μίζα ναι ίσως και να σπάει νεύρα. Η Mazda όμως πήρε βραβείο για την πατέντα του i-stop η οποία βασίζεται απλά στην εντολή ανάφλεξης του καυσίμου. Για το IMA απλά ο ηλεκτροκινητήρας παίζει το ρόλο της μίζας και καθώς είναι σε συγχρονισμό με τον βενζινοκινητήρα η εκκίνηση είναι πιο ομαλή.
Επειδή η διαδρομές που έκανα ήταν κοντινές, σίγουρα ο κινητήρας δεν προλάβαινε να έρθει σε κανονική θερμοκρασία λειτουργίας, εξ ου και η μη ενεργοποίηση του Start-Stop. Δεν με ενοχλεί ακουστικά, απλά έτυχε και το έσβησα στην όλη αυτή περίοδο χρήσης επειδή - όπως προείπα - ούτως ή άλλως δεν θα έμπαινε σε λειτουργία.
ΥΓ: Πάντως για να αποφύγω τα προβλήματα μπουκώματος του DPF (που περιέγραψε σε άλλη ενότητα έτερος χρήστης πετρελαιοκίνητου), το έβγαλα μετά το φουλάρισμα στην Εγνατία (προς Κομοτηνή) όπου - ανεπίσημα - με σταθερή ταχύτητα CC στα 160Km/h επί 70ΚΜ (35ΚΜ Χ 2), έγραψε το BC ένα μεγαλοπρεπές 5,8 L/100Km.....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....
Περί Α.Ο. Ναι. Άλλωστε το κέντρο πια είναι no-automobile-land. Κάτι ο κύριος Κακλαμάνης με την ελεγχόμενη στάθμευση κάτι οι πορείες είναι αδύνατο να προγραμματίσεις κάτι. Χρησιμοποιώ όσο μπορώ τόσο την Α.Ο. όσο και τις Συγγρού, Βουλιαγμένης, Ποσειδώνος κ.λπ. Αποφεύγω στενά και λαγκάδια.
Περί ξεκαπνίσματος ....
Περί αλόγων.... είναι ίσως η μόνη πράξη αντίστασης. Να αυξάνεις τους φόρους 50% αλλά να μην μπαίνουν λεφτά στο ταμείο καθώς μειώνεται κατά αντίστοιχο ποσοστό η κατανάλωση.
-
Κινηση αποκλειστικα στην Αθηνα χωρις ταρζανιες για 136km, μεση ταχυτητα 33km/h, καταναλωση 10.8l/100....volvo T5 awd
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Όσο για την ταχύτητα των άλλων, είναι όντως πολύ εκνευριστικό να έχεις 'άλογα' αλλά να μην τα χρησιμοποιείς επειδή....'καίει το ρημάδι'....Τι να πούνε κι άλλοι που ούτε άλογα έχουν αλλά και πάλι «καίει το ρημάδι»...
-
8.1lt/100km με το προηγούμενο γέμισμα, 70% πόλη, 30% άπλα, αλλά δεν ασχολήθηκα πολύ με το οικολογικό μέρος το οποίο μου κάνει σχετικά εντύπωση.
Αυτή τη φορά θα πηγαίνω σαν την κότα, θα με σπρώχνουν με τον προφυλακτήρα στα φανάρια να δω τι θα γράψει.
Παίζει μήπως ρόλο και η αλλαγή λαδιών? Έχει παρατηρήσει κανείς καλύτερη κατανάλωση με φρέσκα λάδια? Και αν ναι σε τι βαθμό είναι αυτό? -
-
με το στροφομετρο στις 2.500 στρ τι περιμενες να καψει ;
ειναι σαν περπαταω στον δρομο και να λεω στον αλλον που τρεχει οτι καιω λιγοτερες θερμιδες.πιεστε τα καποιος ,να δω το στροφομετρο ψηλα πανω απο 5.000στρ και συζηταμε.
ειμαι σιγουρος οτι η πραγματικη καταναλωση ειναι πολυ υψηλοτερη απαυτην που δειχνετε ολοι.
-
ειμαι σιγουρος οτι η πραγματικη καταναλωση ειναι πολυ υψηλοτερη απαυτην που δειχνετε ολοι.
χαλαρο ταξιδι σημερα με 180-230χαω, μεση 8,5 για 260χλμ.
-
ειναι σαν περπαταω στον δρομο και να λεω στον αλλον που τρεχει οτι καιω λιγοτερες θερμιδες.πιεστε τα καποιος ,να δω το στροφομετρο ψηλα πανω απο 5.000στρ και συζηταμε.
αγαπάμε ιταλάκια
εγώ νόμιζα ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση είναι όσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καιει το αυτοκίνητό μας σε μια συγκεκριμένη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαδρομή υπο συγκεκριμένες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες.
δλδ εδω ο ποιητής ήθελε να μας δείξει ότι σε μια χαλαρή βόλτα το αυτοκίνητό του καίει 8,2 λ/100χλμ. Χρήσιμο για να δούμε πόσο προς τα κάτω πάει η κατανάλωσή του. Προς τα πάνω, the sky is the limit.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ωραίος!!!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ωραίος!!!
χαλαρο ηταν, λιγη κινηση, χωρις αγχος για πινακιδες/ρανταρ, 1/3 πατημα στο γκαζι κτλ κτλ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έχει και πόλη μέσα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχει και πόλη μέσα;
μονο ταξιδι
αυριο που θα το πιεσω λιγο θα πω περισσοτερα -
H πλάκα πότε τελειώνει;;;
8,5 λίτρα/100 χλμ με 180-230 δεν καίει ούτε η 320d του PuntoLord
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
H πλάκα πότε τελειώνει;;;8,5 λίτρα/100 χλμ με 180-230 δεν καίει ούτε η 320d του PuntoLord
αυριο θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο, σημερα δε μπορεσα γιατι επινα καφε και καπνιζα (ηλεκτρονικο τσιγαρο παντα)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αγαπάμε ιταλάκια
εγώ νόμιζα ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση είναι όσο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καιει το αυτοκίνητό μας σε μια συγκεκριμένη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαδρομή υπο συγκεκριμένες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες.
δλδ εδω ο ποιητής ήθελε να μας δείξει ότι σε μια χαλαρή βόλτα το αυτοκίνητό του καίει 8,2 λ/100χλμ. Χρήσιμο για να δούμε πόσο προς τα κάτω πάει η κατανάλωσή του. Προς τα πάνω, the sky is the limit.
Καμία σχέση. Το χαλαρό σε ένα δίλιτρο τούρμπο ξέρεις τι σημαίνει;
Σε εκκίνηση στο φανάρι αλλάζοντας στις 3-3.500 στροφές (χωρίς να το πιέσεις) έχεις φύγει κάτι συνοικίες και οι άλλοι ακόμα ξεκινάνε
Όπως και σε ανοιχτές διαδρομές όπως ΑΟ- Σαρωνίδα- Παραλιακή -Γλυφάδα κτλ, ενώ κινείσαι (αρκετά)παραπάνω από την μέση ταχύτητα των υπολοίπων αυτοκινήτων , μπορείς να έχεις ΑΝΕΤΑ μια κατανάλωση σε αυτά τα επίπεδα. (συν φανάρια κτλ)
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
H πλάκα πότε τελειώνει;;;8,5 λίτρα/100 χλμ με 180-230 δεν καίει ούτε η 320d του PuntoLord
Ω θεοί, η ύβρις!
Δεν πιστεύω πως θες να πεις πως καίει περισσότερο; -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με CC ή χωρίς??
....πάντως καίει πιο λίγα από 8,5 σίγουρα.......
ΥΓ: Συναδέλφου BMW E90 316i που κάνει τις ίδιες διαδρομές εντός της ίδιας πόλης με το δικό μου, είχε Μ.Ο (όπως είπε) τον τελευταίο μήνα 8,9 l/100Km.....
-
Τελικά μόνον στο Nürburgring καίνε αυτές οι 320d το κατιτίς τους, οπουδήποτε αλλού μάλλον πρόκειται για αεικίνητα που έρχονται σ' εμάς όχι από τους Βαυαρούς, αλλά κατευθείαν από τους ΕΛ.
Το δίχως άλλο.
Τελευταίο ταξιδάκι για μένα, από Ιωάννινα-Ελληνικό, 4.15 λεπτά, μέση κατανάλωση 11.2 λίτρα/100 95άρας αμόλυβδης. Μια χαρά.
Μπορώ και καλύτερα, αλλά είχε κίνηση στην Πατρών Κορίνθου και καθυστέρησα!
(είχα κάνει 2.05 μέχρι το Ρίο)
Έρευνα Κατανάλωσης