-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Όχημα Ford Transit 125 T330 υπερυψωμένο
2,5Liter TD DI Duratorq 125HP
Μικτό 3,3τόνοι.Το κάναμε επισκευή γιατί τα αστέρια που το οδηγάνε τρυπήσαν το ένα πιστονάκι του στα 139000χλμ.
Το πήρα εγώ για στρώσιμο.
Σάββατο μεσημέρι ξεκίνησα. Έκανα Θεσσαλονίκη-Βέροια-Κοζάνη-Γρεβεννά-Ιωάννινα-Άρτα-Αγρίνιο-Μεσολόγγι σύνολο 500χλμ.
Κυριακή πρωί Ξαναξεκίνησα βόλτες γύρω από το Μεσολόγγι και μετά Αντίριο-Ρίο-ΕΟ Πατρών Αθηνών- Μάντρα Αττικής και ΠΕΟ Αθηνών Θήβας - ΝΕΟ Λαμία - Λαρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη.Σύνολο 1380χλμ με δυο γεμίσματα 49,09 και 70,22 λίτρα αντίστοιχα δηλαδή περίπου 8,6 λίτρα στα 100χλμ.Νομίζω ότι είναι άριστα δεδομένου ότι το όχημα ΔΕΝ έχει CommonRail και είναι πάρα πολύ ψηλό. ΣΣ στη γέφυρα πλήρωσα κατηγορία 3 λόγω ύψους δηλαδή 17ευρώ!
Λεπτομέρεια το κοντέρ είναι από κούρσα(μάλλον Mondeo) και λαθεύει πολύ. Το πηγαίναμε όπου αυτό ήταν δυνατό με 90-95πραγματικά χλμ/ώρα(GPS) και 2500στρ/λεπτό ενώ το κοντέρ έδειχνε 105-110.
Περιμένω τώρα να σπάσει και ένα ΜΒ Sprinter CDI 330 με ημιαυτόματο κιβώτιο να το φτιάξουμε και να το δοκιμάσω και αυτό αλλά ο οδηγός του είναι νοικοκύρης και το σέβεται θα μείνω με την όρεξη....
Αν το οδηγουσες αδειο πρεπει να εινα ιτο αποβαρο του γυρω στα 1300 κιλα. αν ειναι το custom, αλλιως παει και πιο κατω αν εινα ιη απλη εκδοση.
Δεν νομίζω...
Απόβαρο αυτή η κατηγορία έχει κοντά στα 1800+. Ωφέλιμο έχει περι τα 1300-1500κιλά... Είναι μεγάλο όχημα και υπέρυψωμένο αποκλείεται να είναι μόνο όσο ζυγίζει μια κούρσα.Καλα καλα κρασια! Δικιο εχεις αποβαρο εχει απο 2 εως 2,3 τονους το ωφελιμο παιζει απο οριακα 1000+ κιλα και φτανει μεχρι τα 1300
Για άστρωτο (λόγω καινούργιων πιστονιών) και με περιστροφική αντλία τόσο ψηλό όχημα τέτοιου βάρους νομίζω είναι εξαιρετική κατανάλωση...
-
Στο τελευταίο μου απόκτημα ένα 307 του 2004 έχω 9,1/100 μέση με μπόλικη Αθήνα.
-
To καλοκαίρι έκανα τη διαδρομή **Θεσσαλονίκη-Ερμιόνη **κάνοντας μια παράκαμψη μετά τη Λαμία (αν δεν κάνω λάθος) από Μπράλο, όπου είχε και τη σχετική κίνηση με φορτηγά κλπ. Επειδή ακολουθούσα έναν φίλο που κουβαλούσε και το σκάφος του, δεν ξεπεράσαμε τα 130 και συνήθως είμασταν γύρω στα 110-120 στον ανοιχτό δρόμο! Επίσης, επειδή ταξιδέψαμε βράδυ, δεν είχαμε air condition.. Στο αυτοκίνητο είμασταν η γυναίκα μου κι εγώ και ήταν γεμάτο με αποσκευές.
Κατανάλωση: **5.3lt/100km **(σύμφωνα με την ένδειξη στον υπολογιστή ταξιδιού)
Οχημα:Yaris 1.0, 1ης γενιάς.
(έχω φωτογραφήσει και την ένδειξη, αλλά αγνοώ πώς ανεβάζουμε φωτό από τον υπολογιστή μας! ) -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
(έχω φωτογραφήσει και την ένδειξη, αλλά αγνοώ πώς ανεβάζουμε φωτό από τον υπολογιστή μας! )
Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών στο φόρουμ
-
Grazie Spike!
Και η φωτό...για να δω τί έμαθα! -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Grazie Spike!
Και η φωτό...για να δω τί έμαθα!30 βαθμούς!!!!!! εσκασες...
-
Tη φωτογραφία την έβγαλα κανά 20λεπτο αφότου φτάσαμε.. Όπως βλέπεις ήταν κοντά 10.. Μέχρι λίγο πριν η θερμοκρασία ήταν απολύτως ανεκτή!
(τώρα αν άναψα για λίγο στο τέλος το AC δεν το θυμάμαι.. πανε και κάποιοι μήνες!) -
Diadromi 480 xlm 50% autobahn 50% b-roads, opou sto autobahn den prepei na epesa kato apo 150 kai eida teliki 210, eno sta b-roads opou eixe anoixto dromo tou edina kai katalavaine...
Mesi katanalosi 6,8 litra sta 100 xlm!!!!!!!!!!!!!(A4 1.9 TD)
-
TA DIESEL ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!!!!!!
Δε δεχομαστε τις αποψεις σας
-
παράνομα είναι στα στενά των Αθηνών και της Σαλονίκης...στας υπόλοιπας περιοχάς μια χαρά είναι...ιδιαιτέρως εις τας εθνικάς οδούς...
-
Volvo XC90 2.5T
Mesi katanalosi meta apo 2,5 xronia kai 120.000 xlm 13,1/100 xlm symfona me ton ypologisti taksidiou.
Toulaxiston 70% ton xiliometron exoun ginei stin diadromi Sxinias-Glyfada -
καει.....
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Volvo XC90 2.5T
Mesi katanalosi meta apo 2,5 xronia kai 120.000 xlm 13,1/100 xlm symfona me ton ypologisti taksidiou.
Toulaxiston 70% ton xiliometron exoun ginei stin diadromi Sxinias-GlyfadaΕπειδή δεν γνωρίζω τη διαδρομή, είναι διαδρομή με κίνηση ή ανοιχτή σχετικά;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Volvo XC90 2.5T
Toulaxiston 70% ton xiliometron exoun ginei stin diadromi Sxinias-GlyfadaΕπειδή δεν γνωρίζω τη διαδρομή, είναι διαδρομή με κίνηση ή ανοιχτή σχετικά;
Genika anoixti tha elega.
60 xlm apostasi pou synithos ginetia se 50 lepta...
To provlima einai ta polla fanaria mexri tin eisodo tin attikis odou sti rafina. Meta akolouthei periferiaki ymitou-katexaki-ilioupoli-argiroupoli.Enallaktika kamia fora pame meso spaton-koropi-varis xoris na allazei dramatika o xaraktiras tis diadromis...
Ksaxasa na prostheso pos einai aytomato.
-
Κατάλαβα. Τα 13,1 δηλαδή τα κρίνεις και εσύ αρκετά;
-
Antikeimenika den einai liga, an kai metakinountai 2 atoma...
Gia 2.5 tonous varous einai...ta provlepomena! -
Για 2,5 τόνους μάλλον καλά είναι.
Πολύ το βάρος!
-
προφανως... αλλά το θέμα είναι να το καταλαβαίνει όταν το παίρνεις... Είναι πάντως ένα νουμερο μεγάλο.
Εχω ακούσει πολλούς που παίρνους τέτοιο αμάξι και μετά λένε ότι καίει πολύ
Η εννοια καιει πολύ πρέπει να πηγαίνει και σε τι αμάξι έχεις
Γενικά για την διαδρομή που είπε ο φίλος είναι ψιλοαρκετά
-
Pistevo pantos pos simantikotero rolo paizei o odigos para to amaksi...
An odigousa ego ayto to volvo den tha epefta kato apo 18 se kamia periptosi!
O kyrios logos einai pos tha protimousa na koimitho 15 lepta parapano kai meta na pao kommatia stin douleia...Pantos me miniaio oikogeneiako proypologismo gia venzini kapou sta 700 evro, tha itan logikotero na metakomisoume para na paroume oikonomikotero aytokinito...
-
Όσοι έχουν λίγο χρόνο, ας απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο της 1ης σελίδας αυτού του θέματος...
Έρευνα Κατανάλωσης