Nov 9, 2007, 7:06 PM

Ο χρήστης ratanplan έγραψε:

Όχημα Ford Transit 125 T330 υπερυψωμένο
2,5Liter TD DI Duratorq 125HP
Μικτό 3,3τόνοι.

Το κάναμε επισκευή γιατί τα αστέρια που το οδηγάνε τρυπήσαν το ένα πιστονάκι του στα 139000χλμ.

Το πήρα εγώ για στρώσιμο.

Σάββατο μεσημέρι ξεκίνησα. Έκανα Θεσσαλονίκη-Βέροια-Κοζάνη-Γρεβεννά-Ιωάννινα-Άρτα-Αγρίνιο-Μεσολόγγι σύνολο 500χλμ.
Κυριακή πρωί Ξαναξεκίνησα βόλτες γύρω από το Μεσολόγγι και μετά Αντίριο-Ρίο-ΕΟ Πατρών Αθηνών- Μάντρα Αττικής και ΠΕΟ Αθηνών Θήβας - ΝΕΟ Λαμία - Λαρισα - Κατερίνη - Θεσσαλονίκη.

Σύνολο 1380χλμ με δυο γεμίσματα 49,09 και 70,22 λίτρα αντίστοιχα δηλαδή περίπου 8,6 λίτρα στα 100χλμ.Νομίζω ότι είναι άριστα δεδομένου ότι το όχημα ΔΕΝ έχει CommonRail και είναι πάρα πολύ ψηλό. ΣΣ στη γέφυρα πλήρωσα κατηγορία 3 λόγω ύψους δηλαδή 17ευρώ!

Λεπτομέρεια το κοντέρ είναι από κούρσα(μάλλον Mondeo) και λαθεύει πολύ. Το πηγαίναμε όπου αυτό ήταν δυνατό με 90-95πραγματικά χλμ/ώρα(GPS) και 2500στρ/λεπτό ενώ το κοντέρ έδειχνε 105-110.

Περιμένω τώρα να σπάσει και ένα ΜΒ Sprinter CDI 330 με ημιαυτόματο κιβώτιο να το φτιάξουμε και να το δοκιμάσω και αυτό αλλά ο οδηγός του είναι νοικοκύρης και το σέβεται θα μείνω με την όρεξη....

Αν το οδηγουσες αδειο πρεπει να εινα ιτο αποβαρο του γυρω στα 1300 κιλα. αν ειναι το custom, αλλιως παει και πιο κατω αν εινα ιη απλη εκδοση.

Δεν νομίζω...
Απόβαρο αυτή η κατηγορία έχει κοντά στα 1800+. Ωφέλιμο έχει περι τα 1300-1500κιλά... Είναι μεγάλο όχημα και υπέρυψωμένο αποκλείεται να είναι μόνο όσο ζυγίζει μια κούρσα.

Καλα καλα κρασια! Δικιο εχεις αποβαρο εχει απο 2 εως 2,3 τονους το ωφελιμο παιζει απο οριακα 1000+ κιλα και φτανει μεχρι τα 1300

Για άστρωτο (λόγω καινούργιων πιστονιών) και με περιστροφική αντλία τόσο ψηλό όχημα τέτοιου βάρους νομίζω είναι εξαιρετική κατανάλωση...