-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Ο πατέρας μου σε Corolla με εργοστασιακή μέση κατανάλωση 6,7 λίτρα/100 χλμ έχει 8,8 λίτρα/100χλμ (μέση ωριαία τα 32 χλμ/ώρα, έχει λοιπόν πολύ κέντρο όπως φαίνεται).
Πολύ κέντρο με μέση ωριαία τα 32km/h; Αθήνα δεν μένετε;
Νέα Σμύρνη μένουμε (ας πούμε Αθήνα δηλαδή). Ο πατέρας μου κάνει καθημερινά τη διαδρομή Νέα Σμύρνη-Ταύρος για να πάει στη δουλειά του, όπου και αναλογεί η πλειοψηφία των χιλιομέτρων. Από κει και πέρα περιέχει 1-2 διαδρομές τη βδομάδα μέσω εθνικής και κάποια κίνηση στο κέντρο-κέντρο.
-
32km/h μέση ωριαία είναι πολύ υψηλή για καθημερινή τριβή στην πόλη (δεν ξέρω Νέα Σμύρνη-Ταύρος τι δρόμος και κίνηση παίζει). Σαν να μην το ταλαιπωρείτε καθόλου ακούγεται πάντως.
-
32km/h μέση ωριαία είναι πολύ υψηλή για καθημερινή τριβή στην πόλη (δεν ξέρω Νέα Σμύρνη-Ταύρος τι δρόμος και κίνηση παίζει). Σαν να μην το ταλαιπωρείτε καθόλου ακούγεται πάντως.Ο πατέρας μου οδηγεί πολύ μετρημένα... εγώ και ο αδερφός μου πήραμε από αλλού φαίνεται
Υ.Γ. Το καλοκαίρι που κινείται πολύ στην Αττική οδό έχει μέση κατανάλωση ~8,1-8,2 λίτρα/100 χλμ
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ο πατέρας μου σε Corolla με εργοστασιακή μέση κατανάλωση 6,7 λίτρα/100 χλμ έχει 8,8 λίτρα/100χλμ (μέση ωριαία τα 32 χλμ/ώρα, έχει λοιπόν πολύ κέντρο όπως φαίνεται).Αυτά τα δύο στο bold δε συμβαδίζουν με τίποτα.32km/h στο κέντρο της αθήνας?Και λες ότι έχει και πολύ κέντρο?
20km/h μέση ωριαία να έχεις από Ν.σμύρνη-Κέντρο με το δρόμο να βρίσκεται σε κατάσταση μέσης κίνησης και σημαίνει ότι πας μαλλιοκούβαρα και με την ταυτότητα στο στόμα (για να σε αναγνωρίσουν μετά το σίγουρο ατύχημα ).
Μάλλον δε μας τα λες καλά...
Εκτός κι αν τα 32km/h είναι η μέση ωριαία ταχύτητα συμπεριλαμβανομένου και της αττικής οδού τα καλοκαίρια (πχ δεν εχετε μηδενίσει τουλάχιστον για 1 χρόνο τον 2ο μετρητή του trip computer ). -
Tο ΜΙΝΙ μπορω να πω πλεον οτι εχει σταθεροποιηθει στα 9,1 lt/100km.Υπενθυμιζω οτι κινουμαι στην πολη,αλλα με ελαχιστο μποτιλιαρισμα και εκμεταλλευση του πρασινου κυματος των φαναριων.Δε μιλαω για Ελλαδα βεβαια. Αρκετα κινουμαι και σε εθνικη οπου το πιεζω αρκετα...
Αλλο ενα στοχειο ειναι οτι το αυτοκινητο κινειται παντα με τα μεσαια φωτα αναμμενα.Και αυτο υποτιθεται οτι ανεβαζει λιγο τη καταναλωση.
Το ΙΒΙΖΑ 1,4 101 με κινηση αποκλειστικα στο νησι ,οπου πρακτικα δεν κινειται σε μποτιλιαρισμα,3 φαναρια εχουμε...,και κινηση σε επερχιακο αλλα με σκισιμο εχει σταθεροποιηθει στο 8,3. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Tο ΜΙΝΙ μπορω να πω πλεον οτι εχει σταθεροποιηθει στα 9,1 lt/100km.Υπενθυμιζω οτι κινουμαι στην πολη,αλλα με ελαχιστο μποτιλιαρισμα και εκμεταλλευση του πρασινου κυματος των φαναριων.Δε μιλαω για Ελλαδα βεβαια. Αρκετα κινουμαι και σε εθνικη οπου το πιεζω αρκετα...
Αλλο ενα στοχειο ειναι οτι το αυτοκινητο κινειται παντα με τα μεσαια φωτα αναμμενα.Και αυτο υποτιθεται οτι ανεβαζει λιγο τη καταναλωση.
Το ΙΒΙΖΑ 1,4 101 με κινηση αποκλειστικα στο νησι ,οπου πρακτικα δεν κινειται σε μποτιλιαρισμα,3 φαναρια εχουμε...,και κινηση σε επερχιακο αλλα με σκισιμο εχει σταθεροποιηθει στο 8,3.αρα εμείς στην Ελλάδα θα βγάλουμε λιγότερη κατανάλωση,.... Εντάξει μην βγάζει και από την μύγα .....Ξ....
-
coyote
Και ομως και τα φωτα την ανεβαζουν λιγο την καταναλωση.Τοτε που υπηρχε εντονη η συζητηση για τη γενικη εφαρμογη του μετρου,καποιοι ελεγαν και για την αυξηση των εκπομπων CO2.Το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα.
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 65&start=0 -
Σε κανονική οδήγηση η κατανάλωση από τα φώτα είναι αμελητέα. Όμως σε συνθήκες ελάχιστης κατανάλωσης, τα φώτα έχουν μετρήσιμο ποσοστό.
Τα εργοστάσια μετρούν τη κατανάλωση με τα φώτα σβηστά (και σε όσα αμάξια έχουν DRL).
-
coyote
Και ομως και τα φωτα την ανεβαζουν λιγο την καταναλωση.Τοτε που υπηρχε εντονη η συζητηση για τη γενικη εφαρμογη του μετρου,καποιοι ελεγαν και για την αυξηση των εκπομπων CO2.Το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα.
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... 65&start=0Δηλαδή στην εθνική καιω παραπάνω από τους αλλους γιατί τα αναβωσβήνω συνέχεια στους άλλους....
Σωστό ειναι αλλά στα 12 λιτρα που καιω...πόσο να ειναι τα φώτα!!
-
Ρε coyot δε λεω οτι θα δω διαφορα στη καταναλωση με τα φωτα σβηστα.Η διαφορα ειναι αμελητεα.Απλα το ανεφερα σα μια επιπλεον πληροφορια για τις συνθηκες στις οποιες μετρησα τηυ καταναλωση.
-
Σε κυλιόμενο διάδρομο γίνονται μερικές από αυτές σίγουρα.το κακο ειναι οτι ο κυλιομενος διαδρομος δεν προσομοιωνει τις πραγματικες συνθηκες,αφου εκει δεν θα υπαρχει αντισταση απο τον αερα και στα δικινητα δεν θα υπαρχει αντισταση απο την τριβη στον μη κινητηριο αξονα
-
Ρε coyot δε λεω οτι θα δω διαφορα στη καταναλωση με τα φωτα σβηστα.Η διαφορα ειναι αμελητεα.Απλα το ανεφερα σα μια επιπλεον πληροφορια για τις συνθηκες στις οποιες μετρησα τηυ καταναλωση.Δεν είμαι ο coyot.... είμαι ο coyote... (υπάρχει κι άλλος παλαβός)
-
Οκ sorry
A φοραω και χειμερινα ελαστικα.Τωρα αυτα την ανεβαζουν ή τη κατεβαζουν τη καταναλωση??? -
την ανεβάζουν
Επίσης αν εισαι παντρεμένος εχεις μεγαλύτερη κατανάλωση στην Πόλη και μικρότερη έξω
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
την ανεβάζουνΕπίσης αν εισαι παντρεμένος εχεις μεγαλύτερη κατανάλωση στην Πόλη και μικρότερη έξω
??? -
καλό να το δουλέψεις λίγο ακόμη.....
-
μετα απο 4 μηνες με το matiz(800cc 2006μοντ 14000χλμ)
καταναλωση ακριβως 10l/100χλμ
μηπως πρεπει να ζυγισω το ποδι μου -
-
Είναι υπερβολικά πολύ...
Μήπως δεν έχεις εσύ βαρύ πόδι αλλά κάτι άλλο (μια αντλία π.χ.) δε λέει όλη την αλήθεια; -
γενικος οτι εχω καει!!!
και το v-strom
και το smart εκαιγε
και το punto(gt) τα εντερα του!!εδω και 2 ντεποζιτα δοκιμασα μαγνητακια.
στα 200 χλμ επερνε 20 λιτρα.
τωρα στα 200χλμ 17!!!
κατι ειναι και αυτο!!!
επισης σκεφτομαι να παω σε διαιτολογο με ειδικοτητα στα δεξια ποδια
Έρευνα Κατανάλωσης