-
Nikolaus νομίζω σε πήρανε στο ψιλό. Εγώ στο είπα, σβήστο, αλλά εσύ εκεί
-
ενα ντεποζιτο 55λιτρα 100αρα 880χλμ εβγαλα με καθημερινες μετακινησεις για μπανιο και βολτες στους επαρχιακους δρομους βονιτσας-λευκαδας. μετα παλι φουλαρισμα με απλη 95αρα εχω βγαλει μεχρι τωρα 884χλμ χωρις την ρεζερβα που δεν εχει αναψει ακομα λαμπακι (εφαγα τρελη κινηση εχτες που επεστρεψα αθηνα) κριμα που εχασε την μνημη το τριπ κομπιουτερ επειδη εκανα τραμπα την μπαταρια να το εβγαζα φωτο να εβγαζα τα ματια των ντιζελοκινιτων.......
ομοιος το πασσατ για τις ιδιες συνθηκες και διαδρομες με ενα 58αρι λιτρα 100αρα εβγαλε 700χλμ χωρις να το στεγνωσω καθολου αφου δεν ειχε αναψει λαμπακι ρεζερβας
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
ενα ντεποζιτο 55λιτρα 100αρα 880χλμ εβγαλα με καθημερινες μετακινησεις για μπανιο και βολτες στους επαρχιακους δρομους βονιτσας-λευκαδας. μετα παλι φουλαρισμα με απλη 95αρα εχω βγαλει μεχρι τωρα 884χλμ χωρις την ρεζερβα που δεν εχει αναψει ακομα λαμπακι (εφαγα τρελη κινηση εχτες που επεστρεψα αθηνα) κριμα που εχασε την μνημη το τριπ κομπιουτερ επειδη εκανα τραμπα την μπαταρια να το εβγαζα φωτο να εβγαζα τα ματια των ντιζελοκινιτων.......ομοιος το πασσατ για τις ιδιες συνθηκες και διαδρομες με ενα 58αρι λιτρα 100αρα εβγαλε 700χλμ χωρις να το στεγνωσω καθολου αφου δεν ειχε αναψει λαμπακι ρεζερβας
δεν παραθετεις ακριβη στοιχεια, συμφωνα με οσα γραφεις εχεις μια καταναλωση 6,25 λιτ/100
εχεις ακομα περιθωρια βελτιωσης.
Οι δοκιμαστες της ΕΚΟ πετυχαν με ενα Golf TSI καταναλωση 3,5 λιτ/100περα απο την πλακα, πολυ καλες οι καταναλωσεις σου, ειδικα με το Passat
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
γενικά, καπνίζεις τίποτα περίεργα?Μιλάω για τα δυο αυτοκίνητα της οικογένειας. Έτσι είναι είτε σου αρέσει είτε όχι. Ο Ecotec είναι τραγικός στις χαμηλές στροφές σε αντίθεση με τον twinport.
-
Γιατί το ανεβάζεις τόσο?
Το Daihatsu μας τραβάει δυνατά από τις 163.9 στροφές.
Πηγαίνει αντίστοιχα με το RAV4 που έχουμε στις 3500. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Γιατί το ανεβάζεις τόσο?
Το Daihatsu μας τραβάει δυνατά από τις 163.9 στροφές.Daihatsu καραβι εννοεις ετσι?
-
Αθηνα- καφες εντος Λαρισης-Κομοτηνη.
Μεση ταχύτητα 100 χλμ.
Καταναλωση 7,2 λτ/100 χλμ.Λαρισα- Κομοτηνή 2 ωρες και 50 λεπτα.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Λαρισα- Κομοτηνή 2 ωρες και 50 λεπτα.
3 ωρες το Λάρισα - Κομοτηνη ... μεση ωριαια καμια 120+
Ποσα εκαψες;
-
Έκανα ενα γεμισμα στη Λάρισα και εκαψα αρκετα παραπανω απο το μισό ρεζερβουάρ!!
-
Ωραιος!!!
Εγω καθε φορα που ταξιδευω για βορειο Εβρο ... την ιδια μαλακια κανω!
Λεω θα ξεκινησω ομορφα ενα ωραιο πρωινο με το καφεδακι μου, χαλαρος... NOT!
Στην Κομοτηνη συμπληρωνω μια 45αρια με 50λιτρα.. εχει τυχει και λαμπακι 10χλμ πριν τον κομβο...
Να σκεφτεις οτι κοβω στα 110 με 4 εκατοστα κατω το παραθυρο για να καπνισω ανα 40 λεπτα με 1 ωρα... eco modeΑπο τον περιφερειακο της Θεσ/νικης πριν φτιαχτουν τα 3 διοδια μεχρι πανω, εμπαινες με 150 και εφτανες χωρις να κοψεις πουθενα! Με ωραιοτατο σημειο τις στροφες πριν την Καβαλα!
-
Αυτο το πραγμα που ξεκιναω να κανω οικονομικα το Αθηνα Θεσσαλονικη χαλαρα και μετα τον Πλαταμωνα το λιωνω.... ουτε και εγω το εχω καταλαβει!!!
Το ιδιο και στον γυρισμο.... 110 120 σε κατερινη λαρισσα.... χαλαρα και ομορφα αλλα οταν πιασω στη Υλικη ξυπναει το ζωο απο μεσα μου!!!!Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δε γινεται ρε συ να εχεις μπροστα σου 500+ χιλιομετρα εκ των οποιων τα πρωτα 90 με μια μεση ωριαια απο παρακαμψεις κτλ στα 70χλμ/ω ... μετα να τρως στη μαπα αλλα 2 διοδια μεχρι Θεσ/νικη, τον περιφερειακο που βρισκονται ολοι στις λωριδες σαν διελυμενο Jenga και μολις αρχισει η κατηφορα τσιμπα αλλο ενα σταθμο διοδιων στη μαπα.
Ε αει γ#μησου ... απο 'κει και μετα, ξερεις οτι δε σταματας πουθενα (ή σχεδον πουθενα τα τελευταια χρονια)
Στην τελικη, τι 60 λιτρα, τι 80 ... παρηγορω τον εαυτο μου οτι 'αυτη τη φορα οδηγησα το express δρομολογιο'
-
Πριν 4 χρονια που πηρα το clio.... με +-800χλμ στο κοντερ ξεκινησα για θεσσαλονικη! Λιγο που εστρωνα το αμαξι.... λιγο που ηθελα να πετυχω καλη καταναλωση μια και πρωτη φορα με πετρελαιοκινητο.... αντε λεω θα παω χαλαρα αυτη την φορα!!!!
Σκατουλες....
Μετα τον πλαταμωνα πεφτω σε ενα 'τρενακι' με ενα type r και ενα passat και μεχρι την εξοδο της σινδου δεν πεσαμε κατω απο τα 160 (εκτος απο την κατερινη).... με τα 180 να ειναι κολλημενα την πιο πολυ ωρα!!!!
Αθηνα - Θεσσαλονικη Clio III 1.5 dCi 105: http://youtu.be/ZTOP_4fYMKAΣτάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μη βαζεις τετοιες καταναλωσεις πρωινιατικα!
-
κατα καποιον (ευχαριστο για μενα λογο) οι καταναλωσεις μου σταθεροποιηθηκαν κατω απο το ψυχολογικο οριο των 7 λιτρων/100.
Οι μετακινησεις ειναι σχεδον παντα με A/C ανοιχτο και τις περισσοτερες φορες φορτωμενος (εως πολυ φορτωμενος ) και οι συνθηκες ποικιλες: Αυτοκινητοδρομος, πολη με τα αναλογα μποτιλιαρισματα, Χαλκιδικη , κλπ
επισης πασχω κι εγω απο το 'συνδρομο' του πατηματος στα τελευταια χιλιομετρα.
Συνηθως το παθαινω ανεβαινοντας απο νοτια προς Λαρισα, μετα τον Καραβομυλο
Αλλιως η ταχυτητα στον αυτοκινητοδρομο συνηθως ειναι τα 140 χιλδεν ξερω τι φταιε για την μειωση της καταναλωσης (ειναι πανω απο 6000 χιλιομετρα το 'δειγμα').
Στην αρχη ειπα μηπως φταιει η αλλαγη λαδιου, μετα σκεφτηκα μηπως αρχισαν να φαγωνονται τα λαστιχα -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν παραθετεις ακριβη στοιχεια, συμφωνα με οσα γραφεις εχεις μια καταναλωση 6,25 λιτ/100
εχεις ακομα περιθωρια βελτιωσης.
Οι δοκιμαστες της ΕΚΟ πετυχαν με ενα Golf TSI καταναλωση 3,5 λιτ/100
περα απο την πλακα, πολυ καλες οι καταναλωσεις σου, ειδικα με το Passatσιγουρα υπαρχουν περιθώρια βελτιωσης...αφου πολλες φορες έπιανα τον εαυτο μου να εχει μεγαλύτερη σχεση στην ανηφόρα με αποτελεσμα να αυξανω την στιγμιαια καταναλωση..
το 3,5 για το γκολφ ειναι υπο ιδανικές συνθήκες καυσιμου,δλδ δεν το εχουν κλέψει στην αντλια ουτε σε ποιοτιτα..εμενα απ την αλλη εβλεπα ποσο γρηγορα καιγοταν η 100 αρα και η 95 στην κατηφόρα. +οτι η κατανάλωση του δεν ειχε ανοιγοκλείσιμο της μηχανής
εγω πάντως το οδηγικό στυλ μου φέτος το ειχα προσαρμοσμένο λογο νεων ελαστικων στο πασσατ στο πιο χαλαρο δλδ μαξ 90χλμ/ω σταθερα παντα 5ατομα + παραθυρα ανοιχτα (δεν εβαλα ουτε μια φορα φετος το αιρκοντισιον με θερμοκρασιες 25-35)
το οποίο ακολουθησε και το πως οδηγουσα το γκολφ καθώς έπαθα λαστιχο και μετα απο μια εβδομαδα ζημια στο προφιλ του πισω δεξιου τροχου .(στην επιστροφη ιονια οδο τα 130 τα έπιασα βεβαια...αλλα μετα καροτσα μεχρι κορινθο οι νταλικες αφου πηγαν απο την παρακαμψη μετα το ριο και την πατησα.κυριακη βραδυ κατα της 11 ολα αυτα και η τροχαια τα εξυνε οπως παντα αντι να τους σταματήσει )λογικα η θερμοκρασια περιβαλοντος πρεπει να πεζει τον ρολο της στην μειωση της καταναλωση σου..δλδ εισαι σε πιο ζεστη περιοχη ...δεδομενου οτι οταν κανει ζεστη παντα εχουμε λιγο μικροτερη μεση καταναλωση κατα 0,5.. σε σχεση με οταν κανει κρυο
-
Ο ζεστος αερας (εντος λογικων πλαισιωςν επηρεαζει θετικα την καταναλωση)
- μειωμενη ακαμψια ελαστικων - ειναι ηδη πιο μαλακα και ακομα περισσοτερο απ'οτι το χειμωνα
- H πυκνοτητα του αερα στους 30 βαθμους ειναι 9% μικροτερη απ'οτι στους 5 βαθμους (χονδρικα γιατι παιζει και το υψομετρο λογο!) .. φαντασου 9% μεγαλυτερη πυκνοτητα αερα, στα 130χλμ/ω τι διαφορα μπορει να κανει!
Δεν ειναι μονο ο πυκνοτερος αερας το χειμωνα, υπαρχει και η βροχη! - ο κινητηρας, λειτουργει σε cold start / enrichment λιγοτερο εως καθολου οταν βαζεις μπρος το καλοκαιρι!
- αραιοτερος αερας, λιγοτερη βενζινη για την ιδανικη στοιχειομετρικη αναλογια (λ=1)
- Λαδια διαφορικου, σασμαν, κινητηρα τα οποια ειναι πιο παχυρευστα οταν το αμαξι εχει μεινει εκτεθειμενο για ενα 8ωρο στους 5 βαθμους για παραδειγμα...
Ναι, παιζει μεγαλο ρολο η θερμοκρασια.
-
ειδικά στα συμπιεστά, η εξωτερική θερμοκρασία παίζει σημαντικότατο ρόλο στην απόδοση και άρα στην κατανάλωση
-
ναι, αλλα επειδη το καλοκαιρι δουλευει (σχεδον) παντα το a/c, εχουμε μια αυξηση της καταναλωσης απο'κει...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ναι, αλλα επειδη το καλοκαιρι δουλευει (σχεδον) παντα το a/c, εχουμε μια αυξηση της καταναλωσης απο'κει...Ναι, μιλαω ομως για ιδιες συνθηκες λειτουργιας.
Έρευνα Κατανάλωσης