-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
....άτιμη αυτονομία....άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις....Αφιερωμένο στον μαμάκια-μπούλη της ενότητας....
Ωραίος!!
Όπως και να'χει όμως, εντελώς προσωπική άποψη, δεν θα ήθελα το αυτοκίνητό μου να κάνει σαν ταξί ρε γμτ...ή σαν τράτα.
Πχ ένα τέτοιο αυτοκίνητο δεν μπορείς να το απολαύσεις σε πίστα...και σίγουρα θα καίει εκεί. Πχ σε μια μεγάλη πίστα όπως το ring αν το βάλεις θα καίει τη μάνα του και τον πατέρα του γιατί θα είσαι συνεχώς ψηλά...και προσωπικά δεν θα το απολαύσω όταν κάνει σαν ταξί.
Δηλαδή καλό το diesel...αλλά για κανένα ταξιδάκι...από και πέρα για μένα είναι
Εγώ πάντως την έχω μεγαλύτερη (τη κατανάλωση )
12,5λτ/100κμ
-
seat ibiza 2003 1400 100 άλογα με lpg 4ης γενιάς STAG-4
χλμ συνολικά: 190.000
χλμ μέτρησης: 6.289
χρόνος μέτρησης: 81 μέρες
Μέση κατανάλωση: 9.7 l/100km
Mέσο κόστος καυσίμου: 0.91€/l (αφού καίει βενζίνη στην αρχή αλλά κ μεταξύ των ανεφοδιασμών*)
Συνολικό κόστος καυσίμου:592€
καθημερινή χρήση μενίδι-κορωπί μέσω αττικής οδού με ταχύτητα 120-130, περιαστικά χιλιόμετρα στα βόρεια της αττικής κ 2 ταξιδάκια
αρκετές φορές περιμένω να τελειώσει το lpg οπότε κάνω κ 5-6 χλμ με βενζίνη μέχρι να ξαναγεμίσω lpg
χοντρικά:
αν δούλευα βενζίνη (με κατανάλωση 8,3l/100km):
6.2898.31.6/100=835€ (**επιβάρυνση +41% σε σχέση με το υγραέριο ή 1095€ το χρόνο)
αν δουλευα ντίζελ (με άλλο αμάξι εννοείται, το οποιο θα είχε 5.3l/100km):
6.2895.3*1.53/100=509€ (**όφελος -14% σε σχέση με το υγραέριο ή 374€ το χρόνο)
**χρόνος=28.339 χλμ -
-
Εμ τι είναι αφού βάζει αυτή τη φωτό;
4,5 λίτρα στα 100 έχει μέση κατανάλωση το αμάξι του.
-
-
Μια αιτία αύξησης της κατανάλωσης θα μπορούσε να είναι η έλλειψη λαδιών μηχανής (αυτό που σηκώνουμε το δείκτη και βλέπουμε αν έχει), νερού στο ψυγείο και αέρα στα πίσω λάστιχα?
-
Να υπενθυμίσω ότι άλλο ταχύτητα ταξιδίου και άλλο μωτ. Η μωτ περιλαμβάνει και διόδια, αργά σημεία κλπ (ακόμα και κατούρημα της καλής μας στο πάρκινγκ αν δεν σβήσεις τη μηχανή) ενώ η ταχύτητα ταξιδίου είναι η συνήθης ένδειξη του κοντέρ όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν χωρίς στάσεις, αναμονή για προσπέρασμα κλπ. Για να έχεις μωτ 150-170 πρέπει να έχεις ταχύτητα ταξιδίου 180-200+. Άλλωστε η μωτ είναι ένας μόνο αριθμός και όχι εύρος.
Χιφάι η μέθοδος που προτείνεις για χαμηλή μέση κατανάλωση δεν πρέπει να είναι σωστή. Πιθανόν ο τρόπος υπολογισμού να διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο αλλά νομίζω το σύστημα θυμάται τα τελευταία κάμποσα χλμ.
Τουλάχιστον σε μια καλή κατηφόρα με ταχύτητα μέσα εύκολα βγάζεις μηδενική στιγμιαία κατανάλωση...Άσε Νίκο, η 320d ακόμα και στο Νύρμπουργκρινγκ είχε αστεία σχετικά κατανάλωση.... (το είχε κάνει και νομίζω του έκαψε 9,6...) Και τη μέγιστη κατανάλωση την έχεις με συχνή επιτάχυνση φρένο και όχι με σταθερό τέρμα γκάζι. Θεωρώ πιθανό στα Μέγαρα να έκαιγε περισσότερο. Και γενικά στα ντίζελ το στροφάρισμα κοστίζει λιγότερο.
Όσο για το θόρυβο ναι μεν συμφωνώ αλλά και η 320βενζίνης στο ρελαντί σαν ντίζελ ακούγεται... -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
** 8.9**Από πότε τα 8,9 είναι κατανάλωση ?
-
Για μικρο αυτοκινητο μεγαλη ειναι!
Στο Fiesta το ανωτατο που εχω δει ειναι 9 λιτρα
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Για μικρο αυτοκινητο μεγαλη ειναι!Στο Fiesta το ανωτατο που εχω δει ειναι 9 λιτρα
Κάτι δεν κανείς σωστά ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Για μικρο αυτοκινητο μεγαλη ειναι!
Στο Fiesta το ανωτατο που εχω δει ειναι 9 λιτρα
Κάτι δεν κανείς σωστά ...
+1
Μάλλον πρέπει να βγάλει το πατάκι κάτω από το γκάζι.
-
Ο χρήστης k_kb312 έγραψε:
Είχα καιρό να κάνω μέτρηση στο corsa μου. Οι τελευταίες πέρσι την άνοιξη μου έβγαιναν από 6,9-7,5/100, με διαδρομές και εντός και εκτός πόλης. Αν και ήταν υψηλές, μιλώντας με κατόχους ίδιου corsa, μου είπαν ότι εκεί κυμαίνεται και έτσι δεν το έψαξα. Μιλάμε για Corsa C, 1.2 αυτόματο. Χθες λοιπόν έκανα μέτρηση γιατί υποψιαζόμουν από καιρό αύξηση στην κατανάλωση και μου βγήκε 8,6/100. Πόσταρα και στο opel-club αλλά δεν πήρα πολλές απαντήσεις. Πιθανές αιτίες να θέλουν καθαρισμό τα μπεκ και ο αισθητήρας λ, ε? Τι άλλο να κοιτάξω? Από βενζινάδικα έχω 2-3 στάνταρ επιλογές, να πηγαίνω και αλλού? Παίζει να είχα τώρα αυτή την κατανάλωση λόγω σκάρτης βενζίνης?Άλλη μια μέτρηση. 8,7/100. Δείχνει να σταθεροποιείται σε πολύ υψηλά επίπεδα η κατανάλωσή μου. Έχω παραγγείλει μπουζί, φίλτρο βεζίνας και θα κάνω και αλλαγή λαδιών, αν και δεν έχω κάνει ούτε 5.000χλμ με τα προηγούμενα. Κάτι δεν πάει καλά πάντως. Το μόνο που με σώνει είναι ότι πλέον έχω περιορίσει αρκετά τη χρήση του αλλά αυτό δεν είναι λύση.
-
κατω απο 10 βαθμους το αυτοκινητο καιει παραπανω για να ζεσταθει και να κινηθει, ας θυμηθουμε πως η αποδοση τους ειναι στο 20-25 %.αν κανει ψοφο τι να σου κανει το αμαξι, εχει τεραστιες απωλειες θερμοτητας και καταναλωση στα υψη.και στο δικο μου με χιονια εχω δει 12-13 λιτρα/100χλμ.σωστη μετρηση καταναλωσης ειναι στις κανονικες συνθηκες που λεμε στην φυσικη,δηλαδη 20 βαθμους κελσιου και πιεση 1 ατμοσφαιρα.με αυτες τις συνθηκες μου δινει 7,5 λ/100 οσο λεει και ο κατασκευαστης.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
κατω απο 10 βαθμους το αυτοκινητο καιει παραπανω για να ζεσταθει και να κινηθει, ας θυμηθουμε πως η αποδοση τους ειναι στο 20-25 %.αν κανει ψοφο τι να σου κανει το αμαξι, εχει τεραστιες απωλειες θερμοτητας και καταναλωση στα υψη.και στο δικο μου με χιονια εχω δει 12-13 λιτρα/100χλμ.σωστη μετρηση καταναλωσης ειναι στις κανονικες συνθηκες που λεμε στην φυσικη,δηλαδη 20 βαθμους κελσιου και πιεση 1 ατμοσφαιρα.με αυτες τις συνθηκες μου δινει 7,5 λ/100 οσο λεει και ο κατασκευαστης.Μάλλον δίκιο έχεις. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πέρσι την άνοιξη που το είχα μετρήσει αρκετές φορές να μην μου φτάνει ποτέ πάνω από 7,5 και γενικά και το καλοκαίρι δεν παρατήρησα αλλαγή. Τους 3 τελευταίους μήνες όμως το πάει @@@. Θα ψαχτώ και μηχανολογικά να αλλάξω ό,τι μπορεί να φταίει και βλέπουμε. Ελπίζω τους επόμενους μήνες (ή καλύτερα βδομάδες) να δω μείωση. Δεν θέλω να δώσω το corsaki μου για αυτό το λόγο
-
Μόλις γέμισα το αμάξι, 54,978 λίτρα->90€ (πόνεσε πολύ).
Πως κατάφερε να το πάει τόσο κοντά στα 55 λίτρα που είναι το ντεπόζιτο, δε ξέρω. Το είχα για 60χλμ στη ρεζέρβα πάντως.Seat Leon 1.2 TSI 105hp.
Από κατανάλωση:
10.4lt/100km η μέση, απ'όσο λέει το trip computer,
493km αυτονομία, και μέση ταχύτητα 21km/h.
Από τη μέση ταχύτητα είναι προφανές οτι τα χιλιόμετρα έγιναν όλα εντός πόλης.
Ένα ταξίδι γύρω στα 450km, που πήγα το Δεκέμβρη είχε πολύ μικρότερη κατανάλωση. Δυστυχώς δεν ξέρω τότε τι αυτονομία είχα γιατί ξαναγέμισα το ντεπόζιτο για να υπολογίσω τις βενζίνες.
Οπότε τα νούμερα που λέει η Seat για κατανάλωση εντός πόλεως 7.9l/100km είναι παραμύθια.
Το FuelLog στο κινητό βγάζει 11.13l/100km κατανάλωση. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Το είχα για 60χλμ στη ρεζέρβα πάντως.αν ειχε φωνούλα το σεατάκι ξερεις τι θα σου είχε σουρει;
-
Εκτός πόλης πόσο χαμηλή κατανάλωση έχεις δει?
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
κατω απο 10 βαθμους το αυτοκινητο καιει παραπανω για να ζεσταθει και να κινηθει, ας θυμηθουμε πως η αποδοση τους ειναι στο 20-25 %.αν κανει ψοφο τι να σου κανει το αμαξι, εχει τεραστιες απωλειες θερμοτητας και καταναλωση στα υψη.και στο δικο μου με χιονια εχω δει 12-13 λιτρα/100χλμ.σωστη μετρηση καταναλωσης ειναι στις κανονικες συνθηκες που λεμε στην φυσικη,δηλαδη 20 βαθμους κελσιου και πιεση 1 ατμοσφαιρα.με αυτες τις συνθηκες μου δινει 7,5 λ/100 οσο λεει και ο κατασκευαστης.κ εγώ σήμερα παρατήρησα ότι με ίδια οδήγηση ανέβηκε η κατανάλωση 0,7-1 λίτρο/100χλμ. Όταν πηγαινοέρχομαι δουλειά έχει έξω -7 έως -14°C την τελευταία εβδομάδα.
-
Αυριο θα παω να γεμισω κι εγω, δεν το πολυχρησιμοποιησα τελευταια γιατι πηγαινα με το ποδηλατο, αλλα μου φαινεται θα δω πανω απο 10l/100
Εν τω μεταξυ χτες, με -14 παγωσε η κλειδαρια του τιμονιου, παλι καλα που ειχα σπρευ :lol
Επαθα το ιδιο και με την κλειδαρια του ποδηλατου, 12 το βραδυ, παλι καλα που βρεθηκε ενας τυπας με αντιπαγωτικο εκεινη τη στιγμη -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Το είχα για 60χλμ στη ρεζέρβα πάντως.
αν ειχε φωνούλα το σεατάκι ξερεις τι θα σου είχε σουρει;
Έχω 7 λίτρα ρεζέρβα, οπότε τουλάχιστον 70χλμ αυτονομία.
Γιατί να με κράξει η χιονάτη;Εκτός πόλης πόσο χαμηλή κατανάλωση έχεις δει?
Αν θυμάμαι καλά, στο ταξίδι χτύπησα γύρω στο 7, αλλά δε θυμάμαι κιόλας.
Χθες βράδυ που ήταν άδειοι οι δρόμοι της Αθήνας μου έβγαλε 7,5 σε διαδρομή 25 χιλιομέτρων.
Έρευνα Κατανάλωσης