-
mr2 spyder 1,8 vvti
Με καταγραφή 2 μηνών και περίπου 8.000χλμ το Pda βγάζει 7,8 λίτρα /100 χλμ. πάντα με απλή αμόλυβδη... δε το περίμενα τόσο οικονομικό για να πω την αλήθεια..
-
up date
για το aygoτο 3 ημερο που μας περασε πηγαμε εκδρομη στην Πελλοπονησο παρεα με ενα πολο 1.4 (οχι το 16v)
2 ατομα σε κα8ε αυτοκινητο με ιδιες αποσκευες, γεματα ρεζερβουαρ και παντα κινουμασταν μαζι στους ιδιους ρυθμους (σε αρκετα σημεια στην εθνικη θα τους χαρακτηριζα σβελτους προς γρηγορους για τα δεδομενα των αυτοκινητων)συνολικα διανυσαμε 700 χιλιομετρα
καταναλωση
AYGO 40,5l ή 5,79l/100km
POLO 54,6l ή 7,80l/100kmνομιζω οτι πλεον ειναι εμφανεστατο το ποσο οικονομικο ειναι
(το aygo πριν το ταξιδι ειχε 1000κμ) -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
up date
για το aygoτο 3 ημερο που μας περασε πηγαμε εκδρομη στην Πελλοπονησο παρεα με ενα πολο 1.4 (οχι το 16v)
2 ατομα σε κα8ε αυτοκινητο με ιδιες αποσκευες, γεματα ρεζερβουαρ και παντα κινουμασταν μαζι στους ιδιους ρυθμους (σε αρκετα σημεια στην εθνικη θα τους χαρακτηριζα σβελτους προς γρηγορους για τα δεδομενα των αυτοκινητων)συνολικα διανυσαμε 700 χιλιομετρα
καταναλωση
AYGO 40,5l ή 5,79l/100km
POLO 54,6l ή 7,80l/100kmΌντως εμφανής η διαφορά. Ωραία η ταυτόχρονη σύγκριση. Το Polo εννοείς τωρινό μοντέλο με τα 75 άλογα;
Επίσης: Οι καταναλώσεις ήταν από τους υπολογιστές ταξιδίου ή με μέτρηση στο βενζινάδικο;
-
η μετρηση εγινε με μετρηση στο βενζιναδικο μεχρι να βλεπεις την βενζινη...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
η μετρηση εγινε με μετρηση στο βενζιναδικο μεχρι να βλεπεις την βενζινη...... αυτός είναι και ο σωστός τρόπος
-
ibiza 1.4 με 115HP έχει μέσοόρο κατανάλωσης περίπου 10l/100km.
οι κατανάλωσεις αυτές πρέπει να σημειώθει οτι δεν επιτυγχάνονται σε εθνική.
σε εθνική γύρω στο 8.5-9. -
Φυσιολογική τιμή! Και πρέπει στην Εθνική και λίγο πατημένος, έτσι;
-
οχι και τοσο φυσιολογικη!
κοιτα την υπογραφη μου
-
Λέει μέσα στην πόλη ότι το χρησιμοποιεί συνέχεια (αυτό νομίζω ότι εννοεί). Άρα, πάλι ψάχνουμε το τι εννοεί ο καθένας με το 'πόλη'...μποτιλιάρισμα όλη μέρα, όχι 10 λίτρα...13 θα πιάσει! Κίνηση σε στενά πάλι σημαίνει υψηλή κατανάλωση...κίνηση στην Κηφισίας πάλι (στο γρήγορο τμήμα) μπορεί να τη ρίξει και στα 6 χαλαρά...
Για καθόλου Εθνική πάντως, τα 10 μου ακούγονται αρκετά καλά...και με 115 που σημαίνει Top Gun, δεν τον κόβω και για οδηγό που αλλάζει στις 1.500 στροφές...
-
φυσιολογικότατη...
είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κατανάλωση του... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
...και με 115 που σημαίνει Top GunTop Gun... με την πλάγια οδό
Να 'ναι καλά η Revo και τα προγράμματά τηςδεν τον κόβω και για οδηγό που αλλάζει στις 1.500 στροφές...
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Αν δε δούμε κόκκινο πρώτα δεν αλλάζουμε ταχύτητα
Υ.Γ. Πιστεύω ότι δεν έπεσα έξω...
-
Είμαι γύρω στα 13 με 13.5 λ/100 χλμ.
Τους τελευταίους 15,5 μήνες 35000 χλμ 100 άρας
Μέσο όρο τιμής στην Κύπρο 1 Ευρώ παρά 2-3 λεπτά
Βγάλτε μια σούμα
Γύρω στα 4600 Ευρώ
Α, EVO VIII -
280 άλογα τετρακίνηση και 13-13,5? Πολύ πολύ καλό νούμερο! Οι συνθήκες Κύπρου είναι όπως τις γνώρισα και εγώ; Δηλαδή, αργά σχετικά στα highway και ελάχιστη κίνηση στις πόλεις, ή έχω διαστρεβλωμένη άποψη;
-
Ε κάπως έτσι είναι οι συνθήκες. Τώρα τελευταία δυστυχώς έχει αρχίσει να αυξάνεται η κίνηση (στη Λευκωσία έχει πολλή κίνηση ).
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Το συμπέρασμα είναι:ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ!!!!
To συμπέρασμα είναι ότι δεν σε αφήνουμε να ξαναγράψεις εδώ πέρα! Το ξέρεις ότι ο coyote κλαίει τώρα για χάρη σου; Αφού προσπαθεί να μην πετύχει πορεία στην Αθήνα, μπας και πάει από τα 12 λίτρα στα 11. Με το Jazz.
Έρευνα κατανάλωσης γράφει ο τίτλος, όχι 'πίνω περισσότερη μπύρα από ό,τι πετρέλαιο το αυτοκίνητό μου'.
-
Από Κυριακή 23:00 μέχρι Δευτέρα στις 21:00 έκανα:Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-ανέβηκα Μπράλο για Αντίριο -Πάτρα-Πύργο και γέμισα με 24ευρώ 26,4λίτρα για 600χλμ. 4,4λίτρα/100χλμ
Πύργος-Καλαμάτα-Πύργος-Πάτρα ξαναγέμισα 14,9ευρώ για 16,54Λίτρα 378χλμ 4,3λίτρα/100χλμ.
Πάτρα-αντίριο-Αγρίνιο-Άρτα-Ιωάννινα-Γρεβενά-Κοζάνη-Βέροια-Θεσσαλονίκη έκανα κοντά 600χλμ αλλά δεν το γέμισα να δω πώς πήγε. Είναι λίγο κάτω από την μέση και πολύ πάνω από το 1/4 πάντως.
Το συμπέρασμα είναι:
ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΟ!!!!
πες μας και με ποσα πηγαινες να συμφωνησουμε.
-
Από Κυριακή 23:00 μέχρι Δευτέρα στις 21:00 έκανα:Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-ανέβηκα Μπράλο για Αντίριο -Πάτρα-Πύργο και γέμισα με 24ευρώ 26,4λίτρα για 600χλμ. 4,4λίτρα/100χλμ
Πύργος-Καλαμάτα-Πύργος-Πάτρα ξαναγέμισα 14,9ευρώ για 16,54Λίτρα 378χλμ 4,3λίτρα/100χλμ.
Πάτρα-αντίριο-Αγρίνιο-Άρτα-Ιωάννινα-Γρεβενά-Κοζάνη-Βέροια-Θεσσαλονίκη έκανα κοντά 600χλμ αλλά δεν το γέμισα να δω πώς πήγε. Είναι λίγο κάτω από την μέση και πολύ πάνω από το 1/4 πάντως.
Το συμπέρασμα είναι:
το Panda δεν είναι κ το ιδανικό αμάξι όμως για ταξίδια...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Από Κυριακή 23:00 μέχρι Δευτέρα στις 21:00 έκανα:
Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-ανέβηκα Μπράλο για Αντίριο -Πάτρα-Πύργο και γέμισα με 24ευρώ 26,4λίτρα για 600χλμ. 4,4λίτρα/100χλμ
Το συμπέρασμα είναι:
Πάρε Grande Punto Multijet τότε
Λογικά δε θα καίει πολύ περισσότερο εφόσον ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία με τον κινητήρα του Panda και είναι σίγουρα πολύ πιο ταξιδιάρικο.
Προσπεράσαμε χτες το πρωϊ ένα τέτοιο με ιταλικές πινακίδες με +40 χλμ/ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μας πέρασε με + πολλά. Μιλάμε για τρελή επιτάχυνση!!! -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Από Κυριακή 23:00 μέχρι Δευτέρα στις 21:00 έκανα:
Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Λάρισα-ανέβηκα Μπράλο για Αντίριο -Πάτρα-Πύργο και γέμισα με 24ευρώ 26,4λίτρα για 600χλμ. 4,4λίτρα/100χλμ
Το συμπέρασμα είναι:
Πάρε Grande Punto Multijet τότε
Λογικά δε θα καίει πολύ περισσότερο εφόσον ενσωματώνει την ίδια τεχνολογία με τον κινητήρα του Panda και είναι σίγουρα πολύ πιο ταξιδιάρικο.
Προσπεράσαμε χτες το πρωϊ ένα τέτοιο με ιταλικές πινακίδες με +40 χλμ/ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μας πέρασε με + πολλά. Μιλάμε για τρελή επιτάχυνση!!!δεν λέω ότι δεν έχει επιτάχυνση ο multijet....λέω ότι με την ταχύτητα που πήγαινε ο τύπος που σας προσπέρασε δεν νομίζω να πετύχαινε έτσι την πιο πάνω χαμηλή κατανάλωση....των 4κάτι λίτρων...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν λέω ότι δεν έχει επιτάχυνση ο multijet....λέω ότι με την ταχύτητα που πήγαινε ο τύπος που σας προσπέρασε δεν νομίζω να πετύχαινε έτσι την πιο πάνω χαμηλή κατανάλωση....των 4κάτι λίτρων...Προφανώς και εκείνη τη στιγμή έκαιγε αρκετά περισσότερα απ' ότι τα ~5 λίτρα/100χλμ που καίει ο multijet του Grande Punto, το θέμα είναι ότι σίγουρα θα έκαιγε και πολύ λιγότερα σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο turbo με αντίστοιχη ροπή και αντίστοιχα βίαιη επιτάχυνση.
Έρευνα Κατανάλωσης