-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
31,3 l/100παντα τετοια, να βοηθας να μειωθει το χρεος μας!
-
Με Porsche 911 Carrera GTS 3,8 (408 ίππων), με το 7άρι PDK (σε ταξίδι 512 χλμ κυρίως σε αυτοκινητόδρομους, με ελαφρά χρήση air condition, και αρκετή κίνηση, άρα και αρκετά κατεβάσματα από 7η):
μ.ω.τ. 128 χλμ/ω (χρόνος ακριβώς 4 ώρες)
μέση κατανάλωση 10.6 λτ/100χλμΝομίζω πως είναι πολύ καλή κατανάλωση για το χαρακτήρα αυτού του αυτοκινήτου!
-
Έβγαλα κι εγώ την κατανάλωση του ταξιδιού, 8,30 ιταλία, 8.3 ελβετία λίγη γερμανία (σβηστός ελβετία, πατημένος γερμανία) και μετά 10,3 μέχρι ολλανδία
τρύπησε και η εξάτμιση απ τα πολλά γκάζια
-
λόγω κωλοπιλάλας την τελεταία βδομάδα έχω κάνει μπόλικα km... και επειδή δεν έχω πληρωθεί ακόμα το αυτοκίνητο πήγαινε συνετά (+κλίμα + 1,5 άτομο) με cc και χωρίς ξεσπάσματα ... με 39l λεπόν έκανα 745 km...
με 15l 270km...
και με 25l κάπου τόσα ...η γενική μ.κ. σε κάθε περίπτωση κάτω από 6 η οριακά πάνω... υπόψιν οτι είχε αρκετή ανηφοροκατηφόρα (πύλος-γαργαλιάνοι κλπ) λίγο μποτιλιάρισμα ( αργός σάββατο με λαική ) και πολύ εθνική...
ωραία νούμερα πανάκρινη βενζίνη...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τρύπησε και η εξάτμιση απ τα πολλά γκάζιαΑναμενόμενο. Μετά από εβδομάδες κίνησης με ήπιο ρυθμό η ΕΥΑ είχε μαζέψει επικαθίσεις στο καζανάκι που με το θαλασσινό νερό δημιουργούν κάτι οξέα μούρλια. Μετά βέβαια όταν πήγες να το ξεκαπνίσεις έγινε το κακό.
Δεν είναι τίποτα με ένα σαραντάρι την έβγαλες καθαρή.....
-
504 km με 8.7lt/100km
160 σε εθνική και εγνατία με ένα συνεπιβάτη αλλά πολλά πράγματα, και τα υπόλοιπα στο επαρχιωτικό δίκτυο της χαλκιδικής με 4 επιβάτες και λίγα πράγματα.Αυτοκίνητο: bmw 1.16 με τα 115 άλογα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Αναμενόμενο. Μετά από εβδομάδες κίνησης με ήπιο ρυθμό η ΕΥΑ είχε μαζέψει επικαθίσεις στο καζανάκι που με το θαλασσινό νερό δημιουργούν κάτι οξέα μούρλια. Μετά βέβαια όταν πήγες να το ξεκαπνίσεις έγινε το κακό.
τσάμπα η χαρά τελικά, ένα συρματάκι μεταξύ πολλαπλής και εξάτμισης ήταν, 20 έουρος
σταμάτησε και το τρίξιμο το οποίο ο εξατμισάς στην ελλάδα που του το είχα πάει μου έλεγε ότι έχει διαλυθεί ο καταλύτης. καινούργιο έγινε λέμε -
Ταλέντο ο εξατμισάς δηλαδή, σιγά την απόσταση πολλαπλής και καταλύτη!:lol: Θυμάμαι και εγώ που το είχα στο Σάνι (κλασσικό 'πρόβλημα', ο εξατμισάς μου ζήτησε ένα τσιγάρο για αμοιβή) τι ανακούφιση ένιωσα όταν έβαλα μπροστά και δεν έκανε σαν Group N. Αφού πατούσα γκάζι στα φανάρια μόνο και μόνο για να μη συντονίζει η εξάτμιση.
-
επρεπε να τον δεις με τί ύφος αποφάνθηκε ότι τα χει παίξει ο καταλύτης, κι ότι είμαι τυχερός που μπορώ να ξεμπερδέψω με 200€, μιας κι άλλα αμάξια έχουν προκαταλύτη πάνω στο χταπόδι κλπ κλπ.
ιστορίες μ αρκούδες λέμε, κι εγώ να του λέω, είσαι σίγουρος, γιατί ο θόρυβος δεν ακουγόταν παρά μόνο στο ξεκίνημα, και έμοιαζε σαν να χε χαλαρώσει κάτι
μου λείπει η πιουρίλα του group N είναι η αλήθεια
-
90 χλμ σπιτι - περιφεριακος - εθνικη - επαρχιακός - σπιτι
73 χάω
20 χλμ/λ
φιαταρα σπορτιν '00
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αναμενόμενο. Μετά από εβδομάδες κίνησης με ήπιο ρυθμό η ΕΥΑ είχε μαζέψει επικαθίσεις στο καζανάκι που με το θαλασσινό νερό δημιουργούν κάτι οξέα μούρλια. Μετά βέβαια όταν πήγες να το ξεκαπνίσεις έγινε το κακό.
τσάμπα η χαρά τελικά, ένα συρματάκι μεταξύ πολλαπλής και εξάτμισης ήταν, 20 έουρος
σταμάτησε και το τρίξιμο το οποίο ο εξατμισάς στην ελλάδα που του το είχα πάει μου έλεγε ότι έχει διαλυθεί ο καταλύτης. καινούργιο έγινε λέμεΚλασσικές Ιστορίες Μηχανικών αυτοκινήτων με δράκους. Ειδικά σε οχήματα χωρίς εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης....
-
Καλημέρα,
διακοπές = απουσία Ίντερνετ ........επί τροχάδην:
Συγκεντρωτικές καταναλώσεις των τελευταίων 2.000ΚΜ σε λίγες μέρες......εκτιμώμενος Μ.Ο περί τα 6,2 λ/100ΚΜ συμπεριλαμβανομένων κινήσεων με τρέιλερ......
Σχόλια επί αναρτήσεων άλλων χρηστών:
Το κράξιμο έπεσε γιατί αν είχαν βάλει το Μ3 στο Λονδίνο μία ημέρα με κίνηση και το Prius θα είχαμε δει μία άλλη εικόνα.Δηλαδή είναι αμάξι πόλης (και μόνο) το Prius?? Εγώ αυτή την άποψη έχω....και ακριβό φυσικά για πόλης (μόνο), και μεγάλο......εικόνα διαφορετική θα έβλεπες αλλά κι εσύ θα έπαιρνες 'τα άκρα' όσον αφορά τα 2 συγκεκριμένα οχήματα.
Μια πολύ περισσότερο ρεαλιστική δοκιμή είναι αυτή του 2008, μεταξύ ενός Prius και μιας BMW 520d, σε ταξίδι Λονδίνο - Γενεύη (900 ΚΜ εκ των οποίων τα 750ΚΜ σε αυτ/δρομο και 150ΚΜ σε πόλη & επαρχιακό, δηλαδή όπως διανύει ο μέσος Έλληνας οδηγός με ένα αυτ/το για όλες τις χρήσεις) με αποτελέσματα:
'......at the end of the test the average consumption was the following: Toyota Prius 5,87l/100km, Bmw Serie 5 2.0d 5,61l/100km'31,3 l/100
Άμα είσαι large στην τσέπη.....το χαίρεσαι!
ΥΓ προς 'christos.dimou': Στην πρόσφατη αλλαγή των μπαταριών στο IMA που έκανες, ήταν εντός της 8ετούς εγγυήσεως (δηλαδή χωρίς κόστος για τον κάτοχο...) και εάν ναι, γιατί τις άλλαξες?? Εάν όχι, πόσο κόστισε η αλλαγή τους (3.500 ευρώ λέει η ΗΟΝDA Ελλάδος !!)
-
Θεσσαλονίκη Πάτρα από Εγνατία Οδό Γιάννενα Αμφιλοχία.Συνολική διαδρομή 508 χλμ με μέση ταχύτητα 95χλμ. Μέση κατανάλωση 11,4 λίτρα με το Cayenne.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλημέρα,διακοπές = απουσία Ίντερνετ ........επί τροχάδην:
Γύρισες ορεξάτος από τις διακοπές βλέπω!
-
@ puntolord
-
Το να πάρεις μία Μ3 και να την βάλεις στη πίστα το κατανοώ. Το να πάρεις ένα Prius και να το βάλεις στη πίστα είναι μαλακία.
-
5.87 lt/100 km βενζίνης ήτοι 4.40 kgr καυσίμου 5.61 lt/100 πετρελαίου είναι 4.76 kgr καυσίμου. Και στη συνέχεια συγκρίνεις το 2ης γενεάς Prius που είχε πρόβλημα με τη κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους κάτι που λύθηκε στην 3η γενεά με τη αύξηση του κυβισμού και επιτρέπει στο νέο pius να είναι ως και 15% οικονομικότερο του παλαιού (πραγματικές τιμές).
-
Όλα στην εγγύηση και το κόστος είναι ~4000€ μαζί με την εργασία. Αίτιο η φθορά των συσσωρευτών λόγω προβλήματος στο software της πρώτης γενεάς που διορθώθηκε από τα μέσα του 2007.
-
-
- Το να πάρεις μία Μ3 και να την βάλεις στη πίστα το κατανοώ. Το να πάρεις ένα Prius και να το βάλεις στη πίστα είναι μαλακία.
To να πάρεις ένα Prius και να το κυκλοφορείς στην πόλη, το κατανοώ. Το να πάρεις μία Μ3 και να την κυκλοφορείς στην πόλη, είναι μαλακία.
- 5.87 lt/100 km βενζίνης ήτοι 4.40 kgr καυσίμου 5.61 lt/100 πετρελαίου είναι 4.76 kgr καυσίμου. Και στη συνέχεια συγκρίνεις το 2ης γενεάς Prius που είχε πρόβλημα με τη κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους κάτι που λύθηκε στην 3η γενεά με τη αύξηση του κυβισμού και επιτρέπει στο νέο pius να είναι ως και 15% οικονομικότερο του παλαιού (πραγματικές τιμές).
Άρα, το Prius καίει - σχεδόν - κάτι λιγότερο από μια 520d, ή καίει το ίδιο - αν όχι περισσότερο - από μια 320d (που είνα και πιο κοντά σε διαστάσεις & βάρος).......μια από τα ίδια.....
- Όλα στην εγγύηση και το κόστος είναι ~4000€ μαζί με την εργασία. Αίτιο η φθορά των συσσωρευτών λόγω προβλήματος στο software της πρώτης γενεάς που διορθώθηκε από τα μέσα του 2007.
Άρα μετά τα 8 έτη χρήσης, να υπολογίζει +4.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης......
ΥΓ: Προχθές με προσπέρασε Prius με 165+ ΚΜ/Η στην Εγνατία (cruising με 160Km/h με CC εγώ).....το 10-12άρι το είχε άνετα??
-
Μετά τα 8 χρόνια χρήσης μπορείς άνετα να στείλεις το αμάξι για scrap και όχι να αγοράσεις συσσωρευτές.
Δεν θέλω να πλέξω ακόμα σε μία κόντρα βενζίνης - diesel. Τα παράπονα σου στην BMW που τα υβριδικά της θα τα βγάλει με κινητήρες βενζίνης και όχι με diesel.
-
Μετά τα 8 χρόνια χρήσης μπορείς άνετα να στείλεις το αμάξι για scrap και όχι να αγοράσεις συσσωρευτές.Έχεις δίκιο.....εξάλλου, λεφτά υπάρχουν έτσι????
Δεν θέλω να πλέξω ακόμα σε μία κόντρα βενζίνης - diesel. Τα παράπονα σου στην BMW που τα υβριδικά της θα τα βγάλει με κινητήρες βενζίνης και όχι με diesel.
Δεν χρειάζεται κόντρα βρε Χρήστο, ο νικητής είναι γνωστός ήδη και δεν .......χρειάζεται φορτιστή
Παράπονα θα κάνω στην BMW αλλά για αυτό
'Το πρώτο… τριτούρμπινο diesel της BMW με την υπογραφή της «M»'
......υβριδικό λες να είναι???
ΥΓ: ....ρετσίνα ρέει άφθονη ......
-
φίλε μου έχεις καταντήσει ΤΡΟΜΕΡΑ κουραστικός... για να στο πω ευγενικά... καλο το πετρέλαιο όσο μένει εκτός των μεγάλων πόλεων ...
-
Μάριε...
Στα επόμενα 6 έτη θα κληθείς να πληρώσεις σε τέλη και φόρο αλληλεγγύης 6000€ ενώ εγώ 18€. Νομίζω ότι αυτά αρκούν για να καλύψουν την οποιαδήποτε πιθανή αγορά σετ μπαταριών.
Τα diesel έχουν συστήματα όπως το σύστημα τροφοδοσίας που είναι αντίστοιχα πολύ πολύπλοκα και τρομερά κοστοβόρα να επισκευαστούν ενώ φθάνει ένας ανεφοδιασμός με πλούσιο σε θείο diesel για να τα στείλει εκτός. Ένα έξοδο που δεν έχω.
Το να θεωρούμε ένα γεγονός πιθανό ως βέβαιο (ότι το συγκεκριμένο σετ μπαταριών θα έχει την ίδια τύχη 4.5 χρόνια μετά) δεν ενισχύει τα επιχειρήματα μας. Γιατί αντίστοιχα θα σου πω ότι εσύ στα επόμενα 5 έτη θα αλλάξεις turbo και αντλία πετρελαίου και αυλό.
Το να μιλάμε ακόμα για ΚΕΚ όταν πια όλα έχουν αποφασιστεί και σε 20 χρόνια από τώρα θα είμαστε με FC είναι λίγο αναχρονιστικό. Το ίδιο μάλλον θα έκανε το 1910 και ο ιδιοκτήτης αλόγων βλέποντας τα βαριά και δυσκίνητα οχήματα με ΚΕΚ.
Το 2020 το κόστος του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης θα είναι της τάξης των 5 € το λίτρο στην Ευρώπη καθώς το πετρέλαιο πολύ δύσκολα θα είναι κάτω από τα 200€ το βαρέλι και οι φόροι και το κόστος διύλισης - μεταφοράς και εμπορίας θα πολλαπλασιάζουν επί 5 (όπως και σήμερα) το κόστος του προϊόντος. Για το lte σε ηλεκτρικό ρεύμα η τιμή θα είναι από το 40~50% αυτής με εκτιμώμενο τριπλασιασμό του κόστους όπως και για το diesel. Αλλά με έναν κύκλο απόδοσης της τάξης του 60% για τα ηλεκτροκίνητα (απόδοση που θα βλέπεις σε ΚΕΚ μόνον για μεγάλους δίχρονους αργόστροφους μαζούτ burners πλοίων) ο νικητής είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα είναι το ΚΕΚ.
ΥΓ. Είχα γράψει μία ωραία ανάλυση αλλά ο browser στο γραφείο είχε άλλη γνώμη. (IE sucks)
Έρευνα Κατανάλωσης