-
Πειραιάς-Βάρκιζα-Πειραιάς 6,3 προχθές και βρήκα λίγη κίνηση σε ορισμένα σημεία της παραλιακής. Βρωμοαθήνα...
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία Nissan Almera 2005 (3d)
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 195/55/R16 1170kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 1800cc 117 hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)---> 8,0 λ/100χλμ μεικτές συνθήκες για 3500 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)----> 5.2λ/100 χλμ ένα πέρασμα Ελευσίνα-αεροδρόμιο και πάλι πίσω
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )---> 14,3λ/100 χλμ με Ancona-Cortina με μέση ωριαία 187 km/h (πάνω απο 1-2 ώρες με 200-210 κοντερίσια)
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)--->7,8 με 120-140 km/h
Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)---> 8,2Συνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Δεν το πιέζω γενικά,εκτός από ελάχιστες φορες
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; Εντός πόλης μόνος,εκτός πάντα +1
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 80-20. -
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία : Mitsubishi -pajero pinin-2001
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου 215-70-R14 1400kg
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη (αν έχει μετατροπή, σημειώστε το) 2000cc 129 hpΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση (Σαν συνδυασμός όλων των συνθηκών, όσο πιο μακροχρόνια έχετε)---> 10.2 λ/100χλμ μεικτές συνθήκες για 45000 χλμ.
ε) Ελάχιστη κατανάλωση (Η χαμηλότερη ένδειξη που έχετε πετύχει, με ένα μίνιμουμ χιλιομέτρων)----> 8.4λ/100 χλμ Βέροια-Θεσ/νίκη
στ) Μέγιστη κατανάλωση (γρήγορη οδήγηση ή απλά το νούμερο που σας τρόμαξε περισσότερο )---> 14,9 λ/100 χλμ σε δασικό δρόμο με αργά και υψόμετρο 1500 m.
ζ) Ταξίδι (Κανονικές συνθήκες αυτοκινητόδρομου)--->10.1 με 120-140 km/h
Πόλη (με φυσιολογικές συνθήκες και όχι το απόλυτο μποτιλιάρισμα)---> 11.0 l/100 kmΣυνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Eντός δρόμου αρκετά .
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; 80% με παρέα 20% μόνος .
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 20-80. -
Ο πατέρας μου πέτυχε 8.57 σε ταξίδι στην Κύμη και πίσω με Grand Vitara 2.5 V6. Δεν είναι κι άσχημα, έτσι; Μάλλον ρεκόρ είναι για αυτοκίνητο του είδους.
-
Μια και πετάμε και μερικά ξεκάρφωτα σχόλια, να πω κι εγώ μια ευχάριστη πασχαλινή έκπληξη:
Πέρσι το καλοκαίρι είχα κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Κέρκυρα με τη δική μου Corolla 1.3 και μαζί με μερικές διαδρομές επαρχιακού (στο νησί) έπιασα 5.94 lt / 100 km, που είναι και η μικρότερη κατανάλωση που έχω πιάσει ποτέ, παρά το γεγονός ότι πήγαινα με κανονικούς ρυθμούς, A/C και 4 άτομα με αποσκευές.
Φέτος το Πάσχα, για την ίδια διαδρομή και με ελάχιστα ευνοικότερες συνθήκες (3 άτομα αντί για 4, λιγότερο A/C, αντίστοιχες αποσκευές) με την οικογενειακή Xsara 1.6 16V πιάσαμε ελάχιστα πάνω από 6 lt / 100 km! Για την ακρίβεια, η μέτρηση από γέμισμα σε γέμισμα ήταν 6.07.
Κάποτε νόμιζα ότι είναι αδύνατο για ένα 1600άρι να πιάσει τα 6 lt / 100 km χωρίς να πηγαίνει με 5η και 90km συνέχεια, αλλά διαψεύστηκα! Έτσι βγάζω δύο ευχάριστα συμπεράσματα, πρώτον ότι η Xsara είναι πιο δυνατή, πιο γρήγορη και εξίσου οικονομική με την Corolla, και δεύτερον ότι η Corolla παρά τα 14 χρόνια της, παραμένει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, δυνατό (88hp επισήμως, 94.5hp δυναμομετρημένα) και οικονομικό. Ωραία είναι η οικονομία όταν η βενζίνη είναι τόσο ακριβή!
-
Πάντως εγώ στο καινούριο έχω κατεβάσει την κατανάλωση από το 8,9λ/100 (που είχε όταν το πήρα) στα 7,9λ/100.
Θέλετε να κατεβάσετε την κατανάλωση? Πάρτε αυτοκίνητο με υπολογιστή ταξιδιού και cruise control. Το πρώτο λειτουργεί πολύ αγχωτικά με αποτέλεσμα να σηκώνεις το πόδι από το γκάζι πολύ συχνότερα (ή, να το θέσω διαφορετικά, να το πατάς αρκετά λιγότερο) και με το δεύτερο μπορείς επιτέλους να πηγαίνεις με τα όρια ταχύτητας. Αλλά προσοχή μη σας πάρει ο ύπνος.
-
Για τον υπολογιστή ταξιδίου έχεις δίκιο.
Κανένα από τα δύο που ανέφερα πιο πάνω (Corolla και Xsara) δεν έχει υπολογιστή, αλλά η Corolla έχει δύο λαμπάκια στο ταμπλώ, ένα πράσινο και ένα πορτοκαλί. Όταν πατήσεις το γκάζι σχετικά βαθιά σβήνει το πράσινο και ανάβει το πορτοκαλί. Είναι πρωτόγονο σύστημα που έχει ένα κατώφλι στην υποπίεση εισαγωγής κάτω από το οποίο θεωρεί οτι πάς οικονομικά και πάνω μη οικονομικά. Ε, μόνο και μόνο που υπάρχει αυτό, έχω μια ψύχωση να είναι συνέχεια στο πράσινο!Εκτός από τα Μέγαρα!
-
Πωπω, αυτό με το λαμπάκι το είχα δει σε Starlet πριν 20 χρόνια.
-
Τα λαμπάκια που λες τα θυμάμαι κι εγώ στις Corolla (μέσα στο στροφόμετρο).
Πιο πολύ όμως θυμάμαι το οικονομόμετρο της ΒΧ (back in '86).
-
Óôïé÷åßá áõôïêéíÞôïõ
á) ÌÜñêá - ÌïíôÝëï - ×ñïíïëïãßá : Toyota Yaris 1.3L 2006
â) ÄéáóôÜóåéò åëáóôéêïý êáé ÂÜñïò ÁõôïêéíÞôïõ 185-60-R15 1010kg
ã) Êõâéóìüò - Éððïäýíáìç (áí Ý÷åé ìåôáôñïðÞ, óçìåéþóôå ôï) 1296cc 87 hpÓôïé÷åßá êáôáíÜëùóçò
ä) ÌÝóç êáôáíÜëùóç (Óáí óõíäõáóìüò üëùí ôùí óõíèçêþí, üóï ðéï ìáêñï÷ñüíéá Ý÷åôå)---> 5.5 ë/100÷ëì ìåéêôÝò óõíèÞêåò ãéá 7000 ÷ëì.
å) ÅëÜ÷éóôç êáôáíÜëùóç (Ç ÷áìçëüôåñç Ýíäåéîç ðïõ Ý÷åôå ðåôý÷åé, ìå Ýíá ìßíéìïõì ÷éëéïìÝôñùí)----> 5.0ë ãéá 80 ÷ëì åðáñ÷éáêü äßêôõï
óô) ÌÝãéóôç êáôáíÜëùóç (ãñÞãïñç ïäÞãçóç Þ áðëÜ ôï íïýìåñï ðïõ óáò ôñüìáîå ðåñéóóüôåñï )---> 7.5 ë/100 ÷ëì óôá ðñþôá ÷ëì.
æ) Ôáîßäé (ÊáíïíéêÝò óõíèÞêåò áõôïêéíçôüäñïìïõ)--->5.5ë/100km (85-110 km/h)
Ðüëç (ìå öõóéïëïãéêÝò óõíèÞêåò êáé ü÷é ôï áðüëõôï ìðïôéëéÜñéóìá)---> 5.8 l/100 kmÓõíèÞêåò ïäÞãçóçò
è) Èåùñåßôå üôé ïäçãåßôå ïéêïíïìéêÜ; Íáß. (pulse and glide)
é) Ôï áõôïêßíçôï Ý÷åé óõ÷íÜ åðéâÜôåò êáé áðïóêåõÝò Þ ïäçãåßôå ìüíïò; 70 % ìüíïò, 30 % ìå ðáñÝá.
ê) Ôé ðïóïóôü åíôüò-åêôüò ôåé÷þí Ý÷åôå óôéò ìåôáêéíÞóåéò óáò, 20 % áõôïêéíçôüäñïìï, 70 % õðüëïéðï äßêôõï 10 % ðüëç
Ïé ðáñáðÜíù ôéìÝò êáôáíÜëùóçò äÝí áöïñïýí ìåìïíùìÝíá ÷éëéüìåôñá äéáäñïìþí, áëëÜ ôï óýíïëï ôùí ÷éëéïìÝôñùí ðïõ Ýêáíå ôï áõôïêßíçôï áðï ôç óôéãìÞ ðïõ ôï áãüñáóá. ( Ýíäåéîç ODO, êé ü÷é TRIP)
-
Τι στα κομμάτια, νιώθω τύψεις. Υπάρχει κανείς σε αυτό το φόρουμ που να καταναλώνει περισσότερο από μένα;
-
Μπορώ αν θες να βάλω το λαστιχά μου να γράψει εδώ τα στοιχεία που έχει κρατήσει από το Grand Cherokee 5.7, το Land Cruiser, το Audi TT και την αγωνιστική Giulietta που έχει...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τι στα κομμάτια, νιώθω τύψεις. Υπάρχει κανείς σε αυτό το φόρουμ που να καταναλώνει περισσότερο από μένα;Εγώ μόλις πάρω αυτοκίνητο.
Μπορώ αν θες να βάλω το λαστιχά μου να γράψει εδώ τα στοιχεία που έχει κρατήσει από το Grand Cherokee 5.7, το Land Cruiser, το Audi TT και την αγωνιστική Giulietta που έχει...
Που να μπούνε και στοιχεία από το 4.7...
-
Óôïé÷åßá áõôïêéíÞôïõ
á) ÌÜñêá - ÌïíôÝëï - ×ñïíïëïãßá /Peugeot 206 1,6xs '03
â) ÄéáóôÜóåéò åëáóôéêïý êáé ÂÜñïò ÁõôïêéíÞôïõ /195/50-15 ~1050 êéëÜ
ã) Êõâéóìüò - Éððïäýíáìç 1600 ê.åê -110 ßððïéÓôïé÷åßá êáôáíÜëùóçò
ä) ÌÝóç êáôáíÜëùóç 8,7 lt
å) ÅëÜ÷éóôç êáôáíÜëùóç 5 lt
óô) ÌÝãéóôç êáôáíÜëùóç 17lt
æ) Ôáîßäé 7.5 lt
ç) Ðüëç 7.8 ltÓõíèÞêåò ïäÞãçóçò
è) Èåùñåßôå üôé ïäçãåßôå ïéêïíïìéêÜ;Ï÷é .
é) Ôï áõôïêßíçôï Ý÷åé óõ÷íÜ åðéâÜôåò êáé áðïóêåõÝò Þ ïäçãåßôå ìüíïò; 70% ìüíïò 30%åðéâÜôåò+áðïóêåõÝò
ê) Ôé ðïóïóôü åíôüò-åêôüò ôåé÷þí Ý÷åôå óôéò ìåôáêéíÞóåéò óáò, ãåíéêÜ; 50%-50%êáé êÜðïéá ïëßãïí ôé ôñåëÜ
Ôï ÐÜó÷á ìå ôïí êüóìï üëï åêôüò ,ç êáôáíÜëùóç Ýðåóå ðïëõ ,ó÷åäüí óôá 6lt .Éóùò ãéáôé Ýëåéðå áõôü ôï óôáìÜôá-îåêßíá ,ç êßíçóç Þôáí óôñùôÞ êëð êëð
Ôá ßäéá ìïõ åß÷å êÜíåé óå ìéá ðïëõÞìåñç äéáìïíÞ åêôüò Áèçíþí ...ï õðïëïãéóôÞò Ýäåéîå ìÝãéóôç áðüóôáóç ðïõ ìðïñåß íá êáëõöèåß 804÷ëì. .....åíôüò Áèçíþí ðïôÝ äåí îåðåñíÜ ôá 450-550÷ëì .
Ãéá äåîáìåíÞ êáõóßìïõ 50 ëßôñùí
Äåí îÝñù áí åßíáé ôüóï áîéüðéóôïò ï õðïëïãéóôÞò êáé ôüóï ïéêïíïìéêü ôï 206 êáé äåí Ýêáôóá íá õðïëïãßóù ôé Ýêáíå ðñáãìáôéêÜ.
*Áõôü ðïõ Ýìáèá åßíáé üôé ïé åðáñ÷éáêïß äñüìïé ìå óõíïäçãü Üíèñùðï ðïõ ôïõ áñÝóåé ç óôñùôÞ ïäÞãçóç (ü÷é áðáñáßôçôá áñãÞ) ùöåëïýí óçìáíôéêÜ ôçí ôóÝðç ìïõ . -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Που να μπούνε και στοιχεία από το 4.7...
http://www.jeep.com/grand_cherokee/
http://new.e-go.gr/auto/articles.asp?ca ... ubid=61861
Σύμφωνα με τον ενδεικτικό τιμοκατάλογο της Chrysler-Jeep Hellas, οι τιμές να ξεκινούν από τα 59.900 ευρώ για την έκδοση Laredo με το γνωστό κινητήρα των 4,7 λίτρων και να φτάνουν τις 85.000 ευρώ στην έκδοση με το θηριώδη 5.7 HEMI.
Οπως καταλαβαίνετε ο λαστιχάς μου χρεώνει ακριβά...
-
Ήθελα να ήξερα πού βρίσκουν τόσα χρήματα οι λαστιχάδες !
-
Έρευνα, έρευνα...
-
η έρευνα πλησιάζει στο τέλος της, αν και ακόμα μου στέλνετε στοιχεία στη χάσ και στη φέξ! Ο λόγος που αργώ είναι ο πανεπιστημιακός φόρτος και η προβληματική χρήση Η/Υ ελέω adis4gr και εργασιών.
-
Στοιχεία αυτοκινήτου
α) Μάρκα - Μοντέλο - Χρονολογία /Nissan Almera 1.4GX '96
β) Διαστάσεις ελαστικού και Βάρος Αυτοκινήτου /185/60-14 ~1050 κιλά
γ) Κυβισμός - Ιπποδύναμη 1400 κ.εκ -87 ίπποιΣτοιχεία κατανάλωσης
δ) Μέση κατανάλωση 8,1 lt
ε) Ελάχιστη κατανάλωση 6.5 lt
στ) Μέγιστη κατανάλωση 10lt
ζ) Ταξίδι 7.3 lt
η) Πόλη 8.5 ltΣυνθήκες οδήγησης
θ) Θεωρείτε ότι οδηγείτε οικονομικά; Όταν δεν πιέζω το προσπαθώ. Γενικά μέση κατάσταση που διαμορφώνεται από ακρότητες. Πραγματικά αργά δεν πάω σχεδόν ποτέ.
ι) Το αυτοκίνητο έχει συχνά επιβάτες και αποσκευές ή οδηγείτε μόνος; 70% μόνος 30% 1 συνεπιβάτης
κ) Τι ποσοστό εντός-εκτός τειχών έχετε στις μετακινήσεις σας, γενικά; 50%-50% -
Σχιστό - Καλαμάτα - Τρίπολη - Σχιστό 6,2 λ./100 χλμ
530 χλμ, μ.ό. ταχύτητας ~80 χλμ/ώρα
ΚΑΘΟΛΟΥ άσχημα.Edit: άκου Αγρίνιο... Τρίπολη εννοούσα.
Έρευνα Κατανάλωσης