-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Οι παππούδες δεν νιώθουν ρε συ, είχα συνοδηγό την γιαγιά και το 200άρισα στην Αθηνών-Λαμίας και χάζευε στο υπερπέραν.Kαλά σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο.Με τους δικούς μου παππούδες μια φορά που ταξίδευα είχα φτάσει και 170 στο δρόμο και σταθερά πήγαινα 140.
Είχα αυστηρή προειδοποίηση όμως από το σπίτι να μην ξεπεράσω τα 130 για να μην ζαλιστούν.Έτσι φτάνω και ρωτάει η μήτηρ πως ήταν το ταξίδι τρέχατε;Και λέει ο παππούς εεεεεε....
Έντρομος τον κοιτάζω και λέω τι θα πει ως που λέει το πάτησε λιγάκι...έφτασε τα 130!
Παρεπιπτόντως και σε εκείνο το ταξίδι στο πήγαινε-έλα έκαψα 35 λίτρα για 450 km με το Audi!Το Πάσχα δεν ήταν δικοί μου οι παππούδες οπότε δεν ήξερα και καλά τις αντιδράσεις τους!
-
Nισσάν κασκάι 1600, μοντέλο 2010, κατανάλωση εδώ στη Σάμο που ζω : 6,54 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα!!!!!
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Το Πάσχα δεν ήταν δικοί μου οι παππούδες οπότε δεν ήξερα και καλά τις αντιδράσεις τους!
νιόπαντρος?
-
Έσπασα τα κοντέρ
Έγραψα την μεγαλύτερη ίσως κατανάλωση μέχρι τώρα, μεγαλοπρεπέστατο 12άρι, σε μια οδήγηση flat out για πάνω απο 400χλμ
Νωρίτερα είχα ένα 10ράκι με ψηλές ταχύτητες αλλά όχι τόσο.
Να σημειώσω ότι για το 12άρι πρέπει να ευθύνεται και η παπαροβενζίνη που έβαλα στη Γερμανία (πρώτη φορά μου συμβαίνει).
και τώρα το κουλό. 500χλμ με 35 λίτρα, με οδήγηση σε επαρχιακό σβέλτα, πολλές ανηφοροκατηφόρες, μποτιλιάρισμα στον περιφεριακό της Πράγας για πάνω απο μισάωρο και μετά 140-150 για κανα 300 χλμ σε αυτοκινητόδρομο, πάλι με έντονο ανάγλυφο
Θυμάμαι ότι τέτοιες καταναλώσεις είχα ξαναδεί όταν ζούσα στη σλοβακία, δεν έχω καταφέρει απο τότε να ξαναγράψω τέτοια χαμηλά, λες να βάζουν κανα μαγικό ζωμό μέσα
στο γυρισμό, πάλι με τελικές και γενικά ταχύτητες πάνω απο 160-170 κρατηθήκαμε κάτω απο 10.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έσπασα τα κοντέρΈγραψα την μεγαλύτερη ίσως κατανάλωση μέχρι τώρα, μεγαλοπρεπέστατο 12άρι, σε μια οδήγηση flat out για πάνω απο 400χλμ
Νωρίτερα είχα ένα 10ράκι με ψηλές ταχύτητες αλλά όχι τόσο.
Να σημειώσω ότι για το 12άρι πρέπει να ευθύνεται και η παπαροβενζίνη που έβαλα στη Γερμανία (πρώτη φορά μου συμβαίνει).
και τώρα το κουλό. 500χλμ με 35 λίτρα, με οδήγηση σε επαρχιακό σβέλτα, πολλές ανηφοροκατηφόρες, μποτιλιάρισμα στον περιφεριακό της Πράγας για πάνω απο μισάωρο και μετά 140-150 για κανα 300 χλμ σε αυτοκινητόδρομο, πάλι με έντονο ανάγλυφο
Θυμάμαι ότι τέτοιες καταναλώσεις είχα ξαναδεί όταν ζούσα στη σλοβακία, δεν έχω καταφέρει απο τότε να ξαναγράψω τέτοια χαμηλά, λες να βάζουν κανα μαγικό ζωμό μέσα
στο γυρισμό, πάλι με τελικές και γενικά ταχύτητες πάνω απο 160-170 κρατηθήκαμε κάτω απο 10.
Στρωνεις το σαζμαν??
-
9,8 l/100km για μια διαδρομή 550 χιλιομέτρων με το 85% εκ αυτών σε ΕΟ
Fiat Bravo 150 Sport. -
Δε ξέρω αν ρωτώ σε λάθος σημείο ή αν έχει ξαναπέσει αυτή η ερώτηση!!! Αφορά πάντως το θέμα μας ΄΄έρευνα κατανάλωσης΄΄ αν έχει βάλει κάποιος τον ιονιστή καυσίμου και να έχει δει μείωση στην κατανάλωση!!!! Εμένα μου φαίνεται μούφα η ιστορία , επίσης διάβασα πολλά για το θέμα , αλλά εσας εδώ σας εμπιστεύομαι περισσότερο!!!! Είχα μια συζήτηση σ'ημερα το πρωί και επιμένει ένας φίλος ότι έχει μειώσει 2 λίτρα την κατανάλωση του δίλιτρου τζιπ ΚΙΑ του!!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Δε ξέρω αν ρωτώ σε λάθος σημείο ή αν έχει ξαναπέσει αυτή η ερώτηση!!! Αφορά πάντως το θέμα μας ΄΄έρευνα κατανάλωσης΄΄ αν έχει βάλει κάποιος τον ιονιστή καυσίμου και να έχει δει μείωση στην κατανάλωση!!!! Εμένα μου φαίνεται μούφα η ιστορία , επίσης διάβασα πολλά για το θέμα , αλλά εσας εδώ σας εμπιστεύομαι περισσότερο!!!! Είχα μια συζήτηση σ'ημερα το πρωί και επιμένει ένας φίλος ότι έχει μειώσει 2 λίτρα την κατανάλωση του δίλιτρου τζιπ ΚΙΑ του!!!!!Καλα πες του, πες του φιλου σου και εσυ οτι με τα μαγνητακια γεμιζει μονο του το ρεζερβουαρ
Υπαρχει θεμα αντιστοιχο στα τεχνικα -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλα πες του, πες του φιλου σου και εσυ οτι με τα μαγνητακια γεμιζει μονο του το ρεζερβουαρ
Υπαρχει θεμα αντιστοιχο στα τεχνικαπου ακριβώς;;;;
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Καλα πες του, πες του φιλου σου και εσυ οτι με τα μαγνητακια γεμιζει μονο του το ρεζερβουαρ
Υπαρχει θεμα αντιστοιχο στα τεχνικαπου ακριβώς;;;;
viewtopic.php?f=6&t=33293
-
Το τελευταιο ρεζερβουαρ καταφερα και το ειχα στο 8.8, και γενικοτερα εχω σταθεροποιησει την καταναλωση γυρω απο το 9, στα τελευταια 2000 χλμ
Σημερα βεβαια , ειχα το μεγαλυτερο μποντιλιαρισμα σε αυτα τα 10000 χλμ που εχω κανει , Νοσοκομειο Υγεια-Λ. Αλεξανδρας κατι λιγοτερο απο 55 λεπτα, εγραψε ενα ξερο 13,5....(ριχνοντας την αυτονομια απο το 520 στο 460)
-
Καλησπέρα,
γρήγορη βόλτα - ξεκάπνισμα για το ΤΑΧΙ μου στη διαδρομή Ξάνθη - Καβάλα μετ'επιστροφής, με χρήση του CC όπου ήταν εφικτό......
Με ΜΩΤ τα 143Κm/h και πολλά 220+ στην Εγνατία (με αποκορύφωμα ένα μεγαλοπρεπέστατο 250άρι) λογικότατα έκαψε κάμποσο στα σχεδόν 100ΚΜ της διαδρομής........
.....7,6 l/100Km....
-
Εμένα αυτό που με μελαγχολεί είναι ότι πέρυσι στις 12/5/2010 για 41.4 λίτρα χρειάστηκα 38.0€. Φέτος για 40.16 λίτρα μου έφυγαν 59.00 €.
Κατά τα άλλα η κατανάλωση για μία ακόμα φορά κάτω από το ψυχολογικό των 5.0.....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Εμένα αυτό που με μελαγχολεί είναι ότι πέρυσι στις 12/5/2010 για 41.4 λίτρα χρειάστηκα 38.0€. Φέτος για 40.16 λίτρα μου έφυγαν 59.00 €.Κατά τα άλλα η κατανάλωση για μία ακόμα φορά κάτω από το ψυχολογικό των 5.0.....
Δηλαδή με 1,48€/Λ τιμή καυσίμου και 5λ/100ΚM εσύ έχεις κόστος 0,074€/ΚΜ........
.....ενώ εγώ με 1,28€/Λ τιμή καυσίμου και 6λ/100ΚM εγώ έχω κόστος 0,077€/ΚΜ........
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εμένα αυτό που με μελαγχολεί είναι ότι πέρυσι στις 12/5/2010 για 41.4 λίτρα χρειάστηκα 38.0€. Φέτος για 40.16 λίτρα μου έφυγαν 59.00 €.
Κατά τα άλλα η κατανάλωση για μία ακόμα φορά κάτω από το ψυχολογικό των 5.0.....
Δηλαδή με 1,48€/Λ τιμή καυσίμου και 5λ/100ΚM εσύ έχεις κόστος 0,074€/ΚΜ........
.....ενώ εγώ με 1,28€/Λ τιμή καυσίμου και 6λ/100ΚM εγώ έχω κόστος 0,077€/ΚΜ........
το γεγονός ότι προσπερνώ πια το 90% των οδηγών πάντως με κάνει να νιώθω και γκαζάκιας...
δεν λες που δεν πήρα το CX7. Θα με είχαν κλείσει ή στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή (την ώρα που θα εισέβαλα στο Μέγαρο Μαξίμου....)
-
το γεγονός ότι προσπερνώ πια το 90% των οδηγών πάντως με κάνει να νιώθω και γκαζάκιας...
δεν λες που δεν πήρα το CX7. Θα με είχαν κλείσει ή στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή (την ώρα που θα εισέβαλα στο Μέγαρο Μαξίμου....)
Δεν θέλω να γίνω κακός και να αναρτήσω κανένα τέτοιο σχόλιο στην ενότητα με το CX7 και τον απίστευτο τύπο που ορκιζόταν πως καίει το συγκεκριμένο 10l/100......σβηστό ίσως.....
ΥΓ: Δηλαδή εγώ που το πήγαινα και εξακολουθώ να το πάω τσίτα πρέπει να είμαι πλουσιόπαιδο στα μάτια των TFSi - FSi - Kompressor κτλ που τα βλέπω με 90Km/h στις ατέλειωτες ευθείες της Εγνατίας.....
.....ή να πληρώνουν άλλοι και να 'πουλάω μούρη'.....
-
10lt/100 με το CX7 δεν είναι αδύνατο αλλά είναι τρομακτικά βαρετό. Είναι 23.5mpg που δεν είναι απίθανό αν κινείσαι όλη την ημέρα χαλαρά
(δες εδώ)
http://www.spritmonitor.de/en/detail/264967.html (τιμή 8.84 παρακαλώ.... )
ή εδώ
http://www.spritmonitor.de/en/detail/27 ... ?cdetail=2
ή εδώ
http://www.spritmonitor.de/en/detail/341916.html
βέβαια υπάρχουν και αυτοί....
http://www.spritmonitor.de/en/detail/252829.html
http://www.spritmonitor.de/en/detail/339258.html
με κάτι 17 ως 18 που είναι και φυσιολογικό αν κινείσαι γρήγορα με ένα SUV των 260+ ίππων και βάρους 2 τόννων πρακτικά.
Όμως ειδικά για το CX7 όπως και κάθε βενζίνη τούρμπο ισχύει ο κανόνας το πατάς την γά@@σες το πας σαν κότα θα κάψει απίστευτα λίγο. Κάτι που δεν συμβαίνει με τις ατμοσφαίρες και δεν συμβαίνει στα diesel λόγω του τρόπου λειτουργίας τους.
-
10lt/100 με το CX7 δεν είναι αδύνατο αλλά είναι τρομακτικά βαρετό. Είναι 23.5mpg που δεν είναι απίθανό αν κινείσαι όλη την ημέρα χαλαρά........
Καλά, αν το πάμε έτσι δες κι εσύ παρακάτω:
εδώ http://www.spritmonitor.de/en/detail/346237.html έχει ο τύπος καταναλώσεις 4,62 , 4,82 και 4,92....
άλλος εδώ http://www.spritmonitor.de/en/detail/299820.html έχει 5,05
και άλλος εδώ http://www.spritmonitor.de/en/detail/307776.html έχει 5,08....
Ο Γενικός Μ.Ο είναι για το CX7 τα 11,94 l/100Km (εδώ)που πλησιάζει και στην πραγματικότητα βέβαια......
Καλημέρα και καλή δουλειά....
-
γνωστος μου που το εχει, του καιει περιπου 14 σε μικτη χρηση, αλλα δεν πληρωνει την βενζινη, οποτε οδηγει χωρις να σκεφτεται την καταναλωση
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
γνωστος μου που το εχει, του καιει περιπου 14 σε μικτη χρηση, αλλα δεν πληρωνει την βενζινη, οποτε οδηγει χωρις να σκεφτεται την καταναλωσηΕιλικρινής αν μη τι άλλο και λογική για το όχημα αυτό.....όχι όμως και 10 ρε αθεόφοβοι (μικτή χρήση).....
Έρευνα Κατανάλωσης